Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Nekad i sad - Zivot pre i posle Slobodana Milosevica

0 - Још је горе
9
23%
1- Све је исто
6
15%
2
2
5%
3
1
3%
4
3
8%
5
5
13%
6
4
10%
7
2
5%
8
Nema glasova
0%
9
Nema glasova
0%
10
7
18%
By mythe
pa kako to da se 90ih po Beogradu pucalo na sve strane a u NS nije? Odgovor stoji u mom gornjem postu.

P.S.
plus sto je rat zavrsen koncem 95e. Dakle, sta ce sa onim periodom posle toga?
Korisnikov avatar
By svejedno
Originally posted by mythe
Originally posted by svejedno

Ja zapravo mislio da je tebi vazna. Vidi se iz postova, jel ,)

vazna mi je isto toliko koliko je jednom Holandjaninu vazna ljubav prema Holandiji, jednom Francuzu prema Francuskoj, jednom Nemcu prema Nemackoj etc...a ti i tebi slicni mislite da ste 'napredniji' i 'moderniji' ako pljujete po vlastitoj zemlji, utripovali ste to u vase glave i amen...
Gde ja pljujem po svojoj zemlji?

..

Trebalo je da se drzim ovoga:
Originally posted by svejedno

Ja bih pisao ovde, iskreno, da to ima smisla.
Korisnikov avatar
By Stripi

pa kako to da se 90ih po Beogradu pucalo na sve strane a u NS nije? Odgovor stoji u mom gornjem postu.

P.S.
PA zato što su svi bili na ratištu. Stoji ti odgovor u postu ispod tvog. Onda su se krimosi vratili, šljaka je počela i voila! Poznato ti je da na mlađima svojet ostaje? Tako i maldi kriminalci nasljeđuju one stare.
By mythe
ne, nego je NS bio jedna pitoma i mirna sredina plus sto napisah - postajala su dva lika, Novosadjanima poznatiji pod nadimcima Dugi i Vesko, znalo se ko su oni i tacka. Oni su na njima svojstven nacin to sve drzali pod kontrolom. Sta god mislili o tome , cinjenica je da je Novi Sad 90ih ostao postedjen obracuna na ulicama!
Korisnikov avatar
By Stripi
Aha, oni se nisu ubijali nego su vikali bu i svi bi bili preplašeni?
By mythe
tacno! Sta god mislili o etickoj strani toga, funkcionisalo je. Nije bilo pucnjave na ulicama i nevinih zrtava u vidu 'kolateralne stete'.
Korisnikov avatar
By Vel boy

P.S.
nakon '95-e ondashnji rezim je josh vishe tiranisao Srbiju. eto shta je bilo s onim periodom posle toga. mythe, :odrasti:
Korisnikov avatar
By Wilhelmina

ne, nego je NS bio jedna pitoma i mirna sredina plus sto napisah - postajala su dva lika, Novosadjanima poznatiji pod nadimcima Dugi i Vesko, znalo se ko su oni i tacka. Oni su na njima svojstven nacin to sve drzali pod kontrolom. Sta god mislili o tome , cinjenica je da je Novi Sad 90ih ostao postedjen obracuna na ulicama!
Jesi li ti siguran da u Novom Sadu zivis?
Pucalo se i obracunavalo i ovde, itekako.

No, tema i dalje nema veze sa zivotom.
By mythe
ne zivim u NS od 1998. Moguce je da sa ove distance nesto i propustim, ali se perioda do 1998. itekako dobro secam. I bilo je bas tako kao sto sam napisao, nije bilo pucnjave, ako ti nesto zatreba ili imas neki problem, odes kod Dugog u Paradiso ili Zepelin, pa ti on to zavrsi ;)
By mythe
a koliko je 'policija dovedena u red' vidimo iz dva najnovija slucaja gde su uhapseni osumnjiceni za pedofiliju. Istrazni postupak tek zapoceo, optuznica jos nije podignuta, ali objavljena puna imena osumnjicenih sa sve zanimanjem i firme gde rade i jos akcentom da se radi o homoseksualnim slucajevima. To se ne radi tako, u EU je apsolutno zabranjeno objavljivanje imena osumnjicenih, posebno ako se radi o krivicnom delu iz tzv. seksualnih delikata, a u Srbiji se policija jos uvek sluzi metodama medijskog linca. Evropski, nema sta :(
Korisnikov avatar
By Stripi

tacno! Sta god mislili o etickoj strani toga, funkcionisalo je. Nije bilo pucnjave na ulicama i nevinih zrtava u vidu 'kolateralne stete'.
Čak se neću ni praviti da ti vjerujem, jerbo znam da nije bilo tako.
Korisnikov avatar
By svejedno

a koliko je 'policija dovedena u red' vidimo iz dva najnovija slucaja gde su uhapseni osumnjiceni za pedofiliju. Istrazni postupak tek zapoceo, optuznica jos nije podignuta, ali objavljena puna imena osumnjicenih sa sve zanimanjem i firme gde rade i jos akcentom da se radi o homoseksualnim slucajevima. To se ne radi tako, u EU je apsolutno zabranjeno objavljivanje imena osumnjicenih, posebno ako se radi o krivicnom delu iz tzv. seksualnih delikata, a u Srbiji se policija jos uvek sluzi metodama medijskog linca. Evropski, nema sta :(
Iako sam rekO sebi da necu vise da gubim vreme sa tobom, evo ti jos ovoliko:

Ako policija nije 'dovedena u red' to znaci samo da se i dalje primenjuju metodi iz Slobinog vremena.

..

Out.
By Simor
Mythe, najblaže rečeno ti imaš poremećen sistem vrednosti. Malo grublje rečeno, jasno mi je zašto su ti Slobodan Milošević i Franjo Tuđman idoli, jer si ti tipično čedo tih balkanskih krvoloka. Grubo rečeno, ti si degenerik, da mi oproste Laing, Foucault, Cooper, Szasz i ini zbog ove psihijatrijske stigmatizacije.

Hvala ti što si otišao iz Novog Sada i Srbije.
By mythe
Originally posted by Simor

Mythe, najblaže rečeno ti imaš poremećen sistem vrednosti. Malo grublje rečeno, jasno mi je zašto su ti Slobodan Milošević i Franjo Tuđman idoli, jer si ti tipično čedo tih balkanskih krvoloka. Grubo rečeno, ti si degenerik, da mi oproste Laing, Foucault, Cooper, Szasz i ini zbog ove psihijatrijske stigmatizacije.

ja ti od sveg srca zelim ugodan dan. Have a nice day :bye
Korisnikov avatar
By Njuskalo

tebi licno je mnogo bolje sada nego pre 10 godina i drago mi je zbog tebe :) Ali ima i ljudi koji imaju drugacija iskustva.

A glede Kosova i 'prihvatanja realnosti' - pa ti je prihvati ako hoces, 90% gradjana Srbije je drugacijeg misljenja.
90% gradjana Srbije em zivi u zabludi da nesto mogu da promene, em bi se opet diglo da ratuje za Kosovo, pa da upropaste jos jednu generaciju i 10 godina zivota svima nama. Sve po sistemu, sto bi njima bilo dobro, kad je nama lose.

Moje iskustvo je da svako ko je vredan i pametan moze da unapredi svoj zivot. Implicitno sam se izjasnio o odredjenim kvalitetima ljudi koji se stalno zale da je ovde nemoguce lepo ziveti.
By Hans
Zanimljivo je da forumasi kao sto su Status i Mythe uvek zapocnu ovakve teme.
Gospodo, prestanite da zivite u devedesetim i okrenite se tome da vas zivot bude ispunjeniji i kvalitetniji. Vise radite, pa cete verovatno vise i imati. To sto ceznete za minulom decenijom je donekle u redu samo, imajte u vidu da su neke greske upravo u tim godinama dovele do danasnje situacije. Ne moze zemlja koju je jos Tito ostavio u dugovima pa koja je potom propadala deset godina da bi 1999. bila i bombardovana da dodje sebi za deset godina. To tako ne ide. A narocito ne ide ako pokusavate da drzavu dovedete u red a neko vam , ko je vec imao vlast i to bas devedesetih, stalno visi za vratom i sikce kako su potrebni novi izbori.
Mozete o Kosovu do sutra. Kosovo je reseno jos 1974. Svaki deo zemlje koji dobije autonomiju vremenom tezi ka nezavisnosti. :roll: Ovo sada su samo repovi iz proslosti a koren se svakako najteze chupa.
Korisnikov avatar
By Njuskalo
Originally posted by Hans_87

Gospodo, prestanite da zivite u devedesetim i okrenite se tome da vas zivot bude ispunjeniji i kvalitetniji. Vise radite, pa cete verovatno vise i imati. To sto ceznete za minulom decenijom je donekle u redu samo, imajte u vidu da su neke greske upravo u tim godinama dovele do danasnje situacije. Ne moze zemlja koju je jos Tito ostavio u dugovima pa koja je potom propadala deset godina da bi 1999. bila i bombardovana da dodje sebi za deset godina. To tako ne ide. A narocito ne ide ako pokusavate da drzavu dovedete u red a neko vam , ko je vec imao vlast i to bas devedesetih, stalno visi za vratom i sikce kako su potrebni novi izbori.
Mozete o Kosovu do sutra. Kosovo je reseno jos 1974. Svaki deo zemlje koji dobije autonomiju vremenom tezi ka nezavisnosti. :roll: Ovo sada su samo repovi iz proslosti a koren se svakako najteze chupa.
:up:

Generacije koje su bile suvise male tokom devedesitih nemaju komplekse kao oni rodjeni pocetkom osamdesetih.

Mi rodjeni sedamdesetih znamo za bolje. Da ne kazem, znamo za EPC (Era Pre Cece) kada su svi koji slusaju narodnjake smatrani za poslednje seljake.
By mythe
Originally posted by Hans_87

Gospodo, prestanite da zivite u devedesetim i okrenite se tome da vas zivot bude ispunjeniji i kvalitetniji. Vise radite, pa cete verovatno vise i imati.
Nemoj se brinuti za mene, batice moj, imao sam i onda, imam i danas upravo iz razloga koji si naveo - radio sam onda, radim i danas. Isto tako nemoj se brinuti za moj zivot, on je i ispunjen i kvalitetan i to na pravi nacin, sigurno ne na povrsan nacin sa povrsnim 'prijateljima' sa facebooka.

A glede Kosova - pa jeste Kosovo u ovom trenutku daleko od Srbije, ali je isto tako daleko da bude prava drzava, priznata od EU kao celine i UN. A sve dok je tako, nece moci Shiptari da krenu napred, nece biti predstavljeni ni na jednom sportskom takmicenju, kada zajme novce, racunace im ubitacne kamate jer im status jos nije jasno definisan, ekonomija im je svakako u kurcu (sa 50% nezaposlenosti)....pa nek vide dokle mogu tako, Srbija svakako duze moze izdrzati da ih koci, nego sto oni mogu ovako ;)
Korisnikov avatar
By spliff
Originally posted by Simor

e neka si mu rekao ;)
Korisnikov avatar
By _miki_
Originally posted by Njuskalo
...Generacije koje su bile suvise male tokom devedesitih nemaju komplekse kao oni rodjeni pocetkom osamdesetih.
Koje komplekse imamo mi rodjeni pocetkom osamdesetih?
Korisnikov avatar
By *deni*
.... ja sam od tih stvari jedino mogao da slusam one dve pesme Zorice Markovic i Suzane Perovic iz Tesnih koza i to ne zbog njih, nego vise gledajuci Shojica kako mase maramicom u onim prugasto-kockastim odelima :D
:lol:

" Lijte kiše, `ladne vode... "

Slika

:lol:
By mythe
stvarno je legenda, sve te 4 Tesne koze su predobre, ti filmovi su obelezili to razdoblje (kasne 80te i pocetak 90ih), ostavili dubok pecat u kulturi bivse zemlje.

A dobar je bio i u Tesnoj kozi 2 , kada mu Suzana Perovic peva "dusa ti nije jaca strana, ali imas auto i kljuc od stana, volim tvoje obrve tanke, ti si moj princ iz bajke' ;) i na kraju mu Suzi mazne lovu i ode na jezero :D Nastavak Tesnih koza, serija Bela Ladja mi nije tako dobra kao Tesne koze, verovatno zato jer su skoro svi glumci zamenjeni, pa mi jednostavno nije to to.

I citao sam intervju sa Milanom Gutovicem u Blicu, pre nekih par meseci gde je kroz lik Srecka Shojica opisao razliku izmedju ondasnje drzave i sada, lepo rekao "vidite, u onoj zemlji Srecko Shojic je mogao da dogura samo do direktora firme, a danas su takvi u vrhu politike". Potpuno tacno rekao covek.
Korisnikov avatar
By spliff

stvarno je legenda, sve te 4 Tesne koze su predobre, ti filmovi su obelezili to razdoblje (kasne 80te i pocetak 90ih), ostavili dubok pecat u kulturi bivse zemlje.
:pucaodsmeha:
Korisnikov avatar
By *STATUS*
Чињеница је да је за време Слобе било све ненормално...
шверц, гладовање, преживљавање...

Стичем утисак да је и сада нешто сасвим слично...

Дали визе, плате остала на минималцу...
Стално отпуштају раднике... народ нема пара ни за преживљавање...

Мало мало, па овере неког кримоса на улици...
Народ је нервoзан, депресиван... омладина је тотално на рубу нормалног живота...

Враћају се веселе деведесете....
Korisnikov avatar
By *STATUS*
Свакодневна убиства у Београду све више и више подсећају на време Слободана Милошевића :(

А и економија није ништа боља... Данас је еуро 105 динара.... еуро и цене скачу, плате остају исте... :(
Korisnikov avatar
By Dark Walker
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=1638025#p1638025]Mars napisao:[/url]
Originally posted by Sprinter
sve ljude kojima je zivot bio bolji za vreme milosevica bi deportovao u avganistan da tucaju kamen.
Ne bih se bavio ni njima ni kaznama ni deportacijama...ali to je u principu to.
Originally posted by unic0rn
Da je postojalo malo mozga u ovoj zemlji od 6.10.2000. bi se pominjanje ovog gada u bilo kakvoj pozitivnoj konotaciji kaznjavalo zatvorom.

Ovako moramo da trpimo razne idiote chiji mentalni sklop ne ume da pojmi nishta krupnije od hleba za 3 dinara i ulja za 15.
Ne znam kog mi je više žao - da li onih koji shvataju ili onih koji ne shvataju... Hitler, pa on, što se mene tiče. Na trećem Pol Pot tek.
:roflmao: :up:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!