Ispod vijesti o tome kako Karleuša napičkala Vučića (nije me nešto posebno potreslo), u komentarima nađoh ovo
Pismo Slobi
APRIL 4, 2017
E moj Slobo, da si ziv kao sto ovi teoreticari zavere kazu, umro bi od muke da si video sta su izbori i kako se osvajaju! Onaj leptan pobedio! Kako i ne bi kad je brzi , bolji, jaci, lepsi no sto si ti bio. Slobo ljudino, krao si, al’ si davao i nama postenima da krademo. Ovi bre, pokradose sve, a na nas nista ne davaju. Rekao si Slobo : ”Srbija se saginjati nece”, tada dobismo po dandari!Nismo se sagnuli. Ovaj nam govori da se Srbija saginjati mora, zarad bolje buducnosti. Sad ga trte svi ti kojima se ti nisi hteo sagnuti, a on leci trtecu bol na nama. Tesko nam je Slobo. Njega boli dupe, a nas dusa. Jako smo zbunjeni, da li treba da se ne saginjemo, ili saginjemo? Jedna novinarka se sagnula….zbunila se zena.
Slobo debilu! Zbog tebe smo preziveli podrume, rakete, detonacije, vatre…dok si se ti gostio sa susedima, tvojim javnim ljutim gujama, neprijateljima, a privatnim jaranima. Slobo nosorogu jedan! Kad smo te srusili mislili smo da smo osvojili svet! Mislili smo da smo se resili zauvek ustve koja nas je totalno s*ebala! I mentalno, i fizicki i “kolaterano”. Ebo mater, prvi put cuh tad za reci “ koleterarna steta”. Do tada su ljudi nazivani drugojacijim imenima. Kad neko pogine u ratu, on se “zvao” zrtva, heroj, junak…. Ostadosmo “koletararni”.
Slobo pavijanu! Ocekivali smo posle tebe da ce krave ponovo imati cvet u kosi, a vredne pcelice vise kidisati na cvet. Kad ono trt! Kao da smo rusenjem tebe srusili i sebe same. Jesi li ti to nas prokleo, urekao dok su te odvodili? Neki odzin zapis, vlaska magija? Sta si to bacio i ti na nas, pored aviona u to vreme dok su nam preletali i ispustali “madjije”, da skapamo?
E moj Slobo. E’o ga jos jedan se nakacio kao ti. On je heroj, lep, zgodan, dasa…Nije ptica, nije ni avion, nije ni supermen.U stanju da izazove poplavu, a onda spasava ljude iz poplave. Vadi decu tezu od sebe iz snega. Posle snimanja boluje mesec, dok se ne oporavi. U stanju da rusi helikoptere, porusio je Sava mahalu. Mada to jos nije naucno dokazano. Nemamo naucnike, svi otisli iz zemlje.Nekad se prestavlja kao Aleksandar Vucic, a nekad je u kostimu nepoznatog heroja. Hoce da nas zbuni. Vidovit je. Pre svakog *ranja ode iz zemlje, kad se zavrsi, vrati se. Nosi naocare kao Klark Kent. Izuzetno je poprcljiv. Srednjak mu je oho – ho dugacak i cesto srednjakom navlaci naocare – salje nam poruku! Nama zdravima. Uzor starletama.Pune, socne, usne, za pozeleti imati…mada ima problem sa preteranim lucenjem pljuvacnih zlezda, pa je cesto slinjav dok slini, na Teveima.To je mali Alek!
Mali Alek ne jede bananu da bi se desila cuda. Banana jede, upija malog Aleka i desava se cudo. Desava se ubojiti virus! Drzava nam boluje od Alekovog sindroma. Alekov sindrom izaziva virus koji se prenosi putem RTS i Pinka i ne znam vise koje televizije….a jbg, nisam potkovana TV medicinskom granom bolesti. Nemam TV u kuci. Obolelih ljudi je mnogodosta. Uglavnom napada starije. Udara u mozak, razara centar za samokontrolu . Kad organ bi razoren, onda kupi kontrolu prenosioca virusa. Organ kod starijih je vec poceo da se gasi, tako da brze oboleva. Desava se, ne tako cesto da napadne i mladje ljude. One koji se ne pomacinju od TV-a. Preventiva, zastita od bolesti – bacite TV kroz prozor, ali pazljivo.Prvo ga iskljucite iz struje i nemojte da padne na nekome na glavu. Izbacite li ukljucen, bilo bi to tesko krivicno delo, ubisto televizijom! Otezavajuca okolnost, ako nije podkontrolna televizija!
Kako determinisati obolelog? Simptomi su lako uocljivi. Pratim tok bolesti svog dede. Prvi simptom je bio Slobo, kada je tvoju sliku na zidu okrenuo naopacke, pa na poledjini zalepio njegovu sliku! A samo da znas da je to uradio i sa Titom, pre svega.Zalepio tebe i visio si mu. Isti ram vec godinama, samo se smenjuje lice i nalicje!
Deda se ponasa u skladu deteta koje jos uvek nije dobilo svest o sebi. Agresivnost abnormalno izrazena, ako se kojim slucajem kaze nesto protiv njegovog ubedjenja. U tim slucajevima, ako “izleti nesto”,otrcati sto dalje, da ne moze da te stigne i osajdari necim sto mu je pri ruci. Sasvim je dovoljno otrcati jedan metar, dotle moze da dobaci. Baba je zarazena, ali je svesna . Skolovanija je od dede i inteligentnija.Sedi preko puta njega i drzi svoj stap podalje.Nije agresivna i upozorava da je u kuci opasno boraviti, ako dodje do “teme”.
Leto gospodnje 2017. Digla se raja, kuka i motika…Resili ljudi da ozdrave. Da pokrenu spavace, apstinente, te se prikljuce, aktiviraju za lecenje bolesti, a da to nije SMS-om i klik amin. Urlali su, internet gorio, lek je bio na dohvat ruke. Dan pre toga je internet goreo, a na dan mogucih promena samo je sunce gorelo, uz poklike, Vucic!
PIZDA VAM MATERINA! Gde ste bili u nedelju ? Svi vi sto ste hteli lek, bas vi sto sad izlazite na ulice i vicete pokradeno! Jako sunce, pa niste mogli izaci da vas ne udari suncanica, a u kolima usine promaja? Imali ste sansu da izadjete i sprecite kradju, niste je iskoristili. Koliko Vas nije izaslo? Sta sad? Izlazite na ulice, demonstrirate svoje nezadovoljstvo, ali gotovo je, nije – gotov je!
Arlaukali ste slovima, a znali ste da morate glasati, da ne bi izgubili radna mesta, i jos sto sta! Regularni listici bejahu, ali ko ce da dokaze da je sve bilo uz pretnje i ucenu? Niko! Samo studenti koji nemaju , realno sta da izgube, osim godinu…izadjose na ulice….besposlicari…
Svakodnevica u narednih XXL godina:
– Ilinkaaaaaaa, spremi sendvic broj 6, dolazi nam kum na veceru.Znas da mnogo voli sesticu.
– Nemam ni hleb za prazan sendvic. Jos u 6 jutros nestalo hleba u svim kontejnerima. Poranili ljudi po hleb. Sutra cu morati oko 4 da odem, da budem medju prvim u redovima.
– Umesi hleb Ilinko, glupaco nesnalazljiva!
– Od kog brasna? Zatvorili nam mlin, onaj mutavi otvorio tu kafanu.Peva Djani i zvezde granda i pinkove.
– Stvarno, peva Djani? Moram reci kumu da odemo u tu kafanu na rucak. On ima para. Znas Ilinka, nas kum vozi kamion, po onim novim putevima i preko jakih mostova. Radi za jednu jaku firmu u Josevi.
– E moj Jaric T Zivadine. Da si bogdom kao kum, zavrsio vecernji fakultet – sve sestice imao, mozda bi i ti sad bio gospodin covek. Radio u strano investiranim firmama, imao platu 20 ‘iljada!
– Ej, tata, a kada te ono obese klao Tuta Bugarin?
– U subotu 1. aprila….2017.
– Aj na spavanje Ilinka, valja ti poranit, po hleb. Sad ce kulturno obrazovni program Parovi, odoh da gledam. Spavaj tato, san je zdrav, pa da nam pozivis do preko penzije, da i mi osetimo, kako je drzati par ‘iljada u rukama.
Umorih se od pisanja Slobi. Da’s si mi ziv..ups, da si mi cio, gde god sad bio. Rusija, ili pakao.Znam da ne mozes da pises,ali ne brini, nastavicu ovo pismo tebi, ili nekom slicnom. Aj pozdravi svoje kuci. XOXO :* <3 wtp
P.S. Reci Mirki da su procvetale bele rade… <3