Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Sheytan
Na Obilićevom vencu otkrivena spomen ploča Brisu Tatonu

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas i francuski ambasador u Srbiji Žan Fransoa Teral otkrili su danas na Obilićevom vencu spomen ploču francuskom navijaču Brisu Tatonu koji je na tom mestu brutalno pretučen i od zadobijenih povreda preminuo u Beogradu u septembru 2009. godine

Otkrivanje spomenika je simboličan način obeležavanja onog što se desilo pre godinu dana, kada je grupa nasilnika pretukla mladog čoveka koji je od zadobijenih povreda preminuo, rekao je Đilas.

"Menjanje iskaza svedoka u suđenju okrivljenima za taj zločin, dokaz je da još uvek postoje ljudi koji ljubav prema klubovima koriste kao izgovor za nasilje", istakao je Đilas i apelovao na sve nadležne da krivci za taj akt budu kažnjeni, a da svi oni koji razmišljaju da učine nešto slično, odustanu od toga.

Đilas je dodao da se nada da će Beograd uskoro postati grad u kojem će svi moći slobodno da iskazuju svoja opredeljenja, jer je to osnov ljudskih prava koji mora biti poštovan.

Ambador Teral je prilikom otrivanja spomenika pročitao pismo roditelja Brisa Tatona, u kojem su izrazili zahvalnost srpskom narodu za podršku koju im daje u teškim trenucima.

"Mnogo nas je dirnuo ovaj gest postavljanja spomen ploče našem sinu u Beogradu, i iako nismo fizički u mogućnosti da budemo tu, svim srcem i mislima smo sa vama", navodi se u pismu Tatonovih roditelja.

Ambasador Teral je istakao da Francuska ni u jednom trenutku nije pomešala nasilnike koji su pretukli Tatona sa celim srpskim narodom, koji im je pružio podršku nakon Tatonove smrti i dodao da svi treba da rade na tome da se spreči nasilje među ljudima.

Brisa Tatona 17. septembra pretukli su huligani na Obilićevom vencu u centru Beograda, uoči fudbalske utakmice beogradskog "Partizana" i francuskog "Tuluza" i naneli mu teške povrede glave i grudnog koša od kojih je preminuo 29. septembra.

Optužnica tereti 15 navijača Partizana da su, kao saizvršioci, počinili teško ubistvo, od kojih su u bekstvu Đorđe Prelić i Dejan Puzigaća, označeni kao organizatori prebijanja francuskog navijača.

Suđenje je, zbog izostanka svedoka, odloženo za novembar.
Korisnikov avatar
By Dina
Malocas su u dnevniku na radiu prenosili tu izjavu Djilasa i nabrajao je koja opredeljenja, pa naveo i seksualno izmedju ostalog :pivce:

Juce sam u vestima na b92 gledala da su roditelji Tatona jako nezadovoljni sudskim postupkom koji se rasteze a advokati im objasnjavaju da je ovde tako :roll:

Lepo za tu spomen plocu ali mislim da bi jos lepse bilo kad bi se ubice osudile uskoro... :mad:
By LeDeNa_
Originally posted by Dina
Lepo za tu spomen plocu ali mislim da bi jos lepse bilo kad bi se ubice osudile uskoro... :mad:
Da.

Ja ne mogu da verujem da se to toliko oduzilo.Sramota!
By LeDeNa_
Ma uzas...Nisam mogla gledati na b92 kad su ga prikazali u bolnici...

p.s.Radila sam na veliku zalost u sudu dve godine kad daktilograf i muka mi je istog...

Jedan primer-jednu zenu je pretukao neki covek i posle rocista je usao njegov advokat i rekao sudiji bukvalno-Hej srce, hajde vidi da nesto malo dobije...Ona se nasmesila...

I sta reci?...

Mogu misliti tek sta se u ovom slucaju radi...UZAS!
Korisnikov avatar
By gorilica
Originally posted by Sheytan

Na Obilićevom vencu otkrivena spomen ploča Brisu Tatonu

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas i francuski ambasador u Srbiji Žan Fransoa Teral otkrili su danas na Obilićevom vencu spomen ploču francuskom navijaču Brisu Tatonu koji je na tom mestu brutalno pretučen i od zadobijenih povreda preminuo u Beogradu u septembru 2009. godine

Posetioci, dobrodoshli u Srbiju. Zemlju otvorenog srca, u kojoj, desi li se kojim sluchajem da vas ubiju, nece kazniti pochinioce ali ce Vam zato politichari dici jednu lepu spomen plochu i odrzati plikladan, topao govor.
Fuj!
By ucupri
Koliko dugo cenite da ce ploca ostati tu gde jeste i takva kakva jeste?
Korisnikov avatar
By Herald
Spomen ploce to treba da rade u svoja cetiri zida a ne da nam paradiraju. Jel da ucupri?
Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by LeDeNa_

Jedan primer-jednu zenu je pretukao neki covek i posle rocista je usao njegov advokat i rekao sudiji bukvalno-Hej srce, hajde vidi da nesto malo dobije...Ona se nasmesila...

I sta reci?...

Mogu misliti tek sta se u ovom slucaju radi...UZAS!
to su te stvari koje Srbija (i ostale zemlje ex-Yu) mora/ju pod hitno da menja/ju. taj prokleti mentalitet.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!