Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

By Speculum Columbae
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2713038#p2713038]Hys. napisao:[/url]@macan

mislis na zadebljanje glasnih zica? Koje se desava kod uzimanja testosterona, i zato kod uzimanja estrogena, gde su g. zice vec odebljale u pubertetu, nema efekta ka njihovom "stanjivanju"

koliko znam adamova jabucica nema nikakve veze sa tim. Postoje bioloske zene koje je imaju te nemaju dubok glas.
neka me isprave doktori sa foruma, ako grešim, ali i žene i muškarci imaju adamovu jabučicu, samo je kod žena manje izražena (iako ne uvek). Kod mene se npr. uopšte i ne vidi, kao i da je nemam.
Korisnikov avatar
By Macan86
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2713038#p2713038]Hys. napisao:[/url]@macan

mislis na zadebljanje glasnih zica? Koje se desava kod uzimanja testosterona, i zato kod uzimanja estrogena, gde su g. zice vec odebljale u pubertetu, nema efekta ka njihovom "stanjivanju"

koliko znam adamova jabucica nema nikakve veze sa tim. Postoje bioloske zene koje je imaju te nemaju dubok glas.
da,adamova jabučica,na nju sam mislio... i koliko ja znam što je ona veća to je glas dublji a glasne žice su sutvari slične debljine i kod muškaraca i kod žena samo jabučica pravi razliku jer kod muškaraca zauzima više mesto u grlu tako da ne vibriraju isto...ali nemoj da mi veruješ na reč,možda sam dobio pogrešne informacije...
Korisnikov avatar
By Macan86
Spekulm...Ruzmarin(izvini al ostaćeš Ruzmarin,lakše mi je da napišem),mislim da ne grešiš,i žene i muškarci imaju jabučicu,ali testosteron utiče na to koliko će ona da poraste...
A što se tiče tvog glasa...pa nemojh pogrešno da me shvatiš,al koliko sam imao priliku da odslušam snimke u onoj gukni temi,tvoj glas i zvuči skoro kao ženski
Korisnikov avatar
By 李香兰
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2712974#p2712974]antibiotic napisao:[/url]Kapiram, malo sam se blesavo izrazio, ali mi nekako nije isto reci "ima kitu i sise" i "voli picku",, prvo je koje organe ima ili nema, a drugo je seksualna orijentacija friendice, koja je nebitna za ovu pricu o glasu.
Mislio sam da uklanjanjem kite i testisa dolazi do automatske promene u glasu, ali sam se u medjuvremenu informisao da se to desava samo kada se to uradi dok su jos deca.
ok, onda sam pogresno razumela zasto si to spomenuo - sad razumem zasto je to bilo bitno. ali, nema ti to neke veze. SRS se skoro iskljucivo radi iz "estetskih" razloga tj. da se osoba oseca psihicki bolje kao poslednji stepen tranzicije. penis se najcesce ne odstranjuje nego se doslovno turn inside out ali da, testisi se odstranjuju mada - mtf osobe vec uveliko piju testosterone blockers prije SRS tako da ti SRS sama po sebi ne utice na glas.

na glas kod trans devojaka uticu tri stvari - u kom uzrastu pocnes da pijes testosterone blockers (ne estrogen), kakav glas prirodno imas i vezbanje.
Voice therapy or voice training refers to any non-surgical technique used to improve or modify the human voice. Because voice is a gender cue, trans women frequently undertake voice therapy as a part of gender transition in order to make their voices sound female, and therefore increase their readability as females in society.

---

Transsexual women who go through puberty as males will usually develop voices characteristic of males. Hormone therapy does not alter a trans woman's voice once it has masculinized therefore, trans women who intend to pass as cisgender need to have help with vocal training to feminize their voices.

---

Voice scientists, speech pathologists, language pathologists and ENT physicians (otolaryngology) organize voice production into five components. They are:

Respiration - power source
Phonation - sound source
Resonance - sound modifier
Articulation - speech modifier
Prosody - melodic aspects of speech
In training for a feminine voice, all five components are usually included.
http://en.wikipedia.org/wiki/Sex_reassi ... -female%29" target="_blank
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!