Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Jesu li se Grci trebali pokoriti diktatu Trojke?

OXI
10
83%
NAI
2
17%
Korisnikov avatar
By Kiborg
Ako su rekli ne.
Jer ove mere kako su predložene ne bi dovele nikako do vraćanja duga, već samo do stagnacije privrede, smanjenja BDPa i drugih sranja. Podosta ekonomista je protiv mera rigorozne štednje kao univerzalnog recepta za finansijske probleme.
Ja koliko znam Grci nisu protiv toga da vrate dug, samo su za to da im se omogući više vremena za vraćanje i da im se možda otpišu neke kamate i tako da im se omogući da investiraju i podignu proizvodnju i na kraju izvoz i BDP.
A činjenica je da su bili vrlo ležerni prilikom naplate poreza, davanja invalidskih penzija i povlastica kojekakvim organizacijama kao što je crkva npr, i svašta nešto. Pročitah negde da su tako gubili i po 20 milijardi evra godišnje. Do sada su mislim poprilično kažnjeni za to smanjivanjem i plata i penzija i socijalnih davanja u prethodnim reformama.
Korisnikov avatar
By 2kune
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2716037#p2716037]Sixto napisao:[/url]
Kada si bio u realnom (privatnom) sektoru imao si onoliko koliko je profita ostvarivala firma u kojoj si radio. Dok si bio nezaposlen zaduzivao si se jer te je dodatkom sa biroa za nezaposlenost kupovala Vlada Hrvatske da ne bi dosao da joj kmecis pred zgradu.
pričaš napamet... :roll:
u realnom sektoru imaš plaću 30% manju od državne bez obzira koliko firma zarađuje na izvozu... razliku između 2000 ojra i 2800 kuna uzima vlasnik za svoju dobit... mali privrednik koji zapošljava sebe i svoju užu famliju ne isplaćuje sebi plaće nego kuburi kako zna i umije jer mu država porezima i prirezima uzima direktno oko 47% a indirektno i do 70%...
u državnom sektoru podobni dobijaju deseterostruke plaće s gomilom podobnosti a ti dobiješ 3400 ako si srednja stručna ili 5300 ako si visoka... mada najveći dio onih koji u državnoj službi zaista rade bivaju debelo potplaćeni preko honorara ili student servisa iako imaju 40+ godina... ne, nisu vječni studenti... sinovi i kćeri su im vječni studenti... da bi stari mogo doma donositi neku crkavicu...
dodatak s biroa je presmiješna stavka da bi uopće o njoj i raspravljali kao o nečemu čime te država kupuje... :lol:
plus ovisi o radnom stažu kojeg nitko više nema...
dakle, zadužen sam 12 000 ojra i odgovorno tvrdim da ih nikad anisam dobio niti potrošio... :sudija:
reality check je najbolje oružje suprotiva neoliberalnih floskula... :yes:
By Sixto
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2716076#p2716076]2kune napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2716037#p2716037]Sixto napisao:[/url]
Kada si bio u realnom (privatnom) sektoru imao si onoliko koliko je profita ostvarivala firma u kojoj si radio. Dok si bio nezaposlen zaduzivao si se jer te je dodatkom sa biroa za nezaposlenost kupovala Vlada Hrvatske da ne bi dosao da joj kmecis pred zgradu.
pričaš napamet... :roll:
u realnom sektoru imaš plaću 30% manju od državne bez obzira koliko firma zarađuje na izvozu... razliku između 2000 ojra i 2800 kuna uzima vlasnik za svoju dobit... mali privrednik koji zapošljava sebe i svoju užu famliju ne isplaćuje sebi plaće nego kuburi kako zna i umije jer mu država porezima i prirezima uzima direktno oko 47% a indirektno i do 70%...
u državnom sektoru podobni dobijaju deseterostruke plaće s gomilom podobnosti a ti dobiješ 3400 ako si srednja stručna ili 5300 ako si visoka... mada najveći dio onih koji u državnoj službi zaista rade bivaju debelo potplaćeni preko honorara ili student servisa iako imaju 40+ godina... ne, nisu vječni studenti... sinovi i kćeri su im vječni studenti... da bi stari mogo doma donositi neku crkavicu...
dodatak s biroa je presmiješna stavka da bi uopće o njoj i raspravljali kao o nečemu čime te država kupuje... :lol:
plus ovisi o radnom stažu kojeg nitko više nema...
dakle, zadužen sam 12 000 ojra i odgovorno tvrdim da ih nikad anisam dobio niti potrošio... :sudija:
reality check je najbolje oružje suprotiva neoliberalnih floskula... :yes:
Pa ko te jebe kad si nasao takav posao i takvog gazdu... Realni sektor je realni sektor, imas toliko koliko zaradis tj onoliko koliko dobrog poslodavca imas/nadjes. Imas veze sa kreditom koji je uzela drzava samo indirektno na osnovu para koje ubires za svoju uslugu/proizvod jer ih je drzava upumpala u potrosnju na plate drzavnih zaposlenika i penzionera.
Postoje firme koje itekako veca primanja daju zaposlenima od istog profila na drzavnim jaslama.

Drzava se finansira od poreza i od tog servisira sve dugove koje ima. Tebi ako se ne dopada poslodavac menjaj, a ako ides toliko daleko da ti se ne dopada poreska politika drzave iako nemas veze s preduzetnistvom onda menjaj drzavu, idi u of sor zonu neku pa budi gazda kad vec ovde nisi u stanju. Ili se ukljuci u politiku pa je menjaj... kad si vec toliko dobar u politickoj teoriji, jelte...

Rasporedjivanje duga drzave po glavi stanovnika je bullsit kao miloseviceva "potrosacka korpa". Statistika je oduvek bila kurva...
By Sixto
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2716174#p2716174]spliff napisao:[/url]http://www.blic.rs/Vesti/Svet/574317/CI ... ref=fbblic
Kako volim nemacku surovu poslovnost. Cenim da je Merkelica poslala samo jedan sms "miran budi, ajmo, dosta smo se zajebavali" i sve je doslo na svoje mesto.
Otisli novci za referendum, zaradili proizvodjaci bedzeva i zastava (Kinezi), mladi se slikali za drustvene mreze praveci srca rukama... e hajmo sad dete, zovi tatu vamo, da se vrati lazna invalidnina i dodatak na platu ukoliko znas engleski jezik.
Korisnikov avatar
By Srklet
:lol:

ipak, nemoj anhe... zaboraviti na ljotića ^^ više nema hansa, pa je sixto preuzeo ulogu forumskog brke :srba:

pogledaj od 1. minute ;)
Korisnikov avatar
By 2kune
Pa ko te jebe kad si nasao takav posao i takvog gazdu... Realni sektor je realni sektor, imas toliko koliko zaradis tj onoliko koliko dobrog poslodavca imas/nadjes. Imas veze sa kreditom koji je uzela drzava samo indirektno na osnovu para koje ubires za svoju uslugu/proizvod jer ih je drzava upumpala u potrosnju na plate drzavnih zaposlenika i penzionera.
Postoje firme koje itekako veca primanja daju zaposlenima od istog profila na drzavnim jaslama.

Drzava se finansira od poreza i od tog servisira sve dugove koje ima. Tebi ako se ne dopada poslodavac menjaj, a ako ides toliko daleko da ti se ne dopada poreska politika drzave iako nemas veze s preduzetnistvom onda menjaj drzavu, idi u of sor zonu neku pa budi gazda kad vec ovde nisi u stanju. Ili se ukljuci u politiku pa je menjaj... kad si vec toliko dobar u politickoj teoriji, jelte...

Rasporedjivanje duga drzave po glavi stanovnika je bullsit kao miloseviceva "potrosacka korpa". Statistika je oduvek bila kurva...
a moj sixto... počinjem sumnjati u hardversku osnovu primljenog fakultetskog softvera... :zid:
ali recimo za promjenu da ne razumijem o čemu govoriš pa mi tu ekonomsku pravicu prikaži na svom primjeru ili na primjeru jednog somalijca... ajd, da te čujem... :cigara:
i pazi se! ne uspiješ li, ima pošteno da ti odgovorim... :pop:
By Sixto
Vrlo ti je jasno sta pisem, samo se proseravas kao i obicno... jelte
Korisnikov avatar
By Vel boy
pusti dvička, sixto, nego što si se ti uskopištio protiv grčkog OXI? :trep:
Korisnikov avatar
By 2kune
bogme nije... kako privatni sektor može uopće raditi kad ga reketari politička mafija, ne daje mu nikakav pravni okvir, ugovori su nenaplativi, pravila se neprestano mijenjaju a politika sustavno uništava svu domaću proizvodnju kako bi uvozno-mafijaški lobi imao slobodne ruke? realni sektor ne postoji jer mu se ne dozvoljava da uopće nastane od 91. zato nema smisla pričati o zaradama, poslodavcima ili uopće o ekonomiji kao takvoj kada je igra od početka namještena... balkanska realnost ne nalazi se u knjigama i to što u njima piše nisu recepti za državu koju vodi mafija, bila ona hrvatska, srpska ili grčka... zato te fino pitam da mi objasniš što bi trebao raditi prosječni somalijac... ili grk... ili srbin... svi znamo što treba raditi nijemac, amerikanac ili šved... btw, koje sve beneficije imaju šveđani ili nizozemci? zašto islanđani imaju besplatnu geotermalnu energiju a izraelci vodu? zašto to grci ili somalijci ne smiju imati? i kakve realni sektor ima veze s time? ako nemaš servise općeg dobra koje ti država ustavom garantira a ista se zadužuje u tvoje ime na račun tih servisa - kako je to onda indirektno ako si zaposlen u realnom sektoru?
nema ekonomije, nema poslodavaca za biranje, nema ni stranaka za biranje... kakvo mijenjanje? o čemu to pričaš? gdje ti živiš? jesi li se ti uključio u politiku možda? jel ti mijenjaš što oko sebe?
nije istina da se država financira od poreza, to je opet floskula koju si izvukao iz knjiga... država se financira stvaranjem novca ili dodatne vrijednosti... kada se financira prvim načinom onda joj se događa inflacija, kada ide drugim načinom onda ima suficit ko Njemačka... porezi služe kao osnovna pumpa monetizacije, obrtaja novca... da nema njih izlaz iz krize bi se lako našao kao u ranom srednjem vijeku običnom neposrednom razmjenom dobara i usluga... barem je s netom sada to lakše nego ikad...
raspoređivanje duga po glavi stanovnika nije nimalo gluplje od bilo kojeg statističkog parametra... a odlično osvještava što znači kada se vlada zadužuje u ime naroda i trpa lovu u svoje privatne račune... i jedino što plaća su kamate i interventnu policiju koja te silom sprječava da živiš kako mi morao živjeti da te bezočno ne kradu...
momak, što je to s tobom? u koju si se to priču ufurao? imaš iljadarku više od komšije i imaš klimu u kancelariji pa misliš da je sve med i mlijeko... jedino što bi te moglo opravdati jest da si milijarder sa 3 koncerna i 5 investicijskih fondova... ako nisi to, a ovako bulazniš, onda imaš jaaako velikih problema...
By Sixto
Realni sektor ne postoji... hahaha :lol:

Mislim da je ovim socijalnim patetisanjem prica zavrsena.
Korisnikov avatar
By 2kune
naravno da je završena... iz banalnog razloga što ne možeš dokazati da realni sektor postoji npr. u Somaliji... kad budeš mogao, možda da pokušaš vidjeti kakvo je zapravo realno stanje oko tebe... do tada nemoj slučajno misliti svojom glavom... oxi... :peace:
By Sixto
Naravno da mogu, ali mi se ne da pateticaru kao sto si ti razbijati okostana uverenja da drzava treba nesto uradi za tebe... Prestani da kukas i uradi nesto za sebe.
Korisnikov avatar
By 2kune
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2716485#p2716485]Sixto napisao:[/url]Naravno da mogu, ali mi se ne da pateticaru kao sto si ti razbijati okostana uverenja da drzava treba nesto uradi za tebe... Prestani da kukas i uradi nesto za sebe.
što to? da prodajem drogu, švercam roblje ili da gusarim i otimam strance pa ih vraćam za bogatu otkupninu? jesu li te na ekonomiji učili da je to realni sektor? :sweet:
By Sixto
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2716489#p2716489]2kune napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2716485#p2716485]Sixto napisao:[/url]Naravno da mogu, ali mi se ne da pateticaru kao sto si ti razbijati okostana uverenja da drzava treba nesto uradi za tebe... Prestani da kukas i uradi nesto za sebe.
što to? da prodajem drogu, švercam roblje ili da gusarim i otimam strance pa ih vraćam za bogatu otkupninu? jesu li te na ekonomiji učili da je to realni sektor? :sweet:
Pa ukoliko si dovoljno nesposoban ili osakacen u obrazovanju, a vidis se u tim delatnostima slobodno...
Korisnikov avatar
By 2kune
ne razumijem te... kako si ti zaradio svoj prvi milijun tako sbosoban i prepun obrazovanja? :sweet:
de objasni jadnim somalijanićanima kako da ne postanu Grčka... :molise:
By Sixto
Jebg sedi i kukaj, nema ti druge... Kad ne mozes milion da zaradis cemu ces se i truditi. Da.
Korisnikov avatar
By 2kune
a i ti si počeo ko velebilje... :roll: postavio sam ti jasna pitanja... to nije kukanje... to su pitanja... nedostaju ti odgovori... :alexis:
Korisnikov avatar
By Vel boy
velebilje je KO? :trep:

ako se misli na mene, ja se gnušam ovdje sixtovih postova i na strani sam onih koji mu repliciraju. Živjela Siriza!
By Sixto
Vele i ti znaci si za stampanje novca jer to ne pravi inflaciju... :lol:
Korisnikov avatar
By 2kune
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2716520#p2716520]Sixto napisao:[/url]Vele i ti znaci si za stampanje novca jer to ne pravi inflaciju... :lol:
ako ovako pažljivo čitaš i svoje selfhelp knjižice iz ekonomije nije ni čudo da ti postovi tako izgledaju... :roll:
država se financira stvaranjem novca ili dodatne vrijednosti... kada se financira prvim načinom onda joj se događa inflacija, kada ide drugim načinom onda ima suficit ko Njemačka...
nisi mi odgovorio niti na jedno postavljeno pitanje... nisi donio nijedan argument osim onog da voliš njemačku surovu poslovnost... nisi donio nijednu svoju vlastitu riječ, misao ili bar primisao... jedino što radiš jest nesuvislo pisanje polovičnih neoliberalnih floskula... nisi ni to u stanju napraviti kako treba... a pri svemu tome si još ranjiviji i sjebanijeg statusa nego prosječni grk... jer grk se još uvijek ne mora bojati Somalije ili Ukrajine... a ti slijepa žrtvo itekako da...
By Sixto
Svojom interpretacijom svega, proizvoljno koristeci termine samo zvucis kao Vendi. S tobom rvanje u blatu ne vredi, dotuces ljude iskustvom. Nemam nameru...
Korisnikov avatar
By 2kune
čini se da si opet proturiječan... i to u okviru jednog posta od jedva 2 i po rečenićice... kako ti samo to uspijeva? :wow:
Korisnikov avatar
By kal zakath
Ufff, spasili smo Grčku...znači sledeči pregovori... EU - Zlatna zora.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!