- 04 Jun 2010, 01:27
apsolutno protiv sam. takvi odnosi su duboko dehumanisticki. regulisanje seksualnosti ima izuzetno značenje, zato što se regulisanjem bogatstva strasti i nagona osigurava zajednička bit jednog društva. ako se neguje seksualnost bez emocionalnosti i ljubavi, sve se svodi se na čist naturalizam gde ostaje samo rizik za dehumanizaciju medju partnerima ili i društva uopšte. granice moraju da postoje. ljubav mora da bude odnos celog bića, da bude strasna naklonost ili nekome ili nečemu i da ima svrhu; bez obzira da li je radjanje ili kreacija, bez obzira da li se radja duhom ili telom.
cinjenica je da se norme iznova moraju preispitivati i da su drustva sa vise slobode naprednija jer se kriticki odnose prema normama i tradiciji, ali mora i da se prepozna koje vrste ponasanja su u bilo kom vremenu duboko dehumanisticke, koje ga degradiraju. ako je sve dozvoljeno, ostaje samo suocavanje sa apsurdom egzistencije.
drustva gde je incest praksa su neodrziva. za to su dokaz brojne sekte koje su izolovano kao amishi egzistirale odredjen vremenski period dok se same u sebe nisu urushile. ljudi koji su istupali iz nebrojeno takvih sekti su kasnije svedochili o zivotu unutar takvih zajednica i nema ih mentalno zdravih.
eugenika je jako zanimljiva za citati.
za razliku od ovih sto tripuju da nema loseg publiciteta, slobodoumlje do maloumlja. verovatno ne racunaju da ima i ljudi slabog stomaka, samo nek su senzacionalni po svaku cenu
i da, a propos onog kako da ochekujemo da neko nas prihvati, kad ni mi ne vidimo dalje od naseg nosa - jedini razlog zasto se danasnje drustvo krece u tom pravcu da se mi svrstamo blizu "normalnih", a kasnije i izjednachimo je taj sto je u ovom momentu vremena zemlja preprenaseljena. dakle ovo je momenat u istoriji kad je za covecanstvo pogodno biti gay. surovo, ali istinito
takvog vremena za incest nema
seksualni nagon je nesto cime mora da vlada i pojedinacni i opsti razum
e sad, ako u vasem selu ima samo dve kuce vi samo navalite