Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By miccka
Pa ne bih se slozila sa time da presudniju ulogu imaju vrsnjaci nego porodica.. Verujem da postoje takva istrazivanja, ali mislim da svako ko dublje poznaje psihologiju pre ce traziti korene u porodici a drustvo moze biti pre okidac..
Korisnikov avatar
By .:Q:.
i jos nesto,

potpuno sam sokiran kolicinom javnog nasilja nad malom decom od strane roditelja u Beogradu: vikanje, ponizavanje, fizicko kaznjavanje i sve to na ulici, u prodavnicama, u parkovima i niko nista ne kaze niti izgleda narocito uzrujano. U jednom hipermarketu sam pratio do izlaza jednog oca koji je pretio klincu da ce ga odrobijati i koji je prestao sa pretnjama tek kad je video da ga posmatram. Najgore je sto sam pomislio da bi jos gore usledilo u cetiri zida da je neko na bilo koji nacin verbalno intervenisao.
By Aven
Nedavno sam bila na zanimljivom predavanju iz područja socijalne psihologije, pod nazivom "Je li mama kriva za sve?", u sklopu kojeg su psiholozi istraživali utjecaj odgoja (preciznije, odnosa s majkom) na kasnije međuljudske odnose. Ispalo je da je 60% ispitanika koji su u djetinjstvu imali dobre odnose s majkom u kasnijem životu ostvarilo i dobre prijateljske/ljubavne odnose. Dok od ovih koji su imali loše odnose, omjer je bio nekih 50 - 50. Nije pronađena neka relevantna statistička razlika. Željka Kamenov (znanstvenica i pročelnica odsjeka za psihologiju, FFZG) se na kraju našalila kako možemo eventualno zaključiti da je majka zaslužna, a ne kriva.

Frojdovci i njihove teorije su zaista daleka prošlost. RIP. :D
By Aven
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2724695#p2724695]miccka napisao:[/url]Pa ne bih se slozila sa time da presudniju ulogu imaju vrsnjaci nego porodica.. Verujem da postoje takva istrazivanja, ali mislim da svako ko dublje poznaje psihologiju pre ce traziti korene u porodici a drustvo moze biti pre okidac..

Svatko tko se makao dalje od Freuda i upoznat je sa suvremenim istraživanjima s područja socijalne psihologije se ne bi složio s tobom.
Korisnikov avatar
By Srklet
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2724696#p2724696].:Q:. napisao:[/url]i jos nesto,

potpuno sam sokiran kolicinom javnog nasilja nad malom decom od strane roditelja u Beogradu: vikanje, ponizavanje, fizicko kaznjavanje i sve to na ulici, u prodavnicama, u parkovima i niko nista ne kaze niti izgleda narocito uzrujano. U jednom hipermarketu sam pratio do izlaza jednog oca koji je pretio klincu da ce ga odrobijati i koji je prestao sa pretnjama tek kad je video da ga posmatram. Najgore je sto sam pomislio da bi jos gore usledilo u cetiri zida da je neko na bilo koji nacin verbalno intervenisao.
pa nije li prije par mjeseci bila velika frka u javnosti oko promjene zakona i fizičkog kažnjavanaj djece? ne sjećam se detalja, ali znam da ima neki kakti psihoanalitičar koji je predvodnik ekipe koja zastupa odgojne metode iz 19. stoljeća.
Korisnikov avatar
By Anton Pavlovič
Ako misliš na Zorana Milivojevića, znaj da je on jedna slamka među vihorove... nažalost.
Korisnikov avatar
By .:Q:.
da, zoran milivojevic. meni se pak cini da praktikanti takvog ponasanja u njegovim idejama vise pronalaze izgovor i opravdanje za svoje kanalisanje besa, nego inspiraciju za takav odgoj dece; dakle niti razmisljaju o metodi vaspitanja koju primenjuju niti resavaju svoj problem sa kontrolom besa. a u srbiji inace postoji tradicija pravdanja svakog povoda za njegov izliv, kao i velika solidarnost po tom pitanju, jer na agresiju nije pozeljno gledati kao na nedostatak vestine resavanja problema, vec kao na neku potvrdu snage. pita od g.
By Aven
To je okej. Namirišem vas na kilometre. :D

Pobornike psihoanalize prepoznajem po rečenicama: 'Oni koji dublje poznaju psihologiju', 'Ako znaš nešto o psihologiji', ili neka izvedenica toga.

Od pripadnika/pobornika drugih pravaca nisam nikad takvo što čula.

Taj super-ego i (neutemeljena) sigurnost u ono što pričaju mi je istovremeno odbojna i fascinantna.
Korisnikov avatar
By Hys.
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2724689#p2724689]Aven napisao:[/url]A propos snage socijalnog utjecaja, vjerojatno su mnogi čuli za "Stanford prison experiment" kojeg je '71 proveo psiholog Philip Zimbardo i po kojem je snimljen film "Das Experiment". Za taj eksperiment su kao ispitanici bili odabrani ljudi koji su po svim testovima pokazivali savršenu normalnost, inteligenciju i socijalnu funkcionalnost. U sklopu eksperimenta su bili podijeljeni na čuvare i osuđenike u improviziranom zatvoru.

Eksperiment je prekinut nakon nekoliko dana zbog nevjerojatnog nasilja koje je uslijedilo među sudionicima eksperimenta koji su se previše uživjeli u svoje uloge.

Ako se takvo što pod određenim okolnostima događa među odraslim (normalnim) ljudima, gdje neće među djecom.

Baš se spremam čitati Zimbardovu knjigu "Luciferov učinak - kako dobri ljudi postaju zli", a počinje citatom Johna Miltona:

Um je mjesto samo za sebe,
i u sebi samome,
može načiniti od pakla raj
i od raja pakao.
Meni je kad sam onomad davno cula i citala o tome bilo skroz fascinantno i rudamentalno je promenilo moje vidjenje sveta/ljudi.

ot
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2724601#p2724601]Sixto napisao:[/url]Ne znam na kakvom Beverli Hilsu ste odrasli, ali ovo je komotno mogao biti klip iz moje skole, iz vremena pre 10-20-30god... Potukle se. Ajde bogati! Jedina razlika sto sad postoji tehnika koja moze to da snimi...
Da, nazalost isti slucaj. Ne u gimnaziji, ali u osnovnoj, vrlo cesto. Osnovna mi je bila u sadasnjem hipster kraju - Savamali. Nisam bila u losem drustvu, birala sam da budem skoro pa sama pre nego sa njima. Ali sam morala da se bijem, bas zbog toga. Dare to be different.

Nisam gledala snimak btw.

edit to add

nisam gledala onaj film klip, al videh delove npr, i u mojoj osnovnoj si recimo imo jedna pusi kurac u podrumu druge osnovne, ona u sredini a oni oko nje naprave krug.

Masovne tuce razlicitih skola sa sve stanglama itd.....podugacka je lista.
Korisnikov avatar
By Anhedonie
najveca doza nasilja u mojoj skoli je bila kad je moja keva pribila nastavnika matematike uza zid i zapretila da ce da ga prebije ako nastavlja za zajebava sestru :lol: posle je i meni predavao. he was a nice piece of daddy :vruce:
Korisnikov avatar
By Anhedonie
Wtf kakvi su ovo pozitivni komentari gde su otisle simpanze???
Korisnikov avatar
By Galadriel
Stvari idu toliko daleko da moraš nekad da zastaneš na ulici i braniš štence lutalice od male dece koji bi da ih šutiraju. I to sve pred očima njihovih brižnih majki.
Korisnikov avatar
By antibiotic
Svaka generacija mladih ima potrebu za nekim buntom, ali i za konsenzusom, ali otkud su nacionalizam i homofobija bunt kad su i njihovi roditelji/stariji isti takvi? Da li to ima veze s tim sto danas ultimativni bunt predstavljaju navijaci i ultra desnicari?
To je onda lazni bunt, jer je ovaj put fasizma tek ekstremni produzetak onog kako vecina u svojim bajatim nacionalnim drzavama razmislja, a ne neki suprotni front, prkos tom etsablismentu.itd.

To ove mlade fasiste cini konformistima, zapravo, jer jedva da imaju ikakvu prepreku pri ispoljavanju tih svojih "ubedjenja", kao i nus- produktima iste propagande koje smo se naslusali kroz decenije, a da u isto vreme veruju da prkose necemu velikom i mocnom. Jako je puno paradoksa.

Liberalni kapitalizam ne ostavlja puno prostora za bunt, i ako ostavi to bude onaj koji moze da se kontrolise, samo nam da privid da nesto menjamo, a zapravo sve u cilju jos vece kontrole i sve manjeg prostora za bunt. To mladi praznoglavci ne kontaju, tek mali broj ljudi prepoznaje sta znaci biti autenticni buntovnik u danasnjem vremenu, oni su naravno totalno marginalizovani i ocrnjeni, ismejani kao najvece budale.
Korisnikov avatar
By Vel boy
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2728113#p2728113]antibiotic napisao:[/url]Svaka generacija mladih ima potrebu za nekim buntom, ali i za konsenzusom, ali otkud su nacionalizam i homofobija bunt kad su i njihovi roditelji/stariji isti takvi? Da li to ima veze s tim sto danas ultimativni bunt predstavljaju navijaci i ultra desnicari?
To je onda lazni bunt, jer je ovaj put fasizma tek ekstremni produzetak onog kako vecina u svojim bajatim nacionalnim drzavama razmislja, a ne neki suprotni front, prkos tom etsablismentu.itd.

To ove mlade fasiste cini konformistima, zapravo, jer jedva da imaju ikakvu prepreku pri ispoljavanju tih svojih "ubedjenja", kao i nus- produktima iste propagande koje smo se naslusali kroz decenije, a da u isto vreme veruju da prkose necemu velikom i mocnom. Jako je puno paradoksa.

Liberalni kapitalizam ne ostavlja puno prostora za bunt, i ako ostavi to bude onaj koji moze da se kontrolise, samo nam da privid da nesto menjamo, a zapravo sve u cilju jos vece kontrole i sve manjeg prostora za bunt. To mladi praznoglavci ne kontaju, tek mali broj ljudi prepoznaje sta znaci biti autenticni buntovnik u danasnjem vremenu, oni su naravno totalno marginalizovani i ocrnjeni, ismejani kao najvece budale.
od reči do reči :up:
Korisnikov avatar
By antibiotic
Vel nesto mi laskas u poslednje vreme :sweet: Evo samo jos par reci na temu.

Potrebno je mozga za bunt, nalazlost, rekao bih, jer je to nesto sto bi trebalo doci manje-vise instiktivno kako bi izaslo na povrsinu i bilo vidljivo, bez obzira na uzrast i obrazovanje, samo sto nam je iz iskustva poznato da kapitalizam svaki put to okrene u svoju korist, komercijalizuje, neutralise, obezvredi, osujeti, napravi "deal"..

Od nasilja, kao oblika buntovnog ponasanja, moze i tek kako dobro da se profitira, od lokalnog do globalnog. Jedan moj kolega je rekao da je danas ultimanativni bunt kada nestro radis besplatno, ali tako da onemogucis nekom iznad sebe da pronadje put kako da na bilo koji nacin profitira na tvojoj grbaci.
Korisnikov avatar
By Vel boy
uopšte ne laskam nikome pa ni tebi. ja sam davno rekao da ne gledam ko piše već šta piše i to podržim ako se jako slažem.
jedino gledam ko piše ako je taj ili ta odavno snažno i kontinuirano kompromitovan nečim što je ili pogrešno ili konstantnim ponašanjem suprotnim Pravilniku, a pošto ti nisi iz te grupe, ne brini. :)

ukoliko kojim sučajem želiš da tvoj nik ne citiram kada podržim ono što napišeš, slobodno reci, npr. mogu ja to editovati tako što bi pisalo u citiranom "neko je napisao" umesto tvog specifičnog nika. :)
Korisnikov avatar
By 2kune
liberalni kapitalizam zaista ne ostavlja mjesta za bunt ali ostavlja mnogo mjesta za samoorganiziranje... nitko ti u liberalnom kapitalizmu ne može zabraniti da napraviš anarhističnu hipi komunu i živiš sasvim dobro sa sličnom ekipom ako ste zatvorili financijsku platformu... ali ovo je balkan a ne liberalni kapitalizam...
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!