Super su mi Bošnjaci iz Sanđaka od neki dan, reče lik, ako nađu taj grad Rasu, nek tamo stave bistu.
No dobro istorija se stvara mic po mic, čak nije ni toliko starija od Američke, sve je to negdje oko njihove deklaracije nezavisnosti.
Samo što su oni bili republikanci a ovđe ko u bajkama sve nekakvi kraljevi i vojvode. Nije na odmet i da su bili svećenici ko don Ivan Musić.
Svaki korak naprijed izbaci sa sela nekog ko je imao nekog velebnog heroja koji je bio bitniji od vlasti.
Vitezovi, banovi, baruni, vojvode, ovi oni, a sve kobiva za republiku se bori i živi.
Još taj slavenski mit i plač za južnim morem allaha ti. Jučer gledam Lijepom Našom na HRT i Branko Uvodić čini mi se vodi kaže za Osijek, osim naravno uvijek je bio Hrvatski, i prije 8 miliuna godina je bog to namjenio Hrvatima, kaže Branko: Rimljani su ga sagradili, onda došli Huni pa srušili pa došli Slaveni i izgradili.
Sve bi to bilo lepo da Huni nisu doveli Slavene, da vitez i ban nije njihova titula a ne Slavenska, da su do prije stogodina dvorce i ceste gradili Huni tj. Mađari a ne Slaveni, al eto, sad je Republika pa nek napokon svi grade svoje. Sve je ionako otišlo u ruke stranaca, lol, al neka gradovi grade i zadužuju ljude koji će se rodit i za 20 godina da otplaćuju ovo od danas.
Jugoslavija nije bila legalna al je Draža i NDH bilo ostvarivanje naroda. Itd.
Umobolne debilane. Rasprodali su sve firme stranim kompanijama pa me baš zanima sljedeći rat i čišćenje nacionalnih tkiva i vjekovne istorije pljačke i lokalnih đelata pljačkaša koji su to radili za Hrvatsku ili Srbiju.
Naj jadinije mi je kad dijasporići kukaju. Normalno je da se ovdje na Balkanu slavi da je neki crat ili serb bogat i ima hektare zemlje ili firmu u inozemstvu no kad dođu stranci ovdje odma je to izdaja, ne prodaji zemlju od dede i babe, to je naše, to je očevina, uvijek se može izvuć neki papir da ti je neki tamo ćukundeda ubijo turke da ti to sada nakon 500 godina ne prodaš nekom englezu, amerikancu ili rusu. I u tom smislu se sad poziva i na Jugoslaviju oni što su otišli trbuhom za kruhom. Sad nam govore da Jugoslavija nije bila za narod već za Staljina il koga već Tita. U Jugoslaviji je živio samo Tito a ostali su bili robovi zatočenici. Pravi Srbi i ostali su otišli u Ameriku. Sa sobom su odnjeli dokaze da su Kotromaniči bili zapravo Hrvati a ovi drugi dokaze da je sve ostavio Srbima. itd. u post scriptumu stoji napisano da dok zadnji hajduk iz zadnje pećinske rupe ne bude heroj i nadvojvoda nema napretka. Tako da su nadvojvodina deca iz pećina već na pola planina napravili vikend ski izletišta. Pare uglavnom dolazile od rata al nema veze, to su herojske pare od pećinskih nadvojvoda i vijekovnih težnji dijasporića za nezavisnosti lokalnog plemstva. Najnoviji đir su etno sela al čeka se i napredak u vidu građenja vila u pećinama. Dok i zadnja pećina ne bude urbanizirana nema prave ode precima a time ni nacionalne budućnosti.
Isus je bio Nemanjić a Thomson je brat od Gospe.