[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2480787#p2480787]toba napisao:[/url]Nista ti nisi razumeo zato sam rekao da predjemo na skajp jer bi mi se puno oduzilo ovo sa tobom a i kasnije mogli bi se opustiti.
Nisi dobro procitao post, rekao sam da navedes cinjenicno stanje na danasnji dan 2012 a ne da navodis sta se desil 1991 godine na danasnji dan.
Aha, mi ćemo o današnjem stanju a tićeš o prošlosti?
toba napisao:
Navedi mi te pizdarije.
Navedi mi cinjenicno stanje na danasnji dan.
Ja cu navesti proslost.
To tako nekako ide, ili?
Ne treba mi live objašnjavanje da vidim da igra ima malo pogluplja pravila. Pogotovo što za svakog igrača ne vrijede ista pravila.
Drzi mo se mi cinjenica pre i posle tih strahota.Ja sam pisao o tome.
Dakle koji je status Srba bio pre rata u Hrvatskoj, koliko ih je bilo, koji im je sada status i koliko ih ima.(pricamo o zadnjem progonu Srba iz HR ne o II sv ratu).
Dakle, Srba je po zadnjem prijeratnom popisu stanovništva službeno bilo 12,2% (molim bez one gluposti kako se tom broju treba pribrojiti i one koji su se izjašnjavali kao Jugoslaveni jer su se "samo Srbi izjašnjavali kao Jugoslaveni", što se nikako ne može sigurno utvrditi) a danas ih je, po popisu iz 2001. godine 4,5 %.
[quoote]I onda mi reci gde vidis Veliku Srbiju i kako ti sada izgleda Hrvatska.
Mozes slobodno da navedes i gradove u kojima su Srbi bili vecinsko stanovnistvo a danas ih gotovo nema.[/quote]
Meni Hrvatska danas izgleda skoro isto kao i 45-e godine (manje više) kad je dobila neke svoje avnojevske granice. A 1990.-1995e godine je izgledala malo prekrojeno sa nekakvim "autonomnim oblastima" koje su nosile pridjev - "Srpska".
Joj sorry, pa ja ne smijem reći šta je bilo prije nego šta je danas! Baš sam nepristojan.
I nemoj samo da mi krenes sa pricom kako je Hrvatska vojska sprecila stvaranje Velike Srbije jer je jasno svakome da je Milosevic mogao uci i u Zagreb da je hteo.
Napokon jedna točna konstatacija. Točno je da je Milošević mogao da je htio, ali eto, nije htio, pošto mu to nikad i nije bilo u planu. Crta koja se stalno spominjala i kojoj se težilo i skro skroz i ispunilo jest Virovitica - Karlovac - Karlobag.
Evo mape, da dobiješ jasniju sliku
Ups! Ja opet o nekoj prošlosti. No, evo mogu ustvrditi da to nije činjenično stanje na današnji dan.
Nema ideje Velike Srbije, to je Hrvatska propaganda koja je imala za cilj da prikrije Hrvatske teznje da trajno protera Srbe van svojih granica.
Nakon 100 godina to im je i uspelo i Hrvati slave ono sto je Hrvatska Katolicka crkva zapocela pre 100 godina, Pavelic nastavio kroz Jasenovac a Tudjman zavrsio Olujom, Bljeskom i slicnim zlocinackim akcijama.
Te su oni natjerali srpske akademike da napišu Memorandum koji je objavljen 3 godine prije svih događanja? Taj Dobrica je sigurno neki ustaški plaćenik, jedan kroz jedan.
Istina je da se ni danasnji hrvatski predsednik nije nazuljao vracajuci Srbe u Hr, vracajuci im stanarska prava, odstetu, status pre 90tih.
Apsolutno točno. Oko takvih stvari bi se trebali bolje založiti srpski političari, umjesto što stalno sipaju jeftine optužbe o genocidnosti. A mogli bi malo i pripomoć oko povratka Srba u Hrvatsku, kad već nisu pripomogli oko gradnje porušenog.
Citava istorija Hrvata u zadjnih 100 godina je sramotna i sramota se slavi u njoj.
Iskreno verujem da ce se narod u Srbiji opametiti i nauciti stosta iz primera Hrvatske te raskrstiti sa svojim zlocincima jasno obelezenim.
Koliko god sada smesno zvucalo Srbija ima daleko bolju buducnost od Hrvatske jer njena skorija istorija nece podleci lazi koja ce kostati mnoge naredne generacije.
Falsifikat je uvek losijeg kvaliteta od originala.
I sve ovo popraćeno uz neki dramatic sound. Puno bolje zvuči.