na stranu sada nastavak tvog wannnabe-intimidatorskog tona prema meni a shto nije uopshte kul
Originally posted by Dušan Maljković
Velebilje, nauči elementarne pojmove i razlike među njima -- ti danas u raznovrsnim kulturama imaš INSTITUCIOVNALIZOVANE i zakonski dozvoljene poliandrične i poligamne zajednice, prema tome ne postoji samo monogaman model, kako si tvrdio u svom radikalnom neznaju.
ali, nazalost te kulture u realnom stanju stvari (dakle, po milioniti put ponavljam- ne zato shto ja to realno stanje pozdravljam) ovog sveta tj. ove planete Zemlje su potisnute da se smatraju primitivne kulture delova treceg sveta, eufemizam, za skoro pa divljinu.
ako ih i ima van tih "primitivnih kultura", to su poligamije islamistichkih, mormonskih....... drushtava (uzasni heteroseksizam).
ja ne vidim relevantnost narochitog pominjanja tih INSTITUCIONALIZOVANIH i zakonski dozvoljenih poliandričnih (mala manjina) i poligamnih (vecina od takvih zajednica; u islamistichkom, mormonskom.... miljeu) zajednica u kontekstu borbe za gej prava.
ako nishta drugo, takve zajednice samo pokazuju da heteroseksualci na ovom svetu rade shto god hoce i mogu, a da se gejevima to isto uskracuje.
ako ima INSTITUCIONALIZOVANIH i zakonski dozvoljenih homoseksualnih ili biseksualnih poliandričnih i poligamnih zajednica, daj, molim te, obavesti, zeleo bih da znam da ih ima
Poliamorija je pak nešto drugo, informiši se za početak, a to što je dovodiš u vezu sa parafilijom je još jedan dokaz da si ti gej ultradesničar.
ne dovodim ju ja u vezu s parafilijom, vec samo preprichavam za shta se smatra. k'o shto rekoh, ja pozdravljam odgovorne, sporazumne otvorene veze i poliamorije.
samo ne moze to biti u prednosti pred gej brakom.
jednako vazno mozda da, ali zbog nedostatka sadashnje borbe u gej pokretu za te poliamorije - da se gej pokret zove reakcionarnim-konzervativnim-desnicharskim, je suluda kleveta.
A ako ti misliš da borba za brak, koji je konzervativna i tradicionalistička patrijarhalna instuitucija nije upravo onakva kakav je i predmet njene borbe, onda nemamo o čemu više da razgovaramo -- ti si naprosto ignorant bez premca.
sve sam ja rekao shta sam imao reci. summa summarum, da ponovim: kada se heterosi odreknu braka i porodice i svega shto s time ide, tek onda se moze ochekivati i traziti i da gejevi odustanu od toga. ovim josh i ne podsecam opet da su heterosi (bilo s decom ili bez dece) milenijumima bili povlashceni u tom pogledu, dok su gejevi bili rutinski uskraceni.
kao shto i Loni savrsheno reche: Dastine, ja ne mislim da je poenta u veličanju braka već u izjednnačavanju sa strejterima.
Dakle sve ono na šta imaju pravo strejt osobe, treba da važi i za gejeve.
A to da li će neko iskoristiti brak ili neće, je već druga tema.
dalje, svakako da nemamo ja i ti D.M.- o chemu da razgovaramo.
istini za volju, veceg ekscentrika od tebe D.M.-e josh ne upoznah.
opet kazem, odajem ti priznanje na onoj odlichnoj replici ludom antonicu pre godinu dana, ali to je to pozitivno D.M.-e shto si uradio

.
u mnogim ostalim stvarima, izgleda da samo nazlost shtetish gejevima Srbije, Dushane Maljkovicu.