- 17 Mar 2010, 17:28
Sto se mene licno tice, potresnija mi je tragedija ljudi na Haitiju.Ali...
"Kazu"-Ne mozes zaliti onoga koga ne poznajes.Pa opet, zalim svim srcem njih.Da.Zalim za one sa Hitija, rekoh vec...Tek vise o toga koliko da shvatim surovost-ne zivota-vec ljudi.O tome sam vec, NAZALOST, "naucena"...a svega mi, ne zelim biti.
Strasno je to.
Strasno je kolika je mrznja i prezir potreban da bi usmrtio drugog coveka.I to iz-pistolja.Brate mili...
Prema izvestaju policije, kojoj je "valjda" za verovati-dakle, "kazu" lesevi su nadjeni u stanu u Niksickoj, smrt je nastupila iz vatrenog oruzja.Mrznja i prezir,a sta ce drugo biti...
Zamisljam, o kako strasna ta mrznja je.Toliko je strasna i nadasve-ogavna, meni za sedam zivota nepoznata, i, tako mi Boga zelim da mi nepoznata bude.
Da li se iko zapitao koji je to PORIV, koji je to "MOTIV" u coveku da bi tako nesto monstrouzno uradio?.
Slusam, citam..."Kazu" da su se cesto svadjali.Da me nece naterati da pomislim da je zlocin pocinjen iz ljubavi ili strasti???
Kakva zabluda.
Usudicu se reci da mislim da su bili, a ako nista drugo, a ono-glupi.Glupom, drugo ime je nesazreo.Nesazreo jednako je nestvareno.Pa mi zao.
Ko je imalo citao Psihologiju kao nauku, i ko je ako ne-citao o Policijskim uvidjajima, a ono bar gledao filmove na tu temu zna neka osnovna "Pravila".
hmm...Na mestu udesa, tragedije, ubistva...nebitno..najbitniji je prvi susret sa "scenom".Policija danas ima jako dobre Strucnjake.kako u Svetu, tako i kod nas.Ti intelig Inspektori (neee panduri, inspektori...panduri su nam ionako "prirodni neprijatelji"), svojim iskustvom i znanjem pokusavaju sagledati ono sto se kasnije zove "MOTIV" ubistva i koji ce biti predmet istrage.
Takodje znamo da i zvucace okrutno ako kazem da zlocini pocinjeni iz strasti a strast je posledica Ljubavi ipak "odisu" cistijim ljudima nego ovima punim MRZNJE.Znamo i da su tela osoba koji su pocinile zlocin iz stasti uvek blizu jenda drugoj a u 75% slucajeva krajni ishod je-davljenje.
No, po psiholog i krimin najcesce se radi o ljubavnicima, nebitno koje seks orjentacije i tu za pitanje motiva mesta nema.
Zlocini pocinjeni hladnim oruzjem kao sto je noz a jos gore sekira, satara i njima sl alatke, po mom misljenu a i onome sto zna, o gore navedenim naukama, su zlocini patoloski bolesnih ljudi, Profila-sizofrenika, poremecaja vis licnosti...a cesto i alkoh, nark, i njima slicnim.Pa mi nekako zao.Ne opravdam ni njih.Moras se VALJDA, JEBOTE, UZDIGNUTI, iznad svih tih PORIVA...Da.
Zlocine pocinjenje pistoljem je najteze rasvetliti..tu se uvek trazi motiv.Tu forez. vrse glavni posao a potom i pat.No, nebitno.Nekako mi se cini da su oni zapravo jednako monstruozni kao svi navedeni ali jebote nikako mi nije jasno ZASTO?
:::::::::::::::::::::::::::::::
No, naravno mogu mrznju povezati sa sve Mesecom a nisam htela pre lol da bi ste moj tekst citali ozbiljno, sto NIKAKO ne znaci da tek sad nije ozbiljan, o smrtno jeste...
Slusaj sad,ajmo prvo sa cinjenicama..Prvo,lol , Mesec je prethodne veceri u 22 usao u svoju I fazu.Kazu, to je nekakva mladina.Pocepala sam se od smeha na idiot naziv.OK,OK...Osetim ja da nesto nije u redu.I pre nego sto su mi rekli za Mesec.Mesec je ionako Zenski Princip.Kako najvise utice na nivo vode u org shvatim ja Mesec i po tome sto mi se nije pilo vode, a volim vodu lol.I sta meni ima koji kurac da prica kad je mladina, kaze mi telo samo.A jos nesto, i nesto mi bilo zima, a i boleli su me jajnici.. pa mi tek onda nista nije bilo jasno lol...al dobro ajde...Mesec iz jebene mladine izasao sutradan tj sinoc oko 21h.Ne znam sad tacno, al zaklela bi se da sam vest cula ranije.Mnogo sam citala o tome da su se najmonstr. zlocini odvili pod dejstvom punog Meseca al moralo je biti da sve ima svoju dvojnu stranu.Jer, sve je ionako DVA....
Uf, ja se izvinjavam...