Built to last
Why Would you Settle for Less when you can have More? Do not let other Authors Fool you with Empty Marketing Keywords. FLATBOOTS is what you Deserve. Built to last, Built from Scratch, Nothing Less.
Read moreOver a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...
Moderatori: Stripi, Moderators
Originally posted by horus.
Sta mislite? Da li je sramota biti siromasan?
Originally posted by horus.
P.S. Ne iznosim ovde svoj stav, vec zakljucke o drustvu danas...
Originally posted by Simor
"Budući da novac, kao postojeći djelotvorni pojam vrijednosti, zamjenjuje i razmjenjuje sve stvari, on je opća zamjena i razmjena svih stvari, dakle, izopačeni svijet, zamjena i razmjena svih prirodnih i ljudskih kvaliteta...
...
Ako pretpostaviš čovjeka kao čovjeka, a njegov odnos prema svijetu kao ljudski odnos, ljubav možeš zamijeniti samo za ljubav, povjerenje samo za povjerenje, itd. Ako želiš uživati u umjetnosti, moraš biti umjetnički obrazovan čovjek; ako želiš vršiti utjecaj na druge ljude, moraš stvarno biti čovjek koji djeluje potičući i unapređujući na druge ljude. Svaki od tvojih odnosa prema čovjeku - i prema prirodi - mora biti određeno ispoljavanje tvog zbiljskog individualnog života koji odgovara predmetu tvoje volje. Ako ti voliš a ne izazivaš ljubav partnera, tj. ako tvoja ljubav kao ljubav ne izaziva uzajamnu ljubav, ako kao čovjek koji voli ne postaneš kroz životno ispoljavanje voljeni čovjek, tvoja ljubav je nemoćna, ona je nesreća."
Originally posted by jukieJa bih bila neizmerno bogata kada bi mi ova dva momka bili prijatelji
Pa meni se čini da je uvek bila sramota biti siromašan, ako baš ne planiraš da prosiš po ulici, kada namerno naglašavaš da si što jadniji. Postoji ona izreka "keeping up with the Joneses" gde ljudi pokušavaju da nadjačaju svog komšiju jer ih je sramota da budu slabiji. Npr kada treba dati dobrovoljni prilog onda se trude da daju što veći prilog kako bi ispali što bogatiji, ili ne smeju da kažu kako nemaju para da im deca idu na što skuplju rekreativnu nastavu, ili im kupuju skupe patike ili mobilne iz istog tog razloga da mogu da se duvaju pred drugima. To je uvek bilo, šta će ljudi da kažu itd. Nije nova stvar.
Originally posted by DinaTacno.
Ono sto mene nervira je neka cudna logika povezivanja siromastva sa dobrotom i duhovnoscu i novca i ambicija sa necim losim.
Originally posted by horus.To je sve pod pretpostavkom da mene Arijel ubedi da zaista pere bolje od Meriksa.
Marketing nas putem medija ubedjuje kako moramo kupiti bas taj proizvod, jer je on garancija za nasu srecu...
Za to nam je potreban novac, a do njega se dolazi tako sto dajemo neku robu/uslugu...
Originally posted by horus.Ne treba biti protiv bogatih, vec protiv (kapitalistickog) sistema koji im omogucuje da akumuliraju toliku kolicinu novca.
Ni u Srbiji ne treba biti protiv bogatih, ali se mora voditi racuna o odnosu bogatih i siromasnih.
Originally posted by Ulix?Originally posted by horus.Mozda ako se bavis PR-om ili nekim tako besmislenim apstraktnim zanimanjem.
Svi rade na svom usavrsavanju kako bi kasnije bili uspesni, a cim su uspesni, automatski su i bogati...
Originally posted by A.F.K.A.OBRecenica je sasvim jasna i ti si je (cestitam) odlicno razumeo.Originally posted by Ulix?Originally posted by horus.Mozda ako se bavis PR-om ili nekim tako besmislenim apstraktnim zanimanjem.
Svi rade na svom usavrsavanju kako bi kasnije bili uspesni, a cim su uspesni, automatski su i bogati...
Mozes li, molim te, da objasnis ovu recenicu.
Ja sam shvatio da mislis da je PR besmislen, jesam li pogresio?
Originally posted by SeamanBio sam prisutan kada je je u jednom društvu novopečenih bogataša( El Dorado devedesetih) isto rekoao "guzonjin sin" sa ne mnogo soli u glavi siromašnom intelektualcu magistru. Sad, moguće je da ovaj drugi stvarno živi od ideala i knjiga, a otvara se pitanje da li je zapravo to i problem nekome. Osim što je ponašanje koje dozvoljava sebi gornju primedbu ( nikako ne mislim na tebe lično, nego na društvene situacije) nepristojno, postavlja se pitanje sa kojom motivacijom je izrečeno? Moguće objašnjenje: prezir prema nekonjunkturnosti jednog životnog stila i mišljenja, podsmeh prema svemu što ne donosi novac; neunovčivom "intelektualiziranju".
Imas dvije ruke, dvije noge i glavu.Motiku u ruke i kopaj.![]()
Originally posted by DinaPa naše ambicije imaju veze sa ljudima, društvom u kome živimo. Mogli bismo govoriti o načinima sticanja koje društvo favorizuje i svim problemima društvene ravnopravnosti u toj trci za obezbeđenjem egzistencije i novcu kao činiocu ličnog sistema vrednosti, određujućeg za razne vrste našeg socijalnog povezivanja. Budući da je toliko dinamičan faktor, stalno u igri jer moramo sticati( da li uvek, i zašto uvek to moramo?) onda je on u igri i u našim misaonim obrascima, poretku prioriteta. Može i vrlo lako istisne razne ideale življenja i međuljudske solidarnosti jer se stalno nameće kao cilj, koji samim tim što iziskuje mnogo truda, biva ocenjen i kao glavni, najvažniji životni podsticaj. Dakle, ovaj višak vrednosti koji pridajemo novcu i ako dovoljno persistiramo u tome menja i defomiše naše ideale. Tako se stvara materijalistički sistem vrednosti koji daljim podgrevanjem neizbežno dalje vodi u sebičnost i odsustvo solidarnosti.
Ono sto mene nervira je neka cudna logika povezivanja siromastva sa dobrotom i duhovnoscu i novca i ambicija sa necim losim.
Originally posted by DinaUz ključnu zamerku na gornji iskaz: ko sam ja da odredim šta je za nekog dobro i nije li i ta tvrdnja izrečena sa pozicije sistema vrednosti baziranog na sticanju?
I tu postoji ova razlika koju je Unicorn napravio izmedju nekog ko zaista radi a ne moze da zaradi, sto je do drustva, i nekoga ko propusta poslove jer nijedan nije dovoljno dobar za njega, to je do pojedinca.
Originally posted by UlixBiohemijom, advokaturom ili medicinom moze da se bavi bilo ko ko je spreman da odvoji veliki deo svog vremena na citanje udzbenika.Originally posted by A.F.K.A.OBRecenica je sasvim jasna i ti si je (cestitam) odlicno razumeo.Originally posted by Ulix?Originally posted by horus.Mozda ako se bavis PR-om ili nekim tako besmislenim apstraktnim zanimanjem.
U poredjenju sa biohemijom ili arhitekturom ili advokaturom ili medicinom, PR je jedno besmisleno, apstraktno i nadasve neodredjeno zanimanje.
Originally posted by *deni*Potpuno si u pravu Denka. Rodjen sam u siromastvu, odrastao sam u siromastvu. Da ti budem iskren, nikad nisam patio sto nemam. Moj najbolji ortak je uvek imao sta je zeleo (Cale mu kupuje SEGU od 250 maraka tad, a moja keva place od srece jer je uspela da proda par slichica na ulici i kupi kesu brasna i secera)... Ali kako denika kaze, kad si rodjen u nemastini, nekako i ne znas za bolje, tako da se covek navikne.
Siromastvo ne pada tesko, ako si od kad znas za sebe siromasan. Jednostavno, za bolje i ne znas...
Drzim da se siromastva stide oni koji su iz razlicitih razloga naglo osiromasili. To verujem da boli u pichku materinu..
Originally posted by TotTot,
Originally posted by DinaPa naše ambicije imaju veze sa ljudima, društvom u kome živimo. Mogli bismo govoriti o načinima sticanja koje društvo favorizuje i svim problemima društvene ravnopravnosti u toj trci za obezbeđenjem egzistencije i novcu kao činiocu ličnog sistema vrednosti, određujućeg za razne vrste našeg socijalnog povezivanja. Budući da je toliko dinamičan faktor, stalno u igri jer moramo sticati( da li uvek, i zašto uvek to moramo?) onda je on u igri i u našim misaonim obrascima, poretku prioriteta. Može i vrlo lako istisne razne ideale življenja i međuljudske solidarnosti jer se stalno nameće kao cilj, koji samim tim što iziskuje mnogo truda, biva ocenjen i kao glavni, najvažniji životni podsticaj. Dakle, ovaj višak vrednosti koji pridajemo novcu i ako dovoljno persistiramo u tome menja i defomiše naše ideale. Tako se stvara materijalistički sistem vrednosti koji daljim podgrevanjem neizbežno dalje vodi u sebičnost i odsustvo solidarnosti.
Dakle logika nije nimalo čudna. Nasuprot tome, bazira se na jednom vrlo dinamičnom odnosu, da li ćeš u jednom trenutku sve svoje duhovne potrebe zameniti porivom za sticanjem i udobnošću. A sve se to može posmatranjem ljudi oko nas zaključiti, sa skoro empirijskom izvesnošću.
Naravno, klasni status ne mora određivati čoveka kao materijalistu jer imaš i siromašne ljude koji su materijalisti.
Originally posted by DinaUz ključnu zamerku na gornji iskaz: ko sam ja da odredim šta je za nekog dobro i nije li i ta tvrdnja izrečena sa pozicije sistema vrednosti baziranog na sticanju?
I tu postoji ova razlika koju je Unicorn napravio izmedju nekog ko zaista radi a ne moze da zaradi, sto je do drustva, i nekoga ko propusta poslove jer nijedan nije dovoljno dobar za njega, to je do pojedinca.
Originally posted by A.F.K.A.OB'Originally posted by UlixBiohemijom, advokaturom ili medicinom moze da se bavi bilo ko ko je spreman da odvoji veliki deo svog vremena na citanje udzbenika.Originally posted by A.F.K.A.OBRecenica je sasvim jasna i ti si je (cestitam) odlicno razumeo.Originally posted by Ulix?Originally posted by horus.Mozda ako se bavis PR-om ili nekim tako besmislenim apstraktnim zanimanjem.
U poredjenju sa biohemijom ili arhitekturom ili advokaturom ili medicinom, PR je jedno besmisleno, apstraktno i nadasve neodredjeno zanimanje.
Daleko od toga da zelim da ponizim ljude koji se bave time, ali za PR je pored znanja potreban i talenat. Taj talenat mozes nadomestiti jedino 24/7 radom, ali nikada neces stici do najvisih pozicija.
Ljudi koji se bave odnosima sa javnoscu imaju veoma siroko opste obrazovanje, to im je u opisu posla.
Takodje, to zanimanje je i veoma odredjeno.
Uopste ne vidim koji je tvoj razlog da "spustas" PR menadzere.
Originally posted by TotMislim da si preozbiljno shvatio ovu moju jednostavnu recenicu, koja nije imala nikakav skriveni smisao (sto je praksa na ovom forumu, cak i kod najjednostavnijih pozdrava) pa si preduboko zagazio u diskusiju.Originally posted by SeamanBio sam prisutan kada je je u jednom društvu novopečenih bogataša( El Dorado devedesetih) isto rekoao "guzonjin sin" sa ne mnogo soli u glavi siromašnom intelektualcu magistru. Sad, moguće je da ovaj drugi stvarno živi od ideala i knjiga, a otvara se pitanje da li je zapravo to i problem nekome. Osim što je ponašanje koje dozvoljava sebi gornju primedbu ( nikako ne mislim na tebe lično, nego na društvene situacije) nepristojno, postavlja se pitanje sa kojom motivacijom je izrečeno? Moguće objašnjenje: prezir prema nekonjunkturnosti jednog životnog stila i mišljenja, podsmeh prema svemu što ne donosi novac; neunovčivom "intelektualiziranju".
Imas dvije ruke, dvije noge i glavu.Motiku u ruke i kopaj.![]()
Razna uputstva o načinima sticanja su uvek kontekstualizovana klasnom pripadnošću, pogotovo u sistemima sa zaoštrenim socijalnim nejednakostima.
We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]
The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]
All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]
this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]
Swap-in out addons, use only what you really need!