Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

^
^
Da i taj užas nas prati od malena, to očigledno siromaštvo, koje zapažamo na sebi i svuda oko sebe, čim izađemo na ulicu. To mi je dozlogrdilo već davno i ne znam šta me još čeka u životu, ali sam sto posto siguran šta nikad, ni pod kojim uslovima neću raditi - Moliti neku bitangu i hohštaplera za bilo šta, preturati po kontejnerima, ili ići u javnu kuhinju.
Ukrasti neku kokošku, ili tako nešto u tom stilu bih verovatno bio spreman da uradim bez griže savesti, ali ponižavanja određenih vrsta ne dolaze u obzir. Uvek možeš da stisneš petlju i dostojanstveno umreš od gladi, ako već doteraš dotle.
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2417954#p2417954]Stripi napisao:[/url]
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2417815#p2417815]*deni* napisao:[/url]Baš zato i ima toliko gojaznih, jer svi krkaju čvarke, masti i 'leba i ostalu jeftinu hranu. Siromašni smo kao crkveni miševi, a puni holesterola. Ne piše nam se dobro.
Oprosti molim te, čvarci u nas opće nisu jeftini.

Kilogram čvarak te ovdje izađe između deset i petnaest eura.

Nije da ih jedem, ali sam jednom bacio pogled da vidim koliko to čudo košta.
:up:

al uopste, cvarci skupi ko djavo :)
Korisnikov avatar
By Hys.
a da ne pricamo o duvan cvarcima :mljac: , koliko tek to zadovoljstvo kosta...
Dobra je i improvizovana pita gužvara od ostataka prethodnih obroka. Samo ne treba bacati stari 'lebac, ostatke od makarona, stari sir i jogurt, nego sve što ostane iza obroka sastružete sa tanjira i lonaca i odložite na tamno i hladno mesto. Pa kad vam se prijede gužvara, a vi samo malo nakvasite stari 'lebac, uzajmite od komšinice malo masti, pa njome podmažete pleh, nadrobite 'lebac, dodate stari sir, jogurt, ako imate jedno jaje, makarone i sve to lepo sjedinite, dobro posolite, malo pomazite i metnete u zagrejanu pećnicu na plus 250 stepeni da pečete dok se ne uhvari gore fina, rumena, reš korica.
Korisnikov avatar
By Hys.
duvan cvarci su za cvarke ono sto je biftek za crevca-

"Duvan čvarci - specijalitet valjevskog kraja
Srpsko nacionalno jelo od čiste svinjske masti. Postoje dve vrste cvaraka:
duvan čvarci - hrskavi i presovani, i obični čvarcikoji su malo siroviji, odosno sa većom količinom masti.
Duvan čvarci su dobili ima po svom izgledu koji podseća na iseckani duvan. Ovi čvarci najčešće se pripremaju u Valjevskom kraju gde majstori ljubomorno čuvaju svoje recepture. Neki kažu da je ključ uspeha u maloj količini mleka koja se dodaje prilikom upržavanja- predpostavljate da je mala tajna velikih majstora, o kojoj količini se radi."
Aha, to mora da je nešto slično čvarcima od pileće i guščije masti. Njih se jako malo može dobiti, ako imaš mast od jednog, ili dva pileta, ili guske na raspolaganju, ali što su ti čvarci fini, ma delikates.
:yes:
Korisnikov avatar
By deran
duvan čvarci se prave i ovde,i to bez mleka-mleko može da se doda u obične čvarke,da bi bili mekši,što će reći gumasti... :bljak:
Interesantno, sad sam se nešto presabirao i zaključio da su nas od malih nogu navikli sve da jedemo. Od kokoške jedino izbegavam trticu, inače gutam sve - od mozga, šije, preko srca i drugih iznutrica, pa do nogu, koje se redovno kuvaju u supi. :)
Korisnikov avatar
By deran
ali i "delikatesi" su nastali da se svinja maksimalno iskoristi,da se ništa ne baci,pa čak ni dlakava kožuretina-pravila se pihtija-opet kao posledica nemaštine.. :ozbiljan:
Ja sve stvarno mogu da jedem i varim, samo da nije na oko odvratno, smrdljivo i bljutavo. Te dlakave svinjske kožurine što ih deran spominje, stvarno ne mogu da smislim, kao ni smrdljivu hurku, koja mi se u bilo kom obliku zgadila posle jednog '' posluživanja '' takve hurke na nekom ručku kod nekih prijatelja, pre 20 i više godina. :bljak: Bilo je davno, bio sam dete, ali mi je i danas u nosu miris govana sa stola. To i jeste bukvalno bio miris govana, jer domaćini prilikom klanja nisu dobro očistili creva i posteljicu od svinje, pre nego što su u njih nadevali hurke i kobasice. I tako su taj smrdljiv '' delikates '' izneli gostima na sto. Pečena govna su spremna, prijatno. :bljak:
Od tada imam averziju prema hurki, čak i kad je propisno spremljena, u veštačkim, plastičnim crevima.
Korisnikov avatar
By Stripi
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2418176#p2418176]Hys. napisao:[/url]duvan cvarci su za cvarke ono sto je biftek za crevca-

"Duvan čvarci - specijalitet valjevskog kraja
Srpsko nacionalno jelo od čiste svinjske masti. Postoje dve vrste cvaraka:
duvan čvarci - hrskavi i presovani, i obični čvarcikoji su malo siroviji, odosno sa većom količinom masti.
Duvan čvarci su dobili ima po svom izgledu koji podseća na iseckani duvan. Ovi čvarci najčešće se pripremaju u Valjevskom kraju gde majstori ljubomorno čuvaju svoje recepture. Neki kažu da je ključ uspeha u maloj količini mleka koja se dodaje prilikom upržavanja- predpostavljate da je mala tajna velikih majstora, o kojoj količini se radi."
Takve čvarke radi skoro cijelo Zagorje.
Korisnikov avatar
By Anhedonie
Ja sam pre jedno nedelju dana ziveo na lebu i marmeladi, i margarin kao luksuz. Samo to sam jeo jer sam ostao bez para. I naravno, za cigare se moralo imati :sigh:

A inace god bless menza. Za 100 dinara dnevno imas rucak i veceru. To su ukupno dve solje supe, dva razna jela, dva parcea mesa ili ribe, po izboru, jedan dezert i dve salate. :love:
Čim si ti morao imati za cigare, znači da situacija nije bila baš toliko kritična.
To nije nikakvo prebacivanje, jer i ja uvek moram da imam za cigare, jer sam nervozniji i besniji ako ne puštim, nego ako ne jedem. :cigareta:

Inače, gledajte da što manje gutate pice, pljeskavice, kroasane, bureke i sličnu ukusnu, a nezdravu hranu, radije sebi pripremite salatu od boranije, špinot, pohanu tikvicu, karfiol, patlidžan itd.
Jeste da nije toliko kul kao kad grizete masnu picu, ali je zdravije. Uzdravlje.
:B
Kolači vam takođe uopšte nisu neophodni u životu, svi ti šlagovi, kremovi, čokolade i sl. vam samo grizu budžet i doprinose da nagruvate guzičetine i mešine.
Radije grizite neko voće, jabuke, breskve i na tako te načine zadovoljite žudnju za slatkim zalogajima.
Korisnikov avatar
By Synesthesia
Ja bih samo da dodam da su studentske i đačke menze samo za nijansu bolji izbor u odnosu na rinfuzna gotova jela u marketima.

Ja ne mogu da umesto čokolade pojedem breskvu. Kakva je to glupost, i kako to nekome uopšte uspeva? Mislim, kad mi se jede breskva - pojedem breskvu, ali kad mi se jede čokolada, onda to mora da bude čokolada, jer ću breskvu pojesti, a čokolada će mi i se i dalje jesti... da, dobro sam rekao :lol:
I u ostalom, nije sad kao da jedem tone čokolade a dve breskve godišnje..
Ako se ne preteruje i ne ide u krajnosti - sve može da se ručka :yes:
Korisnikov avatar
By nsc
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2418284#p2418284]*deni* napisao:[/url] gledajte da što manje gutate pice, pljeskavice, bureke i sličnu ukusnu, a nezdravu hranu
a sta je nezdravo u domacoj pljeskavici?
kad moj tata sam ocisti i samelje meso, pa umesi sve zacine i sitno iseckan luk i ispece na rostilju, tu nema nista nezdravo
burek u mojoj omiljenoj pekarici (160din/kg sa sirom ili 200din/kg sa mesom) zdrav je i za dzep i za stomak
a domaca pica sa svakojakim djakonijama, kad moja sestra razvuce testo, pa to je praznik i za oci, ne samo za stomak
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
Pice nisu neophodno nezdrave. Zavisi od sastojaka, a i od vrsta testa.
Korisnikov avatar
By *deni*
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2418296#p2418296]Synesthesia napisao:[/url]

Ja ne mogu da umesto čokolade pojedem breskvu. Kakva je to glupost, i kako to nekome uopšte uspeva?
Ne mislim da je baš tolika glupost, jer je slatka breskva, a slatka je i čokolada, pa jednako mogu da zadovolje želju halapljivog organizma za slatkim zalogajima.
A ako ti treba i breskva i čokolada, to samo znači da si duplo halapljiv u odnosu na one koji posegnu samo za breskvom. Znaš, sine Sinestezija..
A i još jedna okolnost ide u prilog breski na uštrb čokolade. Nju možeš lakše maznuti iz nekog voćnjaka, ili u galopu sa tezge na pijaci, dok je otuđenje čokolade skopčano sa većim komplikacijama, tu treba pokazati ipak više veštine, pošto taj proizvod čuči isključivo na rafovima prodavnica široke potrošnje. Iz kioska ćeš tek teško da je mazneš.
:yes:
Pa ako su samo brašno i voda, onda to i nije pica, već običan 'lebac.
Ja sam mislio da se picom smatra tek ono kad na taj 'lebac nakrkaš mastan kulen, mastan topljeni sir, kečap, feferon, jaje i šta još sve ide na one pice koje se grizu po picerijama, a i u domaćim uslovima. Pa još posle toga ispiješ veliku Koka kolu i proždereš još neki milkšejk, ili sladoled.
:curka:
Korisnikov avatar
By Anhedonie
^ :pucaodsmeha: to je pravi duh! Dzaba ja ziveo 100 godina ako cu 100 godina pod tantalovim mukama! Jeo bih ja picu i kolu svaki dan, po ceo dan. Al mi brzo nestane para za to :sigh:
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2418181#p2418181]*deni* napisao:[/url]Od kokoške ......, preko srca i drugih iznutrica,
neko spomenuo pilece, kokoshje iznutrice :njami: obozavam pilece jetrice iliti dzigericu. gade mi se bilo kakve krvavice, prezvushti.... :bljak: ali pilece jetrice uvek mogu jesti. chak ni luk ne dodajem da mi ne kvari ukus, samo na obichno napravim pilece jetrice, ponekad jaje uz to, sve to isprzeno na bezmasnom cooking spray-u ili can't believe it's not butter spray-u.
Korisnikov avatar
By Anhedonie
Jao ja od te dzigerice najvise volim srce :love: a ostatak mi ukusniji kad je teleci
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!