Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Josip Broz Tito je najveći sin naših naroda i narodnosti?

Da
12
44%
Ne
15
56%
Korisnikov avatar
By Anhedonie
zar nisi na to mislio pod srecnom zvezdom?
By Speculum Columbae
ne mislio sam doslovno jurišanje za srećnom zvezdom - maglovitim i površnim ličnim prioritetima koji se stavljaju ispred opšteg dobra
Korisnikov avatar
By Anhedonie
a to

pa dobro, ovo je nuspojava

al koren je isti, kurac na svim poljima.
Korisnikov avatar
By antibiotic
Tito je samo osnazio taj kult "vodje" i "vlasti", koji je postojao i pre njega, a sa kog Srbija ni dan danas ne ume da sjasi. Jedina je razlika sto su ovi drugi nakon njega bili/jesu mnogo gori. To je taj strasni usud.
Korisnikov avatar
By mikeli
Emocije, pomesane (iz prica starijih, bio si pre svega covek, a ne nacionalista i patriota, sve nacionalnosti su zivele zajedno i druzile se, a ne kao u danasnje vreme demokratije i zivota pomocu koca i konopca).
Danas, u eri tehnologija, prestajemo biti ljudi, nemamo emocije ...
Zadnja sam generacija Titovih pionira ....
U ratu, nzm, imao sam pretke i na jednoj i na drugoj strani (partizani vs. cetnici) !
Korisnikov avatar
By 2kune
Titek je bil prafi testosteronski mužjak, hi hi hi... :lepeza:
Korisnikov avatar
By svejedno
ja sam prva generacija koja nije bila titov pionir, bar u bg-u, hvala izvoru.

nem ni najmanje lepo misljenje o diktatorima uopsteno, kako god 'diktaturisali' - posle njih vazda sledi raspad; covek moze da se kladi na to sa 99% uspesnosti - a u vezi ovog diktatora (ma koliko se mozda ok zivelo tokom njegove diktature) i raspada nakon njega jos imam i ... neobjektivnost. i surovu objektivnost, rekao bih - ali nem lepo misljenje.

lm - odgovor na anketu - ne.

...

dal bih se borio sa partizanima.... zavisi od moje upucenosti u svasta tokom tog perioda. verovatno, u skladu sa dobom u kome se to desavalo, ne bih bio dosta upucen, i verovatno bih bio veoma impresioniran ideologijom komunizma, u skladu sa mojom licnoscu itd, stoga verovatno da.
Korisnikov avatar
By Kiborg
Smrt fašizmu!
Sloboda narodu!

Tito je bio genije, na žalost nije uspeo da napravi dovoljno autoritativnog naslednika koji bi nacionalističke jastrebove držao pod kontrolom. Svu moć je držao kod sebe i kad se razboleo i umro sve što je stvorio se brzo raspalo kao kula od karata.
By Speculum Columbae
bože skoro da me je sramota da dam tu analogiju, ali sa tiletom su, barem kako ja shvatam istorijske događaje, se stvari odvile kao sa aleksandrom i njegovim vojskovođama i dijadosima, po njegovoj smrti.
Korisnikov avatar
By Srklet
ne bih rekao da paralela stoji. tito je umro u 88.godini, alex u 33.
kad je tito umro, vise nije bilo njegovih "vojskovodja" u aktivnoj politici. koča popović je bio posljednji, a on ga je napustio čini mi se 1973. (bolja bi paralela bila s lenjinom da je doživio duboku starost, pa ga onda naslijedio brežnjev.)

ekipa koja je bila oko tita 1980. su bezvezni komunistički aparatčici, bez karizme ili prave političke vizije. kvalitetan kadar saveza komunista najebao je u hrvatskoj 1971. (savka dapčević, miko tripalo), a u srbiji 1972. (marko nikezić, latinka perović). da se nije desila ta čistka, jugoslavija bi imala mnogo veće šanse za preživljavanje. ako ništa drugo, raspala bi se bez rata.
Korisnikov avatar
By Srklet
sloba je bio karijerist i oportunist. on bi i u bilo kojem drustvenom uredjenju i u bilo kojoj drzavi dobauljao visoko, ali ne do samog vrha. to sto je u srbiji dosao do vrha lose govori i o kasnom jugoslavenskom socijalizmu i o srbiji.
Korisnikov avatar
By Dark Walker
Tito se oslanjao na zapadni blok.
Voleo je da SFRJ izgleda dezorijentisano ali dobro organizovano at the same time! :snob:
Korisnikov avatar
By Torry
U Indiji su masovno davali deci imena Tito, po Brozu. Nakon neke njegove posete, Indijci su bili odusevljeni njegovom pojavom, bas je bio zvezda tamo.

No, sta je tema?

Ipak, ne.
Korisnikov avatar
By Dark Walker
Mislim da je imao i muške i ženske partnere.

Ipak je najviše voleo Jovanku.
Korisnikov avatar
By *deni*
Sad baš radim neko detaljno istraživanje o kasnom titoizmu i dolazim do podataka da je Zakon o udruženom radu iz 1976. godine od 671 člana ( na osnovu Ustava od 1974. koji je imao 406 članova i bio među najdužim, ali i među najteže razumljivim na svetu :lol: ) pokrenuo veliki birokratski mehanizam , koji je poprimio zastrašujuće dimenzije. Računa se da je u kampanji '' sprovođenja '' Zakona o udruženom radu usvojeno oko 1,25 do 1, 5 miliona pravnih akata na svim nivoima društvene organizacije :lol: , koji su uglavnom ostali prazno slovo na papiru.
Rezultat te hiperprodukcije propisa bila je paraliza privrede, godišnja stopa industrijskog rasta u deset godina pala je sa 13 posto na 0. :lol:
Krajem 1977 godine, radna grupa SKJ i Saveznog izvršnog veća utvrdila je da u prethodnoj godini trećina svih osnovnih organizacija udruženog rada nije mogla da osigura ni jednostavnu reprodukciju i da nije ostvarila nijedan dinar akumulacije. Propalu privredu pokušavali su da spasu ubrzanim zaduživanjem, pri čemu su pozajmljeni novac delili šakom i kapom. :lol: U samo jednom danu podeljeno je 13, 5 milijardi dolara za potrebe republika i pokrajina. To su bezbrizno potrošili :lol:, a dobar deo novca je verovatno završio u švajcarskim bankama. Nekoliko godina pre raspada SFRJ ministar finansija vlade u Bernu izjavio je da Jugosloveni imaju gotovo 13 milijardi dolara na beskamatnim računima u švajcarskim bankama.
Korisnikov avatar
By *deni*
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2772041#p2772041]Srklet napisao:[/url]
ekipa koja je bila oko tita 1980. su bezvezni komunistički aparatčici, bez karizme ili prave političke vizije. kvalitetan kadar saveza komunista najebao je u hrvatskoj 1971. (savka dapčević, miko tripalo), a u srbiji 1972. (marko nikezić, latinka perović). da se nije desila ta čistka, jugoslavija bi imala mnogo veće šanse za preživljavanje. ako ništa drugo, raspala bi se bez rata.
Tom čistkom se završilo razdoblje kada se generacija revolucionara suočila sa generacijom sinova koja je u politiku i društvo htela da uvede moderniji koncept. Stara garda nije bila sposobna shvatiti i prihvatiti nove vrednosti, pa se pobunila i pobedila uz Titov autoritet. Na vlasti se udružila sa generacijom unuka, koji nisu učestvovali u partizanskoj borbi , nego su ih odgajali u poslušnosti i disciplini partijskih škola.
Stara garda vlada, srednja generacija ćuti, mlada kancelariše. :gotika:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!