Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

By XanaX
... mislim, ono u stilu, jebe se nama za tu američansku i jevropsku forenziku i neku DNA... (osobito ako znamo da u Bosni na masovnim grobnicama rade ljudi sa Zavoda za antropologiju iz ZAGREBA i SARAJEVA)...
By Simor
Originally posted by XanaX
Eh, kad ovako nešto čovjek pročita, smuči mu se jutro.
Manon, majko Jugovića, deder ovako; poznato je da se balinke zabrađuju i uopšte da se balije više zamataju u halje, pa je onda vjerovati da češće pate od osteomalacije i sl. i da su im kosti krhke i sl.
Pa ti onda pronađi jedan čvrt, svetosavski, srpski femur i odjezdi do Potočara. Pa ispod svakog nišana, zagrebi koji kosku, s tri prsta je uzmi i tri put udari o ovu srpsku, pa ako ne pukne i ona je srpska, em tad sa obe ruši nišan, ljubi srpsku zemlju i zabij krst za sva vremena...
Dragi, nema šanse da ona skapira ovaj (sjajni!) ubitačni sarkazam u tvom postu. Jer, ona organ, koji kod drugih ljudi ima funkciju mozga, koristi da bi se zamajavala rasističkim, antisemitskim i nacionalističkim sranjima, sve u odbranu izmaštanog srbstva.

No, u tvom scenariju ima jedna greška na kraju - naime, srpski nacisti kada otkriju srpsku kost mnogo vole da je pronose srpskim zemljama. Ne zato što žale žrtve, pošto su za njihov mentalni sklop srpske žrtve jednako važne koliko i one drugih naroda, nego zato što na taj način, u svom evolucionom rikvercu, zapišavaju teritoriju.
Korisnikov avatar
By Manon
... mislim, ono u stilu, jebe se nama za tu američansku i jevropsku forenziku i neku DNA... (osobito ako znamo da u Bosni na masovnim grobnicama rade ljudi sa Zavoda za antropologiju iz ZAGREBA i SARAJEVA)...
nisi ni svestan koliko je tacno ovo sto si napisao. Nedostaje samo jedna rec: PREVARANTSKU

zasto mislis da bi forenzicarima trebalo bezuslovno verovati? Utoliko pre sto neki i sami priznaju da su radili pod pritiskom kao na primer

Helena Ranta (62), finski stomatolog-forenzičar i član međunarodne istražne komisije za događaje u selu Račak na Kosovu i Metohiji, je priznala (u svojoj biografiji) da je izveštaj o tome pisala pod pritiskom tadašnjeg šefa misije Oebsa na Kosovu i Metohiji Vilijama Vokera i Ministarstva spoljnih poslova Finske!

Ako se prisetimo da je ovaj LAZNI IZVESTAJ FORENZICARA bio povod za bombardovanje Srbije, onda sta reci

.....
ps
Originally posted by Simor
...naime, srpski nacisti kada otkriju srpsku kost mnogo vole da je pronose srpskim zemljama. Ne zato što žale žrtve, pošto su za njihov mentalni sklop srpske žrtve jednako važne koliko i one drugih naroda, nego zato što na taj način, u svom evolucionom rikvercu, zapišavaju teritoriju.
Vasi beloSvetski napredni idoli neoliberalnih shvatanja nadnacionalnih i nazovidemokratskih opredeljenja kojima se vi dragi momci(ili curice) klanjate, vec su na ivici ponora i proglaseni su za najvece prevarante. Dolazi drugo vreme u kome ce se polako ali sigurno, sve stvari i dogadjaji i prosli i sadasnji i buduci, staviti na svoje mesto

To sto ste vi nadnacionalni i ne volite narod i drzavu u kojoj zivite ima jednu prednost. Vasi svetski prijatelji vas nikada ne mogu optuziti da ste "too close to local people"
Korisnikov avatar
By Vel boy
sad me jopet zanima samo jedna retorichko-semantichka stvar- ko je sve u drugom licu mnozine pisateljice koja se obraca? :nerd:
By XanaX
Manon, još nije pronađena metoda DNA identifikacije kršćanske ili muslimanske kosti...

Sori, ali, iako smatram da je odgovor NATO-a spram Srbije bio preoštar, ipak mislim da je bio nužan... Žao mi je svih normalnih (ma, i onih nenormalnih) ljudi koji su patili ili poginuli, i što još reći...

Pentagon je uzimao laži neke babe da intervenira?

Znam kako je to kad avioni bombardiraju ili granata pogodi zgradu u kojoj si u podrumu. Znam kakav je strah i jad i mogu sve razumijeti. Ali, ne mogu razumijeti klanje tisuća ljudi... Manon, puno je tu krvi, i jauka, i riječi koje bi se izrekle (kad bi mogle) i previše, ipak previše, surovosti onih koji to čine.

Nisu nit' Hrvati nit' Bošnjaci nit' Albanci štogod bolji kad je riječ o kostima, ali Srebrenica strši, ne možeš, a da ne pogledaš, i ako imaš imalo duše / altruizma / milosrđa... pokloni se tim hiljadama pobijenih, pa makar im kosti bile muslimanske...
Korisnikov avatar
By Manon
koliko vidim ti se ovde bavis identifikacijom kostiju. Ja se bavim dogadjajima u Evropskom parlamentu. Ako se bilo ko u tom parlamentu pitao zasto se rezolucija odnosi samo na zrtve nacije A, a ne i na zrtbe nacije B ili C ne vidim sta je u tom pitanju lose?. Da li hoces da kazes da drugih zrtava nije bilo ili da prema njima ne treba imati saosecanja ili da ostale nepomenute ZRTVE u ovoj prici nisu tema?

Licno, nemam nikakav deklarativni osecaj prema zrtvama kao sto ga nemas ni ti, ali se bar ne pravim da ga imam, a ti najbolje znas zasto se pravis. Da imas bilo kakav osecaj ne bi pisao da je bombardovanje Srbije i stradanje ljudi bilo nuzno.

Mnogo je krvi i kostiju moja familija ostavila po Bosni i Srbiji. Cudi me da sa takvim senzibilitetom koji imas, ne cujes njihove jauke.

Ja cu samo dve reci da izmenim u onome sto si napisao i to je moj odgovor koji "zvuci" tvojim senzibilitetom:

Sori, ali, iako smatram da je odgovor SRBA-a spram tzv Bosnjaka bio preoštar, ipak mislim da je bio nužan... Žao mi je svih normalnih (ma, i onih nenormalnih) ljudi koji su patili ili poginuli, i što još reći...

Korisnikov avatar
By Stripi
S tim da Bošnjaci ni u jednom trenutku nisu udarili na Srbiju, dok su njihovi susjedi, Hrvati i Srbi udarili po Bosni i Hercegovini trudeći se, bez obzira na žrtve, oteti nešto teritorija za sebe.
By XanaX
Ma ne, to se odnosi na dobro poznate uzroke i povode rata u Bosni.

uzrok: Muslimani-Bošnjaci per se... mislim treba li što dodati?!

povod: Muslimani-Bošnjaci opalili pucat' po srpskim svatovima u Sarajevu.

A Srebrenica (i EX-Foča, i Sarajevo, i Banja Luka...) - preoštar, ali nužan odgovor Srba - da to nije učinjeno, Bošnjaci bi recimo ...

pokrenuli nekoliko regionalnih ratova (oh, nije li to činio Miloševićev režim?)

protjerali u par tjedana oko milijun Srba u Srbiju? (oh, nije li VJ ono došla na Kosovo, a Albanci, bez povoda, masovno u Albaniju i Makedoniju?)

i naravno, Bošnjaci bi bili, u postocima, najmasovniji među haaškim optuženicima i osuđenicima, nebošnjački susjedni narodi bili bi najbrojniji među žrtvama rata itd...

ovako, preventivnom intervencijom Miloševića, Karadžića, Mladića, uz prešutnu potporu Tuđmana i Hrvata u Bosni, to je , hvala Bogu, spriječeno.
Korisnikov avatar
By Vel boy
Zanimljiv a zapravo tipichan je karadzicevsko-shesheljevski stav korisnika/ce Manon o Boshnjacima per se, no nekako predmnijevam da bi nam taj isti forumski entitet poruchio da uvazavamo i poshtujemo naknadni npr. velikoboshnjachki islamizam slichno kako je uradio/la na temi o senzibilnim Zadranima naglashavajuci "potrebu da shvatimo, poshtujemo i uvazavamo" zahteve zadarskih neo-ustasha glede ne/prisutnosti, pa i paljenja, srpske zastave a na sportskom medjunarodnom takmichenju. dabome, sve to samo i jedino ako takvi velikoboshnjachki-velikohrvatski generalni-antisrbi to iskaljuju nad Drugachijim Srbima (valjda da nas "opamete i da nam otvore ochi nama pacifistichkim budalama"....) i/ili lojalnim gradjanima BiH odnosno Hrvatske srpske nacionalnosti.

Apelujem na forumashe da zakljuche neke stvari, a apelujem i korisniku/ci Manon da manje govori u prvom licu nacionalne mnozine (te da se manje obraca neistomishljenicima u drugom licu nekakve "izdajnichke" ili "strano-placenichke" mnozine).
Uz to, samo bih josh kratko dodao Xanax-u da tudjman-bobanovi nisu tek shutke podrzavali karadzic-sheshelj-miloshevic poduhvate vec i svojevremeno aktivno tj. zajednichki participirali u njima.
Korisnikov avatar
By Manon
Ma ne, to se odnosi na dobro poznate uzroke i povode rata u Bosni.

.....
:neznam:Ima nekih koji kazu da je sve pocelo OVAKO
Korisnikov avatar
By Vel boy
ali i Boljkovac kaze jasno poznatu stvar:
Бољковац је рекао да је то био грађански рат који је настао као посљедица договора између Слободана Милошевића и Фрање Туђмана о подјели БиХ и размјени становништва помоћу етничког чишћења.

"Туђман је Милошевићу препустио Босанску Посавину, а Милошевић њему помогао да се ријеши Срба у Крајини. Имам материјалне доказе да је бивши генерал ЈНА и касније генерал Хрватске војске Миливој Петковић организовао повлачење Хрвата из Босанске Посавине", објаснио је он.

Он је рекао да за договор између Туђмана и Милошевића постоје докази.

"Навешћу само два за која мислим да су прилично упечатљива. Када је у Осијеку убијен шеф полиције Јосип Рајхл Кир одмах сам донио одлуку о хапшењу убице и оних који су то убиство организовали, али сам истог тог трена смијењен. И гледајте сада како је Фрањо Туђман објаснио ту моју смјену: `Јожа, Слобо такође мисли да ти више не би смио бити на челу МУП-а`", навео је Бољковац.

Он је рекао да га заправо Туђман смијенио у договору са Милошевићем.

"Ево и другог доказа. Када сам у јуну 1991. године, нешто прије него што је убијен Кир, био на разговорима у Бачкој Паланци са тадашњим српским министром унутрашњих послова Радмилом Богдановићем и Михаљем Кертесом, Богдановић ми је рекао: `Шефови су се договорили`. Уосталом, шта је код Милошевића цијели рат радио најближи Туђманов сарадник Хрвоје Шаринић? Био је код њега најмање 40 пута", рекао је Бољковац.

Говорећи о његовом свједочењу на суђењу Бранимиру Главашу и осталима оптуженима за злочине над српским цивилима у Осијеку, бивши хрватски министар је оптужио хрватске медије да су га "педантно цензурисали".

"Када ме је Главаш за вријеме свједочења оптужио да сам га гонио због рушења моста на ријеци Драви у Осијеку, с образложењем како је то урадио да би се Осијек заштитио од тенкова ЈНА, ја сам рекао да је ЈНА тог момента била регуларна војска једне међународно признате државе, а Хрватска, која тада још није била призната, дио Југославије. Потом сам образлагао ко је тада почео са оружаним сукобима у том дијелу Славоније", рекао је Бољковац.

- dakle, prichajuci o tebi nametnutoj temi opet o Srebrenici, shta je to Boljkovac razlichito rekao od npr. mene i recimo Xanax-a? Znachi, masakr i genocidi (i figurativni i bukvalni) nad Boshnjacima te i nad onim od Srba i Hrvata koji nisu hteli da uzmu ucheshca u svemu tome, pogotovo kroz urbicide po Bosni i Hercegovini te pre toga Hrvatskoj, su vec bili dogovoreni izmedju rezima ondashnje Srbije odnosno ondashnje Hrvatske. S tim zakljuchkom mislim da se i Xanax slaze, bash kao shto se npr. i ja slazem i shto mi je bilo jasno i ochito josh odavno.

No, ono shto je problematichno je, a shto je naknadno nastalo, je to shto su boshnjachki islamistichki desnichari poput tvrdog krila SDA itd. (inache ideoloshki pandani i partneri npr. koshtunichinovom pravoslavno-fundamentalistichkom DSS-u i selja ilicevom NS-u, sic!) prilichno izinstrumentalisali genocid nad Boshnjacima za njhove populistichke desnicharske poene te shto njihov bes iskaljuju pochesto nad lojalnim gradjanima BiH srpske i hrvatske nacionalnosti (kolikogod malo da ih ima u vecinski boshnjachkom delu entiteta FBiH Bosne i Hercegovine). Isto to su radili i chak josh rade hrvatski desnicharski shovinisti tj. tudjmanovci, djapicevci, bobanovci. Dabome, jednu Manon to nimalo ne boli, vec ochito i verovatno se ona raduje takvom stanju stvari jer ona rezonuje ovako: "srpske i hrvatske izdajice su zasluzili da se boshnjachki i hrvatski shovinisti izivljavaju nad njima, nek' je meni Mladic i Karadzic slavljen i na mirnom"- eto, srzi svih poruka koje nam poruchuje Manon, a shto je vec i bukvalno bio rekao npr. trenutno odsutni korisnik muzika86. :barf:
By XanaX
Uglavnom se slažem s ovim objašnjenjem, Velbojša, iako bih se mogao raspisati, ali ne da mi se...

Ja sam pokušavao pisati sarkastično upravo zbog gorkog okusa kojeg ostavlja tema; inače me lome sjećanja, ono što vidim ili pročitam o ratu u Bosni.

Prezir nije dovoljno jaka riječ kada se radi o ovdje iznesenim razmišljanima forumašice Manon.

Nitko ti ne brani da budeš Srpkinja, i ponosna Srpkinja, ako ti je već takav mentalni sklop, kao što nitko meni ne može odreći pravo da se osjećam anacionalno.

Ali, tebi tvoj nacionalni ponos onemogućuje da, ma kamo god da pogledaš ili što god da vidiš, ne uočiš neku "zavjeru" protiv Srba i Srbije, da sve činjenice izvrćeš u obranu tog nekog "patriotizma" i tako - jasno pljuješ po vlastitoj čovječnosti.
Korisnikov avatar
By Stripi
Originally posted by Manon

:neznam:Ima nekih koji kazu da je sve pocelo OVAKO
Kakve to veze ima sa ratom u Bosni? Osim toga, prije Barnimira Glavaša su pale barikade po bivšoj Krajini, ako se ne varam? Dakako da je Glavaš izazivao incidente i mir mu nikako nije bio na pameti ali to nikako nije razlog da se tri mjeseca ruši i sruši kompletan jedan grad a nekmoli da se zbog toga pobije par tisuća ljudi u Srebrenici.
Korisnikov avatar
By Stripi
Raša Dabić 3 godine prije Srebrenice

''
By XanaX
Da, sad je i mene zainteresiralo... Prvo, Boljkovac je bio "ratni ministar" i kao takav snosi ogromnu odgovornost, tako da se njegovo svjedočenje može promatrati i na malo drugačiji način.

On ovdje govori o događajima u ist. Slavoniji; i pohvalno je da se napokon riješava pitanje uloge Glavaša u ubojstvima Srba, kao i u slučaju ubojstva Reichl-Kira i početku rata u tom dijelu Hrvatske... I ja sam odavno čuo za Šuškovo raketiranje Borova Sela, kao početak rata u Vukovaru.

No, neke stvari malo su čudne u svemu tome... Ako je dogovor bio "da će Milošević dati Tuđmanu da očisti Hrvatsku od Srba" - zašto je onda JNA, potpomognuta srpskim stanovništvom krenula u rat koji se ne može nikako drugačije nazvati nego "rat za teritorijalizacijom srpskog etničkog područja".

Pri tome, srpske snage zauzimaju trećinu teritorija Hrvatske i drže je do 1995.; i na kraju se sve rješava tek američkom intervencijom i progonom Srba iz Hrvatske. Ili, Milošević se već dogovorio s Tuđmanom kako će u "zamjenu" ući Srbi iz Hrvatske ili Hrvati iz bos. Posavine, a ono rat-rat-rat...

Znači li to da su Srbi iz Slavonije zajedno s JNA razorili Vukovar i pobili ljude na Ovčari suprotno onome što je želio Milošević? Milošević nije imao nikakav utjecaj na hrvatske Srba niti na JNA?

Kad čitam original, pomislio sam prvo da se radi o FAZ-u (Frankfurter Allgemeine Zeitung), no, to su zapravo "Vesti", Frankfurt-based daily of diaspora Serbs...

Ima u tom članku dosta dijelova koji nisu preneseni.

npr. stoji:

"Boljkovac believes there was a secret “deal” between former Yugoslav and Serbian President Slobodan Milošević and Franjo Tuđman, Croatia’s war leader, “to divide Bosnia and Herzegovina and exchange the population through ethnic cleansing.”

a zatim:

"On the other hand, Boljkovac’s theory about the conspiracy and alleged deal between Tuđman and Milošević is rejected as “pure speculation, fairly common in the West and Croatia, even though it is entirely unfounded”.

- As far as I am aware, there was no such deal, - Jovanović stressed. "

(Vladislav Jovanović, Yugoslav Minister of Foreign Affairs from 1991-1995)

pa nadalje:

"Former head of Counter-Intelligence Service [Kontra-obavestajna sluzba, KOS], general Aca Vasiljević warned that Boljkovac is “mixing facts with fiction”.

- When he was in power, Boljkovac was a loyal and obedient servant, he was always eager to please, and he is now trying to justify his actions. It is common knowledge that Milošević and Tuđman were meeting, but it is entirely incorrect they had the kind of contacts Boljkovac describes. Tuđman had stated long time ago: “If we didn’t want the war, there wouldn’t have been any”, while Boljkovac was a proponent of the idea of an independent Croatia at any cost already back in the 1970s, in MASPOK. In the 1990s, he participated in the war, surrounded by the extremists, people who came from the terrorist wing of Ustasha organization, like Gojko Šušak, - Vasiljević said."

Ima na tom sajtu svega i svačega, a osobito zanimljivim mi se čini dio koji govori o Bošnjacima koji su zapravo etnički očistili velik prostor oko Srebrenice, a zamislite tko je pomagao:

"The illegal yet timely organization of armed paramilitary formations that were supplied with weapons from military reserve units and Territorial Defense [TO] storage depots largely contributed to the Muslims’ success. In addition to that, a large number of men, approximately 10,000 soldiers from B&H, were sent to the Educational Center of the Republic Croatia for training. Almost a thousand young men from the Srebrenica-Bratunac region traveled illegally to Croatia."

svašta ima... mene osobito "zabavlja" dio kako je Boljkovac "good guy" dok govori o odgovornosti hrv. strane za rat u Hrvatskoj, a zatim postaje "bad guy" kada govori o dogovoru Miloševića i Tuđmana oko podjele Bosne...

čitajte...

http://de-construct.net/e-zine/?p=4869
Korisnikov avatar
By little_boy
Originally posted by Lakiboy_ns
Ja cim vidim podelu stradalih GRADJANA i LJUDI na hriscane i muslimane u nekom tekstu odmah mi pripadne muka :nokti:

O poginulim OSOBAMA tamo niko ne misli taj dogadjaj svi koriste u svoje dnevno-politicke svrhe a mi na Balkanu pogotovo.
Slažem se.
Korisnikov avatar
By Vel boy
No, neke stvari malo su čudne u svemu tome... Ako je dogovor bio "da će Milošević dati Tuđmanu da očisti Hrvatsku od Srba" - zašto je onda JNA, potpomognuta srpskim stanovništvom krenula u rat koji se ne može nikako drugačije nazvati nego "rat za teritorijalizacijom srpskog etničkog područja".

Pri tome, srpske snage zauzimaju trećinu teritorija Hrvatske i drže je do 1995.; i na kraju se sve rješava tek američkom intervencijom i progonom Srba iz Hrvatske. Ili, Milošević se već dogovorio s Tuđmanom kako će u "zamjenu" ući Srbi iz Hrvatske ili Hrvati iz bos. Posavine, a ono rat-rat-rat...

Znači li to da su Srbi iz Slavonije zajedno s JNA razorili Vukovar i pobili ljude na Ovčari suprotno onome što je želio Milošević? Milošević nije imao nikakav utjecaj na hrvatske Srba niti na JNA?

Kad čitam original, pomislio sam prvo da se radi o FAZ-u (Frankfurter Allgemeine Zeitung), no, to su zapravo "Vesti", Frankfurt-based daily of diaspora Serbs...

Ima u tom članku dosta dijelova koji nisu preneseni.

npr. stoji:

"Boljkovac believes there was a secret “deal” between former Yugoslav and Serbian President Slobodan Milošević and Franjo Tuđman, Croatia’s war leader, “to divide Bosnia and Herzegovina and exchange the population through ethnic cleansing.”

a zatim:

"On the other hand, Boljkovac’s theory about the conspiracy and alleged deal between Tuđman and Milošević is rejected as “pure speculation, fairly common in the West and Croatia, even though it is entirely unfounded”.

- As far as I am aware, there was no such deal, - Jovanović stressed. "

(Vladislav Jovanović, Yugoslav Minister of Foreign Affairs from 1991-1995)

pa nadalje:

"Former head of Counter-Intelligence Service [Kontra-obavestajna sluzba, KOS], general Aca Vasiljević warned that Boljkovac is “mixing facts with fiction”.

- When he was in power, Boljkovac was a loyal and obedient servant, he was always eager to please, and he is now trying to justify his actions. It is common knowledge that Milošević and Tuđman were meeting, but it is entirely incorrect they had the kind of contacts Boljkovac describes. Tuđman had stated long time ago: “If we didn’t want the war, there wouldn’t have been any”, while Boljkovac was a proponent of the idea of an independent Croatia at any cost already back in the 1970s, in MASPOK. In the 1990s, he participated in the war, surrounded by the extremists, people who came from the terrorist wing of Ustasha organization, like Gojko Šušak, - Vasiljević said."

Ima na tom sajtu svega i svačega, a osobito zanimljivim mi se čini dio koji govori o Bošnjacima koji su zapravo etnički očistili velik prostor oko Srebrenice, a zamislite tko je pomagao:

"The illegal yet timely organization of armed paramilitary formations that were supplied with weapons from military reserve units and Territorial Defense [TO] storage depots largely contributed to the Muslims’ success. In addition to that, a large number of men, approximately 10,000 soldiers from B&H, were sent to the Educational Center of the Republic Croatia for training. Almost a thousand young men from the Srebrenica-Bratunac region traveled illegally to Croatia."

svašta ima... mene osobito "zabavlja" dio kako je Boljkovac "good guy" dok govori o odgovornosti hrv. strane za rat u Hrvatskoj, a zatim postaje "bad guy" kada govori o dogovoru Miloševića i Tuđmana oko podjele Bosne...

čitajte...

http://de-construct.net/e-zine/?p=4869
Xanax, tipichna doktrina shovinistichkog desnicharskog homogeniziranja srpskog i hrvatskog naroda da budu k'o ovce pod rezimima miloshevica odnosno tudjmana se ochito ogledala u namjernom pravljenju budala tih vlastitih naroda gdje se pod svaku cijenu trebalo prikazati onaj drugi narod prvom kao apsolutni "din-dushmanin". Stoga, nije teshko shvatiti shta su radili i naredjivali vojnicima iz srpskih ili hrvatskih vojski da rade civilima obostrano, oba rezima. Ni miloshevic ni tudjman nisu prezali da zrtvuju civile, teritorije, gradove, zgrade.... iz njihovih dotichnih naroda ako bi im u tom cilju to trebalo. Najgore je shto su mnogi Srbi i mnogi Hrvati bili toliko nasjeli na sve to no poznajuci taj prokleti mentalitet za kultom lichnosti u oba nesretna naroda tek izashla iz jednopartijskog sustava nazalost nije teshko shvatiti kako i zashto.... So, let's look at the whole picture!

Shto se tiche Boljkovca, pa donekle slichno kao i Mesic ili recimo Drashkovic u Srbiji. Dok su isprva, dakle u kasnim osamdesetim, ili najranijim devedesetim (a neki izgleda i u sedamdesetim) vazili za jedne od najekstremnijih hrvatskih odnosno srpskih nacionalista, pozitivna chinjenica je da su se IZMIJENILI NABOLJE ubrzo kada su konachno shvatili kuda to sve vodi. moguce da je bilo i nekih drugih razloga kako i zashto su se izmijenili, no chinjenica jeste da su se bili izmijenili i to nabolje i to je puno bolje nego da nisu. Nishta se to ne moze reci isto ni za tudjmana ni za miloshevica koji su nastavili sve vishe i vishe da se ojachavaju i utvrdjuju u okruzju notornih srpskih odnosno hrvatskih shovinista i ultra nacionalista.

Glede cijelog tog izvijeshca preuzetog s RTV entiteta RS BiH-e, ja mislim da su malo nategnuto prenijeli Boljkovcheve izjave. Vjerujem da Boljkovac nije doslovce rekao "Srbi su bili prvi napadnuti u Hrvatskoj..." itd vec predpostavljam da je on izvagano i vjerodostojnije bio izjavio kako je bilo i chestih sluchajeva gdje su i Srbi Hrvatske bili napadnuti prvi od strane hadezeovsko-proustashkih ekstremista, shto jeste bilo teshko pa i nemoguce izjaviti na hrvatskim cenzuriranim medijima. takodjer, vjerujem i nadam se da Boljkovac ne barata nacionalno-iskljuchivom retorikom i da se njegove izjave svode, kao shto je i potrebno, na to da se prave distinkcije izmedju obichnih ljudi, pogotovo civila, na jednoj strani te rezima i njihovih aparata na drugoj strani medju dvama narodima i da se ne generaliziraju obichni Srbi i obichni Hrvati s ondashnjim rezimima te da su situacije bile ovisne od sluchaja do sluchaja.
By XanaX
Originally posted by Vel boy

...Glede cijelog tog izvijeshca preuzetog s RTV entiteta RS BiH-e, ja mislim da su malo nategnuto prenijeli Boljkovcheve izjave. Vjerujem da Boljkovac nije doslovce rekao "Srbi su bili prvi napadnuti u Hrvatskoj..." itd vec predpostavljam da je on izvagano i vjerodostojnije bio izjavio kako je bilo i chestih sluchajeva gdje su i Srbi Hrvatske bili napadnuti prvi od strane hadezeovsko-proustashkih ekstremista, shto jeste bilo teshko pa i nemoguce izjaviti na hrvatskim cenzuriranim medijima...
Zapravo, pravi rat u Vukovaru izbio je na sličan način kao i u Kninskoj Krajini (slučaj "Plitvice").

Hrvatska verzija i srpska verzija se uglavnom poklapaju.

Hrvati izostavljaju detalj o tri Šuškove rakete koje su bačene na Borovo Selo, i koje su, prema srpskim izvorima bile povod za postavljanje barikada.
Srpski izvori navode kako se sve zbivalo 2. svibnja, dok hrvatska strana govori o policijskoj ophodnji tijekom noći, uoči 2. svibnja, te kako su Srbi otvorili vatru i uhvatili dvojicu policajaca.
Oko 2. svibnja, više manje priče se podudaraju samo se zamjenjuju riječi "napad" i "obrana", kao i uloga JNA, kja se uključila u sukob.
Na kraju, 12 hrv. policajaca i trojica srp. boraca izgubilo je život u tom prvom, velikom ratnom incidentu u ist. Slavoniji.

Boljkovac je izravno učestvovao u pregovorima oko ulaska hrv. policije u Borovo Selo, 2. svibnja. Što se tiče njegove priče, Slobodna Dalmacija je, među ostalim, prenijela i ovo:

"Pojašnjavajući iskaze o Osijeku kao gradu izvan kontrole i dobroj suradnji vlasti s tamošnjom policijom rekao je da je stanje bilo dobro dok nije ubijen Reihl Kir, nakon čega su, tvrdi, nastali kaos i anarhija.

Kazao je da ga je Reihl Kir obavijestio da su Glavaš, Gojko Šušak i Vice Vukojević, bez njegova znanja, izveli akciju i osobno iz ručnog bacača pucali po Borovom Selu te da je zaključio da iza toga stoji Šušak koji je, kaže, u toj akciji izgubio pištolj. Dodao je da drugih saznanja o Glavašu nema."

dok INDEX-HR prenosi intervju, u kojem Bojkovc kaže (ako je to zaista rekao) kako su njegove izjave bile cenzurirane u hrv. medijima i razvija svoju tezu o hrvatskoj strani kao krivcu rata u Hrvatskoj:

"PRVI Tuđmanov ministar policije Josip Boljkovac u velikom ekskluzivnom intervjuu za frankfurtske Vesti koji prenosi srpski Press, jučer je kazao da je Hrvatska 1991. planski napala Srbe u Hrvatskoj, namjerno izazvala rat te da su se Tuđman i Milošević sve vrijeme rata dogovarali i zajedno donosili odluke.

Boljkovac je najprije rekao da su hrvatski mediji cenzurirali izvještaje s njegova svjedočenja na suđenju bivšem gradonačelniku Osijeka Branimiru Glavašu, optuženom za zločine nad tamošnjim Srbima

"Glavaš me za vrijeme svjedočenja optužio da sam ga gonio zbog rušenja mosta na reci Dravi u Osijeku. On je rekao da je most srušio da bi se grad zaštitio od tenkova JNA, a ja sam rekao da je JNA u tom trenutku bila regularna vojska jedne međunarodno priznate države, a da je Hrvatska, koja tada još nije bila priznata, dio Jugoslavije. Potom sam obrazlagao tko je tada počeo s oružanim sukobima u tom dijelu Slavonije", kazao je Boljkovac. Upitan tko je počeo rat, odgovara:

"Tada, 1991. godine, prvi su napadnuti Srbi, napadnuta je Jugoslavija, a ne Hrvatska! Gojko Šušak, Branimir Glavaš i Vice Vukojević protutenkovskim oružjem, 'armburstima' su napali Borovo Selo da bi isprovocirali rat. Iz istog razloga srušen je i most u Osijeku", tvrdi Boljkovac."
Korisnikov avatar
By Vel boy
Boljkovac je izravno učestvovao u pregovorima oko ulaska hrv. policije u Borovo Selo, 2. svibnja. Što se tiče njegove priče, Slobodna Dalmacija je, među ostalim, prenijela i ovo:

"Pojašnjavajući iskaze o Osijeku kao gradu izvan kontrole i dobroj suradnji vlasti s tamošnjom policijom rekao je da je stanje bilo dobro dok nije ubijen Reihl Kir, nakon čega su, tvrdi, nastali kaos i anarhija.

Kazao je da ga je Reihl Kir obavijestio da su Glavaš, Gojko Šušak i Vice Vukojević, bez njegova znanja, izveli akciju i osobno iz ručnog bacača pucali po Borovom Selu te da je zaključio da iza toga stoji Šušak koji je, kaže, u toj akciji izgubio pištolj. Dodao je da drugih saznanja o Glavašu nema."

Gojko Šušak, Branimir Glavaš i Vice Vukojević protutenkovskim oružjem, 'armburstima' su napali Borovo Selo da bi isprovocirali rat. Iz istog razloga srušen je i most u Osijeku", tvrdi Boljkovac."
to i jesu najbitniji i najkrucijalniji detalji i chinjenice. hrvatski pro-utashki zlochinci glavash, vukojevic i shushak su, nakon ubistva Josipa Reichl-Kira, sve chinili kako bi izazvali rat, zajedno s srpskim zlochincima marticevcima i babicevcima, a sve preko ledja i zivota obichnih ljudi srpske i hrvatske nacionalnosti. to su radili i po BiH zajedno s karadzicevcima, preko ledja i zivota obichnih ljudi sva tri BiH naroda.
O tome Boljkovac i pricha.
By biotherm
Mogli biste lepo da se sastanete, napisete i objavite knjigu. :smokin:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!