Originally posted by Dušan Maljković
Vel boy, pa ti si pravi rasista! A zašto su samo emigranti tj. oni van Evrope zatucani? Dakle, neonacisti iz Rusije su poželjan emigracija, a ovi drugi nisu? I kako ti to proveravaš kakve stavove imaju emigranti u odnosu na svoju kulturnu tradiciju? Multikulturalizam isključuje nasilje prema drugim zajednicama, kao što sekularni zakoni isključuju mogućnost onoga o čemu ti govoriš -- dakle ne možeš u Evropi prebijati nekoga nekažnjeno jer ti je to tradicija. Naravno, taj pojam jeste problematičan, ali ga tako razumeju u Evropi, pa prema tome ne možeš da nekome zabraniš emigraciju jer je homofobičan sve dok je to njegova privatna stvar ili pretpostavka da je takav jer dolazi odakel dolazi -- nisi li se ti zalagao za pravo da privatno mrzimo koga želimo sve dok to ne ispoljavamo?
i dalje provocirash i bezuspeshno i lazno intrigujesh, Dushko kratkoushko.
dakle, GDE sam ja rekao da su neonacisti iz Rusije pozeljna imigracija, zivota ti miloga????????????????
naprotiv, u one ekstremne od imigranata sam mislio i na ruske ili bilo koje istochnoevropske ili bilo koje sveevropske neonaciste, ultradesnichare itd...... nikakve nema evropsko-geografske predodredjenosti za neonaciste, ultradesnichare, to se samo u tvojoj glavi javlja.
dapache.
a, shto se tiche proveravanja i testiranja, e, da- to trebaju evropske imigracione sluzbe da rade. da razluche progresivno nastrojene, humane, poshtene (a u njihovim domicilnim zemljama diskriminisane, progonjene) imigrante na jednoj strani od ultradesnicharskih imigranata koji imaju zle namere za savremena evropska drushtva, na drugoj strani.
izvini/te, ali i ja sam morao proci sve moguca i nemoguca proveravanja i testiranja od strane imigracionih sluzbi ovde da bih uselio u Ameriku. s tim, shto nazalost, i shto me najvishe boli, americhke imigracione sluzbe su pochesto bias-ovane tako da preferiraju heteroseksistichke konzervativne imigrante, a ja sam morao kriti da eto sluchajno nisam heteroseksualac.
Originally posted by Dušan Maljković
Multikulturalizam isključuje nasilje prema drugim zajednicama, kao što sekularni zakoni isključuju mogućnost onoga o čemu ti govoriš -- dakle ne možeš u Evropi prebijati nekoga nekažnjeno jer ti je to tradicija. Naravno, taj pojam jeste problematičan, ali ga tako razumeju u Evropi, pa prema tome ne možeš da nekome zabraniš emigraciju jer je homofobičan sve dok je to njegova privatna stvar ili pretpostavka da je takav jer dolazi odakel dolazi -- nisi li se ti zalagao za pravo da privatno mrzimo koga želimo sve dok to ne ispoljavamo?
Ti mene onda uopshte nisi dobro shvatio (nisi hteo da dobro shvatish), kao i obichno!
Dabome, da Multikulturalizam isključuje nasilje prema drugim zajednicama, kao što sekularni zakoni isključuju mogućnost onoga o čemu ja govorim --
ali, premnogo puta, ako se ne varam, se nazalost bash deshavaju one stvari o kojim sam govorio shto moze i zna otvoriti klopke u kontekstu kako se postaviti prema onim stvarima- ako evropljani primene te zakone multikulturalizma i sekularizma bivaju nazivani rasistima, arogantnim anti-treci-svet-ovcima, "ne poshtuju tudje tradicije"........, a ako se ne zamere onim zatucanim desnicharskim ekstremistima od imigranata- onda ne primenjuju zakone sopstvenih savremenih evropskih drushtava i ostavljaju u pogibelji one imigrante koji su zapravo pobegli od onih zatucanih desnicharskih ekstremista (u njihovim zemljama), i gle, ne lezi vraze, i u Evropi bivaju okruzeni opet njima.
e, da bi se te klopke i shkripci sprechile u startu, treba razluchiti koji i kakvi su imigranti prihvatljivi za savremene vrednosti, a koji, nazalost, nisu.
dabome, da homofobichni imigranti se trebaju jednako tretirati kao i svi ostali, ali puno puta homofobichari ne drze tu homofobiju/homomrznju samo za njihovu privatnu stvar.
npr. muslimanska gej organizacija al-Fatiha i Salaam je/su ugrozena/i i preti joj/im se teroristichki upravo od strane islamistichkih fundamentalista organizacije "al-muhajirun"- koja je bazirana- pogodi gde- u London-u!! Ja pitam- zashto ako Multikulturalizam isključuje nasilje prema drugim zajednicama, kao što sekularni zakoni isključuju mogućnost onoga o čemu sam prichao-- i otkud to da su ti "al-muhajirun" kao prvo i ugoshceni u London-u te josh imaju nerava da teroristichki prete smrcu gej muslimanima?? i sve to dok iranski gejevi (kojima je najizvesnije zivot totalno ugrozen u Iranu) bivaju ili nikako ili vrlo teshko prihvaceni za imigraciju u toj npr. Engleskoj.
i homomfobichari/mrzioci ne staju ni na pretnjama i proganjanju njihovim/ih uslovno recheno istovernim/ih gejev(ima)a, vec se usudjuju josh da to isto rade i ubijaju i evropske domicilne gejeve!!
tu nema ni logike, a kamoli poshtenja!