ipak nije toliko izludjujuce kao mladi hrvatski pederi koji zude za uvodjenjem obaveznog vojnog roka.
rvat peder 01
U vojsci se obrazuje, na strogom odgoju, rano budenje, uci se higijeni i ciscenju, obucava se covika ako dode do rata da je opremljen znanjen sta je puska kako je slozit i kako pucat iz nje, disciplinira se ljude, i smanjuje neke njihove komplexe koji su inace losi u drustvu... Zato smatran da triba ic na vojni rok i da je onaj od 2 god ja bi prvi isa... Nije tu pitanje muskosti nego ljudi koji odsluze vojni rok se ponasaju odraslije i odgovornije za razliku od osoba koje nisu sta je cinjenica...
rvat peder 02
Vojska bi bila potrebna evo iz razloga kojeg nisam vidio da je tko spomenuo, niti zbog slaganja kreveta, niti zbog osobnosti nego cisto postivanja autoriteta.
Prigovori nekom iznad sebe i ceka te ribanje wc-a cetkicom za zube. Vise ti nece past napamet prigovarati. Danas ima i "previse demokracije" kod nas.
---
Spomenuo sam tu poslodavca; radio sam firmi kao sezonac za placu ispod minimalca ali aj barem neka placa. A kolega kad je dobio placu za pola mjeseca duplo manju od mene, dao otkaz i sve izvrijedao nadredene. Danas zica roditelje lovu da plati racun za mobitel a drugi posao niti ne trazi.
i to su zapravo vecinski stavovi.
Većina Hrvata želi vraćanje vojnog roka
http://www.vijesti.rtl.hr/novosti/hrvat ... u-svijetu/" target="_blank
No, posebno su zanimljivi razlozi zbog kojih većina želi povratak obveznog vojnog roka. Naime, sigurnosna ugroza na Balkanu i u svijetu nije ni približno glavni razlog - nego: vojni rok vide kao odličnu priliku za učenje discipline, vještina koje ne posjeduju, ali i generalno - kao pripremu za život. Destak posto ispitanika smatra da vojska gradi snažan duh kod mladih ljudi. U prijevodu - iz ankete proizlazi da su nove generacije mlake, bez radnih navika i discipline.
dakle, vracamo se opet na to kako su danasnje generacije roditelja na balkanu najgori ljudski škart. prvo su unistili buducnost vlastite djece, onda nisu uspjeli odgojiti vlastitu djecu, pa sad hoce da to umjesto njih odradi vojni rok.
fakat mi nije jasno zasto generacija rodjena nakon drugog svjetskog rata pa do 1970ih u jugoslaviji nije izvrsila kolektivni suicid, kako uopoce mogu zivjeti sami sa sobom nakon toliko zla koje su proizveli? ti ljudi su dno dna. a oni su, nota bene, sluzili vojni rok.
ali, nije to najgore! najgore je sto ce odlazak u penziju te generacije znaciti konacni i potpuni ekonomski slom exyu drzava, jer njihove penzije nije moguce financirati. dakle, nakon tolike stete koju su napravili, ostavljaju jos jednu veliku havariju za kraj!