Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Delete
Žao mi je što čitam komentare ljudi koji pljuju po svemu što ne nosi prefiks "srpsko", a da nisu čak ni upoznati sa materijom koju kritikuju. Crnogorci odvajkada imaju "meko" š i ž, pa se neko pametno dosetio i da ih uvede kao legitimne glasove crnogorskoga jezika. Činjenica je da su Crnogorci uvek pričali drugačije i bolje je da imaju svoj jezik nego da naime koriste (krnji) srpski.
Korisnikov avatar
By hlaefdige
mislim da moja porodica ima vise lingvistickih argumenata da proglasi poseban jezik....

ali dobro.....jasno je da nije lingvistika u pitanju......
Korisnikov avatar
By svejedno
e, a znam i americki, australijanski, pomalo razumem francuski i belgijski...i irski znam.

..

ma poliglota, kazem.
Korisnikov avatar
By mirth
Originally posted by Ulix
Ti glasovi postoje, pa ne vidim zašto ne bi postojale i grafeme kojim se obeležavaju, a i Vuk je svojevremeno prilagodio književni jezik izgovoru polupismenog i nepismenog stanovištva. :sesir:
I ne samo Vuk i ne samo srpski, to niko ne spori niti dovodi taj metod u pitanje, s tim da je ipak cillj Vukovog poduhvata bio da priblizi taj isti jezik tom istom narodu i pojednostavi opismenjavanje, a ne obrnuto. :sesir:

Nemam ja nista protiv da svaki srez na podrucju bivse SFRJ (ili bilo gde drugde, as a matter of fact) ima svoj jezik, ali ako ce vec da ga prilogodjavaju, malo konstruktivnog razmisljanja ne bi bilo na odmet.
Korisnikov avatar
By hlaefdige
a i mene prilicno razumes...uracunaj i hlaefdigevski...
Korisnikov avatar
By svejedno
dada....istina.

'de cu vise sa svim tim jezicima, lol...
Korisnikov avatar
By svejedno
E, a to mu dodje trip...oce meni sad neka strana firma npr. da prizna da znam hrvatski, crnogorski i sl?

Nece.

..

A jel jezik?

Jeste.

..

Pa sto nece?
Korisnikov avatar
By svejedno
Nisam se jos prijavljivao za stranu firmu, jbg... ali..jezik je, nabacicu to u CV, pa idem na sledeci job tako..

..

Javljam ,)
Korisnikov avatar
By Madonna
Originally posted by Delete
Crnogorci odvajkada imaju "meko" š i ž
nikad ih nisam cuo da izgovaraju te glasove :neznam:
mozda necedu da govore tako pred turistima
By Ulix
Originally posted by shut
Crnogorci odvajkada imaju "meko" š i ž
nikad ih nisam cuo da izgovaraju te glasove :neznam:
mozda necedu da govore tako pred turistima
Možda samo nisi obratio pažnju. :)
Korisnikov avatar
By Madonna
Originally posted by svejedno
eeeeee...kad se śetim...

''
vid' stvarno. ś indeed! ali kazu i "sjetim" par puta, kako to
Korisnikov avatar
By svejedno
Originally posted by deran
Gramatika i školski pravopis još nisu urađeni...
A koliko padeza bi to trebalo da ima?

Mislim..svakako manje od 7, jel?

..

I stvarno me interesuje to za CV..npr, stvarno 'kuzim spiku' sto se hrvatskog tice etc.

Mogu ja to sad u CV?

...

To je drugi jezik. Ja ga znam.
By wilmott
Činjenica je da su Crnogorci uvek pričali drugačije i bolje je da imaju svoj jezik nego da naime koriste (krnji) srpski.

Dijalekat? :eureka:

Nego sad ozbiljno, posto smo sa dnevnog reda skinuli problem crnogorskog, moram da pitam kad otvaramo pitanje zemunskog?
Korisnikov avatar
By 4ndr01d
Mala ispravka:
Originally posted by Leon Walras
Nego sad ozbiljno, posto smo sa dnevnog reda skinuli problem MATERNjEG, moram da pitam kad otvaramo pitanje zemunskog?
Znaci li sada to da cemo i mi Nislije dobiti poseban jezik?
By Ulix
Činjenica je da su Crnogorci uvek pričali drugačije i bolje je da imaju svoj jezik nego da naime koriste (krnji) srpski.

Dijalekat? :eureka:
Jezik? :eureka:
By Ulix
Argumenti? :eureka:
Da pročitaš temu u celini? :eureka:
Korisnikov avatar
By deran
http://blog.b92.net/text/10992/Srpska%2 ... a%C4%8Din/

"Ako bismo krenuli putem dobre volje, koje je evidentno sve manje u poslednje vreme, mogli bismo posle svih jezičkih avantura početi ozbiljnije da razmišljamo o novom imenu koje bi objedinilo četiri standardna jezika..."

Ova rečenca je...pa ne znam...u najmanju ruku utopistička ( utopijska :nesiguran: ) ...
Korisnikov avatar
By deran
Originally posted by mirth

I ne samo Vuk i ne samo srpski, to niko ne spori niti dovodi taj metod u pitanje, s tim da je ipak cillj Vukovog poduhvata bio da priblizi taj isti jezik tom istom narodu i pojednostavi opismenjavanje, a ne obrnuto.

Nemam ja nista protiv da svaki srez na podrucju bivse SFRJ (ili bilo gde drugde, as a matter of fact) ima svoj jezik, ali ako ce vec da ga prilogodjavaju, malo konstruktivnog razmisljanja ne bi bilo na odmet.

Mislim da je ovo negde i moja poenta...
By wilmott

Procitao. Volim tendenciozne pomake prema istini.
By Ulix

"Ako bismo krenuli putem dobre volje, koje je evidentno sve manje u poslednje vreme, mogli bismo posle svih jezičkih avantura početi ozbiljnije da razmišljamo o novom imenu koje bi objedinilo četiri standardna jezika..."

Ova rečenca je...pa ne znam...u najmanju ruku utopistička ( utopijska :nesiguran: ) ...
Mislim da će taj zajednički naziv doći odnekud iz Evrope, jer će im postati besmisleno da jezik zovu BCMS. I svi ćemo se mi ovde buniti, baš kao što su se svi bunili i za BCS, i na kraju će popustiti.

Čini mi se da će tako stvari da se odvijaju. :)
By Ulix

Procitao. Volim tendenciozne pomake prema istini.
Znam. Vidi se po tome kako tendenciozno iznosiš istinu.
Korisnikov avatar
By E.c.h.o...
Originally posted by svejedno
e, a znam i americki, australijanski, pomalo razumem francuski i belgijski...i irski znam.

..

ma poliglota, kazem.
Upisi u CV da govoris srpski, hrvatski, bosanski, crnogorski, engleski, ali ne i irski, americki i australijski i da razumes francuski, ali ne i kanadski, belgijski, marokanski... jer lingvisti van Balkana idu logikom da 'dijalekte' razdvajaju od 'jezika' po osnovu 'medjusobnog razumevanja', a balkanski lingvisti jok. Ali sve zvanicne jezike obavezno pobrojati. :up:

Eeeeeeee, utopisticka je na srpskom, a utopijska na crnogorskom. :lol:
Ali nisi u pravu, kako su Holandani to korektno i principijelno nazvali BHS jezik, sto bi bilo valjda bosansko-hrvatsko-srpski jezik... mozda je celo ovo 'tumbanje' zbog samog naziva jezika jer nam je dosadilo srpsko-hrvatski, a nema bosanskog ni crnogorskog u nazivu... Bosansko-hrvatsko-srpsko-crnsko-gorski jezik, dobro zvuci, ali navijam da ostanu razliciti jezici, zbog price o poslu i cv-u i poliglotama.
By wilmott
E, to je tacno.

Nego, vratimo se na zemunski. Kada?
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!