[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2426377#p2426377]Simor napisao:[/url]Ako dobro razumem:
(1) Tokom hladnog rata, Sjedinjene Države i SSSR su zajedno vodile rat protiv (a) levičara, (b) pacifista i (c) imalo anarhista (to je, pretpostavljam, neka subkulturna frakcija anarhista).
(2) Nakon hladnog rata, putinovci su odlučili da pišu u Njujork tajmsu, svesni da, na žalost, ima republikanaca koji čitaju Njujork tajms. (U progresivnom svetu, naravno, prodavci i prodavačice na kioscima bi najpre ispitali ideološku podobnost kupca pre nego bi mu/joj prodali neke dnevne novine ili magazin.)
(3) Cilj pisanja u Njujork tajmsu jeste da se udruže republikanci i putinovci.
(4) Cilj ovog udruženog zločinačkog poduhvata jeste da se vrate na scenu hladnoratovski stereotipi i da se održi real-kapitalizam (i ovo je, pretpostavljam, subkulturna frakcija kapitalizma) e ne bi li se republikanci i putinovci, posredstvom Njujork tajmsa, borili protiv levičara, pacifista i imalo anarhista.
(5) Vel boy je levičar, pacifista i imalo anarhista. Njujork tajms želi da izvrši asasinaciju ovog ljudskopravnog i progresivnog geja. Pussy Riot su tu samo kolateralna šteta.

Da bi ti dobro razumeo, nemam problem odgovoriti iskreno i tachno, bash tako po pobrojanim pasusima, pazljivo chitati, ako zelish:
(1) u veliku ruku- da. hladni rat je bio veliki BIZNIS stoleca koji je odgovarao i vrhushkama SSSR-a i Amerike. na udaru su pre svega bili svi domicilni Rusi (i ostali pojedinci, ideje, intelektualci, jednom rechju disidenti iz reda ex-SSSR naroda i narodnosti) koji se nisu slagali s birokratsko staljinistichkoidnim dogmama u SSSR-u te Amerikanci koji se nisu slagali s real-kapitalistichkim americhkim exceptionalistichkim ultradesnicharskim (na americhki nachin) dogmama u Americi.
na udaru i najvishe izlozene stalnom potencijalu rata (bilo nuklearnog ili ne) su, pored celog sveta u sluchaju nuklearnog rata, bile narochito zemlje severne Evrope kuda su se shpijunsko-"pacovski" ratoborni s elementima naredjenih terorizama kanali obe strane nadmetali, podrivali socijaldemokratsko uredjenje i tradiciju nordijskih zemalja, te cela teritorija Nemachke (pogotovo onda Zapadne te Zap. Berlin-a) gde je socijaldemokratija uvek bila takodje jaka, sve i kad i ako nije bila vladajuca), zatim Grchka, Turska (poznate teritorije nadmetanja shpijunsko-"pacovskih" ratobornih s elementima naredjenih terorizama kanala) a shto je otezalo napredak i susedsku saradnju obe zemlje te usporilo jachanje socijaldemokratije u obe. i svakako, zemlje ex-Yu, na odredjen nachin.
Evropski kontinent za vreme hladnoratovskog biznisa je bio eksperimentalno igralishte, od strane obe hladnoratovske strane, stalno suocheno s kobnim posledicama, no, narochito na udaru su bili oni delovi Evrope koji su imali najsnaznije glasove protiv hladnoratovske binarnosti (treci put nordijskih zemalja uklj. najizlozeniju Finsku) te oni delovi Evrope koji su geografski bili najizlozeniji strahovitom sudaru koji je bio pretio (jugoistochna Evropa te opet severno-severoistochna Evropa npr. Finska).
(2) na NYT je izvesni Vadim, kako saznajem kasnije, s najblaze recheno konfuznim namerama, uzeo da se javi jer je NYT jednostavno najchitaniji u Americi i jedan je od najchitanijih i na svetu.
ono shto si stavio u zagrade u ovom pasusu su ti fencysmurf-ovske cinichne podvale na koje se necu osvrnuti drugim do podsmehom
(3) cilj izvesnog Vadimovog pisanja bi potencijalno mogao da vuche na tu stranu. if it talks like a duck, if it walks like a duck, it's a duck. ja samo call a spade a spade.
no, kasnije doznajem od Misfit-a (hvala, Misfit!

) da je zapravo nejasno shta je vadim hteo da kaze.
NYT je jedino kao medij koji ochito vrednuje slobodu govora raznolikih politichko-ideoloshkih spektara samo objavio Vadimovu konfuziju.
(4)Nema udruzenog zlochinachkog poduhvata sa strane NYT-a. Ne izvrci i ne podmeci shto nisam rekao, Simore!

kao shto rekoh NYT je jedino kao medij koji ochito vrednuje slobodu govora raznolikih politichko-ideoloshkih spektara samo objavio Vadimovu konfuziju.
(5)

opet zainaceno i lazovski izvrcesh! otkad je tebi Simore goebbels-ova praksa da ponavljanje lazi chini od iste "istinu" postao modus operandi?
dakle, opet, ne NYT vec oni koji se slazu s onim za shto sam mislio juche da je vadim bio pisao su pretnja progresivnim i pacifistichkim ljudima koji se bore za bolji, poshteniji, iskreno pravedniji svet!
da, moj magnum crimen je shto juche ne imadoh vremena da sam prochitam Vadimov tekst, no bio sam se poneo jucherashnjim Misfit-ovim postom koji mi je dao dovoljno indicija da rekoh juche shto rekoh, u biti, anticipiram i ne bih bio iznenadjen da neki putinovac se javlja u zapadne ili medjunarodne for that matter medije da kroz masku ulagivanja zapadu zapravo poziva na udruzenost s zapadnim ultradesnicharskim dogmatama s kojim biznis stereotipa hladnog rata valja nastaviti.
ukoliko sam prenaglio u sluchaju Vadima, ja se eto izvinjavam shto potrchah pred rudo tu.
no i dalje stoji da je vrlo konfuzno shta tachno Vadim zeli reci.
a, tebi Simore ostavljam svu gorchinu i kiselinu fencysmurf-ove ideoloshke shkole.