Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
Originally posted by 2Q2Bstr8
mislim da je u pitanju dezinformacija. ili makar netačno tumačenje zakona.

da neko ne može da nastupa van države zato što nije član nekog udruženja u toj državi? da ne može da zakupi prostor i održi koncert? da neka TV neće da pusti spot? pazi da nije.
ne znam da li je vest autentična i ispravno protumačena, ali znam da prelasci granica stvarno mogu biti za'bani za bendove. treba ti nekakva posebna papirologija za instrumente, jednom mom prijatelju su tako na aerodromu šteknuli gitaru jer nije imao uredne papire, posle se napatio dok je pokupio. a znam i par slučajeva gde su se bendovi vraćali doma jer nisu hteli da ih puste preko granice. u tom smislu, pretpostavljam da ovako nešto zaista može da im iskomplikuje život.
Korisnikov avatar
By 4ndr01d
Nemam nista protiv folka, ali mi treba jos jedan post pa da popunim stranicu, tako da ocemu god se ovde radi, my support.
Korisnikov avatar
By Li
Samo sto i vazduh nisu poceli da oporezuju... ja sam za da i muzicari placaju porez na dobit ali da se uzme u obzir ko koliko zaradjuje. Moj stric po svirci zaradi 200e i dele ih njih petorica samo zato sto je ne komercijalna muzika...
Protiv sam zabrane za prelazak preko granice... to je glupo. Mi ovde primamo i kurtu i murtu a nas niko nece pa i kad hoce mi izmislimo novi zakon pa sami sebe sputavamo...
Korisnikov avatar
By Creative
Čitava situacija oko malih bandova je ovim 'zakonom' dovedena do apsurda. Sa jedne strane, logično je da svi Bandovi moraju da uđu u legalne tokove. To podrazumeva da imaju neku vrstu 'dozvole za rad', da budu članovi neke organizacije i da se na taj način negde evidentira njihova aktivnost.
Sa one druge strane, apsurd je taj što taj zakon važi samo za svirke po Hrvatskoj i što je Paušal jednak za sve. 200 € po članu !
Hrvatska nema veze sa ovim i ovo je stvar koja je proistekla odavde, tačnije iz Udruženja Estradnih Umetnika Srbije. Dakle, Bandovi mogu da sviraju u Makedoniji, MNE ili Bosni bez ovih detalja i to obesmišljava čitav projekat.

Paranoja je još i u tome, što svi muzičari moraju da imaju položen Test Muzikalnosti koji polažu pred nekakvom komisijom. Ko čini tu komisiju, koji su kriterijumi i čemu sve to uopšte ???
Mnogo pitanja, mnogo sumnje i na kraju koja je poenta.

Paušal od 200 € po članu (na godišnjem nivou) je tek posebna glupost. Dovesti pod iste uslove bilo koga iz Folk branše sa skromnim bandovima je neumesno (nemam bolji izraz). Otuda verovatno produžetak u vidu 'Otpor folk zakonu !'
U pitanju su mladi ljudi koji su svoj izraz u muzici pronašli u nečemu što je totalno izvan komercijalnog. Njihove svirke su na ivici minusa a po pravilima koja važe, porez na njihove svirke bi trebao da plaća vlasnik/organizator.

Bandovi planiraju združene svirke u Bg i Ns (ako uspeju da skrpe lovu za ozvučenje). 40-ak bandova treba da skupi sumu od 65.000.- (za svirku od mislim 1-2 dana) da bi imali Stage/Light/Ozvučenje koje moraju da iznajme i oni planiraju da to odrade iz 2 turnusa. Njima je cifra od 500.- po članu cifra. Ne znam iz kojih ubeđenja i šta ih nagoni da uopšte drže instrumente u rukama, ali ovaj podatak je dovoljan pokazatelj koliko im je cifra od 200 € (per person) velika.

Verujem da će Min.Kulture krenuti da malo modifikuje zakon predlozima i da će se naći rešenje.

Premda nisam fan ovog koncepta, svako 'ugnjetavanje' (porezima, taksama itd itd) ruši se i ono malo entuzijazma koje se ionako niti čuje i niti vidi na daljinu.
Jer ne treba zaboraviti, Partibrejkersi su jedva našli izdavača za poslednji album (sloboda ili ništa) kao autentični reprezenti srpskog R'n'R. Šta tek reći o demo bandovima.
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by Creative
Jer ne treba zaboraviti, Partibrejkersi su jedva našli izdavača za poslednji album (sloboda ili ništa) kao autentični reprezenti srpskog R'n'R. Šta tek reći o demo bandovima.
Neka oproste Cane i ekipa, ali sa ponasanjem kakvo demonstriraju cudo im iko dolazi na koncerte i uopste ih slusa. Prvo su probali da naplate odgovore na pitanja posetioca njihovog sajta (???), zatim da prekinu ugovorenu svirku u Novom Sadu zbog prazne case koja je doletela na binu, nikada ne sviraju bis, snimaju album za deceniju, pa jebi ga! Sto je mnogo - mnogo je, pa i za autenticne reprezente srpskog r'n'r.
Elem, ne mislim da je Zakon dobra ideja. Mada mislim da je neka organizacija muzicke scene potrebna. Pri tome mislim da bi zaista trebalo organizovati Komisiju od visoko muzicki obrazovanih ljudi koji ce nepristrasno proceniti ko zaista ima pojma o muzici (note, violinski kljucevi, soprani i te kvake) a ko nema. Na tom testu mislim da bi popadali i vajni, alternativni didzejevi i ovi folk dzejevi.
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa

Paranoja je još i u tome, što svi muzičari moraju da imaju položen Test Muzikalnosti koji polažu pred nekakvom komisijom.
ahahhahahahaha
jel ova cica položila test?

''
Korisnikov avatar
By Kylender
Ju gospode Bože, pa zar na ovaj praznik da pročitam ovoliko baljezgarija na jednom mestu?! :sekirica: Oh, opet mi oprosti Bože na grešnim mi mislima...

Ja bih samo voleo da znam da li su nacionalne televizije u obavezi da nas upoznaju sa undergorund scenom ako takvi bendovi plate člannarinu? To bi čak bila i dobra stvar... Ili da im udurženje estradnih (ne)umetnika organizuje jednom godišnje koncert u Areni... Pa to bi zaista bilo sjajno...

Ali avaj... I ako plate neće dobiti ništa... Ako ne plate izgubiće ono što skoro pa nisu ni imali (ovo skoro se odnosi na prelazak granice, recimo). I opet ne znam kako se pojedini drznici na ovoj tomi uopšte usuđuju da porede nekog ko pokušava da stvori muziku (makar i bezuspešno) sa npr. ovom rospijom na snimku iznad mog posta koja gle čuda podržava gay osobe... Izem ti dostignuće... Amin
Korisnikov avatar
By Creative
Originally posted by Lepa Krepa

ahahhahahahaha
Na tom 'video klipu' dotična cica se uveliko vinula u nebo. Ali pre neba, morala je da vežba. I da vežba. I da vežba.

Nadam se da su ovu 'glasovnu trenažu' videli svi oni koji nemaju Atest. Pošto je sa You Tube skinut, moram ovako:

cica neposredno pre komisije (KLIK)

PS Oni koji nisu odgledali ovu glasovnu bravuru, neka izdvoje par minuta života. Ovo vredi svaki jebeni sekund !
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
well, dno joj se ne razlikuje baš previše od "neba"...
Korisnikov avatar
By BellyButton
Originally posted by Lepa Krepa

Paranoja je još i u tome, što svi muzičari moraju da imaju položen Test Muzikalnosti koji polažu pred nekakvom komisijom.
ahahhahahahaha

''
Molim Vas, ovde je jasno svakome ko ima iole sluha (a i vida) da su uzivo otpevane samo deonice u nizoj oktavi dok su one zahtevnije pushtene sa diska (ili chega vec) jer su identichne kao na albumu (a dva puta potpuno isto otpevati deonicu nemoguce je po zakonima fizike). Uostalom, obratite paznju koliko je odaljila mikrofon u poslednjem (najzahtevnijem za pevanje) minutu pesme. Svako ko je ikada drzao mikrofon u ruci zna da se to ne bi chulo onako kako se chuje da je uzivo...
Korisnikov avatar
By BellyButton
Inache, koliko god ja voleo ili ne voleo underground muzichku scenu, mislim da ovakav zakon pospeshuje napredak turbo folk estetike jer mladi underground bandovi ne mogu da zarade novac u inostranstvu kojim bi isfinansirali makar demo snimke a oni koji vec i imaju novca imace ga josh vishe...
Korisnikov avatar
By gneeebo
ono sto me je odbilo od prikljucivanja ovim inicijativama (iako sam imao i licnih razloga za aktivno ucestvovanje) jeste nacin na koji su artikulisane: glavne zamerke su te da ne zele da se mesaju sa turbofolk muzicarima, jer su njihove muzicke sposobnosti i estetika toboze inferiorni, a takodje jedna od tacaka proglasa na majspejsu zvuci ovako:
4) Ako ce vec da uvode licencu, onda BI MORALI i da ukljuce i DJ-eve i ostale, poshto oni u sustini krse autorska prava a ne mi.
niko nije uspeo da artikulisano kaze osnovnu stvar: da je alternativna muzicka kultura vec tradicionalno deo stvaralastva omladine i da drzava nema pravo da stavi kontrolu na kreativnost, slobodno razvijanje muzickih tokova i nacina organizovanja muzicara van zvanicnih institucija i tako dalje.

nasuprot tome, oni cak legitimisu jos strozu kontrolu (govore o krsenju autorskih prava od strane dj-eva), a kada im drzava kaze da ce neko procenjivati njihovu muzikalnost, oni na to ne odgovaraju tako sto kazu da niko ne moze biti neprikosnoveni procenjivac muzikalnosti, da je "muzikalnost" nesto sto se kroz istoriju stalno preispitivalo, menjalo, pa ce tako i dalje biti, vec se sami postavljaju kao arbitri necije muzikalnosti.

umesto da kazu, "ne, niko ne moze biti neprikosnoveni arbitar necije muzikalnosti", oni kazu: "mi smo ti koji znaju sta je muzikalnost, i necemo da budemo u istom kosu sa onima koji nisu muzikalni". cini mi se da bi oni cak bili zadovoljni ukoliko bi u komisiji prosto bili ljudi "iz njihovih redova", sto se vidi i iz 2. tacke proglasa "UNUS"-a:
2) ovime se jako ugrozava underground muzicka kultura (punk, ska i ostali). Ne moze se to tek tako utvrditi ko je muzikalan a ko ne. Ukoliko idemo takvom logikom, moralo bi postojati vise komisija u kojima bi strucna lica utvrdjivala muzikalnost kandidata. Primera radi, sasvim sam siguran da sadasnja komisija nikako ne bi gledala na neki HC bend kao na muzikalan.
u svakom slucaju, treba se boriti protiv ovakvog zakona, ali ne sa ovakvim argumentima, koji potpuno mase poentu.
Korisnikov avatar
By gneeebo
Originally posted by hlaefdige

Evo adrese i telefona doticne organizacije, ZAGORCAJTE IM ZIVOT:

UDRUŽENJE ESTRADNIH UMETNIKA SRBIJE

Adresa : Zmaj Jovina 4
Opstina : Stari Grad
Fax : 011/635-613
Telefon : 011/622-557

evo, tek sad vidim ovaj detalj. potpuno je suludo, nije udruzenje estradnih umetnika ono koje donosi takav zakon i zeli da "proguta" alternativnu muzicku scenu, vec ministarstvo. sa ovakvom potpunom dezorijentacijom u tome sta se trazi, zasto, i od koga, naravno da se nece nista promeniti, makar ne na bolje. nekako sumnjam da ti koji pisu ovakve stvari umeju da sklope jedno smisleno i pristojno pismo koje bi uputili ministarstvu, ali dobro, sad sam vec maliciozan, jer me ovakve stvari uzasno nerviraju.

otprilike izgleda kao da ovu inicijativu vode neki napaljeni klinci pankeri i metalci koji vise mrze turbofolk nego sto razmisljaju i brinu o slobodnom razvoju muzicke kreativnosti itd.
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
Originally posted by gneeebo
ono sto me je odbilo od prikljucivanja ovim inicijativama (iako sam imao i licnih razloga za aktivno ucestvovanje) jeste nacin na koji su artikulisane...

...u svakom slucaju, treba se boriti protiv ovakvog zakona, ali ne sa ovakvim argumentima, koji potpuno mase poentu.
slažem se sa svakom citiranom i necitiranom rečju.

nego, ovome stvarno nemrem odoleti:
ovime se jako ugrozava underground muzicka kultura (punk, ska i ostali).
punk, ska i ostali? :lol:
zavidno poznavanje i vrlo inteligentno pozicioniranje "underground muzičke kulture".
Primera radi, sasvim sam siguran da sadasnja komisija nikako ne bi gledala na neki HC bend kao na muzikalan.
da mi je da vidim tu komisiju koja bi...
Korisnikov avatar
By antibiotic
Koliko sam razumeo, ovde je konkretni problem bio prelazak muzicara na teren Hrvatske?
Dobro znamo koliko su muzicari iz Srbije tamo dobrodosli od strane onih na vlasti, tako da nije ni cudno sto nas apsolutno demotivisu u kulturnoj (muzickoj) razmeni.

Nije stvar u kvalietu (dal su tzv. alternativi muz. bolji ili losiji), vec u tome da se u drzavi gde postoji exit, gde dolaze najpoznatije sv. muz. zvezde - alternativni (sto znaci nekomercijalni ili barem ne-narodnjacki) muzicki pravci uopste ne podrzavaju, te omladina i ostali nemaju puno prilika da se upoznaju sa carima drugacije muzike od one koja se popularizuje na domacim tv stanicama. Tuzno.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!