Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

By iWanna
Originally posted by .L O S T
gde su sad nervozne forumasice, inace 24/7 borci za razna ljudska prava, da podignu svoj glas protiv price o hivu i deci u malaviju i da kazu kako nije humano dati dete madonni pa to sve uporede sa romima i podele sa nama jos neku pricu iz svojih potresnih zivota ?????
:fancyklap:
Korisnikov avatar
By walt333
naravno da treba da joj se da dete. Dete ce da dobije i elementarne potrebe u zivotu i luksuzne stvari. A ako neko od poznatih i pazi kako vaspitava decu to je Madonna.

E sad strasno me nervira ta fama o poznatima kako pomazu nesrecnim i siromasnima, pa pozovu sve te kamemane da ih snimaju. ok razumem ja bolje je i tako da pomazu nego nikako, ali me nervira to sto se prica o humanitarnom radu samo ultra mega poznatih ljudi. Evo Natasha Rishardson umrla, niko se nesto bas nije potrudio da u medijim isprica koliko je Natasa pomagala humanitarno i koliko je bila aktivna u borbi protiv AIDS-a
Korisnikov avatar
By Dirrty
Originally posted by avalon
Originally posted by jukie
Sa druge strane mogla je da usvoji neko dete iz doma u nekoj susednoj opštini. Ima puno one američko-crnačke dece u getima kojima su roditelji isto tako umrli od side (ili od pucnjave) i koja izgledaju isto kao Malavljani (ako joj je stalo do crnačkog look-a), a neka od te dece sede u domovima na 10-15 minuta od Madonine kuće (helikopterom?). Ali ne, ona zapucala u Malavi. Možda su tamo deca čistokrvniji crnci pa zato? I onda se opet vraćamo na priču o štenetu.
Nisi shvatio da tu postoji geografska podela...Angelina Jolie usvaja (mahom) iz Azije, Madonna iz Afrike, a Brooke Shilds se bavi americkom decom :lizalica:
:lol:

I jedan i drugi post, :hail: !
Korisnikov avatar
By avalon
Originally posted by walt333
naravno da treba da joj se da dete. Dete ce da dobije i elementarne potrebe u zivotu i luksuzne stvari. A ako neko od poznatih i pazi kako vaspitava decu to je Madonna.

E sad strasno me nervira ta fama o poznatima kako pomazu nesrecnim i siromasnima, pa pozovu sve te kamemane da ih snimaju. ok razumem ja bolje je i tako da pomazu nego nikako, ali me nervira to sto se prica o humanitarnom radu samo ultra mega poznatih ljudi. Evo Natasha Rishardson umrla, niko se nesto bas nije potrudio da u medijim isprica koliko je Natasa pomagala humanitarno i koliko je bila aktivna u borbi protiv AIDS-a
Apsolutno tacno...I samo da dodam, Natasha Richardson je na sve to donirala sve svoje organe :up: Da je bila mega zvezda, a ne "samo" odlicna glumica, do sada bi vec snimili 3 TV filma o njoj...
Korisnikov avatar
By lostinspace
Originally posted by avalon
Originally posted by jukie
Sa druge strane mogla je da usvoji neko dete iz doma u nekoj susednoj opštini. Ima puno one američko-crnačke dece u getima kojima su roditelji isto tako umrli od side (ili od pucnjave) i koja izgledaju isto kao Malavljani (ako joj je stalo do crnačkog look-a), a neka od te dece sede u domovima na 10-15 minuta od Madonine kuće (helikopterom?). Ali ne, ona zapucala u Malavi. Možda su tamo deca čistokrvniji crnci pa zato? I onda se opet vraćamo na priču o štenetu.
Nisi shvatio da tu postoji geografska podela...Angelina Jolie usvaja (mahom) iz Azije, Madonna iz Afrike, a Brooke Shilds se bavi americkom decom :lizalica:
:smilegrin: :up:
By iWanna
Malavi podržava usvajanje

Vlada Malavija podržava Madonnine napore da usvoji još jedno dete iz ove južnoafričke zemlje, objavljeno je u četvrtak.
Viši sud Malavija u petak će objaviti svoju odluku o tome.
Vlada Malavija pretrpela je kritike nakon što je Madonni pre tri godine odobreno usvajanje tada osamnaestomesečnog dečaka Davida Bande. Optuživali su i Madonnu da je koristila svoj status zvezde i novac, kako bi zaobišla zakon i skratila proceduru.
Ministarka u vladi Malavija, Patricia Kaliati, izjavila je da je Madonna umnogome pomogla Malaviju i da je dobra majka:
"Madonna je bila divna prema nama, ona podržava i poboljšava živote preko 25 000 siročića, a i dokazala je da Davidu može biti dobra majka".
"Mali broj bogatih i slavnih ljudi može da nađe vremena kako bi doputovalo čak do ovde i da podrži našu decu. Mi podržavamo njen proces usvajanja."

Reuters

Banda srećan zbog novog usvajanja

Biološki otac Madonninog prvog usvojenog deteta iz afričke zemlje Malavi, Yohanne Banda, izjavio je da je srećan što muzička superzvezda želi da usvoji još jedno dete iz te zemlje, koje će njegovom sinu postati sestra.
"Ja sam vrlo srećan što će Madonna podariti Davidu sestru Mercy", rekao je Banda.
Kraljica popa će u petak saznati od Višeg suda te zemlje da li je njen zahtev za usvajanje odobren.
"To je sjajna vest.. Mercy i David će odrasti zajedno i podsećaće jedno drugo da potiču iz siromašne zemlje Malavija i nadam se da će uraditi nešto za svoju zemlju".

AFP

---------------

:yay:
Korisnikov avatar
By suicidal.pony
inache, ja mislim da je medju selebritima usvajanje dece predstavlja nishta vishe no chisto pomodarstvo!
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
gde su sad nervozne forumasice, inace 24/7 borci za razna ljudska prava, da podignu svoj glas protiv price o hivu i deci u malaviju i da kazu kako nije humano dati dete madonni pa to sve uporede sa romima i podele sa nama jos neku pricu iz svojih potresnih zivota ?????

ajoj imam svog ličnog hejtera! :zvezda:
jes' da nije kakav, ali hejteru se u zube ne gleda.
Korisnikov avatar
By kal zakath
I tko je onda pobednik ovogodišnjeg "Madonna's Idol"?
Korisnikov avatar
By avalon
Izgleda niko. Sud u Malaviju odbacio je Madonnin zahtev za usvajanje posto po njihovom zakonu potencijalni roditelj mora da zivi u toj drzavi najmanje 18 meseci :lood:
Korisnikov avatar
By Dirrty
Iwanna, ne brini se, to je samo 18 meseci u Africi, vratice se ona i onda ce nastaviti sa turnejom! :mazi:
Korisnikov avatar
By Vespertine
Kao pokretach teme, i ideje o kidnapovanju, zhrtvovacu se zarad veceg dobra, da ne bi bilo otkazivanja koncerta, i ponuditi se baba Nonni da mene usvoji/kidnapuje... Dobrovoljno se javljam da me uzme pod svoje, idem u zatochenishtvo sa mirom u srcu, znajuci da vi necete propustiti koncert na Ushcu...
:pickme: :pickme: :pickme:
Korisnikov avatar
By Stripi
i baš mi je drago da jesu. Jebote, vama to nije malo prebolesno da ona dođe, ošaca malo djecu i onda posvoji, onako odokativno?
By iWanna
:doh:

ako pogledas dokumentarac "I Am Because We Are" bice ti jasnije
Korisnikov avatar
By Dirrty
Pa valjda da nije na prvom mestu pokrenula pravni postupak, ne bi mogla biti ni odbijena?
By Simor
Mislim da je mreža nevladinih organizacija Human Rights Consultative Committee sasvim lepo objasnila zbog čega Madonna ne treba po drugi put da usvoji dete:

"Intercountry adoption is a very last resort and should only be considered if any suitable means of foster, adoptive or residential care cannot be found in the country of origin of the child and only if it is manifestly in the best interests of the child. Adoption is one of the available options if a child cannot be returned to his or her family (and attempts to rehabilitate the child with his or her family must be thorough and not token), but there are other options which first need to be considered such as long term placement with the wider family or foster parents and placement in residential facilities...

Article 21 of the Convention on the Rights of the Child, stipulates that the system of adoption «shall ensure that the best interests of the child shall be the paramount consideration» and in this context it asks States to «recognise that intercountry adoption may be considered as an alternative means of child’s care, if the child cannot be placed in a foster or adoptive family or cannot in any suitable manner be cared for in the child’s country of origin». Children are not isolated individuals but are born in and belong to a particular environment. Only if this native environment cannot, in one way or another, provide for a minimum of care and education should adoption be contemplated. The possibility of providing a better material future is certainly not, of itself, a sufficient reason for resorting to adoption...

It is not only the material needs that matter for a normal upbringing of a child. Children need to be taken care of within their communities and where their psychosocial needs are satisfied. Mercy (Chifundo) James is a child who has her extended close family members alive, and we urge Madonna to assist the child from right here and even contribute to existing local capacities so that children are taken care of within Malawi...

Malawi has over 1 million orphaned children looking for better life and it is the primary responsibility of the State to provide for these children. Malawi government should apportion a share of the tax revenue to care for these children instead of abandoning them to the wishes and devises of celebrities. In addition, it smacks of discrimination for only a few children to be taken away while the rest are being supported in a different way. The most efficient and effective means, this we suggest, if for support to children to be channeled through locally registered institutions and only to those that have capacity to do so. Madonna and other charity foundations can contribute to the building of such local capacities, and even support the Ministry of women and Child Development which (in our assessment) is annually under financed."

http://www.hrccmalawi.org/
By Simor
Sarah Jacobs, Save the Children:

"No doubt Madonna is looking to adopt Mercy with the best of intentions. But such a high-profile adoption risks sending out the wrong message to families around the world. And far from helping, it could make the situation worse for some of the world's poorest children. The fact is that the vast majority of children living in orphanages aren't orphans. Most have at least one parent. And those that don't almost always have extended family that could give them the loving home they need - with the right support. In most cases it is poverty, and the ensuing hunger and lack of opportunity, that forces parents to give their children up in the hope of giving them a better future. A hope that usually proves a damaging myth.

No child should have to grow up in an orphanage. They can be dangerous and unregulated places where children are subject to abuse and neglect. International adoption is trumpeted as a solution, yet the world remains unaware that it can actually fuel the problem. International adoption has become big business in some countries. Orphanage workers go out into communities to recruit children, luring parents to give up their youngsters with promises of education and three meals a day. These children, taken from the protection of their families, can be left vulnerable to unscrupulous adoption agencies, who profit from the sale of children without ensuring the child is eligible for adoption, or adequately vetting the adoptive parents. Releasing children from these conditions should be a global priority. But the answer is not to whisk children away to a new life thousands of miles from where they were born, unless as a very last resort.

The answer is far simpler. Families need help to get themselves out of poverty, so they can feed, educate and protect their children in a loving, family environment. This is the message that needs to be heard around the world - a message to which high-profile celebrities like Madonna could give enormous weight. Investment is needed, and needed now. World leaders at the G20 must prioritise developing countries at this week's summit to ensure the global financial crisis doesn't push more parents into abandoning their children. Families in the affluent world wanting to make a real difference to the lives of orphans can support aid agencies, such as Save the Children, that are working on the ground to get children out of institutions and support their families so they can live safely and well at home. Celebrities are trend-setters and influence decision-makers. By promoting the message that children are best looked after by their own families or in their own communities, they can change the lives of not just one, but thousands of orphans across the globe."

http://news.bbc.co.uk/2/hi/africa/
Korisnikov avatar
By Vespertine
:fancyklap:

Al ' je neko studiozno pristupio tematici, svaka chast...
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
Originally posted by Stripi
i baš mi je drago da jesu. Jebote, vama to nije malo prebolesno da ona dođe, ošaca malo djecu i onda posvoji, onako odokativno?
a ti si njen PR pa znaš kad je počela da se interesuje za usvajanje još jednog deteta?
Korisnikov avatar
By .L O S T
Originally posted by Lepa Krepa
ajoj imam svog ličnog hejtera! :zvezda:
jes' da nije kakav, ali hejteru se u zube ne gleda.
haha znas ti onaj vic DOBAR DAN ZLA ZENO? :lol:
ne laskaj sebi:merlinka:

jadna deca, sve ovo na neki cudan nacin ima oliver tvist motive
Korisnikov avatar
By Stripi
Originally posted by 2Q2Bstr8
a ti si njen PR pa znaš kad je počela da se interesuje za usvajanje još jednog deteta?
Ne, nisam. Ti?
U svakom slučaju, sviđale se meni njene stvari ili ne ili ona opće kao osoba, ne daje joj za pravo da kad joj se psrdne, odleti negdje i uzme dijete ko modni detalj.
Korisnikov avatar
By Billy boy
alo , nikad se ne svadjam i praktikujem politiq nemesanja, ali madonnu volim ko zivot svoj, zato cu se svadjati za nju s bilo kim. ona je neshto najlepshe sto se dogodilo svetu, i da ima vishe takvih koji troshe svoj novac na siromashne kojima zaista treba pomoc, svet bi bio bolje mesto. E kad bi znao koliko je ona hrabra, slobodna, emancipovana i pozrtvovana osoba. za nju ce znati i posle 500 godina.... :djavo: i love you baby, but face it she's madonna!:isus:
Korisnikov avatar
By CokoladnaBananica
Originally posted by Billy boy
alo , nikad se ne svadjam i praktikujem politiq nemesanja, ali madonnu volim ko zivot svoj, zato cu se svadjati za nju s bilo kim. ona je neshto najlepshe sto se dogodilo svetu, i da ima vishe takvih koji troshe svoj novac na siromashne kojima zaista treba pomoc, svet bi bio bolje mesto. E kad bi znao koliko je ona hrabra, slobodna, emancipovana i pozrtvovana osoba. za nju ce znati i posle 500 godina.... :djavo: i love you baby, but face it she's madonna! :isus:

kakva noc. prvo mi horus pokloni status, a sad mi zemljak uleti sa savrsenim potpisom! :rock:
By iWanna
billy, honey, gde si ti do sad? :love:

:smeh:
Korisnikov avatar
By Billy boy
ee ja sam za madonnu vezan iz intimnih razloga, kad je doshla kod nas, ja sam prvi put prihvatio svoju homosexualnost...duga i poucna prica.

@iwana : u herceg novom
@b : srami se, samo je madonna savrshena, potpis je odlican! :*
Korisnikov avatar
By CokoladnaBananica
I ja sam bio za madonnce vezan iz intimnih razloga, sve dok onomad nije onoga divnog covjeka ostavila i posla za mladjim. Ej, pa ne moze ona tako oca svog djeteta da ostavi i podje ne znam kud! kakav je to nacin! Nema ona 20 godina bre, pa da tek tako ide od jednog muza do drugog ljubavnika.

Volio sam je ko sestru, ali me je tim postupkom za srce ujela! Nikad joj to necu oprostiti! Sram je i stid bilo!
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!