vrlo fina tema za offovanje

mozda je treba razdvojiti u dve ili tri
elem:
govor je teska baljezgarija gorcine, elitizma i arogancije
profesorka koja ga je napisala najvise je napravila antireklamu svojoj struci
i po sadrzaju a bome i po formi
nadalje ne skoluje li filoloski fax diplomirane fililoge a ne profesore? osim ako se nije
obracala 30tak ljudi na seminaru o metodologiji nastave
ne postoje silno bitnija zanimanja, jer zanimanja koja su nebitna ne bi postojala
jer niko ne bi platio cenu rada za nesto u cemu ne vidi vrednost
postoje zanimanja koja su ... profitabilnija, korisnija po drustvo ili odrejene mu segmente
sto je uglavnom skopcano opet sa percipiranom vrednoscu onoga ko placa racun
s tim u vezi btw neka zanimanja koja je profesorka nabrojala zahtevaju silno vise skole i skill-a
nego sto to iziskuje profesorski kadar - a osobito profesorski kadar sa BU
i ne mislim da se obezvredjuju drustvene nauke, jer postoji itekako drustvenih disciplina koje su vrlo trazene no, mi imamo problem sa obezvredjivanjem celokupnog obrazovnog sektora a najvise od strane elitista*
btw evo vam primer neobezvredjene drustvene nauke gde profesor drzavnog ekonomskog citira u knjigama njuz.net kao izvor
https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/ ... 9552_n.jpg" target="_blank
*ovde ide jos jedan primer iz vremena kada sam studirao medicinu i sa naj drugom isao po svim faxovima sa Bu zarad posecivanja njegovih i svojih ortaka iz srednje
i verovali ili ne u srbiji u srbiji su svi faxovi elita i skoluju samo elitne djake:
medicina- bogovi,
stomatologija-pa oni su kulji i od medicinara,
fililozi naravno elita i arafatke,
arhitektura-suvi geniji i elita naravno-inzenjeri i umetnici u jednom, raj i pakao u jednom mozgu,
gradjevina- oni su bolji cak i od arhitektonaca jer oni debili nesto kad nacrtaju, gradjevinac dodje pa im kaze, ma to ce da se srusi
molekularni biolozi- heh, oni su jos i naj kulji od svih, ali niko ne zna, shhh
masinci-ponos i dika zemlje, svi su glupi, oni jedino mogu da dignu zemlju iz pepela,
etf-tu nam je receno na predavanju da ako se osecamo glupi da pratimo da produzimo malo niz ulicu do zute zgrade da im dignemo prosek, na izlazu je prof rekao asistentu da mi da dva extra poena jer sam redovan i aktivan na nastavi0 nisam studirao etf i to nam je bio prvi put tamo, naravno lik je bio malko cirke
cak se i na visoj kriminalistickoj u zemunu verovali ili ne obrazuje elita
te... kao najveci problem vidim sto svaki pojedinacni fax(sve drzavni naravno sa kompleksom vise vrednosti) proizvodi elitu a niko ko izadje sa faxa ne ume nista, ama bas nista da radi, sem da misli da je elita
sto je jedan exforumas rece
cujem, odusevljavate se govorom neke malogradjanske univerzitetske radnice