Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
Originally posted by anche
ne volem.
narocito me nerviraju njeni stavovi po pitanju zenskih prava :down:
uf, ovo sam potisnuo duboko, duboko. od tada je više ne cenim.
Korisnikov avatar
By Galateja
Originally posted by colonia_boy
zasto vam recimo smeta Tijaniceva glupost i bezobrazluk a Oljina ne???
Kao prvo treba krenuti od toga šta je za koga prostakluk, tačnije koliki je čiji prag tolerancije. Po mom mišljenju Olja jeste povremeno bezobrazna, ali ne i glupa i prosta.
Evo moje apologije:
1. Olja Bećković ima momrente kad i nije najpristojnija prema gledaocima i gostima, ali taj 'bezobrazluk' je funkcionalan, jer emisija tog tipa ne bi mogla opstati da svako drži slovo koliko mu volja. Ono što ne smemo zaboraviti, je da emisija ide uživo, nema dodatne montaže. Zamislite bilo kog drugog novinara u njenoj situaciji.
2. Nije neka mudrost dovesti u emisiju tri istomišljenika i onda ajd da se družimo. Olja se nije libila da poziva i sastavlja najrazličitije ljude. Sumnjam da bi još neki novinar imao hrabrosti da krajem februara tekuće godine, posle burnih događaja pozove dva teatralca i ljuta neprijatelja, Vučića i Čanka i da opet uspe da joj emisija ne ispadne cirkus.
3. Oljina emisija nije koncipirana u tapšačkom maniru, a to što pojedini političari na jednostavno pitanje budu smešni i nemaju adekvatan odgovor nije Oljin prostakluk, već njihova nekompetencija i sramota. Mnogi voditelji praktikuju da pre emisije kažu gostu koja će biti pitanja ili, što je još gore, da postavljaju uštogljena pitanja koja podilaze gostu.
4. Veoma važno: niko ne tera, ni gledaoce da zovu, ni goste da budu gosti i da 'trpe' taj bezobrazluk, ali mnogi se utrkuju da gostuju kod nje.
5. Aako uzmemo uslovno da je Olja prosta, njen prostakluk se razlikuje od Tijanićevog iz sledećih razloga:
a) Olja uspe da napravi gledanu i posećenu emisiju, a Tijanić ne ume ništa napraviti.
b) Tijanić je neotesan zbog same neotesanosti, za razliku od Olje koja pojedinom grubošću održava emisiju u životu. Zapravo, ona govori što se mnogi novinari libe, pogađa uvek neuralgične tačke.
c) Tijanić ne vodi lajv emisiju.
Korisnikov avatar
By switchon1234
Kada pogledam druge političke emisije i pročitam razne tekstove u novinama, bude mi jasno koliko Olja jednostavno uspešno ume da hoda po ivici ili da kažem konopcu. Njen štap su njena pitanja. Kada pomislim da će prevagnuti na jednu stranu - ona izvuče pitanje koje pripada drugoj strani i tako održi ravnotežu.

Ponekad mi je njena emisija interesantna, ponekad manje, ali mislim da svako ko želi da se bavi novinarstvom može da uči od nje. Svrha novinarstva je da informiše javnost, da otkriva istinu. Olja postavlja pitanja i drži ih se sve dok iz sagovornika ne izvuče odgovor na njih, a one koji izbegavaju odgovor satera u ćošak gde gledaocima opet bude jasno šta ta osoba krije/prećutkuje/izbegava.

Neki su od vas spomenuli da je nepristojna, da se sapliće, da je loša voditeljka... Njena glavna funkcija nije da bude voditeljka, već novinarka. A tu postoji velika razlika. Samo pogledajte kako izgleda većina novinara i kako voditelja. Voditelji su ti koji treba da budu fini, domaćini, slatkorečivi, da imaju savršenu dikciju, da su odgovarajuće obučeni... Nedavno u British Council-u je bila radionica sa Brankicom Stanković iz Insajdera i prikazivalo se i kratki film o njoj - Srbija: Moja kamera. Ona se mnogo gore snalazi pred kamerama nego Olja. Sama je pričala da se nekim sagovornicima smejala u lice, ali s obzirom da se njena emisija montira i ona se ne pojavljuje na ekranu - to i ne možete videti. Na kraju - ni Brankici, ni Olji nije funkcija da budu voditeljke, već se bave novinarstvom.
Korisnikov avatar
By hefestion
izuzetna novinarka,jako je cenim, uvek dovede zanimljive sagovornike tako da njenu emisiju uvek pazljivo odgledam. Korektna je prema svima, to mi se narocito dopada. A o njenom ocu, nebih trosio reci...smuci mi se kada ga vidim a tek kada ga cujem..
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
Originally posted by Galateja pod nepristrasna sam mislila da se nikada nije JAVNO politički deklarisala, što mnoge javne ličnosti jesu.
mnoge javne ličnosti jesu, ali mnoge javne ličnosti koje se bave novinarstvom baš i nisu, što ih nije činilo ništa manjim poltronima i neobjektivnim novinarima/novinarkama. olja bećković uopšte nije nepristrasna, ali je specifična utoliko što se nikad ne zna na čiju će vodenicu da potera vodu. sa izuzetkom perioda referenduma i odvajanja crne gore, kada je dosledno iz emisije u emisiju dobijala histerične napade na teme kao što je poseta (ne znam da li stvarnoj ili hipotetičkoj) babi u cg, koju je (posetu, ne babu) odjednom silno ugrozilo proglašenje nezavisnosti. tada sam definitivno digla ruke od praćenja njene emisije, jer je delovala previše neuračunljivo za podneti. a gledala sam je, kao što neko reče, zato što mi se dopadao koncept sumiranja nedeljnih događaja, vrlo često sam tako uspevala da upratim stvari koje bi mi inače promakle. s tim što sam onaj deo s telefonskim uključenjima uglavnom preskakala, not my kind of s/m play.
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
slušajte Kažiprst. jeste da kraće traje, ali Danica je makar pristojna. :P
Korisnikov avatar
By hefestion
ha, ha, Danica bi trebala da se nauci elementarnoj kulturi - da ne upada sagovorniku u sred izlaganja. Pusti coveka da zavrsi misao i da kaze sta je hteo reci.
Korisnikov avatar
By Galateja
Originally posted by Lepa Krepa
Originally posted by Galateja pod nepristrasna sam mislila da se nikada nije JAVNO politički deklarisala, što mnoge javne ličnosti jesu.
mnoge javne ličnosti jesu, ali mnoge javne ličnosti koje se bave novinarstvom baš i nisu, što ih nije činilo ništa manjim poltronima i neobjektivnim novinarima/novinarkama. olja bećković uopšte nije nepristrasna, ali je specifična utoliko što se nikad ne zna na čiju će vodenicu da potera vodu.
Olja je sve samo ne poltron.
Umetnost je dovesti različite goste, a izbeći da emisija liči na cirkus.
Ok je Poligraf, ali kratko traje, uvek je jedan gost i ta dva razloga daju olakšice realizatorima.
Ako uzmemo srpsku političku tv novinarsku scenu ko je bolji i trajniji od Olje? Naravno, uslov je da emisija traje više od sat vremena i da ide uživo.:lukavi:
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
ako dovoljno usko postaviš uslove, uvek možeš naći primere da potkrepe svaku tvrdnju.

@hefestion: nisam siguran da slušamo isti Kažiprst.
Korisnikov avatar
By hefestion
ja mislim na ''kaziprst'' radija b-92, a ne znam na koji ti?
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
pošto Kažiprst slušam putem podcast-a, često više epizoda odjednom, imao sam priliku da se uverim da Danica nije "nekulturna" na način na koji si je ti opisao. slušaj malo češće emisiju, pa možda primetiš to isto.
Korisnikov avatar
By hefestion
slusam je skoro svakog jutra, jer mi dan pocinje uz devedeset-dvojku i sam sam se uverio ko zna koliko puta je upadala u rec svojim sagovornicima i to obicno radi svojim neistomisljenicima. Namera joj je verovatno da dekoncentrise sagovornika i da ga prikaze u nekom losijem svetlu.....
Korisnikov avatar
By Galateja
Originally posted by 2Q2Bstr8
ako dovoljno usko postaviš uslove, uvek možeš naći primere da potkrepe svaku tvrdnju.
A ako jedan fudbalski tim traži da igra utakmicu sa timom koji ima 11 igrača i da je iz iste lige onda je to fer plej. :)
Nema protekcije, počinjemo trku sa istog mesta, bez dopinga, pa ko je brži brži je. :D
By Paranoid Androgynoid
da budem iskrena.. ranije me jako nervirala, a evo i zasto.

1. ima mi jako iritantan glas. ma koliko ne zelela da je slusam cujem je u ma kom delu stana se nalazila, ma koliko zatvarala vrata - olja is here! ima nesto iritantno disonantno u tom vokalu da i dan danas, kada sam promenila misljenje o njoj, ne mogu da svarim nikako.

2. nekako ne mogu da ne primetim cinjenicu da joj nije bas preterano stalo kako izgleda u emisiji . jos uvek. (i moja mama je cak primetila ovo i vise puta prokomentarisala.. a mama je strejt i nije bas fensi mama niti zapaza cesto takve stvari)
mada, gledano sa druge strane to je sasvim oke, jer ne treba skretati paznju na izgled voditeljke u takvoj emisiji (kao sto je to radila Olja Kovacevic npr u svojoj "emisiji" :bljak: ) vec postici to da sva paznja bude usmerena na subject emisije i polemiku koja se vodi izmedju gostiju. zato i opravdavam (ali samo donekle) ovu drugu tacku u kojoj mi najkriticnije mesto zauzima cistoca kose :giggle:

3. mucanje :drama:
to nikako nisam mogla da podnesem, cak i kada uspem da opazanje iritantnosti njenog glasa svedem na minimum, mucanje me uvek izvodilo iz takta!

e.....

onda je untouchable posle krace samoanalize shvatila jednu stvar - mrzi olju beckovic iz svih ovih gore navedenih razloga zato sto je njena (tadasnja) devojka obozava i nonstop trubi o njoj a sve to u periodu kada untouchable smislja taktiku kako da raskine vezu. :smeh:
znam, zajebano je emocionalno uslovljavanje :drama:

sa aspekta danasnjice, slobodno mogu reci da me ne nerviraju prva i druga tacka :) treca i dalje ume da me izvede iz takta i to obicno onda kada se toliko udubim u emisiju da vise ne znam ni za sta okolo a onda olja krene da muca :drama: mada znatno manje u zadnje vreme, moram priznati.. ili je dejstvo emocionalnog uslovljavanja konacno sasvim isparilo!? :giggle:

da je nepristrasna - nije. :)
ali radi to jako profesionalno i apsolutno inteligentno. iscupa nekad takve izjave gostiju da mi se zavrti u glavi od pitanja: "da li je moguce sta joj je poslo za rukom?!" :fancyklap:
sece ukljucenja - sece, ako ih sece jer stvarno ne kapiram ljude koji se jave da bi pricali o porodicnim problemima ili istoriji kosova od kosovske bitke pa do danas. ili kada vredjaju.. tim ljudima treba poseci svaku vezu sa svetom pa nek zive u planini i vredjaju i psuju do mile volje.
izbor gostiju - uglavnom uspeva da pokupi za nekoga sve i za svakog ponesto. jeste da su neki ljudi malo cesci gosti, canka jako voli skapirala sam mada ume i da ga saplete koliko ga voli :giggle: ali voli i vucica! :smeh: uh sto volim sto ga tako voli tj. na takav nacin, vidi se koliko uziva (osim zadnji put kada je bio besprekorno bezobrazan!) da ga poklapa ili, jednostavno, prirodno i zdravorazumski razgovara sa njim. :balon:

pratim je redovno, osim kada je tema (i gosti za istu) koja me ni malo ne zanima (mada je to u zadnje vreme retkost, nazalost) i slobodno mogu reci da je za mene zena br.2 u srbiji.
prvo mesto nikada i niko nece uzeti Brankici Insajder.. nikada nikada nece porasti mali veseljaci do njenog nivoa.

tatu necu da komentarisem.. nije zasluzio, ni komentar ni onakvu cerku.
By Hans
Olja budi bolja... :zen:
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
Originally posted by Galateja
Originally posted by Lepa Krepa
mnoge javne ličnosti jesu, ali mnoge javne ličnosti koje se bave novinarstvom baš i nisu, što ih nije činilo ništa manjim poltronima i neobjektivnim novinarima/novinarkama. olja bećković uopšte nije nepristrasna, ali je specifična utoliko što se nikad ne zna na čiju će vodenicu da potera vodu.
Olja je sve samo ne poltron.
Umetnost je dovesti različite goste, a izbeći da emisija liči na cirkus.
Ok je Poligraf, ali kratko traje, uvek je jedan gost i ta dva razloga daju olakšice realizatorima.
Ako uzmemo srpsku političku tv novinarsku scenu ko je bolji i trajniji od Olje? Naravno, uslov je da emisija traje više od sat vremena i da ide uživo. :lukavi:

ja i ne rekoh da je ona poltron, nego da "javno političko nedeklarisanje" nije nikakav garant nepristrasnosti i objektivnosti, kao što u njenom slučaju definitivno nije.
Korisnikov avatar
By spliff
pocheo je utisak nedelje

ove nedelje u vanrednom terminu
By Storm
Olja Bećković ima problematičan politički background.
To je jedna iskreno konzervativna žena i veliki nacionalista, ali koja bi istovremeno htela nekako da zadrži liberalan i pro-demokratski imidž.
Zato kada nešto postane politička tema u Srbiji, ona tome najpre pristupi kao prava dssovka, pa kada shvati krajnje konsekvence takvog stava i vidi s kim je u društvu, onda pre ili kasnije promeni stav.
Evo npr večeras je dovela kao gosta čoveka iz Dveri. Ali kada uskoro bude jasno, makar u ozbiljno liberalnim krugovima, da je ipak neprostojno tako promovisati "dveraše", i ona će da zaboravi na Dveri.
Korisnikov avatar
By Sunce
Upravo ide repriza utiska nedelje. Nije mi Olja simpaticna, mada postujem njen rad.

Simpatican gost - Simon Simonovic? :misli:
By Paranoid Androgynoid
gos'n mutavi chvarak je sutra gost :smug: :yay:
jedva cekam.. zivo me zanima sta ce mu spremiti olja :zavera:
Korisnikov avatar
By bilobilepo
Jako je elokventa i da je vrlo upucena u materju.
Istrazivanja dovoljno govore - a kazu da je Utisak najgledanija politicka emisija na ovim prostorima.
Vrlo je lako dovesti dva gosta koji imaju suprotne stavove i pustiti ih da se kolju. Kod Olje to nisam video. Vrlo pazljivo bira momenayt i zena vodi emisiju, za razliku od one mentolke sto je vodila Zamku, a sada je na Foxu.
Uspela je da natera Tomislava Nikolica da kaze - I treba da ga ubiju, Gasi Knezevicu je postavila tri pitanja iz testa za srpki jezik za upis u srednju skolu. Ni na jedno nije znao odgovor - tadasnji ministar prosvete.

Molim vas, najsokantnije stvari ste imali prilike da saznate u toj emisiji.
Gledaju je mahom inteligentni i ljudi koji zaista prate politicku situaciju.
Bezobrazna jeste ali to je jedini nacin da medju ovim politickim sljamom vladate situacijom.
Zaizima nameno stav politicki opredeljene osobe jer na taj nacin izvlaci pitanja iz sagovornika.

Argument da je propala glumica koriste samo oni ljudi koji su vrlo iskompleksirani. Bitno je da se u svom zivotu pronasla i da ono sto radi, radi najbolje.

Olja je zaista zasluzila da ima najgledaniju emisiju. Trajanje govori sve, kao i cinjenica da se o toj emisiji i o Olji prica i komentarise!!!!!
Korisnikov avatar
By andjela
povraca mi se kada je cujem. tako da je ni ne slusam (ne gledam)
By Hans
Olja Bećković nije jedina glumica koja je voditelj-spiker-novinar... ta pojava je u manjku pismenih i elokventnih izuzetno danas prisutna. A Olja svoj posao obavlja kako treba...njeni gosti su ipak elita, za razliku od smeća koje se plasira na televiziji.
Korisnikov avatar
By castor
Mira je sjajna. Dragana jako jako fina. :up: za Olju i izbor gostiju.
Korisnikov avatar
By spliff
olja :love:

i mira i draganica su sjajne. lako je miri onako da peni, ona nije autovana. ali neka, i treba tako...

a za ovu dvojicu nemam komentar
Korisnikov avatar
By Dirrty
Stvarno joj svaka cast kako cilja prstom u oko (govno) :lol:

Mira je stvarno za svaku pohvalu i zahvalnost! :hail:
Korisnikov avatar
By spliff
btw
jel ima (josh) neko utisak da je mira malo potegla? :pivce:
Korisnikov avatar
By castor
Otporas nesto prica, da ne kazem kaki... Prikazuju krupni kadar Mire koja gleda u plafon i vidljivo se smara. Savrsena scena.
Korisnikov avatar
By castor
Originally posted by spliff
btw
jel ima (josh) neko utisak da je mira malo potegla? :pivce:
aha
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!