Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By antibiotic
Sve mi se cini da je Brena bila ono sto je narodu posle Titine smrti bilo potrebno. Da nije bilo tako, ona nikad ne bi postala ono o cemu u pocetku nije ni sanjala da ce biti. Bila je instrumentalizovana od strane novokomponovane bagre politicara koji su novu post-titovsku slobodu razumeli tako sto su mogli svoj kafanski mentalitet javno da odzive, nisu znali kuda iz tadasnje krize, pa su nam stvorili lutku - pevacicu da nas u uveseljava - kao novu centralnu figuru naseg skretanja paznje s mutne i nejasne realnosti.

Mislite da je ona tada mogla da se povuce sa scene?
Ne. Ona je sa svojim muzikantima morala da obidje svaku selendru u Jugoslaviji gde je bila pozvana.
Kako je vreme bilo sve gore, tako je ona bila popularnija. Logicno. Naravno - pricam o nekom periodu od 1982 - 90te godine.
Sta smo mi klinci tada znali nego da je obozavamo, jer je kao lutkica non stop bila na televiziji, za nove godine i ostale nama vesele praznike i sl?
Naravno da niko nije mentalno ostao na Breni u svom daljem odrastanju. Neko je nastavio da slusa narodnjake, neko heavy metal... ali brena je nekako ostala TA figura detinjstva za TU generaciju, kao sto je mozda Tito za neke prethodne. Mada smo bili nekako izmanipulisani, ja se licno ne osecam tako.
Meni je Brena sama po sebi ostala fenomen - po strani njene cajke i tra la lajke.

E, a onda su dosle 90te i nacionalizam, a ona muslimanka u coporu srbijanskih vukova.
Ona je otisla za Ameriku, pa se onda vratila zbog opasnosti svojih u Brckom - to joj verujem.
Nije bilo lako znati sta ciniti u to vreme. Mnogi su np. bili tada za Slobu pa su se onda pokajali.
Njen problem je bio sto, kao Brena, nije mogla ostati neopazena. Bila je i ostala Jugoslovenka. Ostali Jugosloveni tada su mogli da se povuku i ucute, ali Brena je bila na meti. Onda je napravila i neke greske.
Biti Jugosloven znaci - duhovno i mentalno biti u skoz drugoj prici/dimenziji u odnosu na tadasnja i naredna vremena u kojima su nam punili glave nekim nacionalizmom - sovinizmom i mitovima, biti outsider i ziva arheoloska iskopina nekog proslog, sve vise zaboravljenog, vremena.

Hteo sam jos nesto o ovom sto je danas, ali sam se previse raspisao. Uh.
Korisnikov avatar
By erkondisn
hmmm evo bas sam se provozao oko ZG Arene, i vidim 'prosvjed' ... 20ak ljudi okupljenih oko automobila. na automobilu rvacka zastava i iz njega tresti thompson :ubise:

+ u nekom parkicu malo dalje 6ero 15godisnjaka u crnom (2 decka i 4 cure) i s hrvatskom zastavom :ubise: (ok, sto li roditelji rade ovima? da li su im kadri objasniti neke stvari? :ubise: ako ne roditelji, gdje je tu obrazovni sustav? )
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
Originally posted by erkondisn
ako ne roditelji, gdje je tu obrazovni sustav? )

obrazovni sustav im je uveo predmet "domovinski odgoj", u celosti posvećen domovinskom ratu. predavanja (iliti radionce, kako oni više vole da kažu) drže bivši borci, a curriculum uključuje izložbe ratnih fotografija, puštanje snimaka iz rata (radi se o deci u osnovnoj školi, koja ne da ne bi smela da gledaju takve stvari, negooooo...), kao i govora rahmetli bobetka (koji je fortunatly umro pre optužnice, which makes it ok da ga puštaju deci u okviru redovne nastave). need we say more?
Korisnikov avatar
By starsailor
jedan mali off: citam tema: Lepa Brena, pogledam zadnji post napisao/la Lepa Brena :wtf: reko zar se ova registrovala ovde???
sorry LK, posle 5 sec. sam videla da si ti :)
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
Originally posted by starsailor
jedan mali off: citam tema: Lepa Brena, pogledam zadnji post napisao/la Lepa Brena :wtf: reko zar se ova registrovala ovde???
sorry LK, posle 5 sec. sam videla da si ti :)
:roflmao:

it's ok, svakako sam se trudila da ličim na nju tamo negde oko šeste godine života :balerina:
Korisnikov avatar
By Vel boy
@ALTER_EGO

draga, ovde ne govorimo toliko koliko je Brenina muzika, karijera itd.... shund, kich, bezveze, ovo, ono (to sam i ja rekao), vec o tome KO se to i ZASHTO buni protiv samog odrzavanja njenog koncerta. a ti koji se bune su najcrnji ostaci nacionalizma-shovinizma tj. vehabije, ustashe i pro-ustashe s boshnjachke i josh vishe hrvatske strane kojima smeta samo to shto je ona muslimanka/Boshnjakinja/Jugoslovenka a koja nije pod njihovim shapama, a ne i njena kich, shund muzika koju, bajdvej, ta oponentska strana ima josh i vishe....
Dakle, molim te prochitaj odlichne postove erkondisna i Lepe Krepe na ovoj strani, ako vec nisi chitala postove i priloge s pochetka teme, pa razmisli o chemu se ovde zapravo pricha.
By Hans
Originally posted by ALTER_EGO
Ma popila sam
a brenu stvarno hejtam
jer je ona po meni jedan od najvecih shljamova sa medijske scene
koja je uspela da izopachi ovo drushtvo u svakom smislu te rechi
ne diskriminishem nikoga ali stvarno ne razumem mnoge stvari
a to ko je mogao da stekne lovu devedesetih me lichno pogadja jer mogli su i moji ali nisu lopurde pa sada krpimo kraj sa krajem(nisam socijala ali se ponekad zbog takvih ljudi osecam tako)

a najvishe me boli shto je ona ljudima bila zvezda detinjstva i o tome slusham poslednje dve nedelje
moje zvezde detinstva su marli i dilan....
I Vi ste takodje za nekoga izopacheni na sceni zvanoj Srbija. Nemojte misliti da niste. Samo-nesto Vam se dopada ili ne. Ne razumem zasto se generalizuje.
Ni moj otac nije lopov vec je radio i pre devedesetih. Mnogi od vas sto slusaju "dobru" muziku misle da zivot nije postojao pre devedesetih. A tu postoji jedna opaka caka- osamdesete su bile ludilo kada se dobro zivelo i kada se i jeste slusalo razno smece koje su servirali hipici. A onda su dosle devedesete pa su se probudili i shvatili da Tita nema, a da nemaju ni fax ni ideju sta bi od sebe. I onda im je Brena kriva.... klasicna deviza parazita drustva. Prvo bi iskorenili sav kic i sund posto oni slusaju iskljucivo Bahove fuge, a onda bi sve bilo dobro. Please...
Zvezde mog detinjstva su Kjerkegor, Prever i Vagner. Ali, JA TAKODJE MNOGO VOLIM BRENU!!!! I, shta cemo sad????
Korisnikov avatar
By deran
Ništa-volećemo je i dalje...:B
By Çâðê_DUP
da ja se izvinjavam svima to shto ja ne volim brenu nema veze sa ovom temom
i protiv sam odrzhavanja bilo kakvih koncerata shund sadrzhine-opet lichni stav
iz meshovitog sam braka pa znam shta se deshava na teritoriji cro a zhivim u srb pa znam i shta se tu deshava*(lepa krepa objasnila sve)
@hans_87 nisam bila zhiva 80ih godina pa da mogu da pricham o tome ali se taj duh osamdesetih provlachio kroz moju porodicu i slushali smo hipi servirano sranje i slushamo ga i dalje i ponosimo se time
i da mislim da kad bi iskorenili sav shund da bi mnoge stvari funkcionisale bolje,mnogo bolje....
idem da parazitiram u ovom drushtvu izopachena u svojoj lepoti
necu vam vishe troshiti vazduh i mesto u ovoj temi
:pionir: :dropdead:
laku noc
Korisnikov avatar
By Dirrty
Za razliku od pojedinih svetskih zvezda, koje je stvorila odredjena mashinerija, Brena je bila ta koja je za sebe stvorila mashineriju i postala deo iste.

Ono sto meni licno smeta, jeste to sto je tu masineriju iskoristila da potpuno zauzme muzicku i medijsku scenu uopste, svojom i samo svojom muzikom.

Ok, priznajem da kad izadjem volim da cujem i narodnu muziku, jer su mi textovi, odnosno muzika zabavni za zezanje u datom trenutku.
Ono sto ne razumem, jeste kako neko moze voleti vecinu narodnih izvodjaca, koji uopste, ali uopste vise ne poseduju nikakvu osobenost, pevaju o glupostima, i nimalo ne pazi o odabiru muzike/textova za svoje pesme.
Zar voleti odredjenog izvodjaca ne znaci postovati njihov rad?
O kakvom mi radu ovde govorimo, sem o ispiranju mozgova?

Pogledaj samo ove jebene zvezde granda... pa dokle vise?!
Ja prosto ne zelim, ali stvarno ne zelim da verujem da ljudi pomno prate sva ta sranja vec, pa... previse dugo, da bi se svako iole normalan odavno smorio.
Da, bio sam na jednom finalu zvezdi Granda, pre kojih uopste nisam pratio izbor, i posle kog uopste nisam pratio naredni izbor.
To sam doziveo kao vecernji izlazak, a ne nenormalnu opsesiju, koja je uzela previse maha.

Cak i ostali zanrovi muzike, najcesce moraju na Pink, kako bi uopste bili vidjeni i primeceni.
A kvalitet pomenutog programa je nepotrebno spominjati... od kreshtavih, preko imbecilnih, do nimalo interesantih lica i emisija.

P.S. Sto se tice teme, bio bih ravnodusan i da su uspeli u zabrani koncerta, kao sto sam ravnodusan na cinjenicu da se odrzao.
Ljudi imaju pravo da budu besni na odredjene njene postupke, ali opet nemaju pravo da brane ostalima da je slusaju.
Ja licno ne bih platio ni 100 djunti za njen koncert, jer joj je poslednji album bleda kopija Cece... a nesto i nisam ljubitelj starijih pesama bilo koje vrste... te ne vidim sta bih tamo imao da vidim, odnosno cujem.
Korisnikov avatar
By Vel boy
da ja se izvinjavam svima to shto ja ne volim brenu nema veze sa ovom temom
i protiv sam odrzhavanja bilo kakvih koncerata shund sadrzhine-opet lichni stav
iz meshovitog sam braka pa znam shta se deshava na teritoriji cro a zhivim u srb pa znam i shta se tu deshava*(lepa krepa objasnila sve)
well, nema potrebe da se izvinjavash shto ne volish Lepu Brenu i njenu muziku (nisam ni npr. ja neki fan toga, k'o shto vec vishe puta rekoh), ali se nadam da si uvidela o chemu ovde prvenstveno prichamo- a, to je o licemerju, nacionalizmu, shovinizmu i verskom fundamentalizmu specifichno onih oponenata njenih koncerata. O tom je i Lepa Krepa odlichno govorila.
Korisnikov avatar
By gorilica
Kako god, sinoc je Zagrebachka Arena ochigledno bila dupke puna.

''
Korisnikov avatar
By erkondisn
Originally posted by Lepa Krepa
need we say more?
da dodamo i ulogu crkvenih dusebriznika :sweet:

btw, jako dobar dio publike sinoc je bio tinejdzerske dobi :)
By Hans
Problem je shto je nekima potreban kvalitet u svakoj sferi zhivota, a sami pritom ne jedu srebrnim escajgom i nemaju oldtajmer u garazhi. Ja to nazivam teranjem inata i potenciranjem razlicitosti po svaku cenu iako je ona pritom neosnovana.
By Hans
Sa shtiklom od 12 cm!!
Korisnikov avatar
By antibiotic
ammm... jesam li ja mozda ovde jos uvek nov ili mi se cini da su mnogi ovde na forumu stvarno odlepili (ali stvarno!)?

Elem, kao sto sam i ocekivao, Brena uspesno nastavlja turneju, pas laje vetar nosi. Sledeca destinacija - Albanija.
Korisnikov avatar
By Loni

bogata kuja obogacena devedesetih godina
Mislim da grešiš.
Njene nisu bile devedesete već osamdesete godine.

Bila je najveća zvezda upravo u nevinoj deceniji bratstva i jedinstva i
tad je najviše para stekla od pevanja
(Kasnije od izdavačke kuće Grand, no to je druga priča i hteli mi to da priznamo ili ne legitimna).

Ni meni ne deluje naročito pametno, ali očigledno da nešto ima.

Mislim da je to specifična vrsta energije i emocije, za koju je u stanju da podari masama.

Mnogi su to pokušali. Na hiljade njih, ali nije im uspelo.
Vesna Zmijanac bila je zvezda samo dok joj je ljubavnik bio direktor RTS-a,
a Jami dok se zabavljala s Milom Đukanovićem, koji je tad bio bio u prijateljskim odnosima s Miloševićem.

Harizmatičnost nije tako česta osobina i ne treba je potcenjivati.
Korisnikov avatar
By Val
Secjam se samo detinjstva i chichaka kojima smo je gadjali. Pustite zhenu da zhivi. Jes´ da je ne gotivim, ali jebo vas rat i sve vezano za njega!
By superfly
Originally posted by Loni
Vesna Zmijanac bila je zvezda samo dok joj je ljubavnik bio direktor RTS-a.
u koje vreme je to bilo?
Korisnikov avatar
By greek_lover
Takodje 80-te ali Vesnina popularnost je bila daleko manja od Brenine
Korisnikov avatar
By antibiotic
Originally posted by greek_lover
Takodje 80-te ali Vesnina popularnost je bila daleko manja od Brenine
paa... bilo je jedno vreme Brena ili Vesna... kao nove vecite rivalke.
Ipak sam ostao uz Brenu, iako je ona vesninim fanovima bila neozbiljna, a "kraljica tuge" carica! Naravno, Vesna nikad nije mogla da napuni stadion.
Korisnikov avatar
By 4ndr01d
Originally posted by Dirrty
Za razliku od pojedinih svetskih zvezda, koje je stvorila odredjena mashinerija, Brena je bila ta koja je za sebe stvorila mashineriju i postala deo iste.

Ono sto meni licno smeta, jeste to sto je tu masineriju iskoristila da potpuno zauzme muzicku i medijsku scenu uopste, svojom i samo svojom muzikom.
Sada ce sve svetske zvezde kod Brene po recept:hail:
By mythe
Originally posted by superfly
Originally posted by Loni
Vesna Zmijanac bila je zvezda samo dok joj je ljubavnik bio direktor RTS-a.
u koje vreme je to bilo?
prva polovina 90ih, kada je lopov, kriminalac, ratni huskac, mafijas...jednom recju ljudska olos Milorad Vucelic bio generalni direktor RTSa

a sto se tice Brene - prepustimo to trzistu, ko hoce da plati i slusa lepu Brenu, njegova stvar
Korisnikov avatar
By Loni
Moram da se demantujem.

Vesna Zmijanac je postala zvezda u drugom delu osamdesetih godina.
Opasno se približila Breni u periodu od 1986 - 1989. godine.

Tada je po mnogima bila čak i jača jer je Brena počela da snima pesme, koje su se dopadale najviše deci u to vreme (Tamba lamba, Hajde da se volimo itd), dok su Vesnini hitovi žarili i palili po kafanama, među starijima.

Zatim je Vesna napravila pauzu od nekih 5-6 godina, a onda je njen nezvanični muž Vučela postao direktor RTS-a,
a Vesna snimila novi disk.
Bilo je to neke 1994. - 1995. i znam da od nje tad nije moglo da se živi koliko se pojavljivala na RTS-u.

- Idem preko zemlje Srbije
- Svatovi
- Idemo na more
- Sama sam birala put
itd.

Posle pada Vučele, ode Vesna i sa televizije i iz nealkoholozima.
Korisnikov avatar
By Dirrty
Originally posted by E. M. O.
Originally posted by Dirrty

Sada ce sve svetske zvezde kod Brene po recept:hail:
Ne mislim pod "svojom muzikom" kao licno njenim pesmama, vec mislim na taj stil u muzici, takvi textovi, spotovi, pojave, ispiranje mozga i sl.
By mythe
ima jedan odlican clanak u list "Vreme, evo uvodnog dela

"Zašto bojkot koncerta Lepe Brene nije uspeo? Zato što je u "onoj" Jugoslaviji, a potom i u državama iz nje proisteklim, u vreme kada su odrasli odlučili da prestanu da kliču Breni, zamenivši je raznim miloševićima i tuđmanima, rasla cela jedna generacija dovoljno stara da sve upamti, a dovoljno mlada da se ne uprlja i da ne oseća nimalo krivice i odgovornosti zbog onoga što se desilo. Za njih Brena nije ni raspojasana polugola pevaljka, kako o njoj govore roditelji, ni sredovečna plavuša, gazdarica Granda, za koju se priča da je nekad bila najveća zvezda na Balkanu, kako verovatno misle današnja deca. Njima je detinjstvo proticalo uz miris Kiki bombona, dečje osmehe Sanje Doležal i Ljiljane Nikolovske (Magazin), živim bojama Breninih haljina i ritmu njenih, da, neukusnih i kičastih pesama"

odlicno receno

ostatak clanka

http://www.vreme.com/cms/view.php?id=870726
Korisnikov avatar
By antibiotic
...a zapravo je vreme da jedni drugima oprostimo, jer smo svi mi uradili nesto zbog cega se kajemo i niko nije potpuno nevin.
Korisnikov avatar
By XerYuS
Znam da nema bas mnogo veze sa temom ali moram ovo da podelim sa vama :D
Slika
Korisnikov avatar
By antibiotic
Originally posted by XerYuS
Znam da nema bas mnogo veze sa temom ali moram ovo da podelim sa vama :D
Slika
Zasto moras? Ne troluj.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!