Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Srklet
pored zločinačke SPC doista je deplasirano (vrlo problematično? :lol: ) baviti se nekim ateističkim marginalcima.
zgražanje nad trnom dok ti mač probija utrobu. :roll:
Korisnikov avatar
By Dr_Shortbus
Ljudi iznose svoje mišljenje na zadatu temu. Ne vidim u čemu je problem Skarlet. :)

Lično mislim da su i jedna i druga opcija neispravne. Različite strane iste medalje.
Korisnikov avatar
By Dear Lucy
Što je glupa tema? Nekoga zanima ulazak u Farmu, nekoga zanima ko su ti Ateisti. Mi se na zadate teme možemo proslaviti glupostima.
Korisnikov avatar
By Dear Lucy
^

^ verovatno. umem ja tako da zasenim ponekad. :)
Korisnikov avatar
By Anhedonie
Sasvim mi je legitimno postojanje udruzenja ateista u ovako nesekularnoj drzavi kao sto je srbija.
Korisnikov avatar
By Dear Lucy
Vel, lično izbegavam generalizaciju. Ne znam čemu ja to pripadam, kakvu sam etiketu dobila... mogu samo da znam kad ja lupetam :)
By space_oddity
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2522029#p2522029]Anhedonie napisao:[/url]Sasvim mi je legitimno postojanje udruzenja ateista u ovako nesekularnoj drzavi kao sto je srbija.
Da. :up:

Moj problem sa Ateistima Srbije je to što mi se čini da imaju dogmatski pristup ateizmu.
Takođe mi deluju fanatično, makar po nekim pitanjima. Jednu moju poznanicu su banovali iz grupe zato što se, koliko se sećam, pobunila protiv njihovog binarnog shvatanja teizam:ateizam (kao da agnosticizam npr. ne postoji). :neznam:

No, u liftu na fakultetu videh neke njihove nalepnice, tipa: "Ateista si? Nisi sam." Pa valjda neki broj da se može pozvati.
Mislim da je to super stvar. Takođe mislim da je super što su se nekad pre protivili verskoj nastavi u školama, pisali neka pisma, itd. Nije na meni da određujem njihove delatnosti, ali mi navedeno i slično deluje kao nešto čime bi jedno takvo udruženje trebalo da se bavi u nesekularnom društvu i državi kao što je Srbija.
Korisnikov avatar
By antibiotic
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2522033#p2522033]space_oddity napisao:[/url]
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2522029#p2522029]Anhedonie napisao:[/url]Sasvim mi je legitimno postojanje udruzenja ateista u ovako nesekularnoj drzavi kao sto je srbija.

Moj problem sa Ateistima Srbije je to što mi se čini da imaju dogmatski pristup ateizmu.
Takođe mi deluju fanatično, makar po nekim pitanjima. Jednu moju poznanicu su banovali iz grupe zato što se, koliko se sećam, pobunila protiv njihovog binarnog shvatanja teizam:ateizam (kao da agnosticizam npr. ne postoji). :neznam:
U proseku, jedan ateista "aktivista" za godinu dana visestruko vise puta izgovori/napise/procita rec "bog" nego bilo koji student bogoslovije u toku citavog svog skolovanja :lol:

U principu smo svi mi agnostici, samo sto su ateisti agnostici sa konkretnijim, manje neutralnim stavom, valjda je nuzda takva. No, ipak krajnje zadovoljavajuce izjasnjavanje na nivou pojedinca sve dok si za sekularno drustvo i protiv indoktrinacije dece u verske svrhe.

Sto se cenzure u grupi ateisti srbije tice to mogu do neke mere da razumem kada ti se razni fanatici i manijaci vecito kace sa jednim te istim sranjima bez da postoji nada da ces danonocnim odgovaranjem na njihove provokacije u obliku beskonacnih debilnih pitanja ikad ista postici u njihovoj ogranicenoj svesti...

S obzirom da se u Srbiji jako mali broj ljudi izjasnio da su atesti malo je neukusno opanjkavati i trazitri im dlaku u jajejtu s obzirom da su ovi fundamentalno-prakticni stavovi zaista bitna stvar.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2521994#p2521994]Dr_Shortbus napisao:
Koliko god ne mogu da shvatim religiozne fanatike toliko ne mogu da shvatim ni ljude koji se odriču svoje duhovnosti.
Pa i ateisti mogu biti duhovni ljudi, evo recimo ja :D
Ne moras da verujes u nadprirodno da bi bio "duhovan".
Sam Harris se trenutno bavi ovom temom, nadamo se da ce uskoro objaviti knjigu.
Korisnikov avatar
By Anhedonie
pa da ali tipican obrazovac ili dverjanin misli i spominje seks izmedju dva muskarca vise nego ja pa ga ne cini ni malo gej frendli
By Guion Nerville
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2522033#p2522033]space_oddity napisao:[/url]

No, u liftu na fakultetu videh neke njihove nalepnice, tipa: "Ateista si? Nisi sam." Pa valjda neki broj da se može pozvati.
Mislim da je to super stvar. Takođe mislim da je super što su se nekad pre protivili verskoj nastavi u školama, pisali neka pisma, itd. Nije na meni da određujem njihove delatnosti, ali mi navedeno i slično deluje kao nešto čime bi jedno takvo udruženje trebalo da se bavi u nesekularnom društvu i državi kao što je Srbija.
:up:

U ovom drustvu je i legitimna i potrebna gradjanska inicijativa koja ce zastupati i isticati vaznost sekularizacije (jer drzava je sekularna samo na papiru) i ukazivati na stetno ponasanje crkve i njeno prekoracenje zakona (i ta ideja moze biti zajednicko mesto vise razlicitih udruzenja). Takodje, to treba da se cini sa ozbiljnom predanoscu i ispred gradjanskih vrednosti, gde to nacelo i pripada. I Ateiste Srbije bih podrzao u takvom jednom pristupu.

Na taj nacin inicijativa ima potencijala da bude prepoznata i da udruzi glasove koji negoduju na neprekidan niz kompromitujucih ili nezakonitih aktivnosti crkve i desavanja unutar nje (u raznim sferama) koje su ostale nekaznjene, zataskane ili bez ikakvih ograda, koje su i na uvidu javnosti.

Takodje, razumljivo mi je da npr. i ateisti stanu iza tako necega jer se crkva neprimereno mesa u domene koji se reflektuju na citavu populaciju, pogotovo ako se to pravda "u ime boga" (ili religijskih stanovista), a on za ateiste ni ne postoji (niti takva stanovista zele, niti moraju slediti).

No samodovoljnost i jedan dogmatski pristup su kontraproduktivni u zalaganju za sekularizaciju jer dovode do zatvaranja u drustvu gde je deklarisano pravoslavlje ionako rasireno (i konformizam je bitan faktor), a tema se zapravo tice gradjanstva u celini.
Korisnikov avatar
By Anhedonie
Evo, proslo neko vreme, pratio sam im grupu na fejsu, i jedino sto zakljucujem je da su oni gomila ljudi frustriranih crkvom koji tu frustraciju izbacuju na fejsu. Razumljivo mi je da je neko frustriran crkvom ali iskaljivanje toga je skroz lame. Ismevanje svega sto ima veze sa religijom i svih vernika, postavljanje sebe kao "viseg bica" u odnosu na vernike i vecito pozivanje na nauku (koju boli kurac za religiju, makar ove nauke koje oni koriste) ih stavlja u isti kos kao i fanaticne vernike.

Udruzenje ateista/nevernika je ok koncept za ovu zemlju ali ova realizacija je idiotska.
By Speculum Columbae
U državi kao što je Srbija neophodno je da se vidi postojanje socijalne grupe kao što su ateisti i to je u redu - to kažem jer sam ja ateista.
S druge strane, kada si zadrt, četvrtast i u grupi, nije bitno da li si ateista, ili ne - zadrt si, četvrtast i u grupi, što mi se čini baš da je slučaj Ateista Srbije.
Korisnikov avatar
By Anhedonie
samo "druzenja". pretpostavljam da ta druzenja imaju istu sadrzinu kao i grupa.

mozda je bilo jos necega ali od kolicine "HAHA KAKO JE OVAJ VERNIK GLUP HAHA SVI VERNICI SU GLUPI" postova kojih ima na svakih 5-10 minuta nisam stigao da vidim, ali sumnjam, to bi (valjda) vrteli vise od ovakvih gluposti.
Korisnikov avatar
By Coryn Cral
Pa sta znam, ja sam u toj grupi poprilicno dugo. I nisam imao nikakvih problema. Jos sam napomenuo da sam agnostik. A vidim da se mnogi jeze na njih. Ja cak mislim da su poprilicno blagi....but then it's just me..:nokti:
Korisnikov avatar
By antibiotic
sve te podele ateisti vs. agnostici su mlacanje prazne slame,
postoje mnogo veci problemi od toga.

evo sta zizek kaze

Korisnikov avatar
By blenta
jao ne mogu ga slusati
zvuci kao ruski android iz buducnosti sa preslabim ramom
Korisnikov avatar
By cornflakes
član sam grupe jer izbacuju nekada pametne linkove, a ćitajući njihove duže diskusije i nekada naučim nešto (pošto ima pametnih pojedinaca) u svakom slučaju, mislim da je bolje da posto i ovakav koncept grupe, nego da ne postoji nikakav.
By alexandermagic
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2607596#p2607596]Anhedonie napisao:[/url]Evo, proslo neko vreme, pratio sam im grupu na fejsu, i jedino sto zakljucujem je da su oni gomila ljudi frustriranih crkvom koji tu frustraciju izbacuju na fejsu. Razumljivo mi je da je neko frustriran crkvom ali iskaljivanje toga je skroz lame. Ismevanje svega sto ima veze sa religijom i svih vernika, postavljanje sebe kao "viseg bica" u odnosu na vernike i vecito pozivanje na nauku (koju boli kurac za religiju, makar ove nauke koje oni koriste) ih stavlja u isti kos kao i fanaticne vernike.

Udruzenje ateista/nevernika je ok koncept za ovu zemlju ali ova realizacija je idiotska.
Tako 'e.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!