Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Srklet
prvo, homofobni mediji imaju obicaj, narocito kada se jos idu praviti tolerantnima, perpetuirati stereotipe o pederima i lezbama, sto predrasude homofobne publike samo potvrdjuje. zasto tome ici na ruku?
drugo, gay teme i zivot gay ljudi se vecinom predstavlja kao freakshow, ignoriraju se problemi svakodnevice gay osoba a laprda se o braku i usvajanjima i o tome je li to sve prirodno ili ne. koga briga! gay osobe same sebi stete ako daju legitimitet takvim stavovima.
trece, sami mediji su cesto neupuceni u tematiku, pa je potrebno prema njima djelovati pedagoski, a ne ici im niz dlaku samo da peder bude u novinama.
Korisnikov avatar
By Vel boy
ovde je Popeye sasvim u pravu. svakako da je kurir otpad kojem razumna osoba ne treba nimalo paznje da pokloni, a ne josh da zudi i strepi da li ce ili nece eto kurir kao nastojati kao da kao bude kao neshto kao afirmativniji kao prema kao gej populaciji......
Korisnikov avatar
By bern
Slažem se, ali ljudi kod nas treba da se naviknu da je homoseksualnost nešto sveprisutno i normalno. Tek kad se to desi onda možemo razgovarati o ozbiljnim temama.
Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by Popeye

prvo, homofobni mediji imaju obicaj, narocito kada se jos idu praviti tolerantnima, perpetuirati stereotipe o pederima i lezbama, sto predrasude homofobne publike samo potvrdjuje. zasto tome ici na ruku?
drugo, gay teme i zivot gay ljudi se vecinom predstavlja kao freakshow, ignoriraju se problemi svakodnevice gay osoba a laprda se o braku i usvajanjima i o tome je li to sve prirodno ili ne. koga briga! gay osobe same sebi stete ako daju legitimitet takvim stavovima.
trece, sami mediji su cesto neupuceni u tematiku, pa je potrebno prema njima djelovati pedagoski, a ne ici im niz dlaku samo da peder bude u novinama.
Upravo!
Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by bern

Slažem se, ali ljudi kod nas treba da se naviknu da je homoseksualnost nešto sveprisutno i normalno. Tek kad se to desi onda možemo razgovarati o ozbiljnim temama.
Apsolutno, ali u tom procesu mi dostojanstveni gejevi se necemo ponizavati do ispod svih minimuma nivoa dostojanstva da bi nas drushtvo eto kao prihvatilo- kao smeshne, jadne, chudake, ovo, ono, eto, tek da nas ne bi ubijali ni bili :pokazuje: .

Popaj je sasvim fino ovde rekao u smislu da se trebaju SVAKODNEVNI I PRAKTICHNI EGZISTENCIJALNI PROBLEMI gejeva da se priblizuju obichnim hetero ljudima, da se naglashava na slichnostima koje imamo s obichnim hetero ljudima !
Korisnikov avatar
By Srklet

da se ljudi naviknu da je normalno ce doci zadnje, a ne prvo. jednako vazan cilj prije toga je da se naviknu da, bez obzira misle li jel normalno ili ne, provode autocenzuru ako su homofobi i trpe pedere bez da im ista smiju napraviti. seriously. :)
Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by Popeye

da se ljudi naviknu da je normalno ce doci zadnje, a ne prvo. jednako vazan cilj prije toga je da se naviknu da, bez obzira misle li jel normalno ili ne, provode autocenzuru ako su homofobi i trpe pedere bez da im ista smiju napraviti. seriously. :)
:up: :yes:
Korisnikov avatar
By Sanja Steppenwolfin
pitam zato sto, jel vas decko u zelenoj majci ne asocira na jednog naseg aktivistu? :D
Korisnikov avatar
By Vel boy
well, ne znam na kog me asocira, ali personally meni je bolji (bar, bio bi- da je vishi) od onog stereotipichnog queen zgolje next to him. no puns intended, either way.
jedino, not sure da li mu je izbor boja bash najsrecniji, so to say..... :)
Korisnikov avatar
By Sanja Steppenwolfin
jaooo, glupo mi da pisem imena, ali sad sam mu i na fb videla status i malo mi je... :sveca:

al verovatno bi ga prepoznali ljudi koji su ovde duze, tako da :bicikl:
Korisnikov avatar
By simarrgL*
meni se svidja clanak

moze to mnogo bolje, ali realno - to je kurir, sto neko rece dve osobe u sobi ( :lol: )
Korisnikov avatar
By AbortiraniTerorista
Nastavak u današnjem broju:

http://www.kurir-info.rs/vesti/drustvo/ ... -46022.php

ADAM & STEVA PRODRMALI SRBIJU!

Tekst „Čoveče, vidi pederi“, objavljen juče u Kuriru, izazvao burne reakcije, od onih da „biti gej - nije okej“ do čestitanja na hrabrosti

BEOGRAD - Prodrmali smo Srbiju!
Tekst „Čoveče, vidi pederi“ i fotografije navodnog gej ljubavnog para koji je prošetao Knez Mihailovom usred bela dana, objavljen juče u Kuriru, izazvao je burne reakcije među čitaocina.

Bilo je govora mržnje, ali i odobravanja, bilo je homofoba, ali i homofila... Bilo je i onih koji smatraju da Srbiji treba odmor od gej-lezbijskih tema, ali i onih koji misle da takve ljude treba „pustiti na miru“.

Kurir je samo hteo da pokaže kako se osećaju oni koji su drugačije seksualno orijentisani.

Osude
Izvesna Aleksandra i jedna Ljilja ostavile su na našoj internet stranici kratak komentar: „Da je Bog tako hteo, ne bi na svet poslao Adama i Evu, nego Adama i Stevu“.

Bilo je i duhovitih (ili surovo realnih) komentara: „Imate sreće što su navijači Zvezde i Partizana bili na stadionima, inače biste završili u bolnici“.
„Nemojte pokušavati da od genetske bolesti koju treba lečiti pravite ljude koji hoće neka svoja prava. To je bolest i ne može biti normalno, od toga može doći samo druga bolest i ništa više“ - prokomentarisao je neko sa potpisom „Nešto novo“.

Velja nam je poručio da „u Srbiji, a posebno u Šumadiji, ovi šetati neće sigurno. Hleba će biti i vode, ostalo kako bude, ali pederi se slobodno neće šetati“.
Izvesni čitalac „Bre“ rekao je da biti gej - nije okej: „E pa nije normalno, nigde na svetu, pa ni u EU. Ja živim u Berlinu, koji je možda prestonica pedera, gde je i gradonačelnik peder, ali to ne znači da je normalno! I u Nemačkoj i celoj EU se dogodi da peder dobije štanglu u glavu, ali to ne znači da je svaki Nemac fašista“.

Pohvale
„Odličan tekst i hrabrost insajdera, koji su izveli samo jedan običan, ali za konzervativno društvo opasan presedan. Gejeva je bilo i biće dok je sveta i veka...“, napisao je izvesni Franjo.

Zvanično nam se zahvalio Gej-lezbijski info centar (GLIC):
„Smatramo da je ovaj tekst na jedan originalan način pokazao sa kojim se sve problemima suočava srpska gej-lezbijska populacija u javnom prostoru i koliko je teško hodati u njenim cipelama“, navedeno je u reakciji koju je potpisao Predrag M. Azdejković.

Za našeg čitaoca Mateju K. naš tekst je „najbolja stvar“ koju je do sada video u Kuriru:

„Nisam homoseksualac, ali strašno me iritiraju svi ‘Ijaoo, mi smo Srbi, smrt pederima, kičmu bih mu polomio“ likovi. Čak sam i s nekoliko devojaka imao raspravu o tome. Imam dva ortaka s kojima volim da, u prisustvu homofoba, prosipam gej fore, da šaljemo poljupce. Nema veće zabave. Ulepšali ste mi dan ovim člankom, hvala!“
Korisnikov avatar
By Dina
Mene mrzelo da citam, samo sam citala vase komentare pa mislila mnogo gore, zbog ranijih tekstova... Maza mi salje poruke da je to pozitivan tekst pa proitala sad... Pa sta znam, to su oni valjda hteli da naprave pozitivan tekst zaista. E sad ima propusta sto ste vi vec navodili. Ali sto rece Singi - ipak je napredak. A i taj pokusaj da se stavi u kozu nekog drugog je pozitivan, kad bi ljudi cesce tako razmisljali bolje bi se razumeli. Naravno morali su da napisu senzacionalisticki ali to im je valjda poslovna politika ;)
Korisnikov avatar
By Dirrty
"Nisam homofobičan. To znači da ne mrzim pedere. Ili gejeve, kako ih sad korektnije zovu."

"Stvar je tvoje lične odluke da li ćeš da voliš ovog ili ovu."

"I kakav je osećaj?
Zajeban. Mislim da znam kako je različitima."

:ubise:

"Vidim devojku o kojoj može da mašta svaki muškarac. Vidi je i moj „partner“. Pogledamo se i počnemo da se smejemo... Ona nas drugi put neće pogledati - ako nas ikad više sretne na ulici..."

:pucaodsmeha:

Da se nisu držali za ruke, ne bi ih pogledala ni taj jedan put.
Originally posted by AbortiraniTerorista

Izvesni čitalac „Bre“ rekao je da biti gej - nije okej: „E pa nije normalno, nigde na svetu, pa ni u EU. Ja živim u Berlinu, koji je možda prestonica pedera, gde je i gradonačelnik peder, ali to ne znači da je normalno! I u Nemačkoj i celoj EU se dogodi da peder dobije štanglu u glavu, ali to ne znači da je svaki Nemac fašista“.

I vi ovom neargumentovanom debilu dajete prostor u novinama, pored ostalih prostaka?

Kurir LGBT aktivizam, neka hvala!
Korisnikov avatar
By Seaman
Akcija je za pohvalu, s obzirom da se radi o Kuriru. Progres.

Licno poznajem likove koji su izigravali gay par, znam njihove stavove i sve je uradjeno sa najboljom namjerom.

Kao sto je neko rekao, vlasnici Kurira su se promijenili pa se mijenja i uredjivacka politika.
Korisnikov avatar
By Seaman
Sto bi nas narod rekao, rdjavom kurcu i dlaka smeta. Kad pljuju po nama, ne valja, kad neko napise ili uradi nesto sto nam ide u prilog, ne valja...

Mnogi ovdje mrze sebe do podna a od podna cijeli svijet pa im nista ne valja. :)
:galerija:
Korisnikov avatar
By Dirrty
Originally posted by Seaman

... i sve je uradjeno sa najboljom namjerom.
Nije sve u dobroj nameri.

Ako baš žele da pomognu, neka prvo nauče da sastave pristojan i ozbiljan text.

Kao što već rekoh, ne želim da povezujem bilo koju vrstu aktivizma sa sprdnjom.
Korisnikov avatar
By Srklet
to ipak nije dio nove poslovne politike. :D
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by Seaman

Akcija je za pohvalu, s obzirom da se radi o Kuriru. Progres.

Licno poznajem likove koji su izigravali gay par, znam njihove stavove i sve je uradjeno sa najboljom namjerom.

Kao sto je neko rekao, vlasnici Kurira su se promijenili pa se mijenja i uredjivacka politika.
To sam ja znala ali nisam htela da pomenem ako Maza ne pomene, da me ne tera da brisem post :D

Njihova dobra namera se vidi... a mozda je to njihovo vidjenje sveta. Strejt muskarci koji se drze za ruke, ipak nije to izraz stvarne njihove veze i njihov zivot nego gluma pa otud i taj zal za devojkama koje prolaze i tome slicno. To me je podsetilo kad sam pre vise godina slusala Mimu Karadzica, spominjala sam to vec na forumu. Pricao je kako je u nekoj predstavi igrao gaya i kad je na generalnoj probi trebalo da se poljubi sa muskarcem jedva je to odglumio. Iskocilo mu svo vaspitanje, predrasude itd i sve sto je o glumi znao morao je da primeni da to potisne. A posle nekoliko odigranih predstava bilo mu je svejedno da li se ljubi sa muskarcem ili zenom, to je shvatao kao glumacki zadatak.
Korisnikov avatar
By Seaman
Tako i meni smeta kad me neka drugarica uhvati ispod ruke dok setamo gradom. Uvijek pomislim mozda ce bas u tom trenutku da naidje covjek mog zivota, a ja setam sa curom. :lol:
Korisnikov avatar
By .L O S T
mislim da je to ok od kurira. bolje ista nego nista. i skinuli su iz novina onu kolicinu homofobije koja je bila ranije.

a kurir cita obican narod i mislim da je zato kurir u dobrom poslu.

vecito nezadovoljnih ce uvek biti, i str8 a kako vidim i gay.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!