Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

By mythe
ljudi, ovde se govori o tome koga bi zaposlio vlasnik nekog privatnog objekta/preduzeca. Kao sto znamo, primarni cilj svakog privatnog preduzeca/radnje je stvaranje profita, vlasnik nije duzan da vodi racuna o ispunjavanaju tzv. "socijalnih " ciljeva, o tome se brine drzava koja recimo otvara tzv. "socijalna radna mesta" gde se zaposljavaju osobe koje iz raznoraznih razloga imaju manje sanse na trzistu rada (hendikep, drugacija boja koze ili poreklo, nisko obrazovanje). Ne moze se ocekivati da neko zaposli npr. invalida a pritom ta osoba ne moze biti produktivna. Mislim, kako se ono kaze "zao mi je invalida, ali ne moram ja to da zalim".
By mythe
Originally posted by Vel boy
Originally posted by Kiborg
Ukratko, protiv sam pozitivne diskriminacije. Po meni posao treba da dobijaju najsposobniji, nisam ja kao poslodavac dužan da trpim što država nije svima obezbedila jednake uslove za obrazovanje i tako to.
pa nisi duzan da trpish, ali bi mogao da se aktivishesh da utichesh na drzavu ZA obezbedjenje jednakih uslova svima za obrazovanje i tako to.
poslodavac treba redovno da placa poreze i na taj nacin ce najbolje uticati na drzavu da svima obezbedi jednake uslove za obrazovanje ;)
Korisnikov avatar
By Vel boy
potrebno je da i poslodavci uchestvuju u progresivnom socijalnom aktivizmu za iskreno jednake shanse i pristupe poboljshanju socijalnih statusa svima.
Korisnikov avatar
By m..
Originally posted by Pending-For-A-Bending
Ako su tri osobe podjednako dobre naravno da ces zaposliti onu koja ti je ostavila najbolji dojam, odnosnu onu za koju imas dobar predosecaj.
Postoje razna zanimanja gde imas ono sto se trazi i sto je napisano i ono sto nije napisano. Da budem iskren, mi izbegavamo da primamo devojke u nase odeljenje jer nam projekti traju uvek po godinu dana i vise, a ukoliko devojka ode na trudnicko citav rad pada u vodu. Naravno da postoji uvek opasnost da ce neko dati otkaz u medjuvremenu, ali sa devojkama je to jos jedna "situacija" na koju moramo da racunamo. Ipak, to je kod nas tako, ali da se moje odeljenje ne bavi projektima, vec se bavi prodajom ili knjigovodjstvom ili tako nesto ne bismo pravili pitanje da li je u pitanju musko ili zensko. Imali smo vec devojke u odeljenju i znale su da napuste projekat pred kraj jer su, ops, zatrudnele.

Doduse, znam da kod nas sefica knjigovodjstva insistira da sve knjigovodje budu zene (?)
Kod mene se projekti rade i po pola godine, neki i duze (mada ima i onih na kojima radis 2-3 meseca), radi 5 zena i jedan tip, i samo jedna je zatrudnela i rodila dete. lmao.

Ne vidim sto bi bio problem za bilo kakav projekat ako bi jedan iz tima otisao. Uvek moze da dodje neko drugi i da se u roku od najvise 2-3 nedelje detaljno upozna sa projektom, te nastavi posao.
Korisnikov avatar
By Frey
All animals are equal, but some animals are more equal than others.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!