Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Anketa - Nezavisna Vojvodina!!!

1. Verujem da Vojvodina treba pod hitno da se otcepi od Srbije.
33
37%
2. Jos par godina, pa ako se nista ne promeni, definitivno autonomija.
13
15%
3. Apsolutno NE! Niti sad, niti ikad u buducnosti!
43
48%
Korisnikov avatar
By Manon
aristotelous90,
trebalo bi da nabrojis i da pojasnis zasto je sve to tako sa cenama!
Zanima me sta mislis kako se formiraju cene za usluge koje pominjes(i koje ne pominjes) i koliki je tu procenat koji "otima" ostatak Srbije. Koliki je budzet Vojvodine koji je odvojen od ukupnog drzavnog budzeta
Korisnikov avatar
By aristotelous90
Originally posted by deran
Reci od koga ćeš imati struju... :srbin:

pa ni ovako cesto je nemam.....siguran sam da bi se snasli za struju kao na pr i cg, madjarska itd...mislim dunav se prostire najvecim delom u vojvodini zar ne...mozda bi kupovali :D
Korisnikov avatar
By A.F.K.A.OB
Meni je raspravljati se iole simpaticno samo sa Uliksom.
Korisnikov avatar
By deran
Ma ja oću nezavistan Banat,i punktum:srbin:
Korisnikov avatar
By aristotelous90
ma nema tu budzet tamo vamo...uopste me ne interesuje ta glupost oko budzeta...shvati s obzirom da se sve skoro sto ova zemlja ima, sem struje,duvana, stena i mozda propalog planinskog turizma sve proizvodi vojvodina...
oni dole kad god odes imaju vremena...sve polako trte mrte...a ovde kod nas sve juris da stignes da zavrsis..da proizvedes sto vise da imas...a oni tamo se prave socijalni slucajevi pa sve ide na njih...
da i jos jedna stvar...nemam nista protiv ali gospoda crnogorci moraju da shvate da su sada strani drzavljani i da placaju skolarine za strance...mislim to je kriv bg sto je navukao tih ljudi ovamo...
uopste takva situacija je samo zbog one ne civilizovane skupstine... koja potrosi more para...jer mora da se plati kretenima da dolaze iz nisa i iz bujanovca i andraka ostalih umesto da dodju par puta oni sisaju buzet i lade guzice u skupstini...
da....mislim ti mene pitas sto su cene takve...aman covece ko mene pita o tome...gorivo pojeftinilo a cene ostale ili ih jos dizu...mislim katastrofa...kao da sam ja taj koji odlucuje o tome...

a ono s cenama u vojvodini i dole...to drzava odrzava na ivici gladi one dole jel jadnici nista ne rade pa da ne bi doslo do pobune...
ja nisam politicar ali brate providno je postalo da svako ko dodje na vlast gleda samo svoje dupe... a "elita" uglavnom nepismenih politicara koji nisu sposobni ni za sta sedi u bg te se sve tamo i sliva...
mislim da bi sasvim lagodno ziveli da smo samostalni potpuno...
p.s ovo je samo moje misljenje..ako neko bude stavio na referendum ovo pitanje ja prvi potpisujem ZA!:D
By Hans
Autonomija jedne pokrajine ne znaci da ona mora biti nezavisna...Zasto bi se Vojvodina otcepila od Srbije?
By sportfun
A ja sam za nezavisnu Republiku Srpsku, Republiku Srpsku Krajinu....Ajde da cepamo ovo drzave a ne samo nasu napacenu!!!!
Korisnikov avatar
By aristotelous90
Originally posted by sportfun
A ja sam za nezavisnu Republiku Srpsku, Republiku Srpsku Krajinu....Ajde da cepamo ovo drzave a ne samo nasu napacenu!!!!

Ja bi cepao ovog sa tvog avatara :D
By sportfun
Originally posted by aristotelous90
Originally posted by sportfun

Ja bi cepao ovog sa tvog avatara :D

pa ako ga nadjes reci mi jer bih i ja njega vrlo rado:))). Cuo sam da je nase gore list!!!
Korisnikov avatar
By stefan19
Slazem se sa Aristotelous.
Mislim da Vojvodina ima mnogo veci potencijal da se razvije u modernu i sredjenu drzavu, kao zasebna republika.
Nadam se da ce gradjani glasati ZA ukoliko dodje do referenduma, jer bi to snacilo zelja za pravom demokratizacijom drustva i ekonomsko/drustveno/svako-moguceg unapredjenja Vojvodine :)
Korisnikov avatar
By *STATUS*
Пре него што неко отвори тему, предлажем да добро размисли....

дакле....
сулуда је свака идеја парчања било које суверене земље а Србија то јесте....

аутономне покрајине су делови територије прописани Уставом... свака тежња суверености било ког дела територије је директно кршење Устава....

сматрам да Војводини у оквиру Србије ништа не фали.... и да то заговарање независтности треба да се реши на тај начин што би у складу са законом требало казнити сваког ко ради на подривању уставом утврђеног поретка и свега онога што прате закони у вези ове области.... дакле... хушкаше и затвор !

чисто због мира у кући и јер је то кажњиво законом....

:tuc:
Korisnikov avatar
By .L O S T
da su pametni i da se stvarno odvoje i odu u pm od ove srbije
Korisnikov avatar
By Herald
Slika

NOVI SAD - Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je za Večernje novosti da je usvajanje Statuta pokrajine samo prvi, od tri koraka u određivanju njenog statusa. - Ako se Statut usvoji do maja, najkasnije za godinu dana biće pokrenuta inicijativa za promenu Ustava. Tim izmenama bi se najvišim državnim aktom Vojvodini zagarantovala zakonodavna, sudska i izvršna vlast, kao i izvorni prihodi i povratak imovine - kaže Kostreš. On otkriva i da je treći korak - donošenje najvišeg pravnog akta Vojvodine: - Siguran sam da će ceo posao biti završen za dve do tri godine – rekao je on. (Večernje novosti/BILSV, 25.02.2009.)
jupi :klap:
Korisnikov avatar
By emo_haos_
a sto se tice ove teme... imam utisak da malo ko razmislja o posledicama. protivim se daljem cepkanju nase drzave. smatram da se Vojvodina eksploatise maksimalno, zna se ko su u drzavi najurednije platise, svi znamo da Vojvodina ima najmanje koristi od bivstvovanja u okviru ove nase drzavice, ALI moze i gore biti. da li neko razmislja o tome?
Korisnikov avatar
By Blady
Originally posted by stefan19
Slazem se sa Aristotelous.
Mislim da Vojvodina ima mnogo veci potencijal da se razvije u modernu i sredjenu drzavu, kao zasebna republika.
Nadam se da ce gradjani glasati ZA ukoliko dodje do referenduma, jer bi to snacilo zelja za pravom demokratizacijom drustva i ekonomsko/drustveno/svako-moguceg unapredjenja Vojvodine :)
:carica:
Korisnikov avatar
By *_Eskarina Gejl_*
Originally posted by maka
:smeh: @ biothern

sto se tice Vojvodine,mislim da ce uskoro postati zasebna drzava,a mi cemo ostati beogradski pashaluk..

:nazalost: to sam chula sa jos 7 godina,dok su moji pokojni roditelji diskutovali o tome.I "Beogradski pasaluk" je cesta rec koju sam uspela da zapamtim kao "nesto sto nas ceka",jos tada mi je to delovalo jadno,dok jojs nisam ni razumela sta je to tacno, a tek sad!!:no:
Korisnikov avatar
By stefan19
Koliko ja vidim po izjavama pojedinih vladika i po stavu SPC, sve se vise zakuvava i autonomija, ako ne i otcepljenje Vojvodine je sve blize. :sunce:
Korisnikov avatar
By Berserker
Ali moj fadR je tamo... nooooooooooooooU!!!!! :usamljen:
Korisnikov avatar
By stefan19
Originally posted by *STATUS*
Пре него што неко отвори тему, предлажем да добро размисли....

дакле....
сулуда је свака идеја парчања било које суверене земље а Србија то јесте....

аутономне покрајине су делови територије прописани Уставом... свака тежња суверености било ког дела територије је директно кршење Устава....

сматрам да Војводини у оквиру Србије ништа не фали.... и да то заговарање независтности треба да се реши на тај начин што би у складу са законом требало казнити сваког ко ради на подривању уставом утврђеног поретка и свега онога што прате закони у вези ове области.... дакле... хушкаше и затвор !

чисто због мира у кући и јер је то кажњиво законом....

:tuc:
Cenim tvoje misljenje ali ja se ne slazem. Stvarno mi je dosta da gledam kako se debilne odluke donose u parlamentu i kako se omalovazavaju gradjani od strane lopuza i prevaranata. Lepo vi nas pustite da mi imamo svoje, a vi svoje. A tada, cak ako ne uspemo da se priblizimo civilizaciji i EU, makar cu znati da je to zbog nase krivice, a ne nekih x likova iz Beograda.
Sramota.
By Ulix
Stefane, nezavisnost Vojvodine je toliko daleka da jos nije ni u planu. I ukoliko se srpski politicari opamete i daju Vojvodini i Vojvodjanima autonomiju koju traze, nece ni biti price o nezavisnosti. Jer borba za autonomiju ne znaci da Vojvodjani ne zele da zive u Srbiji, vec samo to da ne zele da budu konstantno pljackani.
Korisnikov avatar
By stefan19
Originally posted by Ulix
Stefane, nezavisnost Vojvodine je toliko daleka da jos nije ni u planu. I ukoliko se srpski politicari opamete i daju Vojvodini i Vojvodjanima autonomiju koju traze, nece ni biti price o nezavisnosti. Jer borba za autonomiju ne znaci da Vojvodjani ne zele da zive u Srbiji, vec samo to da ne zele da budu konstantno pljackani.
Ulix,
Slazem se da je nezavisnost Vojvodine za sada misaona imenica. Po meni, savrsen scenario bi bio da Vojvodina dobije punu autonomiju. Da se i sama Vojvodina decentralizuje, kao i Srbija, pa da svako ima pravo da upravlja svojim novcima kako zeli (sto bi sigurno dovelo do ekonomskog napretka u celoj drzave).
Ali slusajuci paranoicne patriote i nacionaliste koji imaju fobiju od cepanja, prosto u ocaju pozelim da se konacno i Vojvodina ocepi, pa kud puklo da puklo. Sve bivse republike idu ka boljem, pa zasto ne bi i Vojvodina?
Ne znam vise... Nadam se najboljem u svakom slucaju. Sve vise mi se gadi SPC kao institucija, iako sam sam pohadjao bogosloviju i dolazim iz religiozne porodice. Od sad se Bogu obracam bez 'posrednika' jer su oni ti koji seju mrznju i haos :(
Korisnikov avatar
By stefan19
A Stefan je iz...?
Vojvodine, Indjije
By iWanna
Originally posted by Lakiboy_ns
Prvo-autonomija i nezavisnost nije jedno te isto kao sto ti izjednacavas to u uvodnom postu.
Vojvodina ima odredjen stepen autonomije koji se moze povecati i treba se povecati.
Cela Srbija treba da se regionalizuje i da regije imaju visok stepen ekonomske autonomije jer su tako uredjene sve moderne evropske drzave i pokazalo se da je to dobro pre svega za razvoj tih samih regija.

Drugo-price o potpunom odvajanju Vojvodine su smesne i neralne i bespotrebne.Vojvodina ne moze da opstane kao nezavisna drzava jer bi bila okruzena susedima poput Srbije, Madjarske, Hrvatske koje bi imale teritorijalne pretenzije prema njoj.

Trece Stefane nemoj da se ljutis ali nemoj pokretati vise teme o politici molim te :ninja:
:up:
By iWanna
Ali slusajuci paranoicne patriote i nacionaliste koji imaju fobiju od cepanja, prosto u ocaju pozelim da se konacno i Vojvodina ocepi, pa kud puklo da puklo. Sve bivse republike idu ka boljem, pa zasto ne bi i Vojvodina?
Ne znam vise... Nadam se najboljem u svakom slucaju. Sve vise mi se gadi SPC kao institucija, iako sam sam pohadjao bogosloviju i dolazim iz religiozne porodice. Od sad se Bogu obracam bez 'posrednika' jer su oni ti koji seju mrznju i haos :(
:fancyklap:

:pucaodsmeha:
Korisnikov avatar
By stefan19
Originally posted by iWanna
:fancyklap:

:pucaodsmeha:
Iskreno, mislim da bi zanimljivija ispala kada bi se ukljucila i konstruktivno odgovorila na temu umesto sto postavljas smajlije. Bezveze...
Korisnikov avatar
By Allkey
Da živim gore bio bih za.

Pošto ne živim gore, nisam za.

'Nough said.
Korisnikov avatar
By deran
A Stefan je iz...?
Vojvodine, Indjije

Aaa,sad sam pročitao ono za natalnu kartu-kad si kucao Indija,mesto Inđija:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!