Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Incest - da ili ne?

1. Protiv sam incesta
63
54%
2. Treba ga dozvoliti
32
28%
3. Neodlučan sam, ne zanima me...
21
18%
Korisnikov avatar
By spliff
ManToy napisao:To bi jos vise degradiralo gejeve.

pretpostavljam da nas (malo) manje degradira chinjenica da volimo kurac?
Korisnikov avatar
By hlaefdige
sto bi rekla jedna mala osobica "sta me se samo smatra!"

sta ja ima da budem za ili protiv necijeg tako neceg sto nema veze sa mnom.
Korisnikov avatar
By Dear Lucy
ne zanima me..u Srbiji, ako ne grešim, niko "ne ide u zatvor" ako su oboje punoletni / što se tiče uvodnog posta, brat i sestra nisu u pravoj liniji krvnog srodstva. sklapanje braka je već druga priča. e sad, krivično delo ako je rođak maloletan - skroz diskutabilno rešenje. po meni, i tu bi trebalo ostati u sferi opštih pravila, pa kao obljubu predvideti seks sa detetom (ispod 14 godina). okolnost što su rođaci ne bi trebalo tu ništa da menja. zaštita javnog morala, rodosrkvnuće? gde je onda ta zaštita kad se seksaju punoletni srodnici? bzvz..
Korisnikov avatar
By barni011
Dear Lucy napisao:ne zanima me..u Srbiji, ako ne grešim, niko "ne ide u zatvor" ako su oboje punoletni / što se tiče uvodnog posta, brat i sestra nisu u pravoj liniji krvnog srodstva. sklapanje braka je već druga priča. e sad, krivično delo ako je rođak maloletan - skroz diskutabilno rešenje. po meni, i tu bi trebalo ostati u sferi opštih pravila, pa kao obljubu predvideti seks sa detetom (ispod 14 godina). okolnost što su rođaci ne bi trebalo tu ništa da menja. zaštita javnog morala, rodosrkvnuće? gde je onda ta zaštita kad se seksaju punoletni srodnici? bzvz..
Znas sta meni jos nije jasno, ovaj primer koji je tradicija u Srbiji.

Odevede muz zenu u porodiliste, ona se porodi, jave ocu da je sin, on ode u porodiliste dovede zenu i sina kuci, onda ga kupaju, i onda tata kaze sinu "vidi tatinog kuronje pa mu sve sa prstom dodirne pisu".I to je normalno.Tome cak prisustvuje cesto uza rodbina, tetke, strine :lol:
A zanima me kako onda ta situacija nije normalna kad je u pitanju zensko dete.Zasto tata onda ne kaze, vidi tatinu pickicu, pa je prstom dodirne.

Nije li ovo prvo vec najava incesta ili pedofilije, ali je opravdano jer se radi o muskom detetu?
Sta ti mislis o tome?

Unapred se izvinjavam zbog upotrebljenih reci ali nemoguce je drugacije predstaviti ovu situaciju.
By ...Sitnicava...
barni011 napisao:
Odevede muz zenu u porodiliste, ona se porodi, jave ocu da je sin, on ode u porodiliste dovede zenu i sina kuci, onda ga kupaju, i onda tata kaze sinu "vidi tatinog kuronje pa mu sve sa prstom dodirne pisu".I to je normalno.Tome cak prisustvuje cesto uza rodbina, tetke, strine :lol:
A zanima me kako onda ta situacija nije normalna kad je u pitanju zensko dete.Zasto tata onda ne kaze, vidi tatinu pickicu, pa je prstom dodirne.

Nije li ovo prvo vec najava incesta ili pedofilije, ali je opravdano jer se radi o muskom detetu?
Ne, to je samo kult Muškog Polnog Ograna. I nisi napravio dobru analogiju - ako se otac ponosito ophodi prema sinovljevoj piši, onda bi majka trebalo da se diči ćerkinim genitalijama koje su tako slatke i majušne poput njenih. Pritom ih razbaruši i zadovoljno se nasmeje.
Dakle, to što si naveo, po meni, nije nikakav inicijalni incest, već suvišna fama oko penisa. Pored toga, žene ne dobijaju nikakve ekstra bodove za izgled (da ne govorim o veličini) svog polnog organa, što nije slučaj sa muškarcima kod kojih veliki broj stiče svoju samouverenost po tom osnovu. Zbog kulta i navodne važnosti veličine muškog polnog organa postoji sindrom koji se naveo. Ne sumnjam da neke očeve loži svakodnevno navlačenje mališine kožice, no o patologiji ne bih.
Korisnikov avatar
By Dear Lucy
barni011, za psihologiju sam duduk, sa pravom se nekako i snalazim :) no, sitnicava je to sasvim iscrpno pojasnila.. i.. da ne citiram Čolu :)
Korisnikov avatar
By mOwbid
ko sam ja bilo sta da kazem?

ako nije bas jako blisko... sta sad.

edit: sve dok ne prave decu.
Korisnikov avatar
By Vel boy
barni011 napisao:
Dear Lucy napisao:ne zanima me..u Srbiji, ako ne grešim, niko "ne ide u zatvor" ako su oboje punoletni / što se tiče uvodnog posta, brat i sestra nisu u pravoj liniji krvnog srodstva. sklapanje braka je već druga priča. e sad, krivično delo ako je rođak maloletan - skroz diskutabilno rešenje. po meni, i tu bi trebalo ostati u sferi opštih pravila, pa kao obljubu predvideti seks sa detetom (ispod 14 godina). okolnost što su rođaci ne bi trebalo tu ništa da menja. zaštita javnog morala, rodosrkvnuće? gde je onda ta zaštita kad se seksaju punoletni srodnici? bzvz..
Znas sta meni jos nije jasno, ovaj primer koji je tradicija u Srbiji.

Sta ti mislis o tome?

Unapred se izvinjavam zbog upotrebljenih reci ali nemoguce je drugacije predstaviti ovu situaciju.
shta ti mislish shta je to?

ja mislim nishta drugo do kombinacija ovoga u drushtvu: hetero mushkarci, pogotovo ako su ochevi i muzevi, mogu sve, pa i raditi one stvari koje bi se inache smatrale naginanje incestu, pedofiliji, seks. zloupotrebi dece, silovanju.... bitno je da su "pravi" mushkarci, ochevi i muzevi, pozeljno rodoljubi, patriJote, tradicionalnih vrednosti, veeeeernici, pravi Srbi pravoslavci, poshtuju crkvu i vladike..... sve drugo je daleko manje vazno.
mizoginija, zar treba objashnjavati.....
kao i manifestacije potisnutog homo-eroticizma koji kod mnogih heteroseksualnih mushkaraca se manifestuje chesto ili upravo na opisani nachin ili na izvesne nachine u choporima mushkih grupnih ambijenata kao npr. sportski timovi, navijachke grupe, vojska, policija, mushka deca tj. sinovi, uchenici, shticenici, masa koja sledi..... i ostali iskljuchivo mushki ili umalo pa iskljuchivo mushki ambijenti.
edit: sliku jedino udopunjuje to shto ovo nije samo tradicija medju Srbima i u Srbiji vec manje-vishe ista ili slichna i kod drugih naroda na svetu, uklj. i zapadne. to nije opravdanje za Srbe ili bilo koga vec se radi o GLOBALNOJ potrebi pruzanja otpora takvoj tradiciji bila ona srpska ili bilo chija druga-isto sranje drugo pakovanje-ska

p.s. btw., mogao si pitati i popove shta oni misle i imaju reci za tu tradiciju u Srbiji......
Korisnikov avatar
By Dirrty
Ako uzmemo u obzir da je porodica društvena pre nego prirodna tvorevina, onda ne vidim problem u tome. Jedino je problematično potomstvo iz takvog odnosa, ali u medicinu se već ne razumem dovoljno.

Ukoliko postoji obostrana saglasnost sposobnih i nezavisnih ljudi, ja im sigurno ne mogu, niti želim zabraniti bilo šta. Bojim se da će ovakve neuobičajene slobode dovoditi do dodatnih nemira u već ionako haotičnom svetu.
Korisnikov avatar
By speedygonsales
А зашто би узели да је породица друштвена пре него природна категорија?
Ако су нам животиње неки репер "природног" понашања лишеног више интелигенције онда сасвим сигурно можемо да кажемо да је породица природна творевима.
Многе животиње (вукови, лавови, пингвини...) живе читав живот у породицама. Делфини и китови одгајају децу док не буду способна да самостално живе када се раздвајају што је, такође, форма неке породице.
Korisnikov avatar
By barni011
...Sitnicava... napisao:
barni011 napisao:

Ne, to je samo kult Muškog Polnog Ograna. I nisi napravio dobru analogiju - ako se otac ponosito ophodi prema sinovljevoj piši, onda bi majka trebalo da se diči ćerkinim genitalijama koje su tako slatke i majušne poput njenih. Pritom ih razbaruši i zadovoljno se nasmeje.
Dakle, to što si naveo, po meni, nije nikakav inicijalni incest, već suvišna fama oko penisa. Pored toga, žene ne dobijaju nikakve ekstra bodove za izgled (da ne govorim o veličini) svog polnog organa, što nije slučaj sa muškarcima kod kojih veliki broj stiče svoju samouverenost po tom osnovu. Zbog kulta i navodne važnosti veličine muškog polnog organa postoji sindrom koji se naveo. Ne sumnjam da neke očeve loži svakodnevno navlačenje mališine kožice, no o patologiji ne bih.
Da, fama oko penisa je cudo, bogledaj blentin avatar :lol:

E a da te pitam nesto, mada je offtopik prakticno.
Sta ti mislis o dvostrukim standardima u pedofiliji?
Nedavno sam prvi put cuo da su uhapsene 2-3 zene ali ne kao konzumatorke vec kao neko ko je rasturao taj materijal.
Zasto su zene izuzete iz toga kad po interenetu ima gomila sajtova gde zena od 60 godina ima seks sa nekim desetogodisnjakom ili starijim maloletnikom.
Jesu li zene uopste sklone pedofiliji kao muskarci?

samo ukratko da ne odemo u off topic, izvinjavam se unapred
Korisnikov avatar
By speedygonsales
Блискост и узајамна брига тих заједница мери се са оном присутном у људским породицама. Они брину једни о другима, негују се и тугују за изгубљенима...
То што немају способност да схвате сопствено постојање ништа мање вредним не чини мој аргумент.

Ја не змам како би се, другачије, уопште проверило да ли је нешто "природно" или не.
Korisnikov avatar
By ZlatnaPtica
Kada bismo sledili zivotinjsku prirodu, onda bi bilo normalno skociti na nekoga na sred ulice i otimati mu hamburger i ruke i poklati se oko toga. Jer i to zivotinje rade. :awesome:

A i zivotinje koje su u bliskom krvnom srodstvu se cesto razmnozavaju. :P
Korisnikov avatar
By barni011
Vel boy napisao: ja mislim nishta drugo do kombinacija ovoga u drushtvu: hetero mushkarci, pogotovo ako su ochevi i muzevi, mogu sve, pa i raditi one stvari koje bi se inache smatrale naginanje incestu, pedofiliji, seks. zloupotrebi dece, silovanju.... bitno je da su "pravi" mushkarci, ochevi i muzevi, pozeljno rodoljubi, patriJote, tradicionalnih vrednosti, veeeeernici, pravi Srbi pravoslavci, poshtuju crkvu i vladike..... sve drugo je daleko manje vazno.
mizoginija, zar treba objashnjavati.....
kao i manifestacije potisnutog homo-eroticizma koji kod mnogih heteroseksualnih mushkaraca se manifestuje chesto ili upravo na opisani nachin ili na izvesne nachine u choporima mushkih grupnih ambijenata kao npr. sportski timovi, navijachke grupe, vojska, policija, mushka deca tj. sinovi, uchenici, shticenici, masa koja sledi..... i ostali iskljuchivo mushki ili umalo pa iskljuchivo mushki ambijenti.
edit: sliku jedino udopunjuje to shto ovo nije samo tradicija medju Srbima i u Srbiji vec manje-vishe ista ili slichna i kod drugih naroda na svetu, uklj. i zapadne. to nije opravdanje za Srbe ili bilo koga vec se radi o GLOBALNOJ potrebi pruzanja otpora takvoj tradiciji bila ona srpska ili bilo chija druga-isto sranje drugo pakovanje-ska

p.s. btw., mogao si pitati i popove shta oni misle i imaju reci za tu tradiciju u Srbiji......
Stoji sve sto si napisao
Ne mogu da znam sta svi svestenici misle
Svestenik kod koga ja idem sluzi u crkvi koja je svojevrstan hram ljubavi.
Zaduzbina Nikole Spasica koju je on podigao u slavu sv.Trifunu koga i pravoslavlje slavi kao coveka sa neizmernom ljubavlju prema prema svim zivim bicima.Trifun je od malena kao dete sirio ljubav jer je i sam odrastao u ljubavi svoje porodice.To univerzalno osecanje je sirio na druge.Takav je bio Nikola Spasic i tu crkvu je podigao iz velike ljubavi i postovanja prema svojoj rano preminuloj zeni koju je neizmerno voleo.Takav je i moj svestenik u shvatanju ljubavi i svakako ne promovise ono sto si gore naveo.
To je ta Srbija koja je negde nestala i gura se u zaborav.
By Hans
Ako se vole deca, neka. :giggle:

Apsolutno ne.
Stavljanje incesta u isti koš sa pravima LGBT populacije je isto kao stavljanje pedofilije u isti koš sa pravima LGBT populacije.

A Oberbegriff im je uskakanje sebi u usta.
Korisnikov avatar
By barni011
Nisu, samo su stvoreni od istih elemenata kao zivotinje.
Mnogo ste se vezali za svoje materijalno tj telo.
Duse nam se razlikuju.Tvoja dusa za razliku od zivotinjske ima sva oblicja duse tvog stvaraoca.Ta psihicka svojstva ti daju poseban polozaj na zemlji, bez toga ne bi bio gospodar ni sebe ni materijalnog ni organskog na zemlji.Ti imas potpunu kontrolu i vlast nad sobom zivotinja nema.
Porediti incest i sta znam jos sa zivotinjama je bez ikakvog osnova.Onda je i pedofilija opravdana jer i toga ima kod zivotinja.
Mante se toga.
Korisnikov avatar
By Tungi
Ja ne znam da je iko ovde spominjao 'nasilni incest' koji bi se mogao ( jeb'o vas koš) svrstati uz pedofiliju.
By Kragi
Uz to...
Ja u to ne verujem, mada ne mogu da tvrdim. Daj primer pedofilije kod zivotinja?
Nekako mi se cini da je kod njih definisano vreme i nacin parenja i karakterisa ga fizicka zrelost kao i promena kojom traze partnere. sexuqlnog odnosa kod zivotinja 'pre vremena' nema.
Mada je moguce da gresim.
Korisnikov avatar
By barni011
Tungi napisao:Ja ne znam da je iko ovde spominjao 'nasilni incest' koji bi se mogao ( jeb'o vas koš) svrstati uz pedofiliju.
Incest je incest, pedofilija je pedofilija ja to nisam izjednacio.
Ne znam sta si hteo da kazes sa tim nasilni?
Dete nije uvek ni svesno da je predmet bludne radnje, nije nuzan samo seks da bi pedofil uzivao u zadovoljstvu, tj. ne mora se sila upotrebitim i to svakako ne opravdava pedofila.
Te tako ne vidim ni koja je razlika izmedju nasilnog i nenasilnog incesta ako kazemo da je incest sam po sebi neprihvatljiv.
Ja sam rekao u svoje ime da je za mene neprihvatljiv u bilo kom obliku.
Mora da postoji negde granica morala u drustvu u kome zivimo, u Holandiji postoji grupa koja se zalaze za legalizaciju seksa sa zivotnjima.Eto dokle sve to ide.

@Kragi

http://www.rtl.hr/vijesti/novosti/otkri ... -pedofila/
By Kragi
Hahahahahahahahahahahahah?hahahaha za link.

daj bre, nemoj da me zajebavas.
jos malo idem da se vidim sa drugom koji je doktor veterine i bas razmisljam da ga pitam nesto na ovu temu. :hamlet:
Korisnikov avatar
By barni011
Eto taman pitaj druga sta misli o tome pa nam javi.
Mada sa tim se niko ozbiljno ne bavi jer prakticno nema svrhe..
Imas toga kod pasa recimo.Psi sa 3 meseca znaju da imaju seksualni nagon.Oni nisu polno zreli ne mogu oploditi zenku niti zenka u toj dobi moze okotiti.Iste te stence znaju da zaskacu oni od 3 godine starosti.
Verovatno ima i kod nekih drugih zivotinja ali ti kazem da se sa tim niko ne bavi jer je bespotrebno to saznanje.
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!