Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By AngraMaina
Kako ljudi ne umeju da odvoje ideolosko od estetskog, pa to je strasno.

Ne vidim sta je zabavno u tome da se ne zna srpski, pa se jos ponosi time. U cemu je tajna, misterija? Ne vole Amfilohija? Ne volim ga ni ja.

Ali sto mi pljuju po mom lepom srpskom jeziku, to ne razumem.

Mesto + bljuditi (cuvati) = cuvar mesta. Lepa rec.
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Bas u subotu moj svestenik citao je molitvu za bakinu cetrdesetnicu. I kako je pojao trecinom na staroslovenskom, trecinom na crkvenoslovenskog i konacno na narodnom srpskom, pitala sam ga posle sta mu to znaci.
Covek mi je najozbiljnijim glasom odgovorio samo: ,, Pa sta biste vi da vam ne citam na srpskom? Nista ne biste razumeli."

I dalje mi nije jasno sta je hteo da kaze, niti zasto tako poje stalno.
Korisnikov avatar
By Mars
<<

Ja mislim zbog toga što nas na prve taktove tih reči sve hvata panika da i oni drugi neće mnogo da mare za estetsko nego odmah udare po ideološkom.
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by Ulix
Originally posted by Mars

Mestobljusitelj je čuvar trona SPC do izbora novog patrijarha.
Pri čemu ga ja (onako koraksovski) vrlo bukvalno zamišljam kako stoji pored trona i reži na svakog ko mu se približi.
Zbog tog dela "blju" u reči, ja zamišljam da povraća neki braonkast, vodenkast sadržaj na svakog ko mu se približi. I vezan je nekom ogrlicom.
Postoji biljka bljušt:
Slika

A Vikipedija, knjiga starostavna, nam dalje kazuje:
"Бобице су богате шећером и пектином. Слаткастог су укуса, али делују надражујуће и пургативно, па се сматрају отровним. Подземни делови биљке такође су отровни."

Tako da je moguće da braonkast, vodenkast sadržaj izlazi iz zadnjeg dela tela mestobljuštitelja a ne iz prednjeg
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
Originally posted by bas bleu

sta je bre muzelosci, smesno vam, a? :giggle:
muželožnici, mol'ću lepo.
Zbog tog dela "blju" u reči, ja zamišljam da povraća neki braonkast, vodenkast sadržaj na svakog ko mu se približi.
pa da. čuva mesto zabljuvavanjem pretendenata.

nego, meni je riganje bilo druga asocijacija nakon čitanja uvodnoga posta.
a prvi mi je na pamet pao slartibartfast iz "autostoperskog vodiča kroz galaksiju". :giggle:
Korisnikov avatar
By AngraMaina
@Mars: Sto bi vi mladi rekli, az ostavljaju hodatajstvo svoje (I rest my case) :sigh:

bljushtra je super, bljushtura bi bilo jos bolje :)
Korisnikov avatar
By BellyButton
Originally posted by Lepa Krepa
Originally posted by bas bleu

sta je bre muzelosci, smesno vam, a? :giggle:
muželožnici, mol'ću lepo.

Ja sam cuo za, meni logicniju, verziju - "mužeželnik" (muž + želeti)
Ovo sto ti napisa mi zvuci kao da neko stavlja muževe na potpalu...

Jos opsceniji mi je onaj izraz za neumerenost u jelu i picu - Чрeвoугaђaниje.
Korisnikov avatar
By Mars
Opasno je s tim stvarima zezati se kod nas, samo to hoću da kažem.

Da smo...tamo negde... pa pravimo vikend izlete u istoriju i jezik (Chambord, Chenonceau, Blois...)...Ali kod nas se u tri poteza od tog lepog srpskog prebace na pojmove nejač, čedomorstvo i slične reči, nama dovoljno jasne i razumljive.
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
Originally posted by BellyButton

Ja sam cuo za, meni logicniju, verziju - "mužeželnik" (muž + želeti)
Ovo sto ti napisa mi zvuci kao da neko stavlja muževe na potpalu...
a, ne, ovaj je mnogo konkretniji. mo'š ti muža da želiš do prekosutra, al' kad s njim zalegneš u ložu iliti postelju, zaleg'o si.
vidiš, moglo bi i "muželežnik" :lol:

btw, još mi niko nije rekao kako se kaže lezbejka na pravoslavskom.
Originally posted by BellyButton

Jos opsceniji mi je onaj izraz za neumerenost u jelu i picu - Чрeвoугaђaниje.

ah, črevougađanije.
i miss it so.
upravo se spremam da založim :smeh: 150g termički obrađenog povrća, 2 kuvana jaja i 150g svežeg povrća za salatu.
alternativa mi je 250-300g krompira i blitve.
a za 7 dana imam da raportiram stručnom licu kol'ko sam masnosti razgradila i (kilo)grama telesne mase otopila.
jel' ima neki bogougodni izraz za tu vrstu mučeništva?
:drama:
By Ulix
Originally posted by AngraMaina

Ne vidim sta je zabavno u tome da se ne zna srpski, pa se jos ponosi time. U cemu je tajna, misterija? Ne vole Amfilohija? Ne volim ga ni ja.

Mesto + bljuditi (cuvati) = cuvar mesta. Lepa rec.
To je možda tvoj srpski jezik. Ali moj nije.

Lepo je što je tebi "mestobljustitelj" lepa reč, meni je lično odvratna.:gotika:
By Simor
Originally posted by AngraMaina

...

Možda zbog toga što je u crkvenom kontekstu ideološko teško odvojiti od estetskog.

Kao što je uostalom i konstatacija o tvom lepom srpskom jeziku, osim ako nije ironična, čist ideološki konstrukt.

:kosa:
Korisnikov avatar
By Winter
čini mi se da bi vam svima više pasalo da su pitali u Vatikanu koje reči da koriste...stoko jedna pogana srpska, nemaš obraza ni u životu, ni u smrti...stidite se svojih godina i diploma kojima ste se nakitili ili se kanite nakititi.....a još se žalite kako se nad vama provodi diskriminacija, pa bolje i niste zaslužili....:bljak:
Korisnikov avatar
By Tungi
Originally posted by Winter

čini mi se da bi vam svima više pasalo da su pitali u Vatikanu koje reči da koriste...stoko jedna pogana srpska, nemaš obraza ni u životu, ni u smrti...stidite se svojih godina i diploma kojima ste se nakitili ili se kanite nakititi.....a još se žalite kako se nad vama provodi diskriminacija, pa bolje i niste zaslužili.... :bljak:
Moram da se slozim sa ovim.:pop:
Korisnikov avatar
By Mars
:smeh:

Dobijam želju da jedan lik u svojoj drami uradim po uzoru na Winter.
Korisnikov avatar
By Mars
Mapetovski živopisna, belalugošijevski simpatična.
By Simor
Originally posted by Winter

čini mi se da bi vam svima više pasalo da su pitali u Vatikanu koje reči da koriste...stoko jedna pogana srpska, nemaš obraza ni u životu, ni u smrti...stidite se svojih godina i diploma kojima ste se nakitili ili se kanite nakititi.....a još se žalite kako se nad vama provodi diskriminacija, pa bolje i niste zaslužili.... :bljak:
Naravno; primera radi, svaki moj post mora prethodno da odobri Jozef Racinger, a dodatna redakcija ide od strane Angele Merkel (šta ću, volim kako se žena oblači).

A vidim da izborom reči, prožetim homofobijom, ti spadaš takođe u one koji nadasve cene plemenitost srpskog jezika.

off: Ti si beše kritikovala frizure lezbejskih aktivistkinja. Znači li to da ti se dopada frizura Amfilohija Radovića?

:sise:
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
Originally posted by Simor

Naravno; primera radi, svaki moj post mora prethodno da odobri Jozef Racinger, a dodatna redakcija ide od strane Angele Merkel (šta ću, volim kako se žena oblači).
raci-naci himself?
auuuu.... ristekpa! ti si, bome, izdajnik impozantnog kalibra.
By Simor
Takva sam ti ja; čuvarka sistema vrednosti Racingera. U srpskom narodu još poznata kao Razingerbljustiteljka
Korisnikov avatar
By Winter
Simore tvoja ograničenja su bezgranična.....to što nemate ni malo poštovanja spram ičega i ikoga, to samo vama na čast služi......rastete li to u svojim očima ismevajući pokojnike, ismevajući crkvu i njene poklonike....samo pokazujete koliko ste isti sa svima onima koji vam osporavaju vaše izbore......čak ste i gnusniji i gori, jer se krijete iza 'give peace a chance' i sličnih priča......sramota........nemam vam više šta reći......
Korisnikov avatar
By Mars
U to vreme su se horori tako pravili. Bez tona krvi.

Čista facijalna ekspresija, kao Winter.

Slika
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!