Originally posted by spliff
ne
zashto pitash?
Zanimalo me. Puka radoznalost. A ne znam čemu se konkretno smeješ, nisi ništa lepši od nje. Da li si se zapitao da je i njeno dete preklao neki mudžahedin u srednjoj Bosni i da li ti je prošlo kroz glavu da je Orić slobodan kao ptica na grani? Da li si se zapitao zašto je ona tu? Nagurao si tolike godine u pozadinu a rezonuješ kao neki pubertetlija. Nisam video da je iko na ovom mestu napravio temu o Oriću gde se sa strašću i žestinom govori o tome. . Iskreno, ne vredi ni žaliti neke ljude ovde. Sami ćete.
A propos ovih snimaka, ne znam šta ste očekivali? Hvalospeve u čast hapšenja?
Zahvaljujući tom čoveku je mnogo ljudi živo prešlo Drinu i došlo ovamo i to su verovatno ti koji mirno protestuju a oni nisu krivi za početak rata. Bio je rat. I nisu samo Srbi klali. Klali su i Srbe. Svi treba da plate ali ne vidim da iko agituje za nas. Naravno, to ne umanjuje Mladićevu krivicu za sve zlo koje se desilo tamo ali...želeo bih da znam da li su i Bošnjaci ovako kritični po pitanju sopstvenog naroda kao što ste vi.
Jako je mirno prošla ovde čitava priča o hrvatskim generalima. To vas nije preterano potreslo. Ne vredi čišćenje sopstvenog dvorišta ako okolna smrde na leševe. Da, na leševe.
Narod. Znate šta je to? Kultura, istorija, pismo, poštovanje sopstvenog naroda? Toga nema u brošurama nevladinih organizacija, hm? Nema?
Ali znate u čemu je najveći problem?
Što u tom trenutku odjednom svi postajete građani sveta. I zaboravljate ko ste i šta ste. Tada vam nije bitno a bitno vam je kada pljujete sve i svašta oko sebe i sve vam smeta. Glavno je da ste gay i dalje. A to vas, dragi moji, nikako ne determiniše kao ljude. Varate se.
Ne valja to.