Built to last
Why Would you Settle for Less when you can have More? Do not let other Authors Fool you with Empty Marketing Keywords. FLATBOOTS is what you Deserve. Built to last, Built from Scratch, Nothing Less.
Read moreOver a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...
Moderatori: Stripi, Moderators
Originally posted by MarsPa bombice su taj neki glineni/zemljani kliker uvijen u roze papir, i ako ga baciš (nekom pod noge) ono pukne i uplaši ga (ili bar deluje kao zvučni efekat). Ali ako ga jednom odmotaš da vidiš šta to u stvari unutra ima kad tako puca, i vidiš taj kliker, posle možeš ne znam kako pažljivo da ga zamotaš nazad u taj papir, i kad ga baciš čuće se samo "plop". Sva sreća da su bile jako jeftine te bombice
Kakve bombice? Šta je to bilo unutra da se gleda?
Originally posted by Mars
Ehh...Meni je jedna mala napisala: "Uzmi pušku pa me ubi', ne daj drugom da me ljubi!"
Strahota na više nivoa.
Originally posted by Vel boyDa, i mislim da bi na Sarajevu kao toj građanskoj većini mogli i stati. Jer ipak, Srbi i Hrvati su u toj Federaciji pojedinačno ipak manjina a opet sumnjam da je njihov najveći domet neke građanske "nenacionalne" stranke eventualno SDP a ne neke SGV i NHI. Daleko od toga da bi bilo lijepo da je tome tako i ja to potpuno podržavam no to je još waaaaaaay back od stanja na terenu.
pa, ono Srba i Hrvata shto ima u boshnjachkom dijelu entiteta FBiH ne glasa za SDS niti HDZ, vec vecinom za gradjanske srpske ili hrvatske stranke ili za multinacionalne. Potpuno sigurno znam da npr. Srbi u FBiH ne glasaju za SDS pa chak ni za SNSD vec za umjerenije opcije.
Stoga, poanta onoga shto zelim reci je u pitanju- zashto se boshnjachki velikonacionalisti i vjerski fundamentalisti izivljavaju nad onim Srbima i onim Hrvatima (ionako ih na zalost nema puno) koji nemaju nikakve veze sa karadzic-boban tj. miloshevic-tudjman politikama vec su uvijek bili i ostali lojalni gradjani BiH- ali multinacionalne i pro-gradjanske evropske i otvorene BiH- ne muslimanske BiH?
A i prichamo ovdje o Sarajevu gradu kao i o mjeshovitim brakovima kojih Sarajevo ipak ima najvishe!
Originally posted by StripiI Tuzla i Mostar (oba dijela) i Zenica te Banja Luka (u onom drugom entitetu) su bili prije rata, etnichkih chishcenja i urbicida izrazito trojno multinacionalni gradovi. Takvi trebaju biti i sada (koliko je moguce) ukoliko BiH zeli svoje mjesto u Evropi.
Da, i mislim da bi na Sarajevu kao toj građanskoj većini mogli i stati.
Originally posted by StripiNe vidim zashto suprotstavljash SGV i NHI SDP-u i obrnuto. svi su oni tj. mi u jednom zajednichkom gradjanskom frontu i u opoziciji nacionalistichkim shovinistichkim strankama sda-u, sds-u i hdz-u (pogotovo onom 1990-om te haespeovcima).
Jer ipak, Srbi i Hrvati su u toj Federaciji pojedinačno ipak manjina a opet sumnjam da je njihov najveći domet neke građanske "nenacionalne" stranke eventualno SDP a ne neke SGV i NHI.
Originally posted by Stripipa shta zelish reci? podrzavash ili ne....? "no to je josh waaaaay back...." - pa tako se moze reci za puno toga. pa kad bi tako razmishljali niko nishta ni ne bi postigao. takvo razmishlljanje je slichno donekle onom koje kaze "imamo sada precha posla od gej prava...".
Daleko od toga da bi bilo lijepo da je tome tako i ja to potpuno podržavam no to je još waaaaaaay back od stanja na terenu.
Originally posted by Vel boyI opet ti šumom dok ja drumom. Ja ne kažem da ne bi trebalo biti, nego ja govorim da za sada tako jest. I opet ponavljam da bih ja prvi volio da je to tako ali, eto, nije.
I Tuzla i Mostar (oba dijela) i Zenica te Banja Luka (u onom drugom entitetu) su bili prije rata, etnichkih chishcenja i urbicida izrazito trojno multinacionalni gradovi. Takvi trebaju biti i sada (koliko je moguce) ukoliko BiH zeli svoje mjesto u Evropi.
Ne vidim zashto suprotstavljash SGV i NHI SDP-u i obrnuto. svi su oni tj. mi u jednom zajednichkom gradjanskom frontu i u opoziciji nacionalistichkim shovinistichkim strankama sda-u, sds-u i hdz-u (pogotovo onom 1990-om te haespeovcima).Pa eto tako...politika je kurva pa je tako u SDP vjerojatno dosta nacionalista koji su skužili da im sada odgovara ta demokratska šminka. Samo imo stranke zapravo ovdje malo govori. Uzmi DSS za primjer. U nazivu demokratska na prvom mjestu a u djelovanju im je demokracija na onom najzadnjem. Ja sam glasam za SDP iako me sve više i više razočaravaju, kada vidim koga sve primaju u svoje redove.
pa shta zelish reci? podrzavash ili ne....? "no to je josh waaaaay back...." - pa tako se moze reci za puno toga. pa kad bi tako razmishljali niko nishta ni ne bi postigao. takvo razmishlljanje je slichno donekle onom koje kaze "imamo sada precha posla od gej prava...".JA želim da je to tako ali ono što ja ne želim jest pretjerivanje. Pretjerivanje je reći da glasači tih pokreta i stranaka čine bilo gdje većinu jer je, statistički i po broju glasova ne čine apsolutno nigdje.
a stvar je u tome da ako se neshto zeli postici i podrzava onda ne treba dozvoliti da to ide u drugi plan niti dozvoliti da bilo shta tome stane na put, jer se svaki problem treba rijeshavati uporedo. dakle, mnogo puta nema preshnijih i nepreshnijih problema. svaki bitan problem je jednako vrijedan i zavrijedjujuci rjeshavanja.
Originally posted by Stripionda treba ulagati napore da bude tako koliko je moguce vishe a ne sporjechkavati se bezveze.
I opet ti šumom dok ja drumom. Ja ne kažem da ne bi trebalo biti, nego ja govorim da za sada tako jest. I opet ponavljam da bih ja prvi volio da je to tako ali, eto, nije.
Originally posted by Stripipa onda bi bilo logichnije da Srbi i Hrvati u boshnjachkom dijelu FBiH onda podrzavaju bash SGV i NHI, ako je tako. a, ti si bio tvrdio da trebaju samo SDP. no, ja i dalje smatram da je SDP BiH prilichno dobar i da treba biti u zajednichkom frontu s njima kao i sa Asocijacijom nezavisnih intelektualaca Krug 99 itd..
Pa eto tako...politika je kurva pa je tako u SDP vjerojatno dosta nacionalista koji su skužili da im sada odgovara ta demokratska šminka.
Originally posted by StripiDa. Ja sam toga itekako svjestan josh odavno. Bash sam to i htio reci. DSS kao i SDA imaju fina imena (Demokratska Stranka Srbije, Stranka Demokratske Akcije)- boze moj, fina imena, fino zvuche, nishta loshe naochi i naushi u imenima im- a tamo oni jedni od najgorih nacionalistichkih i vjerski fundamentalistichkih ideologija pravoslavni fundamentalisti/islamski fundamentalisti su bash u tim strankama, eno ih zajedno u tzv. evropskoj asocijaciji tzv. narodnjachkih konzervativnih stranaka...Oni su govnari jedni.
Samo imo stranke zapravo ovdje malo govori. Uzmi DSS za primjer. U nazivu demokratska na prvom mjestu a u djelovanju im je demokracija na onom najzadnjem.
Originally posted by Stripi
Ja sam glasam za SDP iako me sve više i više razočaravaju, kada vidim koga sve primaju u svoje redove.
Originally posted by StripiAli, ja sam o govorio o onom broju Srba i Hrvata koji zive u boshnjachkom dijelu entiteta FBiH, Stripi.
JA želim da je to tako ali ono što ja ne želim jest pretjerivanje. Pretjerivanje je reći da glasači tih pokreta i stranaka čine bilo gdje većinu jer je, statistički i po broju glasova ne čine apsolutno nigdje.
Originally posted by Stripiali chovjeche, ono shto ima Srba i Hrvata u boshnjachkom dijelu FBiH sigurno vecinom glasaju za SGV, NHI, SDP, Nashu Stranku, Liberale itd.... o tome govorim. znaju da su u manjini i znaju da josh uvijek na zalost ne pobjedjuju ali to ih ne pokolebljava da glasaju za progresivne snage. to je zadivljujuce i principijelno, po meni, tim vishe jer su principijelni na pravi nachin tj. oni su za fer i poshtene ideje i prakse.
ali poanta je da ne čine apsolutno nigdje. Jedno je željeti da ljudi prepoznaju te pokrete a drugo je nagovoriti ljude da za iste glasaju. I možda će neko i glasat jedan ili dva puta i to će biti to, shvatit će da ništa neće postići glasanjem za male stranke i priklonit će se velikim strankama. Manje-više, svugdje i u razvijenijim demokracijama se nameću dva izboroa-lijevi ili desni, demokrati ili konzervativci, laburisti ili konzervativci...mislim, možda negdje sa strane psotoje neke manje strančice, ali to je u biti to.
We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]
The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]
All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]
this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]
Swap-in out addons, use only what you really need!