Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Za koga glasate na predsedničkim izborima

Aleksandar Vučić
2
5%
Saša Janković
14
35%
Vuk Jeremić
1
3%
Saša Radulović
2
5%
Boško Obradović
9
23%
Beli Preletačević
8
20%
Vojislav Šešelj
4
10%
Neko drugi
Nema glasova
0%
Korisnikov avatar
By Srklet
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2785542#p2785542]ZlatnaPtica napisao:[/url]
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2785527#p2785527]Anhedonie napisao:[/url]drzavni udar
A narod koji nije motivisan da izdvoji sat vremena za glasanje jednom u 4 godine tek nije motivisan da izađe na ulice i nasilno smenjuje vlast.
bas suprotno. narod koji nema motivacije izdvojiti sat vremena za izlazak na izbore je u savrsenoj startnoj poziciji da ga se povede prema nasilnoj smjeni vlasti. :teg2:

ps
duboko korijenje SNS-a u sistemu koje spominjes je eksli jos jedan argument zasto je besmisleno izaci na izbore. srbijom trenutno u koaliciji vladaju seselj jr. i milosevic jr. to su srbiji dali izbori! vlada manje-vise ista politika kao devedesetih, samo su se promijenila neka imena. da se ista od toga moze srediti izborima, pa dosad bi se sredilo. jer, ne moze se reci da nije bilo i parlamentarnih i predsjednickih izbora... odrzavali su se redovito, a bilo je cak i vanrednih. i nista se znacajno nije promijenilo.
and another thing, since i'm on a roll ^^

budimo realni, izaci na izbore je tako jebeno lagano. bas kao sto ptica rece, sat vremena.
no, pokrenuti i organizirati fundamentalnu drustveno-politicku promjenu je eksli jako tesko. za pocetak, potrebno je against all odds vjerovati da je to moguce. onda je potrebno krenuti raditi od minus beskonacno ili, u boljem slucaju, od nule. potrebno je svoj zivot i sigurnost izloziti riziku. potrebno je inteligentno i realno planirati, biti svjestan svih nepovoljnih okolnosti i iz njih izvuci konkretne i djelotvorne politike. itd itd.

tako da, serem se na izlazak na izbore, odbijam sudjelovati u toj farsi. ako vec nisam u stanju uciniti sto je potrebno, bar mogu ne uciniti ono sto je potpuno izlisno. bar mogu ne njegovati lazni osjecaj nadmoci jer sam eto izasao na glupave izbore i kao nesto ucinio, a ucinio sam time bas nista. zapravo sam samo dao malo dodatnog legitimiteta tom sistemu premrezenom SNS-om ie ostalim zlocinackim strukturama.

ne izaci na izbore je doslovno najmanje sto kao odgovoran građanin mogu uciniti. izaci na izbore pak znaci (ne)svjesno raditi u korist vlastite stete.
By Sixto
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2785507#p2785507]ZlatnaPtica napisao:[/url]Sixto, onda imaš vrlo pogrešan doživljaj 'insta filter' generacije.

Peđa, koga briga za njegove vrednosti uopšte? On neće pobediti, on je tu da ismeva sistem, a time doprinosi i borbi protiv Vučića. Win-win situacija.
Moj dozivljaj je vrlo primeren toj istoj generaciji ili bi pre rekao "osvescenom" delu populacije... s njom sam studirao, s njom sam radio i na zalost s njom sam imao ideju da promenim nesto za opste dobro struke kojom se bavim. Ljudi u Srbiji podbacuju u svakom aspektu, pogotovo u drustveno angazovanom radu na stvarima koje se direktno njih ticu, a kamo li nekog drugog... o tom da ne govorimo.

Ljudi danas zaista misle da je dovoljna kolicina bunta lajk na Njuz i Pescanik...
Korisnikov avatar
By Srklet
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2785551#p2785551]Sixto napisao:[/url] Ljudi u Srbiji podbacuju u svakom aspektu, pogotovo u drustveno angazovanom radu na stvarima koje se direktno njih ticu, a kamo li nekog drugog... o tom da ne govorimo.
ali to nije izmislila insta-generacija. to joj je ostavljeno u amanet od nekoliko generacija prije.
ako se nesto treba zamjeriti insta-gerenaciji, onda je to sto vec nisu masovno poklali vlastite roditelje. ili se bar pobunili protiv njih. nego su sustinski isti, samo s novom tehnologijom.
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2785550#p2785550]Srklet napisao:[/url]and another thing, since i'm on a roll ^^

budimo realni, izaci na izbore je tako jebeno lagano. bas kao sto ptica rece, sat vremena.
no, pokrenuti i organizirati fundamentalnu drustveno-politicku promjenu je eksli jako tesko. za pocetak, potrebno je against all odds vjerovati da je to moguce. onda je potrebno krenuti raditi od minus beskonacno ili, u boljem slucaju, od nule. potrebno je svoj zivot i sigurnost izloziti riziku. potrebno je inteligentno i realno planirati, biti svjestan svih nepovoljnih okolnosti i iz njih izvuci konkretne i djelotvorne politike. itd itd.

tako da, serem se na izlazak na izbore, odbijam sudjelovati u toj farsi. ako vec nisam u stanju uciniti sto je potrebno, bar mogu ne uciniti ono sto je potpuno izlisno. bar mogu ne njegovati lazni osjecaj nadmoci jer sam eto izasao na glupave izbore i kao nesto ucinio, a ucinio sam time bas nista. zapravo sam samo dao malo dodatnog legitimiteta tom sistemu premrezenom SNS-om ie ostalim zlocinackim strukturama.

ne izaci na izbore je doslovno najmanje sto kao odgovoran građanin mogu uciniti. izaci na izbore pak znaci (ne)svjesno raditi u korist vlastite stete.
Bolje išta nego ništa, ako nećeš da budeš društveno koristan, barem glasaj.
A ako glasanje nije rešenje - šta jeste?
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2785554#p2785554]ZlatnaPtica napisao: A ako glasanje nije rešenje - šta jeste?
po treći put: gerilska borba. :crveni:

zanimljivo je da skoro pa podsvjesno odbijas uopce primijetiti tu ponudjenu opciju. to je kao neka politicka verzija hysterical blindness! ^^

ps
ne glasati znaci biti drustveno koristan. jako malo, ali ipak.
izaci na izbore je beskorisno, osim kao dodatni legitimitet vucicu i rezimu. to sto izlazis na izbore i glasas protiv vucica pomaze vucicu.
Korisnikov avatar
By ZlatnaPtica
Ne, ne odbijam je kao opciju, ali ne verujem da je moguća. Maybe I'll be proven wrong. :D
pa to sto ne vjerujes da je moguce je dio razloga zasto trenutno nije moguca.
tvoj izostanak vjere unistava mogucnost za pravu politicku promjenu u srbiji. to sto se zadovoljavas s izlaskom na izbore unistava srbiju. vucic ne unistava srbiju koliko je unistavas ti. on samo koristi tvoj izostanak vjere i tvoj izlazak na izbore da bude na vlasti, that's all. basically, ti si u politickom smislu gori od vucica! :lizalica:

naravno da ljudi nece ici u gerilsku borbu ako ne vjeruju da je tako moguce postici zeljenu politicku promjenu (ili ako neodlazak znaci sigurnu i skoru smrt sebe i bliznjih). sto znaci da je primarni politicki zadatak omoguciti ljudima da povjeruju. sto znaci da netko mora povjerovati prvi. i drugi. i treci. itd.
Pametnije je da budemo slozni u podizanju i nacinu vaspitavanja dece nego u krvoprolicu....Kad svako bude imao po petoro dece,pogotovo u delovima Srbije gde kancelarijska noga nije krocila..i prehranio ih na masti i hlebu..Onda mozemo da pricamo o promeni..
Ne mogu da ne primetim da se ulaze u sve osim u zive ljude..Zasto?Jer se unapred racuna da ce se ljudi iseliti,a putevi i velelepne gradjevine ce ostati...Sta se desava sa sumama(secha) i rekama mogu da zamislim..i niko ne zna,jer je zemlja pusta...Ono sto se ne ocekuje,a bilo bi resenje je bebi bum..
Korisnikov avatar
By Anhedonie
problem sa srbijom i gerilskom borbom je sto bi produkt te borbe bio gerilski na srpski nacin. nisam siguran dal radije ne bih ziveo u vucicevoj srbiji ili srpskoj srbiji.
[url=https://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2785557#p2785557]Srklet napisao:[/url]pa to sto ne vjerujes da je moguce je dio razloga zasto trenutno nije moguca.
tvoj izostanak vjere unistava mogucnost za pravu politicku promjenu u srbiji. to sto se zadovoljavas s izlaskom na izbore unistava srbiju. vucic ne unistava srbiju koliko je unistavas ti. on samo koristi tvoj izostanak vjere i tvoj izlazak na izbore da bude na vlasti, that's all. basically, ti si u politickom smislu gori od vucica! :lizalica:

naravno da ljudi nece ici u gerilsku borbu ako ne vjeruju da je tako moguce postici zeljenu politicku promjenu (ili ako neodlazak znaci sigurnu i skoru smrt sebe i bliznjih). sto znaci da je primarni politicki zadatak omoguciti ljudima da povjeruju. sto znaci da netko mora povjerovati prvi. i drugi. i treci. itd.
Ja uništavam Srbiju time što idem na mirne proteste i izlazim na izbore. :up:

Izgleda da se ne slažemo oko premisa, jer ja mislim da na političkoj sceni postoje ljudi vredni glasa (sad na predsedničkim, a i sutra na parlamentarnim izborima), stoga ne vidim potrebu za gerilskom borbom.

Pritom da, što reče Anhe, znajući ko bi tu gerilsku borbu ovde vodio...
moguce je da postoje ljudi vrijedni glasa. ali to je u sustini irelevantno.
kljucni problem je sam sistem i strukture sistema, za koje sam prepoznajes da su opasno kontaminirane. ja smatram da su nepovratno kontaminirane, kao i da je sam sistem kriminalan. sto znaci da ljudi vrijedni glasa bez obzira na najbolje namjere, pa i na najbolje ideje koje su usmjerene na popravljanje sistema ne mogu spasiti stvar. takav je pristup uzaludan, i bas to su dokazali svi prethodni izbori. njihoiv rezultat je srbija danas. i rest my case!

odlazak na mirne demonstracije protiv sistema koji se koristi nasiljem nema smisla, jer se tako svjesno i namjerno bira slabija pozicija moci u odnosu na neprijatelja.

tj. ne mozes pobijediti ako si unaprijed odlucio izgubiti.
Korisnikov avatar
By ZlatnaPtica
Ok, agree to disagree. Ja cenim da sistem nije nepovratno kontaminiran, stoga i nisam za nasilnu revoluciju.
Korisnikov avatar
By svejedno
najveca muda Beli... ipak, glasam za Jankovica.

za drugi krug za bilo koga ko nije Seselj.

pS. da necu glasati za AVAV se valjda podrazumeva.
Korisnikov avatar
By Srklet
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2785567#p2785567]ZlatnaPtica napisao:[/url]Ja cenim da sistem nije nepovratno kontaminiran
ali, zašto?

naravno, jedna opcija je da mislis tako jer da mislis drugacije onda bi morao sebi odgovoriti na neka vrlo izazovna pitanja oko vlastite politicke odgovornosti itd. no, ignorirajmo to.

kad vidis u kakvom je stanju srbija i kako se srbija razvija od 1990., na osnovu cega zakljucujes da sistem NIJE nepovratno kontaminiran i da ima smisla izaci na izbore? :nerd:
Korisnikov avatar
By Andre87
Srklet,shvatas li kuda bi rat u ovom trenutku vodio?Samo bi brze ocistili zemlju.Pogledaj oko sebe,brojnije populacije zive i sad van kontaminiranog sistema i on im ne moze nista..To je resenje s tim da se prethodno vaspitanjem promene navike i prioriteti novih narastaja koji ce graditi sistem..
Sta bismo postigli prospianjem krvi kad ne znamo ko nam zivi u dvoristu jer ga ne obilazimo i sta pravi? Ko nam doprema hranu,lekove? Jedno dete u familiji,nasa slabost..Jedino mi ima smisla da roditelj osveti smrt deteta..
Realnost je da ako nas ne bude dovoljno,doci ce neki drugi narod..i oni ce se suprotstaviti,borice se za svoju decu..ali onda ce oni donositi odluke i nema garancije da ce nas postovati i da cemo imati ista prava

Trajno resenje je povecanje brojnosti...Kao u nekim hemijskim reakcijama,nekad se razlikuje proizvod koji najbrze nastaje od proizvoda koji sporije nastaje ali je najstabilniji(najmanje energije)..ako je reakcija povratna,najbrzi ce vremenom prelaziti u najstabilniji i ovaj ce postati dominantan...I onda mozemo da se iznenadimo ako se sastav promeni...
Korisnikov avatar
By Srklet
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2785585#p2785585]Andre87 napisao:[/url]Srklet,shvatas li kuda bi rat u ovom trenutku vodio?Samo bi brze ocistili zemlju.
prethodno pises da se srbija nalazi u stanju 'rata u miru'. dakle, pravi rat bi bio mnogo manje licemjeran od trenutnog stanja.
Pogledaj oko sebe,brojnije populacije zive i sad van kontaminiranog sistema i on im ne moze nista..To je resenje s tim da se prethodno vaspitanjem promene navike i prioriteti novih narastaja koji ce graditi sistem..
ali kako da se to dogodi ako rezim kontrolira sustav obrazovanja?
tj. nije mi jasno kako ide ta logika u kojoj je rijesenje X, ali samo ako se prethodno napravi Y. a Y se ne dogadja. kako onda X moze biti rijesenje?
kako je moguce provesti nadgradnju ako nema ni baze?
Sta bismo postigli prospianjem krvi kad ne znamo ko nam zivi u dvoristu jer ga ne obilazimo i sta pravi? Ko nam doprema hranu,lekove? Jedno dete u familiji,nasa slabost..Jedino mi ima smisla da roditelj osveti smrt deteta..
ako roditelji u srbiji doista zele da se osvete za pravu ili metaforicku smrt svoje djece (tj. za cinjenicu da ce njihova djeca zivjeti znacajno losije od njih, zahvaljujuci odlukama koje je donijela roditeljska generacija), onda se ti roditelji trebaju ubiti. trebaju se osvetiti sebi samima, nikom drugom.
plus, to bi imalo i neke vrlo konkretne pozitivne ekonomske posljedice, poput rasterecenja mirovinskog sustava, koje dolazece generacije s onim sto su im roditelji ostavili kao startnu poziciju jednostavno ne mogu financirati.
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
Srklet da rađa, Andre87 da brani.

Samo se pitam kada će se spomenuti Albanci na Kosovu kao paralela. :hmm:
Korisnikov avatar
By ZlatnaPtica
[url=https://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2785580#p2785580]Srklet napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2785567#p2785567]ZlatnaPtica napisao:[/url]Ja cenim da sistem nije nepovratno kontaminiran
ali, zašto?

naravno, jedna opcija je da mislis tako jer da mislis drugacije onda bi morao sebi odgovoriti na neka vrlo izazovna pitanja oko vlastite politicke odgovornosti itd. no, ignorirajmo to.

kad vidis u kakvom je stanju srbija i kako se srbija razvija od 1990., na osnovu cega zakljucujes da sistem NIJE nepovratno kontaminiran i da ima smisla izaci na izbore? :nerd:
Prvo, da budem jasan, ja za ovu državu nemam nameru gubiti glavu, postati invalid, izložiti sebe opasnosti. Ako je stanje takvo da se ja moram svojim telom, snagom ili životom boriti za promene - doviđence. Ovog trena potpisujem da sam Nemac, Šveđanin, Holanđanin, šta god. No, dok sam ovde, uzdam se u demokratski proces, i iskreno verujem da nema potrebe ni za kakvim krvoprolićem da bi se stvari (polako ali sigurno) dovele u red. Msm, ja govorim o izlaznosti anti-režimskih apstinenata na izbore, ti kažeš da je to neizvodljivo, i da je bolja opcija gerilska borba i fucking građanski rat? lol

To glede političke odgovornosti.

Da odgovorim na pitanje - jednostavno mislim da je tako, ne znam na kakve argumente ciljaš? Verujem da su nam Ustav i zakoni solidni (ne i besprekorni, daleko od toga), problem je samo u onima koji ih (ne) sprovode. Takođe verujem da je moguće izvesti da izborni proces prođe bez većih manipulacija (planiram i da volontiram kao kontrolor), te da volja građana bude ispoštovana. Dakle, ostaje samo motivisati ljude da glasaju. Od ovih izbora itekako zavisi i ishod parlamentarnih (koji će, po svemu sudeći, opet biti pre isteka mandata) - i ishod ovih izbora može za opoziciju da bude vezar u leđa, ili kamen spoticanja.

Što se ostalog što si ovde pisao tiče... Kontam te, ali jednostavno mislim da su ti ideje suviše far fetched. Nemam želju razglabati o svakom mogućem scenariju i uzročno-posledičnom odnosu jer znam da možeš do sutra. Takođe, nemam ništa protiv koncepta smene vlasti nasiljem, ali mislim da je u Srbiji to trenutno nepotrebno i neizvodljivo. So, once again, agree to disagree.
Korisnikov avatar
By Srklet
@ptica: u ustavu srbije pise da je kosovo dio srbije. a ocito nije. samo jedan primjer. ^^

sve u svemu, nadam se da ces nakon sto ti se potrose sve iluzije u tzv. demokratski proces doci na politicke pozicije koje imaju smisla u odnosu na realnost u kojoj zivis. imam vjere u tebe. :hug:

zapravo, mozda je i bolje da prodjes sve faze tugovanja, onda ce ti samom biti prihvatljivo o cemu pisem, povjerovat ces sebi, a ne meni.
Korisnikov avatar
By svejedno
nema revolicije,

vise,

popaje,

bez svecke.

...

globaizacija, net, took their toll.

kod nas je smesno menjati figure. per se.

revolucija jos smesnija. ....must start in usa.

ne zelimo bombe; izolaciju; stagod.

ne uticemo.

...jos.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!