Originally posted by svejedno
e, a znam i americki, australijanski, pomalo razumem francuski i belgijski...i irski znam.
..
ma poliglota, kazem.
Upisi u CV da govoris srpski, hrvatski, bosanski, crnogorski, engleski, ali ne i irski, americki i australijski i da razumes francuski, ali ne i kanadski, belgijski, marokanski... jer lingvisti van Balkana idu logikom da 'dijalekte' razdvajaju od 'jezika' po osnovu 'medjusobnog razumevanja', a balkanski lingvisti jok. Ali sve zvanicne jezike obavezno pobrojati.
Originally posted by deran
Originally posted by Ulix
http://blog.b92.net/text/10992/Srpska%2 ... a%C4%8Din/
"Ako bismo krenuli putem dobre volje, koje je evidentno sve manje u poslednje vreme, mogli bismo posle svih jezičkih avantura početi ozbiljnije da razmišljamo o novom imenu koje bi objedinilo četiri standardna jezika..."
Ova rečenca je...pa ne znam...u najmanju ruku utopistička ( utopijska
) ...
Eeeeeeee, utopisticka je na srpskom, a utopijska na crnogorskom.
Ali nisi u pravu, kako su Holandani to korektno i principijelno nazvali BHS jezik, sto bi bilo valjda bosansko-hrvatsko-srpski jezik... mozda je celo ovo 'tumbanje' zbog samog naziva jezika jer nam je dosadilo srpsko-hrvatski, a nema bosanskog ni crnogorskog u nazivu... Bosansko-hrvatsko-srpsko-crnsko-gorski jezik, dobro zvuci, ali navijam da ostanu razliciti jezici, zbog price o poslu i cv-u i poliglotama.