Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Incest - da ili ne?

1. Protiv sam incesta
63
54%
2. Treba ga dozvoliti
32
28%
3. Neodlučan sam, ne zanima me...
21
18%
Korisnikov avatar
By Tungi
barni011 napisao:
Tungi napisao:Ja ne znam da je iko ovde spominjao 'nasilni incest' koji bi se mogao ( jeb'o vas koš) svrstati uz pedofiliju.

Ja sam rekao u svoje ime da je za mene neprihvatljiv u bilo kom obliku.
Mora da postoji negde granica morala u drustvu u kome zivimo, u Holandiji postoji grupa koja se zalaze za legalizaciju seksa sa zivotnjima.Eto dokle sve to ide.

A moralno je sve ono kako incest sex stivo biblija nalaže?
Korisnikov avatar
By Mars
Ovde kako vidim svi podrazumevaju heteroincest.

:sweet:
Korisnikov avatar
By Mars
Iako nisam pratio na casu - mogao sam da pretpostavim da ces ti, ako niko drugi, da vidi bigger picture!

(posebno ako su u njoj dva brata)

:D
Korisnikov avatar
By barni011
Na temi jeste li vjernik, sam postavio ucenje jednog Vladike na Bogoslovskom fakultetu koji upravo govori o bozijim zakonima koji se menjaju te se time pomera i granica morala.Crkva i sama pomera tu granicu.Ali granice negde mora biti, tako je bilo u svakom drustvu pa i u ovome.
Taj vladika homoseksualnost stavlja u okvire rodjenja i morala i odobrava ga kao istopolnu ljubav.On ga ne stavlja u okvire poredjenja sa zivotinjama tj pravda ga na taj nacin.To grese mnogi gejevi kad brane svoju seksualnost.
Postavlja se pitanje onda gde je granica devijantnog uma?Ako je incest prihvatljiv onda je i seks sa zivotinjama i ko zna sta vec.Gde to vodi ovo drustvo?
Razlika izmedju homoseksualnosti i incesta je velika.Sa homoseksualnoscu se radjas sa sklonosti ka incestu ne.Incest se kao takav moze oceniti moralno neprihvatljivim ponasanjem.
Korisnikov avatar
By Mars
Popeye napisao:and it's a moving picture! :drkanje:
And suddenly - nothing is the same! :zvezda:
Korisnikov avatar
By Tungi
barni011 napisao: To grese mnogi gejevi kad brane svoju seksualnost.
Sem ako im za to dozvolu ne daju neki četnički patrijarh ili vladika.
Korisnikov avatar
By speedygonsales
Dirrty napisao:@speedygonsales

U životinjskim grupama je incest uobičajena i prirodna pojava, što znači da je i to argument ZA? :awesome:
Не уобичајена али је има. Животиње се, заиста, паре инцестуозно, понекад, али само ако не могу да нађу јединке друге географске припадности.
In breeding и утиче на то да поједине врсте изумру.
Иако је то, овако гледано, природна појава не значи да је треба и усвојити.
ZlatnaPtica napisao:Kada bismo sledili zivotinjsku prirodu, onda bi bilo normalno skociti na nekoga na sred ulice i otimati mu hamburger i ruke i poklati se oko toga. Jer i to zivotinje rade. :awesome:

A i zivotinje koje su u bliskom krvnom srodstvu se cesto razmnozavaju. :P
Ако већ идемо у крајњост, који хамбургер онда? :)
Не, могу се направити извесне корелације али еволуцијом смо и постали супериорни управо избацивши поједине анималне ритуале.
Неки су и остали; породица једна од њих! :)
Korisnikov avatar
By Vel boy
barni011 napisao:
Vel boy napisao: ja mislim nishta drugo do kombinacija ovoga u drushtvu: hetero mushkarci, pogotovo ako su ochevi i muzevi, mogu sve, pa i raditi one stvari koje bi se inache smatrale naginanje incestu, pedofiliji, seks. zloupotrebi dece, silovanju.... bitno je da su "pravi" mushkarci, ochevi i muzevi, pozeljno rodoljubi, patriJote, tradicionalnih vrednosti, veeeeernici, pravi Srbi pravoslavci, poshtuju crkvu i vladike..... sve drugo je daleko manje vazno.
mizoginija, zar treba objashnjavati.....
kao i manifestacije potisnutog homo-eroticizma koji kod mnogih heteroseksualnih mushkaraca se manifestuje chesto ili upravo na opisani nachin ili na izvesne nachine u choporima mushkih grupnih ambijenata kao npr. sportski timovi, navijachke grupe, vojska, policija, mushka deca tj. sinovi, uchenici, shticenici, masa koja sledi..... i ostali iskljuchivo mushki ili umalo pa iskljuchivo mushki ambijenti.
edit: sliku jedino udopunjuje to shto ovo nije samo tradicija medju Srbima i u Srbiji vec manje-vishe ista ili slichna i kod drugih naroda na svetu, uklj. i zapadne. to nije opravdanje za Srbe ili bilo koga vec se radi o GLOBALNOJ potrebi pruzanja otpora takvoj tradiciji bila ona srpska ili bilo chija druga-isto sranje drugo pakovanje-ska

p.s. btw., mogao si pitati i popove shta oni misle i imaju reci za tu tradiciju u Srbiji......
Stoji sve sto si napisao
Ne mogu da znam sta svi svestenici misle
Svestenik kod koga ja idem sluzi u crkvi koja je svojevrstan hram ljubavi.
Zaduzbina Nikole Spasica koju je on podigao u slavu sv.Trifunu koga i pravoslavlje slavi kao coveka sa neizmernom ljubavlju prema prema svim zivim bicima.Trifun je od malena kao dete sirio ljubav jer je i sam odrastao u ljubavi svoje porodice.To univerzalno osecanje je sirio na druge.Takav je bio Nikola Spasic i tu crkvu je podigao iz velike ljubavi i postovanja prema svojoj rano preminuloj zeni koju je neizmerno voleo.Takav je i moj svestenik u shvatanju ljubavi i svakako ne promovise ono sto si gore naveo.
To je ta Srbija koja je negde nestala i gura se u zaborav.

Drago mi je da je tako ako je tako! :sesir:
Korisnikov avatar
By Vel boy
barni011 napisao:Na temi jeste li vjernik, sam postavio ucenje jednog Vladike na Bogoslovskom fakultetu koji upravo govori o bozijim zakonima koji se menjaju te se time pomera i granica morala.Crkva i sama pomera tu granicu.Ali granice negde mora biti, tako je bilo u svakom drustvu pa i u ovome.
Taj vladika homoseksualnost stavlja u okvire rodjenja i morala i odobrava ga kao istopolnu ljubav.On ga ne stavlja u okvire poredjenja sa zivotinjama tj pravda ga na taj nacin.To grese mnogi gejevi kad brane svoju seksualnost.
Postavlja se pitanje onda gde je granica devijantnog uma?Ako je incest prihvatljiv onda je i seks sa zivotinjama i ko zna sta vec.Gde to vodi ovo drustvo?
Razlika izmedju homoseksualnosti i incesta je velika.Sa homoseksualnoscu se radjas sa sklonosti ka incestu ne.Incest se kao takav moze oceniti moralno neprihvatljivim ponasanjem.

Apsolutno!

samo Pedja :pokazuje: od gejeva bi hteo od gejeva da se poistovecuju s incest tematikom. i jadan trchi da s palmom bude u istoj emisiji nadrkanih trash shit talk-show-ova pa bezi kad ga ovaj mamlaz napadne. a, shta je ochekivao kada sam jadni Pedja daje palmi na vaznosti samim pristajanjem da ikako i uchestvuje u nechemu gde i ta bezvrata spodoba.

elem, back ont ja uopshte ne kontam kog djavola je ova tema opet ozivljena ovde.
zatvoriti ovu gnusnu, i u najblazem sluchaju, NEVAZNU temu! sve je recheno shto se imalo reci, sada KAPAK! :hvala:
Korisnikov avatar
By hlaefdige
Mars napisao:Ovde kako vidim svi podrazumevaju heteroincest.

:sweet:

:radosnice:
Korisnikov avatar
By barni011
Vel boy napisao: samo Pedja :pokazuje: od gejeva bi hteo od gejeva da se poistovecuju s incest tematikom. i jadan trchi da s palmom bude u istoj emisiji nadrkanih trash shit talk-show-ova pa bezi kad ga ovaj mamlaz napadne. a, shta je ochekivao kada sam jadni Pedja daje palmi na vaznosti samim pristajanjem da ikako i uchestvuje u nechemu gde i ta bezvrata spodoba.
Upravo tako, a to nije aktivizam i samo steti LGBT populaciji, ono sa cim se LGBT populacija susrece svakodnevno kao problemom i sa cim ce tek da se susrece je stavljeno u drugi plan.
Proslogodisnja parada je imala smisao jer je pokazala da mi postojimo, probudila drustvo.Posle toga je trebalo uciniti neke druge korake.Ali nekome je interes da ovu pricu stalno vraca na pocetak i obracunava se sa umovima kao sto je Palma.
Korisnikov avatar
By Srklet
kome? :trep: joj sto ne volim te neodredjene izjave i "analize". kome je interes? zasto? s kojim ciljem?

sta mi vrijedi to 'nekome je nesto nekad nekako'...
Korisnikov avatar
By spliff
speedygonsales napisao: Не уобичајена али је има. Животиње се, заиста, паре инцестуозно, понекад, али само ако не могу да нађу јединке друге географске припадности.
in breeding?
geografska pripadnost?
what the fuck?
Korisnikov avatar
By barni011
Popeye napisao:kome? :trep: joj sto ne volim te neodredjene izjave i "analize". kome je interes? zasto? s kojim ciljem?

sta mi vrijedi to 'nekome je nesto nekad nekako'...
Kome? .......
Zasto? ......pare
Sa kojim ciljem? .........pare
Korisnikov avatar
By speedygonsales
spliff napisao:
speedygonsales napisao: Не уобичајена али је има. Животиње се, заиста, паре инцестуозно, понекад, али само ако не могу да нађу јединке друге географске припадности.
in breeding?
geografska pripadnost?
what the fuck?
Теби се пуно ствари треба објаснити... Што не прогуглаш мало уместо што неким ишчуђавањем очекујеш да ти ја дам линкове?

In breeding - Размножавање генетски повезаних/блиских животиња.
http://en.wikipedia.org/wiki/Inbreeding

Што се тиче географске припадности, радије бих ти дао једну напреднију студију, која се мени допала, уместо пуког објашњења. Додатне едукације никада није на одмет! Она пружа мало другачије становниште од онога који сам горе навео као аргумент, али ваља видети обе стране!
Ако тражиш пуку дефиницију, сигуран сам да ће ти је Гугл пружити.
http://www.sciencedirect.com/science/ar ... 7299912563

EDIT: Има и овде одличних ствари за прочитати на ту тему!
http://en.wikipedia.org/wiki/Reproductive_isolation
Korisnikov avatar
By speedygonsales
А то. Па, колико сам ја видео ишчитавајући неке радове, користе се оба термина. Схватио сам то као и наш пример - горе поменути/горепоменути.
Korisnikov avatar
By Vel boy
barni011 napisao:
Vel boy napisao: samo Pedja :pokazuje: od gejeva bi hteo od gejeva da se poistovecuju s incest tematikom. i jadan trchi da s palmom bude u istoj emisiji nadrkanih trash shit talk-show-ova pa bezi kad ga ovaj mamlaz napadne. a, shta je ochekivao kada sam jadni Pedja daje palmi na vaznosti samim pristajanjem da ikako i uchestvuje u nechemu gde i ta bezvrata spodoba.
Upravo tako, a to nije aktivizam i samo steti LGBT populaciji, ono sa cim se LGBT populacija susrece svakodnevno kao problemom i sa cim ce tek da se susrece je stavljeno u drugi plan.
da, ali mora se shvatiti da pedja ne predstavlja gejeve vec samog sebe.
istina, GLIC bi trebao da zamoli Pedju da on kao takav kakav je bude odvojen od gej reprezentativnih udruzenja.
barni011 napisao: Proslogodisnja parada je imala smisao jer je pokazala da mi postojimo, probudila drustvo.Posle toga je trebalo uciniti neke druge korake.Ali nekome je interes da ovu pricu stalno vraca na pocetak i obracunava se sa umovima kao sto je Palma.
Gej Prajd je u svakoj drzavi Evrope ili vec tradicija ili se radi na tome da bude tradicija. Dakle, nema odustajanja od Gej Prajda. I, svakako tu nema shta izmishljati kao da neki materijalni interes tim svim diriguje vec- zahtevi za sveukupno poboljshanje polozaja GLBTIQA populacije u drushtvu.

palmu treba unishtiti! Pedja je tu najmanje vazan.
Korisnikov avatar
By Srklet
Vel boy napisao: istina, GLIC bi trebao da zamoli Pedju da on kao takav kakav je bude odvojen od gej reprezentativnih udruzenja.
samo malo, zbunjen sam. GLIC = azdejkovic? ili ne? :nesiguran:

ja sam uvijek mislio da je to ta nekakva organizacija koju je on osnovao da se moze javljati na natjecaje za donatorske novce. i da tu nema nikog drugog. :neznam:
By ...Sitnicava...
barni011 napisao:
E a da te pitam nesto, mada je offtopik prakticno.
Sta ti mislis o dvostrukim standardima u pedofiliji?
Nedavno sam prvi put cuo da su uhapsene 2-3 zene ali ne kao konzumatorke vec kao neko ko je rasturao taj materijal.
Zasto su zene izuzete iz toga kad po interenetu ima gomila sajtova gde zena od 60 godina ima seks sa nekim desetogodisnjakom ili starijim maloletnikom.
Jesu li zene uopste sklone pedofiliji kao muskarci?

samo ukratko da ne odemo u off topic, izvinjavam se unapred
Iskreno, ne znam, mogu da pretpostavljam da su skloniji muškarci. Žene su izuzete, verujem, zbog toga što klince obično (podvlačim obično) loži to iskustvo, a za devojčice je u obrnutom slučaju to trauma. Mada, naravno da mislim da jednako treba kažnjavati oba pola, s tim što prednost dajem prisilnom uvođenju u te igre.
Korisnikov avatar
By Partybreaker
Mišljenja sam da je incest bolest. Psihički poremećaj. Seks sa roditeljima/rodbinom? What the fuck?!

Valjda zato što imam u familiji praktikante ovakvih stvari (incestofil?) i bolesno mi je uopšte pomišljati da neko može imati seksualne odnose sa, u ovom slučaju, majkom i sestrom.
Korisnikov avatar
By Hys.
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2395792#p2395792]...Sitnicava... napisao:[/url]
barni011 napisao:
E a da te pitam nesto, mada je offtopik prakticno.
Sta ti mislis o dvostrukim standardima u pedofiliji?
Nedavno sam prvi put cuo da su uhapsene 2-3 zene ali ne kao konzumatorke vec kao neko ko je rasturao taj materijal.
Zasto su zene izuzete iz toga kad po interenetu ima gomila sajtova gde zena od 60 godina ima seks sa nekim desetogodisnjakom ili starijim maloletnikom.
Jesu li zene uopste sklone pedofiliji kao muskarci?

samo ukratko da ne odemo u off topic, izvinjavam se unapred
Iskreno, ne znam, mogu da pretpostavljam da su skloniji muškarci. Žene su izuzete, verujem, zbog toga što klince obično (podvlačim obično) loži to iskustvo, a za devojčice je u obrnutom slučaju to trauma. Mada, naravno da mislim da jednako treba kažnjavati oba pola, s tim što prednost dajem prisilnom uvođenju u te igre.

udjoh u temu samo da vidim dal je postovala sitnicava :lol:

ok, izlazim, sori za off :peace:
Korisnikov avatar
By Alejandro
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=1880560#p1880560]MDNA napisao:[/url]
Originally posted by Sheytan

Uslov za to bio bi da su obe strane punoletne, da su poslovno sposobne, odnosno pri zdravoj pameti i da su se u to upustile slobodnom voljom.
ok

Originally posted by Sheytan
pri zdravoj pameti
hm

u svakom slučaju, ako roditelj poševi svoje dete to je jer je kreten i ako to dete ''pristane'' bez obzira na godine, znači da ga je taj roditelj od malena učio da je to što oni rade ok. :hamlet:

ne znam
nisam za ovo sa roditeljima
ne znam
im so confused! :crash:
glasao pod 3
meni ni iz džepa ni u džep
Jesi li cuo za edipov kompleks?

Sto se same teme tice, radije bih da se ne mesam.
U principu, kao grupa koja se redovno susrece sa takvim osudama, bilo bi ocekivano da se solidarisemo.
Korisnikov avatar
By bern
mene jeza uhvati svaki put kad vidim naslov ove teme.
Korisnikov avatar
By Alejandro
Ukratko, po Frojdu, svako od nas podsvesno gaji seksualne porive prema jednom od roditelja, dok onog drugog smatra suparnikom i tezi da ga eliminise.

Tesko je da se proguta, znam, ali treba razmotriti.
Frojd se u vise navrata dokazao merodavnim. Barem po meni.

Bern, tema jeste skakljiva, ali ne mozemo ignorisati tako nesto, praveci se da ne postoji.
Ako nista drugo, mozes da podvuces paralelu izmedju incesta i homoseksualnosti u pogledu tezine asimilacije drustvu i prihvatanja od strane istih.
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!