Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

nope. lopta je u gotovinim rukama. sve je uvjetno. ako se doista (pre)malo promijeni (na bolje) ili ne daj Boze poklekne pred ustashama, onda nishta ne mijenjam o njemu. ovisi o njemu sada.
sem toga, ja sam uvijek bio svjestan da on nije onoliko kriv koliko su krivi tudjman/shushak itd..... gotovinin grijeh pak jeste shto nije korigirao bar verbalno tudjmana kada je onaj politichki nekorektno i mrzilachki baljezgao a shto je snimljeno u Brijunskim skriptima, te shto je bjezao godinama po svijetu umjesto da se predao, kao i shto nije onda identificirao one koji jesu krivi za zlochine pochinjene nad srpskim civilima tijekom/tokom oluje. takodjer, gadi mi se njegova predratna proshlost kao tjelohranitelja le pen-a u Francuskoj. to kad sam saznao da je bio, smuchilo mi se.

no, kao shto rekoh, uvjetno je sada.
Vel boy napisao:
ako gotovina sada ne poklekne pred ustashama i zaista ostane dosljedan liberalnijim stavovima, pochet cu mu pravopisno ispravno pisati velikim pochetnim slovom ime i prezime. :eu:
I tako smo dosli do pune podrske vel boya Gotovini. :roll:

Svasta se na ovom forumu moze procitati.
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2480376#p2480376]Vel boy napisao:[/url]nope. lopta je u gotovinim rukama. sve je uvjetno. ako se doista (pre)malo promijeni (na bolje) ili ne daj Boze poklekne pred ustashama, onda nishta ne mijenjam o njemu. ovisi o njemu sada.
sem toga, ja sam uvijek bio svjestan da on nije onoliko kriv koliko su krivi tudjman/shushak itd..... gotovinin grijeh pak jeste shto nije korigirao bar verbalno tudjmana kada je onaj politichki nekorektno i mrzilachki baljezgao a shto je snimljeno u Brijunskim skriptima, te shto je bjezao godinama po svijetu umjesto da se predao, kao i shto nije onda identificirao one koji jesu krivi za zlochine pochinjene nad srpskim civilima tijekom/tokom oluje. takodjer, gadi mi se njegova predratna proshlost kao tjelohranitelja le pen-a u Francuskoj. to kad sam saznao da je bio, smuchilo mi se.

no, kao shto rekoh, uvjetno je sada.
Bože mili Ante Gotovina ili ante gotovina (ne znam više ni sam kako da napišem a da me kapitaliziranje slova ne sjebe) ni sam ne zna na kakvom je on testu kod Vel boy-a! Jer da zna, noćima ne bi spavao. Ma šta noćima? Godinama!
Korisnikov avatar
By toba
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2480296#p2480296]Stripi napisao:[/url]
toba napisao: EDIT vs NACIONALIZAM....Srbina sam volim seks i Hrvate bla, bla blu....
Prvo i odnovno da ustanovimo - ti baš nisi pri sebi.
Ti si tražio da ti kažemo šta se dogodilo na taj dan. Ja našao podatak i rekao ti - ti mene pitaš zašto sam ja protjerao 250 000 Srba? Imaš gadan poremećaj sa kojim se treba žešće pozabaviti.
Dakle, to je samo jedan dan u 1991. godini - prije toga se događa čitava pobuna, okupacija trećine zemlje, raznorazne pogibije prije početka bilo kakvih ratnih operacija. Da ne spominjemo da je 11 dana prije toga pao Vukovar nakon tromjesečne opsade u kojoj je bezrazložno poginulo bezbroj civila. I prije navedenog dana i nakon navedenog dana traje opsada Dubrovnika, zaštićenog spomenika kulture u kojem, također, gine bezbroj civila. U tim danima se događa i masakr u Škabrnji, tu se nekako ruši i Cavtat i okolica i tako to. A ti mene pitaš zašto sam ja protjerao 250 000 Srba, jer pretpostavljam da u ono "vi ste protjerali" 250 000 Srba spadam i ja.
E, pa retardu, da ti vako ja nešto kažem, nisam JA nikog protjerivao, niti mi je padalo na pamet da nekog protjerujem ali mi isto tako nije palo na pamet da proglašavam rvacku autonomnu oblast na području jedne Srbije i da sa te iste HAO protjerujem nervacko stanovništvo i pomažnjavam mu svo pokućstvo usput a nekog i ubijem i masakriram, što je, recimo, na pamet palo ekipi iz tadašnje "RSK"-a.
I kad im je sve došlo na naplatu onda su im drugi krivi.
Aj fak of.
A što se tiče rvacke agresije na Bosnu i Hercegovinu - tu su Rvati, isto kao i Srbi u Hrvatsko jplatili svoju cijenu - nemaju ništa. I ne trebaju da imaju ništa jer su napali vlastitu zemlju pokušavajući se sjediniti sa susjednom zemljom koja im nije ništa. I iskreno - tako im i treba.
Nisam rekao da si ti licno proterao,
U postu sam se obracao tebi jer si nekako prohrvatskiitd orijentisan pa sam zakljucio da si Hrvat moderator na Srpskom gej forumu koji drzi predavanja o nacionalizmu nas Srba na Srpskom forumu(sto u suprotnom slucaju je moguce kao disati pod vodom).Ako si Srbin a i sve gore navedeno ti si moja poslastica, autosrbofob preliven Kras cokoladom.
Namerno smo svi gej ovde te nas to prividno drzi tolerantnim kada dijalog vodimo iz pozicije nacionalnog.Da nismo gej ovaj dijalog se ne bi mogao ni voditi.Koliko god blesavo zvucalo gej forum daje odredjeni stepen slobode pisanja u odnosu na svaki drugi tematski forum.Stoga moju slobodu pisanja ne mozes nazivati poremecajem i retardiranoscu ili smes?... ja tebe onda isto tako smem nazvati Srbomrzcem(pisem velikim slovom jer Srbomrzac postaje ozbiljan nacionalni subjekat u regionu sa tendencijom stvaranja sopstvene drzave)
Ovo gore je uvod u post tebi, i sad ramisljam sta da ti napisem kao odgovor na nameru tvoga posta u kome su samo "rvcke" civilne zrtve i jos poneke zrtve ali opet civilne i "rvacke" i sve ostalo sto si napisao ja bi ti sada mogao pobiti u 2 posta ali ti si kalibar coveka kome to treba reci u oci, tada bi mi ovu diskusiju zavrsili za 2 minuta jer za mene diskusija je zavrsila kad nemres vise gledati u oci sagovorniku.
Mozda mozemo preko skajpa da odradimo to pa posle neki drk?
Sta mislis?
Korisnikov avatar
By Stripi
ah well, kad mi već postavljaš pitanje u formi "a zašto ste vi protjerali..." onda me moš zvat kako god hoćeš, dajem ti na volju i maštu. Zvali su me i gore, a i odrastao sam i valjda sazrio da me tuđa lupetanja ne pogađaju preveć, pogotovo ova poput tvojih.
Da si mislio nešto pobijat - ti bi to i pobio (za neku drugu diskusiju je što bi ti to točno pobijao) a odgovor tipa "ja bih to pobio u dva posta" nije odgovor, nego jeftin pokušaj da ispadne cool, pametan i duhovit. Ne da niti u jednoj kategoriji nisi osvojio Oscara, nego nisi dobio čak ni nominaciju.
Sa nacošima niti razgovaram, niti drkam.
No ko zna, nisam ja baš neki zadrti čoek.
Nista ti nisi razumeo zato sam rekao da predjemo na skajp jer bi mi se puno oduzilo ovo sa tobom a i kasnije mogli bi se opustiti.
Nisi dobro procitao post, rekao sam da navedes cinjenicno stanje na danasnji dan 2012 a ne da navodis sta se desil 1991 godine na danasnji dan.
Jako je ruzno da ti i ja licitiramo brojevima ubijenih i mucenih Hrvata i Srba.
Ja navedem slucaj Selotejp a ti nesto drugo i tako u beskraj dok potomci i preziveli te strahote i dalje uce ziveti sa tim.
Drzi mo se mi cinjenica pre i posle tih strahota.Ja sam pisao o tome.
Dakle koji je status Srba bio pre rata u Hrvatskoj, koliko ih je bilo, koji im je sada status i koliko ih ima.(pricamo o zadnjem progonu Srba iz HR ne o II sv ratu).
I onda mi reci gde vidis Veliku Srbiju i kako ti sada izgleda Hrvatska.
Mozes slobodno da navedes i gradove u kojima su Srbi bili vecinsko stanovnistvo a danas ih gotovo nema.
I nemoj samo da mi krenes sa pricom kako je Hrvatska vojska sprecila stvaranje Velike Srbije jer je jasno svakome da je Milosevic mogao uci i u Zagreb da je hteo.
Nema ideje Velike Srbije, to je Hrvatska propaganda koja je imala za cilj da prikrije Hrvatske teznje da trajno protera Srbe van svojih granica.
Nakon 100 godina to im je i uspelo i Hrvati slave ono sto je Hrvatska Katolicka crkva zapocela pre 100 godina, Pavelic nastavio kroz Jasenovac a Tudjman zavrsio Olujom, Bljeskom i slicnim zlocinackim akcijama.
Istina je da se ni danasnji hrvatski predsednik nije nazuljao vracajuci Srbe u Hr, vracajuci im stanarska prava, odstetu, status pre 90tih.
Citava istorija Hrvata u zadjnih 100 godina je sramotna i sramota se slavi u njoj.
Iskreno verujem da ce se narod u Srbiji opametiti i nauciti stosta iz primera Hrvatske te raskrstiti sa svojim zlocincima jasno obelezenim.
Koliko god sada smesno zvucalo Srbija ima daleko bolju buducnost od Hrvatske jer njena skorija istorija nece podleci lazi koja ce kostati mnoge naredne generacije.
Falsifikat je uvek losijeg kvaliteta od originala.
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2480787#p2480787]toba napisao:[/url]Nista ti nisi razumeo zato sam rekao da predjemo na skajp jer bi mi se puno oduzilo ovo sa tobom a i kasnije mogli bi se opustiti.
Nisi dobro procitao post, rekao sam da navedes cinjenicno stanje na danasnji dan 2012 a ne da navodis sta se desil 1991 godine na danasnji dan.
Aha, mi ćemo o današnjem stanju a tićeš o prošlosti?
toba napisao: Navedi mi te pizdarije.
Navedi mi cinjenicno stanje na danasnji dan.
Ja cu navesti proslost.
To tako nekako ide, ili?
Ne treba mi live objašnjavanje da vidim da igra ima malo pogluplja pravila. Pogotovo što za svakog igrača ne vrijede ista pravila.
Drzi mo se mi cinjenica pre i posle tih strahota.Ja sam pisao o tome.
Dakle koji je status Srba bio pre rata u Hrvatskoj, koliko ih je bilo, koji im je sada status i koliko ih ima.(pricamo o zadnjem progonu Srba iz HR ne o II sv ratu).
Dakle, Srba je po zadnjem prijeratnom popisu stanovništva službeno bilo 12,2% (molim bez one gluposti kako se tom broju treba pribrojiti i one koji su se izjašnjavali kao Jugoslaveni jer su se "samo Srbi izjašnjavali kao Jugoslaveni", što se nikako ne može sigurno utvrditi) a danas ih je, po popisu iz 2001. godine 4,5 %.

[quoote]I onda mi reci gde vidis Veliku Srbiju i kako ti sada izgleda Hrvatska.
Mozes slobodno da navedes i gradove u kojima su Srbi bili vecinsko stanovnistvo a danas ih gotovo nema.[/quote]
Meni Hrvatska danas izgleda skoro isto kao i 45-e godine (manje više) kad je dobila neke svoje avnojevske granice. A 1990.-1995e godine je izgledala malo prekrojeno sa nekakvim "autonomnim oblastima" koje su nosile pridjev - "Srpska".
Joj sorry, pa ja ne smijem reći šta je bilo prije nego šta je danas! Baš sam nepristojan.
I nemoj samo da mi krenes sa pricom kako je Hrvatska vojska sprecila stvaranje Velike Srbije jer je jasno svakome da je Milosevic mogao uci i u Zagreb da je hteo.
Napokon jedna točna konstatacija. Točno je da je Milošević mogao da je htio, ali eto, nije htio, pošto mu to nikad i nije bilo u planu. Crta koja se stalno spominjala i kojoj se težilo i skro skroz i ispunilo jest Virovitica - Karlovac - Karlobag.
Evo mape, da dobiješ jasniju sliku
Slika

Ups! Ja opet o nekoj prošlosti. No, evo mogu ustvrditi da to nije činjenično stanje na današnji dan.
Nema ideje Velike Srbije, to je Hrvatska propaganda koja je imala za cilj da prikrije Hrvatske teznje da trajno protera Srbe van svojih granica.
Nakon 100 godina to im je i uspelo i Hrvati slave ono sto je Hrvatska Katolicka crkva zapocela pre 100 godina, Pavelic nastavio kroz Jasenovac a Tudjman zavrsio Olujom, Bljeskom i slicnim zlocinackim akcijama.
Te su oni natjerali srpske akademike da napišu Memorandum koji je objavljen 3 godine prije svih događanja? Taj Dobrica je sigurno neki ustaški plaćenik, jedan kroz jedan.
Istina je da se ni danasnji hrvatski predsednik nije nazuljao vracajuci Srbe u Hr, vracajuci im stanarska prava, odstetu, status pre 90tih.
Apsolutno točno. Oko takvih stvari bi se trebali bolje založiti srpski političari, umjesto što stalno sipaju jeftine optužbe o genocidnosti. A mogli bi malo i pripomoć oko povratka Srba u Hrvatsku, kad već nisu pripomogli oko gradnje porušenog.
Citava istorija Hrvata u zadjnih 100 godina je sramotna i sramota se slavi u njoj.
Iskreno verujem da ce se narod u Srbiji opametiti i nauciti stosta iz primera Hrvatske te raskrstiti sa svojim zlocincima jasno obelezenim.
Koliko god sada smesno zvucalo Srbija ima daleko bolju buducnost od Hrvatske jer njena skorija istorija nece podleci lazi koja ce kostati mnoge naredne generacije.
Falsifikat je uvek losijeg kvaliteta od originala.
I sve ovo popraćeno uz neki dramatic sound. Puno bolje zvuči.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2480812#p2480812]Stripi napisao:
Crta koja se stalno spominjala i kojoj se težilo i skro skroz i ispunilo jest Virovitica - Karlovac - Karlobag.
Evo mape, da dobiješ jasniju sliku
Slika

Ubio si svaku moju volju da dalje pisem sa tobom, kad vidim bilborde, PP i EPP odustajem.
Ostaje ti jos samo mogucnost skajp drka sa cetnikom.
Po zelji mogu staviti i sajkacu na glavu.
Obecavam ti ejakulaciju na svaki piksel mojih 22 inca.
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2480674#p2480674]Stripi napisao:[/url]Bože mili Ante Gotovina ili ante gotovina (ne znam više ni sam kako da napišem a da me kapitaliziranje slova ne sjebe) ni sam ne zna na kakvom je on testu kod Vel boy-a! Jer da zna, noćima ne bi spavao. Ma šta noćima? Godinama!
A zamisli tu srecu kad prodje test.

Lud čovek.
Korisnikov avatar
By Vel boy
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2480729#p2480729]toba napisao:[/url]
pa sam zakljucio da si Hrvat moderator na Srpskom gej forumu koji drzi predavanja o nacionalizmu nas Srba na Srpskom forumu(sto u suprotnom slucaju je moguce kao disati pod vodom).
ovo.
ne znam da li je suprotan sluchaj moguc per se ili nije, ali sigurno da nije na nachin da Srbin (bar iz Srbije) kao moderator politichkog potforuma provocira i izvlachi iz konteksta lupajuci k'o maksim po diviziji, po personalnom nahodjenju i animozitetima.

@mars, nikakva sreca, samo situacija bi tada dobila raznobojne tonove. :)
btw. I love u too. :cvece:
Korisnikov avatar
By Stripi
I ode tako Vel boy u četnike.
Gdje je uvijek i bio ali je pokušavao to zamaskirat nekakvom kvazi političkom korekturom :yes:

@Toba
ne znaš da objasniš i ne znaš da pobiješ jer i ne možeš nit da objasniš nit da pobiješ.
I to ne zato što sam ja nešto super duper potkovan, nego samo zato što činjenice same rade protiv tebe.
A Skype mi nešto šteka. tako da šajkaču spremi za Vel boya, njega to posebno pali. :kiss:
:lol: ja sam uvijek govorio- nije moja krivica shto sam za ustashe (prikrivene ili otkrivene) chetnik a za neochetnike iste takve ustasha.
to shto si sebi stripisha glupo umislio da si neki pravednik medju narodima a otkrivash se bash prema takvima kakav jesi, je tvoj problem. :zastita:
Korisnikov avatar
By Stripi
uh, matere ti, meni govori da si ja neš umišljam čoek koji na pragu četrdesete trdi da će uvijek imat 21-u. Toliko o percepciji.
S Tobišom se slaže, sa Gotovinom bi se mogo složit, jes, Vel boy je jedan obični nacoš.
kakve veze ima moja lichnost (moja dob i juvenilan duh i izgled) i moje mjesto u svijetu s ovom tematikom te off-ovima koji se razvishe iz nje? :wtf: to je to tipichno prelazenje na obezvredjivanje na osobnom nivou u nedostatku argumenata. to rade trolovi i flejmashi, ne moderatori.
ja se s tobishom samo slozih u onom dijelu u kom ga citirah. to shto tebe posebno pogadja taj dio, tvoj problem. o gotovini mogu ublaziti mishljenje tek ako vidim da ne popushta ustashama i da je stvarno postao liberalniji.
a ti lazi i izvrci stripisha kol'ko 'ocesh.
Korisnikov avatar
By Stripi
isto koliko i moj potpis otprije nekoliko godina.
Koji mi je i nacoš Sheky spočitavao.
Ali dolazimo do starog zaključka - svi ste vi nacoši isti, koliko god se fini pretvarali :yes:
nope! tvoj potpis ima znatno vishe s ovom temom i off-ovima koji se razvishe iz nje nego shto ima moja ili tvoja dob te juvenilan ili seni(or)ilan :lol: duh/izgled. razmisli malo i vidjet cesh. sem toga, ja sam ironichno tvoj potpis pomenuo tek onda kada si ti mene pocheo nazivati chetnikom i lagati kako sam uvijek bio a maskirao se da nisam. :prst:
Korisnikov avatar
By Stripi
tvoj "juvenilan" izgled i osjećanje ravni su točnosti tvoji rečenica.
A da proviri taj nacoš iz tebe povremeno, kad ispališ sve tvoje nabubane politički korektne litanije, proviri.
U svojim naboljim manirima.

P.S. Super mi je kad se vako raspištoljiš pa se trudiš da rafalno odogovaraš :love:
kao prvo (ne)tochnost mog juvenilnog duha i izgleda ne bi trebala biti predmet tvog bilo kakvog zanimanja, pogotovo ne tvog prvog pominjanja na personalno obezvredjujuci nachin meni, van teme i konteksta. ovo tebi kao moderatoru, da je srece, se ne bi trebalo ni objashnjavati.

kao drugo, to shto se ti raspishtoljish da drugima brzopotezno lijepish etikete "nacosha" kad god ti neshto nije po volji, je posebna pricha.

a ko ne voli politichku korektnost i ko joj se ruga, necu mu je ni dati. :wink:
Korisnikov avatar
By Stripi
koliko je mene sjećanje služi, a ne treba ići dalje od ove stranice, ti si taj koji je počeo neš potezati.
Pa kak si skuvao, tako sad i kusaj :yes:

Niš ja nisam brzopotezno naljepio. Znamo se mi godinama. A taj nacoš proviri oprezno ali opet proviri.

Nije da ja ne volim političku koretknost, nego ne volim tu nabubanu i isforsiranu.
A to nije politička korektnost nego pokondirenost obične tikve.
ma, potegnuo sam, vidi molim te, kako li se samo usudih mater mi, chinjenicu:
toba: "pa sam zakljucio da si Hrvat moderator na Srpskom gej forumu koji drzi predavanja o nacionalizmu nas Srba na Srpskom forumu(sto u suprotnom slucaju je moguce kao disati pod vodom)."

ja: "ovo.
ne znam da li je suprotan sluchaj moguc per se ili nije, ali sigurno da nije na nachin da Srbin (bar iz Srbije) kao moderator politichkog potforuma provocira i izvlachi iz konteksta lupajuci k'o maksim po diviziji, po personalnom nahodjenju i animozitetima."

- pa si vrisnuo da sam ja neshto skuvao da kusham, stripisha. zbog tog "sam nacosh" shto chinjenichno iznosim stanje kakvo jeste, bez uruznjavanja ali i bez uljepshavanja?
a je li ima reciprochan sluchaj? ako ima, iznesi ga, ti volish i eto znash cheprkati po net-u, pa cu povuci rijech, ako dokazesh da ima.
Korisnikov avatar
By Stripi
još jedan video za Tobija

Ma sve su to izmišljotine.
Poznato je da politicari koje si prikazao u tim klipovima vole jeftin populizam i rade to na nacin koji je lozio Srbe svojevremeno, no Srbi su postali zahtevniji i to vise ne prolazi.
Vidis Hrvati su ostali isti kakvi su bili i 90tih.
Tudjamnova izjava pred Oluju sa kojom smo svi upoznati je sprovedena u delu.
Secas se one reci njegove "toboze" kad prica o ljudskim pravima Srba?

Dakle, ti mozes ovde kaciti klipove i mog ludog komsije koji jebe mater Tudjmanu ali zapravo nikada je nije jebao.

Drzimo se mi reci koje su sprovedene u delo.

Hrvati su planirali i sproveli u delo etnicko ciscenje Srba, njihov pokusaj da se odupru zlocinu nazvan je agresija Srba, ne priznajuci visevekovno postojanje toga naroda na tim prostorima.Time se salje poruka sopstvenom narodu(Hrvatima) da Jasenovac nije tako strasan i treba ga sto pre zaboraviti slaveci drugi zlocin Oluju kao nekakvu pobedu.
Zanimljivo je da najvece slavlje u Hrvata podrazumeva zlocin nad Srbinom.
To se prozima kroz celo Hrvatsko drustvo.
Pobede u sportu, pesmi, prica sa Kosovom, ulaskom u EU itd...
Korisnikov avatar
By Stripi
Otkad je to okupacija tuđe teritorije opiranje nečemu? Okupacija teritorija je okupacija teritorija. I još si pritom sasvim slučajno vojno nadmoćniji od onog od kojeg se "braniš".
Osim toga, ovo je samo danas slučajno naletilo na youtubeu, kad sam gledao neš sasvim drugo, pa rekoh da ti postam, da vidiš kako "nikad nije bilo projekta Velika Srbija". A ono, spominje li se ta granica, pa spominje.
Korisnikov avatar
By antibiotic
Verujem da ljudi (pa i politicari) mogu vremenom da promene svoje misljenje u skladu sa novim vremenom, prilikama i tendencijama, stavise, to se najcesce i desava, ali najbolje bi bilo da svi ovi sto su bili "aktivni" devedesetih ustupe mesto nekim novim ljudima. Ne moraju cak ni u zatvore, vec jednostavno da zauvek nestanu sa scene. Jedino se plasim da ti neki "novi" mogu biti jos gori od ovih "starih" koji su imali dovoljno vremena i iskustva da prevazidju nekadasnje stavove ili ih barem stave u neki deseti plan.
Paradoska radi, jedan Gotovina danas moze da ispadne liberalniji od nekih koji tek cekaju da izbuvaju svoj ultra-nacionalizam u vidu politickog delovanja i to nedvosmisleno. Isto vazi i za Vucica, recimo.

Da kojim slucajem u Hagu rat u ex-yu nije posmatran politicki, vec cisto pravno (da je, recimo, Gotovina dobio isti broj godina robije kao sto ce Mladic dobiti itd.) onda bi Hrvatska danas bila u daleko vecoj prednsoti, i to ne zbog toga sto je na pragu ulaska u EU, vec sto ima jednog Jospipovica za predsednika koji je neuporedivo bolji od Nikolica po mnogo cemu (ukljucujuci ceo drzavni vrh), cak javno izjavljuje da je agnostik, sto je u danas Srbiji nezamislivo za jednog predsednika.

Tako da, cisto politicki gledano, Srbija i Hrvatska jesu na neki nacin "izravljene" oslobajdnajem generala.

Jedini problem (eh da je jedini) ostaje obespravljenost izbeglica iz Hrvatske, ali njihova satisfakcija se ne postize osudjivanjem ovih generala na robiju (mogli bi jedno vreme da se raduju kao hrvati i onda nastave da zive u svojoj bedi), vec na nacin koji ce Hrvatskoj tek predstojati kao izazov, a to je povratak imovine i rad na smanjenu diskriminacije. ...sto je za izbeglice mnogo bitnije, stavise, ova "nepravda" bi trebala tek da ih potstakne u toj borbi, a hrvatska svoju "pobedu" kompenzuje dodeljivanjem apsolutnih prava za izbegle i prognane.

Vecina njih, posle dve decenije prognanstva, se ipak nece vratiti u svoje kuce, vec ce ih najverovatnije prodati pre ili kasnije, otici u inostranstvo (ako vec nisu) ili ostati u Srbiji (od cega bi drzava Srbija, zapravo, imala najvise koristi).
Korisnikov avatar
By Srklet
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2481901#p2481901]antibiotic napisao:[/url]

Jedini problem (eh da je jedini) ostaje obespravljenost izbeglica iz Hrvatske, ali njihova satisfakcija se ne postize osudjivanjem ovih generala na robiju (mogli bi jedno vreme da se raduju kao hrvati i onda nastave da zive u svojoj bedi), vec na nacin koji ce Hrvatskoj tek predstojati kao izazov, a to je povratak imovine i rad na smanjenu diskriminacije. ...sto je za izbeglice mnogo bitnije, stavise, ova "nepravda" bi trebala tek da ih potstakne u toj borbi, a hrvatska svoju "pobedu" kompenzuje dodeljivanjem apsolutnih prava za izbegle i prognane.
true dat. jebes sve te moralne satisfakcije, najbolje je udariti hrvatsku po dzepu, pa neka iskasljava pare za sve one oduzete stanove, spaljene kuce i sl.

nepovezano s time, ono sto meni ostaje misterij jest cinjenica da neki ljudi vec 17 godina zive u nekakvom jadnom izbjeglickom smjestaju. wtf?! ne kuzim tu psihologiju - u roku od 17 godina bih se ili vratio u tu neku banijsku vukojebinu ili bih nesto postigao u srbiji ili bih se odselio van ili bih se ubio. al nema sanse da bih 17 godina zivio u nekakvom izbjeglickom smjestaju. sto se dogodilo da su ti ljudi tako paralizirani, jel to samo socijalno pitanje ili i vise?
Korisnikov avatar
By antibiotic
najveci izbeglicki kamp je u radincu kod smedereva , pa u krnjaci kako je meni poznato. ima ih svih uzrasta i ne samo iz hrvatske - oni koji se nisu snasli u zemlji srbiji.
mediji su ih se, eto, opet setili kad je trebalo da kazu nesto o oslobadjanju gotovine, kako je to nepravedno itd.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=322924" target="_blank
By kartografija
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2481901#p2481901]antibiotic napisao:[/url]
Paradoska radi, jedan Gotovina danas moze da ispadne liberalniji od nekih koji tek cekaju da izbuvaju svoj ultra-nacionalizam u vidu politickog delovanja i to nedvosmisleno.
A po cemu je to Gotovina postao ''liberalan'' ? Pa on je i dalje heroj ''domoljubne'' javnosti, ali i skoro citave Hrvatske sto doduse govori vise o hrvatskom drustvu nego o Gotovini. Citava njegova ''liberalnost'' i toboznje slobodoumlje se zasniva na cinjenici da je nekolicini ''dragovoljaca'' zasmetalo njegovo maltene iznudjeno pozivanje Srba iz Hrvatske da se vrate u cemu je bilo iskrenosti taman koliko i u jugoslovenstvu Slobodana Milosevica. I Haradinaj takodjer poziva kosovske Srbe da se vrate, a prethodno je pobio sve svedoke koji ga mogu teretiti. Sve neki tolerantni i slobodoumni likovi. Blago Hrvatskoj i Kosovu sa takvim herojima nacije.
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!