- 04 Jun 2010, 02:57
Ne postoji "Svrha", već raznovrsni ciljevi. Možda se tebi samo čini odviše banalnim to što neko ulazi u odnos sa drugom osobom isključivo radi instant zadovoljenja seksualnog nagona.
A u kontekstu priče o incestuoznim vezama, zar ne misliš da je upravo tvoj stav s kraja pasusa primenjiv i na odnos dve osobe koje su u krvnom srodstvu, a između kojih postoji seksualna privlačnost?
Sad mi je jasno zašto u Srbiji još nismo izvojevali prava. Na sve strane kuknjava: "Satreše nam seme! Satreše nam seme!". Eh, da smo samo prenaseljeni...
Prenebregnula si činjenicu da određen broj lezbejki i gej muškaraca ne samo da razmišlja o potmostvu, već preduzima određene mere da se taj cilj i ostvari. Rađaju, doniraju spermu itd. Na stranu to što niko zapravo ne razmišlja (niti bi trebalo) o prenaseljenosti planete, kad je reč o pravima LGBTIQ ljudi.
Originally posted by GaladrielMalo mi pompezno i zastrašujuće zvuči to "regulisanje seksualnosti", a i ceo pasus mi je nekako konfuzan, s obzirom na to da si se brzo prešaltovala na domen intimnog doživljaja emocionalnog i seksualnog odnosa dva ljudska bića.
apsolutno protiv sam. takvi odnosi su duboko dehumanisticki. regulisanje seksualnosti ima izuzetno značenje, zato što se regulisanjem bogatstva strasti i nagona osigurava zajednička bit jednog društva. ako se neguje seksualnost bez emocionalnosti i ljubavi, sve se svodi se na čist naturalizam gde ostaje samo rizik za dehumanizaciju medju partnerima ili i društva uopšte. granice moraju da postoje. ljubav mora da bude odnos celog bića, da bude strasna naklonost ili nekome ili nečemu i da ima svrhu; bez obzira da li je radjanje ili kreacija, bez obzira da li se radja duhom ili telom.
Ne postoji "Svrha", već raznovrsni ciljevi. Možda se tebi samo čini odviše banalnim to što neko ulazi u odnos sa drugom osobom isključivo radi instant zadovoljenja seksualnog nagona.
A u kontekstu priče o incestuoznim vezama, zar ne misliš da je upravo tvoj stav s kraja pasusa primenjiv i na odnos dve osobe koje su u krvnom srodstvu, a između kojih postoji seksualna privlačnost?
drustva gde je incest praksa su neodrziva. za to su dokaz brojne sekte koje su izolovano kao amishi egzistirale odredjen vremenski period dok se same u sebe nisu urushile. ljudi koji su istupali iz nebrojeno takvih sekti su kasnije svedochili o zivotu unutar takvih zajednica i nema ih mentalno zdravih.Niko ovde ne govori o zasnivanju incestuoznih zajednica u razmerama nekog hermetičnog plemena i mislim da nije reč o "praksi" koja podrazumeva ono čega se i svaki prosečni homofob pribojava kada razmišlja o homoseksualnosti, a to je da će "bolest" metastazirati i preneti se na "zdravi" deo društva.
eugenika je jako zanimljiva za citati.I kompleksna i škakljiva za interpretirati (a tek nekritički prisvajati kao izvor argumenata u ovakvoj diskusiji), budući da je nekad predstavljala deo naci prakse, s jedne strane, dok je s druge danas (svedena npr. na mogućnost prenatalne dijagnostike) korisna.
i da, a propos onog kako da ochekujemo da neko nas prihvati, kad ni mi ne vidimo dalje od naseg nosa - jedini razlog zasto se danasnje drustvo krece u tom pravcu da se mi svrstamo blizu "normalnih", a kasnije i izjednachimo je taj sto je u ovom momentu vremena zemlja preprenaseljena. dakle ovo je momenat u istoriji kad je za covecanstvo pogodno biti gay. surovo, ali istinito

Sad mi je jasno zašto u Srbiji još nismo izvojevali prava. Na sve strane kuknjava: "Satreše nam seme! Satreše nam seme!". Eh, da smo samo prenaseljeni...

Prenebregnula si činjenicu da određen broj lezbejki i gej muškaraca ne samo da razmišlja o potmostvu, već preduzima određene mere da se taj cilj i ostvari. Rađaju, doniraju spermu itd. Na stranu to što niko zapravo ne razmišlja (niti bi trebalo) o prenaseljenosti planete, kad je reč o pravima LGBTIQ ljudi.
seksualni nagon je nesto cime mora da vlada i pojedinacni i opsti razumŠta tačno definiše "opšti razum"? Ako je "opšti razum" ono što ne dozvoljava poštovanje antidiskriminacionog zakona u Srbiji, onda - ups.