Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Da li ste za ulazak Srbije u NATO?

Da
33
39%
Ne
35
41%
Uzdrzan
17
20%
By wilmott
D. Maljkovic slabo poznaje stvari o kojima prica. Neozbiljno je to.
Korisnikov avatar
By Dušan Maljković
Uf, kakav odlučujući argument. Sve si u pravu.

Lepo Žižek kaže -- draži mi pametni desničari nego glupi liberali. Jašta!

P.S. Hvala na oslovljavanju sa druže, gadi mi se ono odvratno malograđansko "gospodin", jer naravno podrazumeva i ne-gospodu tj. preprezentuju buržaosku klasnu razliku unutar jezika.
By wilmott
Nema na cemu, svi smo mi u dusi levicari drugovi.
Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by Dušan Maljković
Recimo, koliko košta jedan teroristički akt Al Kaide u centru grada?
Shvatam pishchev post(ove) na ovu temu i poprilichno se mogu sloziti (k'o shto sam vec naznachio), medjutim ne mislim da se pod baukom al-kaida terorista (koji jesu stvarni) kaze: "bolje van NATO-a nego da nas al-kaida napadne". mislim, to je defetizam pred terorizmom, a i zabluda, a time se teroristi samo hrane (indirektno).
zapravo, vishe ima smisla reci- upravo zato shto josh uvek nazalost ima terorista i shto josh uvek prete, tim vishe ima logike da bi i Srbija bila bezbednija unutar NATO-a nego van njega (ionako je vec s skoro svih strana okruzena NATO zemljama, shto znachi da se Srbija vec nalazi, za teroriste, u kjafirskom (ili, kako oni kazu, dzehilijskom) okruzju i polozaju, kao uostalom i cela geografska Evropa ukljuchujuci i Tursku, koje al-kaida teroristi potencijalno, eventualno mogu da napadnu vec kadgod hoce, bila Srbija u NATO-u ili ne).
Npr. Shpanija, nakon onih teroristichkih napada u Madrid-u, je promenila desnicharsku s bush-om slizanu vlast (shto je dobro shto je promenila- jer je Socijalistichka Partija Shpanije josh odavno znala da je bush-ova avantura u Iraku glupa i nema veze s borbom protiv terorizma koliko s naftom i nedovrshenim poslom tate mu, te povukla svoje trupe iz Iraka), ali Shpanija ni nakon promene vlasti u socijalistichku tj. socijaldemokratsku NIJE istupila iz NATO-a niti je trebala da jeste.
Korisnikov avatar
By smaug
Originally posted by gneeebo
Originally posted by smaug
Znas zasto je besmisleno porediti Srbiju u 15.veku i Srbiju u SFRJ? Zbog toga sto su rezultati poredjenja katastrofalni po SFRJ. Eto zbog toga. Srbija bez juzbnih teritorija, Srbija kojom upravlja turski vazal je ekonomski jaca od slobodne, napredne Srbije u 20.veku.
besmisleno je porediti srbiju u 15. veku i SFRJ ne zato sto to ne ide na ruku SFRJ-nostalgicarima, vec zato sto, kao sto je Lepa Krepa vec rekla, ne postoji kontinuitet izmedju ta dva. ne samo zato sto je u medjuvremenu taj prostor
bio pod turskom vlascu, vec zato sto je generalno besmisleno porediti ekonomsku snagu feudalne i moderne drzave, koje podrazumevaju radikalno razlicite oblike proizvodnje. u feudalizmu ne postoji ni robna proizvodnja, ni trziste, ni kapital, ni svi prateci elementi koji omogucavaju medjusobno poredjenje modernih drzava. na osnovu kojih kriterijuma ih ti poredis?
Tebi i ostalim 'istoricarima' - molim vas nemojte da pricate besmislice. Lepo sam rekla zasto sam te dve stvari poredila i zasto mi se moglo da ih poredim. I predlazem da se do kraja procitaju postovi pre nego sto pocne da se komentarise. Jer sam vec napisala na osnovu kojeg kriterijuma poredim. I jos bih zamolila da se ne zamenjuju teze kako i kad kome prdne na pamet a da se i dalje ocekuje normalna rasprava o temi (koje se vise niko ne seca). Drugo, a najvaznije, molim vas da ne iznosite sopstvena misljenja i interpretacije istorijskih fakata i prezentuje te ih kao naucne cinjenice. Na primer 'generalno je besmisleno porediti ekonomsku snagu feudalne i moderne drzave'. Jel? A kad to pojedinacno nije besmisleno? Ili ti mislis da kad tebi treba za argument mozes da poredis a kad nekom isto to treba - tad ne moze. Zatim, na primer, to da ne postoji kontinuitet izmedju ta dva - koja dva? Ne postoji kontinuitet izmedju Srbije u 15. veku i Srbije u 20. veku, jel? Svasta.
Ja ne znam cime se vi bavite, sta ste studirali (i zavrsili) a sta ne. Ne mislim da se o istoriji moze raspravljati SAMO sa studentima i profesorima istorije ali pobogu neke osnovne cinjenice se moraju znati.
Vec sam rekla (ko je pazljivo citao zna) da mogu da posaljem reference.
Meni je jasno da se SVI (i nemusti, i poluobrazovani i seljaci i 'postena' intiligencija) u Srbiji razumeju u cetiri stvari: istoriju, knizevnost, medicinu i fudbal. Al ja necem ovoga vise da se sigram - te vi izvolte. Od volje vam.
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
samo ti iznesi te svoje reference, kriterijume i argumente. bez pobešnjelosti, ako je moguće.

a što se teme tiče, svakako bi nas mogli osjeći i prebaciti u novu avlijicu.
Korisnikov avatar
By gneeebo
Originally posted by smaug
Vec sam rekla (ko je pazljivo citao zna) da mogu da posaljem reference.
pa i mozes... :cekam:
Korisnikov avatar
By Loni
Jao koliko postova od kad nisam bio.
Ne mogu da čitam sve to i komentarišem.

Pričama o ekonomiji udaljili smo se od teme.
NATO je ipak vojni savez, čije lžčlanice mogu imati razna ekonomska uređenja.

Samo da podsetim.
Pre nekoliko dana izašao je u novinama spisak partija, koje su za ulazak u NATO.

To su: LSV, LDP i Mađarska Koalicija,
dok je G17 takođe za ulazak, ali posle referenduma.

MOJA POENTA: Treba ići u NATO jer bi to bio veliki udarac rusofilskim strukturama u zemlji, koje niko ne može da rasformira.
A to su KURIR, PRESS, GEOPOLITIKA, PRAVDA od medija,
JSO, DVERI, OBRAZ od organizacija,
a morale bi da se umiju i SRS, SNS, DSS i JS.

U svakom slučaju u Srbiji se odavno vodi hladni rat između Evropejaca i Rusofila. Ja mislim da su ideje, koje nose evropejstvo humanije i bolje za celu gej populaciju, i zato smatram da je NATO vrlo važan gol, da se porazi suprotna strana.
Što reče Ostojić iz LDP-a, posle ulaska u NATO Srbija bi bila na pozitivnoj nuli.
Korisnikov avatar
By E.c.h.o...
Originally posted by svejedno
...

Nista, sad cekamo Iran.

...
Jos jednom: bravo!
Korisnikov avatar
By *_Eskarina Gejl_*
Originally posted by spliff
Originally posted by superfly
fuck brainwashed junkies! :kissing:
yeah right
i'm the one who's been brainwashed

:kakodane:
:kafa: pusti budalu :spliff: and KEEP ROLLING!!!:durenje:
Korisnikov avatar
By muzika86
Ne u NATO.

Biti neutralan je sasvim savrseno.
Korisnikov avatar
By antibiotic
Tek kad se utvrde sve posledice bombardobvanja, isplati steta, kad ljudi u Srbiji pocnu da razmisljaju evropski, a ne malo-azijsli, i kad budemo dobili poziv tj. bili stvarno ravnopravni strateski partneri sa ostalim zemljama. Do tada - ostati neutralani i ukinuti vojsku.
Korisnikov avatar
By Mikili73
Uh, pa NATO mi je posebna preokupacija u životu.....nemam ni o čemu bitnijem da raspredam :lol:
Korisnikov avatar
By 2kune
Ja sam isto za to da Srbija ostane neutralna i ukine vojsku. :peace:
Da li je to stoga što sam hrvat? :ogledalce: :sweet:
Korisnikov avatar
By Srklet
well, s obzirom da sam svojedobno bio za ulazak NATO-a u srbiju, mislim da je fer da budem i za ulazak srbije u NATO. :D
Korisnikov avatar
By Dušan Maljković
Originally posted by Popeye
well, s obzirom da sam svojedobno bio za ulazak NATO-a u srbiju, mislim da je fer da budem i za ulazak srbije u NATO. :D
Ja sam za to da jedna dobra, poveća i podeblja kita uđe u Popaya, pa da od tada do večnosti zavlada mir Božji i ljubav među narodima... Pa makar to garantovao i NATO pakt, po Havelu direktan izvršitelj božanske volje na zemlji...

http://www.scribd.com/doc/9715103/NATO-Leva-Ruka-Boga
Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by Dušan Maljković
Originally posted by Popeye
Ja sam za to da jedna dobra, poveća i podeblja kita uđe u Popaya, pa da od tada do večnosti zavlada mir Božji i ljubav među narodima... Pa makar to garantovao i NATO pakt, po Havelu direktan izvršitelj božanske volje na zemlji...

http://www.scribd.com/doc/9715103/NATO-Leva-Ruka-Boga
zar si toliko usredsredjen na spanakozderacha (nickovskog) pa razmishljash da mu josh i zelje ispunjavash.... :hmm:

nemoj samo Havel-a uvlachiti u ovo.
Korisnikov avatar
By 2kune
Ako Kosovo prije uđe u NATO, oće li vlada Srbije to računati kao da je i Srbija ušla? Može li se to koristiti kao kakav prečac? :fist:
Korisnikov avatar
By Dirrty
Samo ako ce uspostaviti neku vojnu bazu u Beogradu ili okolini... sa mnogo chika vojnika... :opacupa:
Korisnikov avatar
By Lady Achilles
Ako silovana devojka treba da se uda za silovatelja onda da.
Korisnikov avatar
By ZvezdasBG
EU da, NATO jok. Ne mogu zaboraviti 1999. godinu, a osim toga ne vidim svrhu postojanja NATO saveza.
Korisnikov avatar
By 2kune
E moj zveki, sve ti je to ista banda, i EU i NATO... :odbij:
Svrha postojanja NATO saveza jeste da se Srbiji oduzme Kosovo kako bi se tim činom Rusija bacila na koljena. :cowboy:
Nisam za ulazak Srbije u NATO! Iz dva razloga, prvo zbog 1999. godine, kao drugo ima primera zemalja Zapadnog sveta koje nisu u NATOu. Finska, Švedska, Australija, Novi Zeland, Švajcarska, Austrija i sl.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!