Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Heartkiller
Originally posted by Mariška

Psihoza...
Tezak oblik psihoze...

Originally posted by Dina

Ova vest me je uzasnula... :(

Ali moram da kazem da se ne slazem sa Pakijem. Psihijatri moraju da imaju odnos poverenja sa pacijentom, ne smeju da idu okolo i odaju profesionalne tajne. Naravno, kad se nesto ovako desi, izgleda bolje da je to ucinjeno, ali mislim da to uopste ne bi smela da bude praksa. To bi onda izmenilo odnos lekar - pacijent, ljudi bi se redje obracali psihijatrima a i ovako se retko obracaju. Ko zna koliko su dogadjaja oni mozda sprecili svojim radom ali mislim da taj rad ne sme da bude objavljivanje informacija.

Onaj ko je ovde zatajio je policija, takodje i okolni ljudi. Citala sam u clanku da je zena dva puta prijavljivala nasilje policiji. Gde je bila ta policija da ga zatvori? Slicno je bilo u slucaju Ksenije Pajcin, devojka je dva puta prijavila nasilnika u dva dana, jednom joj je provalio u kucu a policija nije ucinila nista. Treci put ju je ubio. Ovoj zeni je pretio monstrum da ce ih sve pobiti, ona sad zali sto je dala devojcicu i ne mogu ni da zamislim kako joj je... ali da ga je sprecila moglo je da se desi da ubije i nju i ostalo dvoje dece... Ocito je da policija nije osposobljena za slucajeve porodicnog nasilja i to bi trebalo pothitno da se promeni. Takodje i zakoni, ja gledam cesto zone reality i u SAD kad se tako desi ubistvo ljudi se cesto angazuju da promene zakone koji nisu dovoljno efikasni i koji omogucavaju da ubice ubijaju. Tako da mislim da treba da se radi i na svesti stanovnistva, i u smislu da prijavljuju nasilje a i u smislu da oni cine drustvo pa svojim angazovanjem mogu nesto da menjaju...
U potpunosti se slazem sa tobom...
Korisnikov avatar
By 2kune
zašto je toliko bitno da je kćerka od 4 godine? možda bi zločin bio manji da je u pitanju kćerka od 40 godina? :deda:
Korisnikov avatar
By Anhedonie
Zato sto cerka od 4 godine ne moze da pruzi nikakav otpor, potpuno je bespomocna.
Korisnikov avatar
By horus.
Originally posted by 2kune

zašto je toliko bitno da je kćerka od 4 godine? možda bi zločin bio manji da je u pitanju kćerka od 40 godina? :deda:
je l' ovo jedan od tvojih momenata kad mislis da si zanimljiv, ili ozbiljno pitas?
Korisnikov avatar
By spliff
pitanje je sasvim na mestu
ljudski zivot nema cenu
bez obzira na godine
Korisnikov avatar
By horus.
pitanje je abnormalno glupo... :nokti:
Korisnikov avatar
By bern
Katastrofa. Mislim da je vrijeme da se malo više posvetimo psihičkoj higijeni i prevenciji ovakvih tragedija.

Šokiran sam i nemam želje da uzimam skalpove trolovima u ovoj temi... nevjerovatno kako su nisko pali. Sram ih bilo!

Toliko.
Korisnikov avatar
By 2kune
Originally posted by spliff

pitanje je sasvim na mestu
ljudski zivot nema cenu
bez obzira na godine
To je glavni razlog, naravno, no ima i sporedni.
A taj je novinarski senzacionalizam i kvaziemocionalne afektacije svih onih koji su nasjeli na taj trik urednika (i možda novinara) koji se dodatno iživljavaju nad očitim psihijatrijskim slučajem i njegovim nastradalim djetetom.
Što bi sada trebalo osjećati? Bijes pravednika prema svima onima koji polude i ubiju malodobnika? Ili samo svoje dijete? Ili prema svima onima koji ubijaju ljudska bića do 5 godine života?
Abolira li takva očekivana i usmjerena reakcija čitateljstva policiju koja ne reagira na obiteljsko nasilje?
Abolira li takva reakcija prema monstrumu čedomorcu državne službe koje su trebale prevenirati agresivno ponašanje očito lude osobe?
Zato fino pitam: da li bi reakcije bile iste da kćerka nema 4 nego 40 godina? Znam da one uredničke ne bi bile niti slične i pitanje je da li bi vijest uopće dobila ikakvu pažnju pa makar i onu uobičajenu za rubriku crne kronike...
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!