Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
Originally posted by Lakiboy_ns
Problem je sto je sto je Sajentolosku crkvu jako tesko napustiti dobrovoljno i sto njihovi sledbenici znaju biti agresivni.

...

Tako da nisu nimalo bezopasni.
Napadni su kao jehovini svedoci i imaju sve odlike jednog zatvorenog kulta koji na sve koji nisu clanovi gleda neprijateljski.
bilo bi lepo da malo potkrepiš ove stavove.
By polarlicht4.1
Originally posted by Ulix
moze se meni taj sistem ciniti smesnim, bezveznim ali ne vidim odakle mi pravo da ga nazivam budalastinom.
Eh pa nemoj tako. Šta bismo bez 'South Parka' u tom slučaju... ;)
By polarlicht4.1
Originally posted by Lakiboy_ns
Sajentolozima je, posle velikih polemika i bitaka, zabranjen rad u Nemačkoj,
Ili su zabranili u proteklih par meseci ili sam vrlo loše halucinirao kad sam naišao jula/avgusta prošle godine na prilično veliku sajentološku crkvu posred Berlina koja je treštala onako u mraku od osvetljenja. :nesiguran:
Korisnikov avatar
By hefestion
ja jedino sto znam o toj sekti je da je TOM Kruz njihov fanatik a ostalo nista, nemam pojma i ne interesuje me. ja sam pravoslavac i izricito sam protiv svih tih sekti i novih religija, oni nam nista dobro ne donose. poznate su ispovesti mladih ljudi koji su se jedva otrgli iz kandzi raznoraznih sekti
Korisnikov avatar
By EYA
ne zanimaju me nove religije, a ni stare.... imam svoju, samo za sebe.

ali, dajte malo razuma.... ovo je ipak samo diskusija, a ne parada predrasuda :uljenavatru:
By polarlicht4.1
Originally posted by hefestion
ja sam pravoslavac i izricito sam protiv svih tih sekti i novih religija
Jes' bo'me. A gospod bog je samo najednom posadio milijardu 'rišćana i rekao množite se i plodite... :povez:
Korisnikov avatar
By svejedno
Originally posted by polarlicht4.1
ja sam pravoslavac i izricito sam protiv svih tih sekti i novih religija
Jes' bo'me. A gospod bog je samo najednom posadio milijardu 'rišćana i rekao množite se i plodite... :povez:
A i ja htedoh da citiram ovo..pretek'o si me..

..

Osim toga, daleko od toga da je npr. jevrejima ili rimljanima svojevremeno hriscanstvo bilo 'nova religija', jel?
..

Hriscanstvo je, prosto, tu oduvek ;)

Samo se skrivalo.

..

Moram reci, na moje prijatno iznenadjenje, da se na ovoj temi potpuno slazem sa Minom, sto je veoma retka stvar sto se tice religijskih rasprava.
Korisnikov avatar
By Loni
Originally posted by Ulix

Drug Marks me je naucio da ni jedna religija nije bezopasna.
Dušo, kontradiktoran si.
Najpre kažeš da ne trea nijedno religiozno ubeđenje nazvati budalaštinom,
a kasnije da nijedna religija nije bezopasna.

Slažem se samo s ovim drugim.
By Ulix
Originally posted by Loni
Dušo, kontradiktoran si.
Najpre kažeš da ne trea nijedno religiozno ubeđenje nazvati budalaštinom,
a kasnije da nijedna religija nije bezopasna.

Slažem se samo s ovim drugim.
Za razliku od tebe ja nemam izrazito neprijateljski stav prema religijama. Verujem da one jesu "opijum" za narod, ali kao sto rekoh gore, one su opijum koji je nekim ljudima preko potreban. Razumem neciju potrebu i postujem je. Stavise, na nekom nivou mislim da bih voleo da sam i sam religiozan; ali ja jednostavno nemam to u sebi.

Drugo nesto je uticaj crkve na, recimo, politiku. U tom smislu mi se cini da tek treba da nastane neka religija koja je bezopasna: svaka - a to pokazuje istorija - ukoliko ima priliku pokusava da postane vlast; eto primera SPC-a. Primera ima jos mali milion. Ali sve to nema (ne mora da ima)nikakve (ili bar skoro nikakve) veze sa vernicima i njihovim licnim uverenjima. Odnosno, ja pravim razliku izmedju same religije i crkve, kao institucije (tj. izmedju ideologije i politike), a ti to ne pravis, pa zbog toga nisi razumeo sta hocu da kazes. Zarko Gavrilovic nije pravoslavno hriscanstvo, kao sto ni Stepniac nije katolicanstvo, kad smo vec kod toga, niti je Staljin komunizam. Nadam se ti je sada jasnije. :)
Korisnikov avatar
By svejedno
@ Ulix

Bas te citam, i kako si poceo o crkvama, razmisljah da te dopunim sushtinskom razlikom koju si, svakako ne na iznenadjenje, i sam izneo - razliku izmedju institucija i vernika.

..

Sve u svemu, kako se slazem sa Minom, a ni tvoj stav nije mnogo drugaciji (mozda sa razlikom tog prihvatanja, zapravo postovanja vernika/ no, mozda i gresim, mozda 'ih' i Mina postuje)

..

LM, ono sto zelim reci - ono sto je izneo i Egmont - drugo je crkva, ali ljudi koji su pripadnici sajentoloske crkve nisu nista vise* ludi od npr. hriscanskih 'pionira'.

A i jeste crkva u 'duhu vremena', kapiram da im je to i glavni trip.

*ili manje?
Korisnikov avatar
By Pauceti
Sto bi Bart rekao za Saru: tall, doll & stupid.

*Sara place iza ograde
By Çâðê_DUP
Nemam pojma o sajantolozima ne znam mnogo ,ali sam radoznao.Isto kao sto sam bio radoznao i procitao bibliju npr.

Skoro sam se bavio jednom od tih new age religija.Interesantni su mi kasiopejci(ja mislim da se tako zovu,i da se tako pise).Imaju neka zaista interesantna zapazanja kao i pogled na metafiziku koja me je bacila u razmisljanje.
Mada sam ja previse svoj da bih sledio religiju,proucavao da ,sledio ne....sto je po meni najbolji put.Mnoge imaju puno mudrosti,ali ne treba se udaljavati od ljudske slobode.Sto najcesce nije zastupljeno kod vecine....
By Çâðê_DUP
Originally posted by Loni
Dušo, kontradiktoran si..
Ne naprotiv,ja bas mislim da je kontradikcija najsavrsenija forma misli.Pogotovo kad se bavimo religijom.

:nokti:
By XanaX
Ama, SCIENTOLOGIJA - ne može, ipak, sajentologija...

Enihu, scientologija ima dosta čudne stavove (za mene, tj. za mene i meni slične, prizemljene). Takva zbrka zbrka još odavna nije viđena...

A evo i pravog interviewa s Tomom Cruiseom:

Tom Cruise - It is a blast!

''

"We can bring peace to the world,we can find your missing left sock, we can reverse time, we can travel faster then the speed of light... and many people don't know this – we can bread under water – I have gills; under my turtle neck, you can't see them now... but they are there."

And people say you need drugs... WAHAHAH!!! Look how perfectly sane I am! WAHAHAH!!!
Korisnikov avatar
By blenta
da su vanzemaljci stvorili ljude
i da ce da se vrate da nam pomognu
Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
Ni jedno ni drugo nego realna pretnja sa 15.000.000 zaludjenika sirom sveta :nokti:

I gde iskopaste ovu temu
Korisnikov avatar
By Blady
A sajt im je, svaka cast, odradjen da te hipnotise....
Strasno, ne bih nikad pristupila takvoj crkvi, a kada pogledam ponasanje Tom Kruza, sve mi je jasno.... idiot....
Korisnikov avatar
By Sing
Poznajem par ljudi. Koj lopovluk tu vlada to je neverovatno. Em mesaju ucenja sa dalekog istoka sa modernim tekstovima iz psihologije, itd, em glupi ljudi padaju na te stoseve da se 'prociste' time sto ce da popiju ulje (koje kosta $3,000), em prave hierarhijalne (i rezultuijuce finansiske) piramide...ma daj, ko nema mozak, slobodno nek im se pridruzi. Ja sam isao 2 puta sa koleginicom da vidim o cemu se radi, cisto iz radoznalosti (i da pokupim par klijenta koi inace odlicno placaju) :alexis:
Korisnikov avatar
By Sing
...ja sam pravoslavac i izricito sam protiv svih tih sekti i novih religija, oni nam nista dobro ne donose...
A pravoslavlje donosi dobro?
:psiholog:
Korisnikov avatar
By Sing
Originally posted by Wilhelmina
Jedino resenje je razmisljati svojom glavom.
:hail:
By жњ
Originally posted by Sing
Originally posted by Wilhelmina
Jedino resenje je razmisljati svojom glavom.
:hail:

a ne verovati ni njoj u potpunosti, u mnogim situacijama :lol:

dvoboj izmedju hriscanstva i sajentologije vidim kao nadmetanje izmedju epske i naucne fantastike. mislite da ih u nemackoj zabranjuju samo zato jer su jos jedan kult??? :smug:

sajentolozi su izuzetno finansijski organizovani. mashinerija za pravljenje para. funkcionisu poput prave korporacije i maheri su za berzansko mesetarenje. svaka investicija im je na mestu. psiholoski usavrsavaju (deluju wacky, but perfectly trained for purpose) + edukuju svoje clanove u svim pravcima i time im poboljsavaju drustveni status i kvalitet zivota... prave od njih radno sposobne i za cilj fokusirane ljude koji ce biti u stanju da privredjuju vise koliko u svom, toliko i u interesu svoje crkve. to sto ce praktikovati malo drugacije obicaje od onih koje vidjamo u hriscanstvu i pricati malo drugacije sasave price od onih sasavih prica na koje smo navikli je samo nusproizvod pravljenja love.

za uzvrat potpisuju ugovor sa crkvom na 1.000.000 godina. ko voli, nek izvoli :sesir:

na trzistu religija, sasvim nov, moderan, usavrsen i funkcionalan proizvod :cheer:

i da, za jednu crkvu, imaju ODLICAN MARKETING i PR! :sesir:
By жњ
e da, setila sam se price...

u USA je postojao projekat S.O.S.-LINE-a namenjenog ljudima ugrozenim od strane destruktvnih sekti i kultova, koji su besplatno mogli nazvati pojedinci koji bi osetili da gube moc rasudjivanja od zapadanja u ludilo, ljudi na ivici samoubistava i slicno... na linijama su dezurali profesionalci, psiholozi, specijalizovani deprogrameri za tu oblast. sajentoloska crkva je okupila tim skupo placenih advokata koji su tuzili navedenu organizaciju, uz pomoc kojih su ih i dobili na sudu, uz presudjenu enormnu odstetu i doveli je do bankrota. organizaciju su otkupili bas - sajentolozi. i sada na tim linijama za pomoc ljudima koji su zapali u destruktivne kultove, umesto deprogramera, rade sajentoloski programeri.

e... sta reci... bilo bi smesno da nije smesno.
By Storm
Originally posted by жњ
dvoboj izmedju hriscanstva i sajentologije vidim kao nadmetanje izmedju epske i naucne fantastike.
Ovo je vrlo, vrlo zanimljiva ideja.
Korisnikov avatar
By Galadriel

Čovek je u predcivilizacijskom periodu io “tetan”, duhovno oslobođeno biće. Čovek može da oslobodi tog tetana i, kaže sajentologija, dovede ga u stanje “operativnog tetana” (sajentolozi to šifruju kao stanje OT). Time svaki pojedinac postaje operativno sposobniji, uspešniji u životu, frustracije se gube, nezadovoljstvo iščezava..........
............... Posebnom hipnotičkom metodom, zvanom “dijanetičko sanjarenje”, kandidat za OT priseća se čak i događaja iz prednatalnog perioda.
Doslovno ispiranje mozga.
Protiv psihologa i psihijatara
U sklopu učenja sajentolozi posebno apostrofiraju psihologe i psihijatre, nazivajući ih “crnom silom sveta” i optužujući ih da su posredno i neposredno prouzrokovali oba svetska rata. U poslednje vreme, kao dokaz svoje teze, navode i srpske psihijatre kao uzročnike rata na prostorima bivše Jugoslavije. “Belu svetsku silu”, naravno, čine sajentolozi koji se bore za oslobođenje čoveka.
“Sveštenstvo” sajentologije čine instruktori na kursevima. U okviru ove organizacije postoje obredi, službe, svete tajne, molitve i relikvije. Eshatološki gledano, sajentolozi su zagovornici reinkarnacije, a dovođenje pojedinaca u stanje OT garancija je večnosti.
:lood: :lood: :lood:

Koja gomila budalastina...ali eto 15.000.000 ljudi prati ovu >religiju<
Isuse, koliki li globalni godišnji profit ima ovo mentalno porobljavanje?

Originally posted by 4NY K3Y

a kako oni to prete?
Prete oduzimanjem slobodne volje i mentalnim transom gde te dovedu u konstanto raspoloženje umišljene sreće i blagostanja pa postaneš fanatični mentalni zombi s kojim manipulišu u svrhe širenje te psiho zaraze, profita forbsovih cifri i ne daju ti van.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!