Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By mili86
Kad smo vec oko toga da li su istrazivanja ljudi iz Hrvatske relevantna ili ne, bilo da su ih sastavljali Jevreji ili ne, citiracu moju profesorku:

" Otisla sam na pomen zrtvama u Jasenovac i dobila knjigu - spisak ubijenih, na spisku je bio samo moj otac, a sa njim je u logor otislo i iz njega se nije vratilo jos cetvoro ljudi iz nase porododice..."

Vidi se da se oni koji pokusavaju da sa svog imena skinu ljagu fasizma i ustastva nisu potrudili da ispostuju zrtve time sto ce priznati da ih je bilo...
Korisnikov avatar
By Dušan Maljković
Originally posted by 2Q2Bstr8
dakle i ti selektivno analiziraš moj odgovor pominjući samo Tuđmana.
A šta je sa originalnim izvorima? Zašto ti u njih sumnjaš? Šta je netačno u navodima Nemaca, Italijana, vlasti SFRJ, Centra Simon Vizental?

Naknadne analize su u duhu opšteg revizionizma i upravo su zbog toga izvanredno sumnjive.

To je kao da me pitaš zašto ne verujem da su četnici bili oslobodilački pokret? Pa zato što nemački izvori potvrđuju kolaboraciju, a meni deluje sumanuto da Nemci lažu s kim su sarađivali. I zato što su danas uz četničke upravo nosioci fašistoidnih ideja, pa je logičnod a su to bili i dotični: ili pak misli da hitlerovci greše da je Hitler bio nacista te da se njihovo obožavanje može zasnivati na iluziji -- on je u stvari bio ok tip u političkom smislu?
Korisnikov avatar
By Loni
Jebote Duško, ko šta radi, ti samo tražiš mane predstanivcima ,,druge Srbije''.
Nije ok Biserko, zeznula se u izjavi, al' s druge strane Jasenovac i jeste nešto, što se desilo jako jako davno.
Više nijedan ustaša iz logora nije živ, da bi mogao da odgovarta. Poslednji su bili pračni par Šakić.

Mene fascinira da je tebi glupa izjava Sonje tema u danima, danu kad je SPC stopirala opšti antidiskriminacioni zakon.
Nešto, što nas najviše štiti.

Nekad sam sumnjao, ali sada znam.
Tebe plaća DSS da relativizijuš značaj proevropskih partija u očima gejeva.

Šta drugo da zaključim?
Korisnikov avatar
By mili86
Jeste Jasenovac i ljudi odande daleko iza nas... ali u Hrvatskoj i dalje postoji ideja koja je stvorila Jasenovac, a jedan od ljudi koji su ozivelu tu ideju je i onaj koji se drznuo da manipulise zrtvama logora, Tudjman.
Korisnikov avatar
By Dušan Maljković
Srećo, napisana je juče, u 2 popodne, kada se ta vest niej znala. A na blogu b92 sam rekao šta mislim o tome, kao i na forumu.

Samo i ti duvaj u revizionističke gajde, pa će nam lepo biti. A i Aušvic je daleko, kao i Treći rajh. Taman dovoljno daleko da zaboravimo i da se sve lepo ponovi.

Loni, ti znaš koliko ja tebe volim, ali je nekada zaista bolje da ćutiš i ostaneš filozof, što reče jorgovanka Tabaković.

I šta ti smeta moja argumentovana kritika? Jel Druga Srbija neka sveta krava pa da u nju ne sme da se dira?

A šta ja da zaključim o tebi koji si glasao za LDP koji i dalje, nakon svih skandala, daje podršku gradskoj vlasti (koja neće da smeni rukovodstvo SC)i sedi u koaliciji sa SPS-om na opštini Novi Beograd, gde je Sava Centar?
By Ulix
Originally posted by mili86
Jeste Jasenovac i ljudi odande daleko iza nas... ali u Hrvatskoj i dalje postoji ideja koja je stvorila Jasenovac, a jedan od tvoraca ideje je i onaj koji se drznuo da manipulise zrtvama logora, Tudjman.
Nesto mi se cini da je cetnistvo znatno zivlje nego ustastvo. Ali ok. Uvek je najsladji ulterhaltung gledati u tudju avliju i zanovetati.
Korisnikov avatar
By Dušan Maljković
Originally posted by Ulix
Nesto mi se cini da je cetnistvo znatno zivlje nego ustastvo. Ali ok. Uvek je najsladji ulterhaltung gledati u tudju avliju i zanovetati.
Da, pogotovo kada Blajburg zaseni Jasenovac... Mislim da je mrtva trka.
Korisnikov avatar
By mili86
Jeste Jasenovac i ljudi odande daleko iza nas... ali u Hrvatskoj i dalje postoji ideja koja je stvorila Jasenovac, a jedan od tvoraca ideje je i onaj koji se drznuo da manipulise zrtvama logora, Tudjman.
Cetnici i ustase se ne mogu uporediti. mozda se mogu ljoticevci uporedjivati sa ustasama. elem, u ovoj drzavi su cetnici izjednaceni sa partizanima. cetnici nisu imali svoje logore, nisu istrebljivali jevreje, i doziveli su sudjenja, montirana ili ne, za dela koja su ucinili ili ne, ne branim cetnike, ali se ne mogu uporediti.
By Ulix
Cetnici i ustase se ne mogu uporediti. mozda se mogu ljoticevci uporedjivati sa ustasama. elem, u ovoj drzavi su cetnici izjednaceni sa partizanima. cetnici nisu imali svoje logore, nisu istrebljivali jevreje, i doziveli su sudjenja, montirana ili ne, za dela koja su ucinili ili ne, ne branim cetnike, ali se ne mogu uporediti.
Cetnici su bili kolaboracionisti, o tome ima toliko dokaza da to zaista nije nesto podlozno sumnji nigde osim u glavi Koste Cavoskog. Saradjivati sa nacistom znaci biti nacista. Izjednaciti ih sa partizanima predstavlja samar antifasizmu i ogromnu sramotu.

Cetnistvo i ustastvo se mozda u istorijskim nijansama razlikuju, ali su njihove danasnje verzije potpuno identicne.

@Maljkovic: Vrlo je verovatno da je mrtva trka, ali posto cu cetnici ovde direktnije me ugrozavaju pa im (pod)svesno pridajem veci znacaj. Oni su nase smece koje moramo ocistiti.
Korisnikov avatar
By mili86
Mislim da je to sto su nazalost radiklali i slicne budale iskoristile cetnike za svoje nacionalisticke ispade dovelo do toga da danas ovako pisemo o cetnicima. mislim, ne podrzavam ja cetnike, ali ne povezujem ih, odnosno ne podvlacim paralelu izmedju ustasa i cetnika, jer se nisu rukovodili istom idejom...
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
Originally posted by Dušan Maljković
dakle i ti selektivno analiziraš moj odgovor pominjući samo Tuđmana.
A šta je sa originalnim izvorima? Zašto ti u njih sumnjaš? Šta je netačno u navodima Nemaca, Italijana, vlasti SFRJ, Centra Simon Vizental?
nisam rekao da u njih sumnjam, kao što nisam ni rekao da se slažem sa ovim drugim krajem skale. moj jedini zaključak ovde je da postoje dijametralno različiti podaci (dakle procena je pola miliona plus/minus još toliko), a da konsenzus po ovom pitanju ne postoji, te da je cela stvar i dalje podložna tumačenjima. drugo su samo moje obzervacije.

a to poređenje sa četnicima nije adekvatno.
Korisnikov avatar
By Dušan Maljković
A zašto onda veruješ da su četnici bili kolaboracionisti, kada isto postoje oprečni podaci? Dakle, zašto sumnjaš u prvu procenu žrtava i zašto su ti naknadni podaci relevantni da bi stigao do tačke skepticizma, a za četnike prihvataš da su bili sardanici okupatora. Objasni mi u čemu je tu razlika.
Korisnikov avatar
By Vel boy
@2Q2Bstr8
poshtovani moderatore DiP-a, ti si tvoju nesubstantivnost (blago recheno) u navodjenju ti izvora pokazao kada si kao merodavnog i validnog uvrstio jednog notornog velikohrvatskog nacionalistu i shovinistu ratnog zlochinca i falsifikatora franju tudjmana.
end of discussion!

Inache, moja pozicija u ovoj temi je neshto izmedju onoga shto govori Dushan Maljkovic i Simor. Obojica su u pravu. Izgleda da se kao vishe ne slazu nego slazu, ali ipak mislim da se vishe slazu, obojica razlozno i pametno postuju.

shto se tiche povezivanja Druge Srbije sa ovom Biserkinom blesavoshcu, tu posebno treba biti odmeren i oprezan! Sonja Biserko NIJE najbolji predstavnik Druge Srbije (zapravo nisam vishe ni siguran da li je i uopshte njen predstavnik). Druga Srbija ima hvala Bogu gospodina Chedu Jovanovica, Vesnu Peshic, Latinku Perovic, Zorana Zivkovica, Sonju Liht, Biljanu Srbljanovic itd... da nas predstavljaju koji siguran sam NIKADA ne bi naseli na neki generalno antisrpski revizionizam a na shta, zashto i zbog chega ne znam, je ochito nasela Biserko!

@Loni,
zaista Dushan je ovu temu otvorio vishe od 12-chasova PRE onog skandala od Vlade koja po diktatu spc-a povlachi Antidiskriminacioni Zakon. Tako da ono shto si bio spochitao Dushanu Maljkovicu, ti ne stoji.
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by *STATUS*
о Боже, чиме се доконе бабе попут Соње Бисерко баве...

уместо да чувају унучад...

ако их уопште имају...

:napitak:
Offtopic: a jel ti imas unucad?
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
A zašto onda veruješ da su četnici bili kolaboracionisti, kada isto postoje oprečni podaci? Dakle, zašto sumnjaš u prvu procenu žrtava i zašto su ti naknadni podaci relevantni da bi stigao do tačke skepticizma, a za četnike prihvataš da su bili sardanici okupatora. Objasni mi u čemu je tu razlika.
a to ima veze, jer... :nerd:
Korisnikov avatar
By spliff
smatram da su procene od 700000 zrtava prenaduvane. nazalost nikada se netje ustanoviti tachan broj. ali ako je je broj zrtava u II svetskom ratu u celoj jugoslaviji bio negde na nivou od 1500000, teshko je poverovati da je svaka druga zrtva rata stradala u jasenovcu... mislim da su procene od 350000 blize istini
shto nimalo ne umanjuje strahotu. i 3000 bi bilo strashno
Korisnikov avatar
By Dušan Maljković
a to ima veze, jer... :nerd:
Dakle, još jednom: zašto smatraš da su četnici bili kolaboracionisti, uprkos neslaganju koje postoji i oprečnim stavovima i evidencijama?
By Simor
2Q2Bstr8 nije osporavao karakter Jasenovca kao logora niti je dovodio u pitanje uzroke i posledice. To što govori o različitom broju žrtava je nešto što je, očigledno, predmet istorijske rasprave kao posledice brojnih faktora koji za sada onemogućavaju tačnu evidenciju žrtava, ali niti se poriču žrtve niti se poriču dželati. Niko ne tvrdi da su ustaše bili oslobodilački pokret, niti iko poriče svirepa zverstva u Jasenovcu nad Srbima, Romima, Jevrejima i onima koji su označeni komunistima, niko ne opravdava ubistva, niti iko istorijski relativizuje pojavu ustaštva i njene posledice.
Korisnikov avatar
By Dušan Maljković
Originally posted by Simor
2Q2Bstr8 nije osporavao karakter Jasenovca kao logora niti je dovodio u pitanje uzroke i posledice. To što govori o različitom broju žrtava je nešto što je, očigledno, predmet istorijske rasprave kao posledice brojnih faktora koji za sada onemogućavaju tačnu evidenciju žrtava, ali niti se poriču žrtve niti se poriču dželati. Niko ne tvrdi da su ustaše bili oslobodilački pokret, niti iko poriče svirepa zverstva u Jasenovcu nad Srbima, Romima, Jevrejima i onima koji su označeni komunistima, niko ne opravdava ubistva, niti iko istorijski relativizuje pojavu ustaštva i njene posledice.
Nije dovodio u pitanje POSEDICE Jasenovca? Pa nije li broj žrtava ključna posledica?

To nije predmet "istorijske" rasprave, nego predmet revizionističkog osporavanja i to su dve različite stvari, jer nije u pitanju naučna, već radikalno-politička interpretacija čije smo konsekvence, konkretno, videli: ne samo da je proustaška ideja u Hrvatskoj jahala paralelno sa ovim revizionizmom, već je danas Blajburg zasenio Jasenovac: više pažnje poklanja se prvom nego drugom. U ovom kontektu otvara se broj ubijenih u Aušvicu -- što je omiljena zabava na Stormfrontu -- i ukupno se umanjuje zločin Trećeg rajha i njegovih satelita.

Na ovom forumu nadam se da niko ne tvrdi da su ustaše bili oslobodilački pokret, ali je takvih izjava bilo u Hrvatskoj i ima rasprostranjenih mišljenja da je upravo tako... To valjda znamo. Jedan od centralnih stožera takvog mišljenja jeste upravo minimizacija Jasenovca i svođenje -- zbog borja od 70.000 -- ne na etnički genocid, već na obračun sa "neprijateljima hrvatske države". I u tome leži ključna perverzija ovog umanjenja, jer vodi direktnoj rehabilitaciji ustašstva kao pokreta za državotvornu Hrvatsku, a ne kao kolaboracionista nacizma.

Elem, Simore, nešto si popustljiv prema "istorijskim izvorima" kada dolaze iz pro-ustaških, za razliku od onih pro-četničkih. Pitam se zašto...
Korisnikov avatar
By ZvezdasBG
Kriv je onaj ko je pusta na Tv ekran ili na roto papir.
Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by Simor
Nije dovodio u pitanje POSEDICE Jasenovca? Pa nije li broj žrtava ključna posledica?

To nije predmet "istorijske" rasprave, nego predmet revizionističkog osporavanja i to su dve različite stvari, jer nije u pitanju naučna, već radikalno-politička interpretacija čije smo konsekvence, konkretno, videli: ne samo da je proustaška ideja u Hrvatskoj jahala paralelno sa ovim revizionizmom, već je danas Blajburg zasenio Jasenovac: više pažnje poklanja se prvom nego drugom. U ovom kontektu otvara se broj ubijenih u Aušvicu -- što je omiljena zabava na Stormfrontu -- i ukupno se umanjuje zločin Trećeg rajha i njegovih satelita.

Na ovom forumu nadam se da niko ne tvrdi da su ustaše bili oslobodilački pokret, ali je takvih izjava bilo u Hrvatskoj i ima rasprostranjenih mišljenja da je upravo tako... To valjda znamo. Jedan od centralnih stožera takvog mišljenja jeste upravo minimizacija Jasenovca i svođenje -- zbog borja od 70.000 -- ne na etnički genocid, već na obračun sa "neprijateljima hrvatske države". I u tome leži ključna perverzija ovog umanjenja, jer vodi direktnoj rehabilitaciji ustašstva kao pokreta za državotvornu Hrvatsku, a ne kao kolaboracionista nacizma.

Elem, Simore, nešto si popustljiv prema "istorijskim izvorima" kada dolaze iz pro-ustaških, za razliku od onih pro-četničkih. Pitam se zašto...
Potpuna podrshka! :up:

Da, ono shto sam josh davno uochio je odlichnu stvar da Simor, Ulix, 2Q2BStr8... vrlo dosledno i principijelno, kao shto i treba, kritikuju velikosrpski agresivizam i nazadnjashtvo, no i rastuzujucu stvar- skoro pa totalno odsustvo isto takve doslednosti i principijelnosti kada su u pitanju agresivizmi i nazadnjashtva drugih naroda.
Simor, Ulix, 2Q2BStr8... remember, it takes two for a tango of peace!
Korisnikov avatar
By deran
Meni je problem sa Sonjom Biserko sama ona-kao pojava,kao ličnost,antipatična,da ne upotrebim neku grublju reč...Ne znam zašto,ali je prosto tako.

Zaista ostavlja utisak plaćenika od neke druge"zainteresovane"strane...

Sve šta priča, na primer, Sonja Liht mi je sasvim i ubedljivo i razumljivo,dok čim vidim Sonju na TV-u momentalno menjam kanal... :povez:
Korisnikov avatar
By Vel boy
Ja ne mislim da treba ljude procenjivati po izgledu, "pojavi".... vec po onom shta govore, za shta se zalazu, kako delaju i shta rade/ne rade.
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
Originally posted by deranZaista ostavlja utisak plaćenika od neke druge"zainteresovane"strane...
:lol: :lol: :lol: elaboriraj, molim te!
By Simor
Nema tu elaboracije. Ljudi se na ovoj temi ubiše tražeći pro et contra argumente za izjavu Sonje Biserko, a onda se pojavi deran, lakonski iznese svoj utisak, učitani utisak dobi snagu objektivne realnosti i zavesa može da bude spuštena na raspravu. Da bi bila učitana objektivnost u njegovu izjavu, povučen je i argument razumljivosti i ubedljivosti Sonje Liht, predsednice Beogradskog fonda za političku izuzetnost, predsednice Spoljnopolitičkog saveta Ministarstva spoljnih poslova, predsednice Upravnog odbora Politike i članice odbora Agencije za borbu protiv korupcije. Kakve veze Sonja Liht ima sa ovom temom, to sam Boris Tadić zna.

:pilence:
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
mislim da je veza to što se obe zovu Sonja.
Korisnikov avatar
By Dušan Maljković
I hoćeš li biti ljubazan, 2Qt, da odgovoriš na moje pitanje koje te "čeka" več skoro pa 24h? Hvala unapred.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!