Built to last
Why Would you Settle for Less when you can have More? Do not let other Authors Fool you with Empty Marketing Keywords. FLATBOOTS is what you Deserve. Built to last, Built from Scratch, Nothing Less.
Read moreOver a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...
Moderatori: Stripi, Moderators
Originally posted by DragoniteJel to u onoj heteropatrijahalnoj skoli ciji statut kroje vecinom heteropatrijahalni muzjaci ???Originally posted by hlaefdige
ako mi sad treba da budemo jednaki (a jesmo, i to podrazumevam), zar nije potpuno sekundarno i krajnje zastrelo da se ta polna/rodna razlika medju nama naglasava terminima? u smislu sledecem - licno, ne dozivljavam rec "profesor" kao rec koja nuzno oznacava muskarca...![]()
Meni su u školi 10000 ponovili da pojedine reči, iako imaju muški ili ženski rod, ne predstavljaju rod osobe na koje se odnose (sudija - ženski rod, 'on je sudija u slučaju...' - i sad mi je vrlo iritantno što se pokušava progurati reč 'suda' ili 'sudinica' za poseban ženski rod reči koja je već u ženskom rodu).
Originally posted by E.c.h.o...sustine nema bez forme
Dalje, potpuno se slazem sa svima koji su stavili Sustinu ispred Forme... pa ko shvati, razumece...![]()
Originally posted by MomoAl ima forme bez sustine.
sustine nema bez forme
Originally posted by svejednoako patrijahlana konzerva nije spremna da te zove onako kako zelis mogu misliti kako ce da ti da posao i kako ce da te tretira na istom
I tako imas hiljade nezaposlenih pedagoSKINJA.. al bitno je da ih nazovemo tako.
Nema veze sto ce posao dobiti muskarac pre nje, prosto zato sto je muskarac (mozda uzeo glup primer sto se tice posla, al jutro je.)
Originally posted by svejednoja ne znam ko govori o zabrani
P.S. btw, licno nisam pricao o zenskim rodovima u profesijama, nista ni za ni protiv, licno sam pricao o ZABRANI upotrebe raznih reci.. ne znam - retard, debil, ... crnac from america (afroamerikanac je p.c., zar ne?) zeleno, etc, etc.
Originally posted by svejednoA mozda i jesi!? Ili je nemoguce da jedan patrijahalni belac uradi tako nesto....ne ne to mora da je uradila nek grozna drugost...
Da, jedva cekam da se slatko nasladim tudjoj patnji, ja sam patrijahalni dasa, volim da vredjam ljude i zapravo, ja sam srusio bliznainje.
Originally posted by svejednoNe znam odakle ti ideja da su vicevi o plavusama politicki korektni? Poprilicno su mizogini i nekorektni.
Imamo viceve o pandurima, o plavusama, ali vise nisu 'korektni' vicevi o ciganima ili jevrejima npr?
Originally posted by svejednoA ti znas da se ne bi bolje osecali, bio si u njihovoj kozi pa znas.
A ne da nezaposlenu osobu nazivam sudinicom, niti crnca bez hleba u nekom getu afroamerikancem.
Mislis da bi se zbog toga lepse osecali?
Originally posted by svejednoA, vidi- KADA cigani, jevreji, homosexualci budu na potpuno istoj drushtvenoj ravni shto se tiche ravnopravnosti i jednakosti u drushtvu sa pandurima i plavushama (bar u Srbiji), ONDA se brate moj mozesh/te shprdati i nad njima/nama koliko ti dusha hoce.
Imamo viceve o pandurima, o plavusama, ali vise nisu 'korektni' vicevi o ciganima ili jevrejima npr?
I to nije licemerno?
Ili vicevi o homosexualcima?
Originally posted by svejedno.eto, zar je bush jednako nemocan i diskriminisan kao cigani, jevreji, homosexualci? bush CAN afford da mu se smeju i da ga nazivaju kako hoce (ochito, brige je njega jer je sprovodio/sprovodi skoro sve shto je hteo i naumio), dok ove ostale kategorije skoro nishta od toga. dakle, analogija ti ne shtima bash ovde, svejedno.
Ne smem da nazovem npr Busha retardom?
SMEM.
I hocu.
I zeleo bih da ga uvredim, da. Ali glup je previse.
Originally posted by svejednoma mozesh se ti zezati kolikogod hocesh ali sve dok ti neki od njih to ne zabrane bar na njihov rachun. tada morash to da poshtujesh, kao i svi mi.
Hocu da se zezam na racun crnaca, belaca, marsovaca, homosexualaca, vegetarijanaca, mesozdera, heterosexualaca...
Originally posted by svejednokako bi to lepo bilo
i, hopefully, tim zezanjem mozda i skrenem paznju ljudima na neke ozbiljne probleme.
Originally posted by svejednomozda nece a mozda hoce. pitaj ih.
..
A ne da nezaposlenu osobu nazivam sudinicom, niti crnca bez hleba u nekom getu afroamerikancem.
Originally posted by sofiaa da li se "profesorima ženskog roda" na faksu obraćaš sa "profesore" ili "profesorice"? (ako je već to sve isto.)Originally posted by hlaefdigelicno, ne dozivljavam rec "profesor" kao rec koja nuzno oznacava muskarca...Ni ja,vec kao rec koja oznacava zanimanje,nebitno za osobu kog roda se vezuje.
Originally posted by 2Q2Bstr8Da si izvesno vreme proveo na nekom fakultetu, mogao si da primetis da je termin profesorKA sasvim uobičajen, za one koji žele da ga koriste, među kojima sam čak bio i ja, jer mi jednostavno reč profesorka normalna reč, iako apsolutno nepotrebna (kao što sofija i hlaefdige gore lepo primetiše) za razliku od onih debilizama na -loškinja i -kinja i koje i same žene generalno izbegavaju, sem radikalnih feministkinja koje očigledno nemaju preča posla nego i jezik da menjaju.Originally posted by sofiaa da li se "profesorima ženskog roda" na faksu obraćaš sa "profesore" ili "profesorice"? (ako je već to sve isto.)Originally posted by hlaefdigelicno, ne dozivljavam rec "profesor" kao rec koja nuzno oznacava muskarca...Ni ja,vec kao rec koja oznacava zanimanje,nebitno za osobu kog roda se vezuje.
Originally posted by KiborgA sta tebe briga ko ce sta da koristi i sta ce da rade feministkinje? Jesi razmisljao o tome da si mozda i ti nekome smesan, da ne kazem nesto drugo?
za razliku od onih debilizama na -loškinja i -kinja i koje i same žene generalno izbegavaju, sem radikalnih feministkinja koje očigledno nemaju preča posla nego i jezik da menjaju.
Originally posted by KiborgMozda bi po tebi trebalo ali eto ja slova sa kvacicama nikad ne stavljam na forumu. Ako je nekom nerazumljivo a bas mu je stalo da razume moj post, objasnicu koja je rec. Tako da u ovom slucaju jeste, rec glasi vodiČkinja. Ne vidim da je rec nesto smesna, u svakom slucaju mislim da je vazno da reci za zenski rod postoje, a ne da nam se nesto svidjaju i uglavnom je sve to stvar navike. Kako sam opisivala rec koja je bila neuobicajena za nekoliko godina je postala sasvim uobicajena u komunikaciji (bar je to moj utisak sa putovanja).
...
@Dina:
Kaže se vodič, a ženski rod bi bio vodiČkinja. U diskusiji ovog tipa trebalo bi stavljati dijakritike (to su one kvačice iznad slova). Ne znam kakvo je to tvoje zanimanje na poslu, za koje insistiraš da ti se navodi u ženskom rodu, ali ne znam kako bi ti prošao sekretar da ti ga napiše bez dijakritika, tj. da li bi ti to tako potpisala?
Inače to vodičkinja je tako smešno....
...
Originally posted by MomoKao sto kada bi pojedini ovde tebe znali nikada ne bi napisali odredjene stvari kao replike, isto tako da ti znas svejedno mu ne bi nikada dao takav odgovor niti ga TAKO razumeo.Originally posted by svejednoA mozda i jesi!? Ili je nemoguce da jedan patrijahalni belac uradi tako nesto....ne ne to mora da je uradila nek grozna drugost...
Da, jedva cekam da se slatko nasladim tudjoj patnji, ja sam patrijahalni dasa, volim da vredjam ljude i zapravo, ja sam srusio bliznainje.
Originally posted by svejednoNe znam odakle ti ideja da su vicevi o plavusama politicki korektni? Poprilicno su mizogini i nekorektni.
Originally posted by svejednoA ti znas da se ne bi bolje osecali, bio si u njihovoj kozi pa znas.
Kakve veze ima nezaposlensot sa institucionalizovanjem zenskog roda i glad u Africi sa politickom korektnscu ?????
Originally posted by IvanaPaz ovako, ja se iskreno nadam da nikada u zivotu necu morati da upoznam te pojedine koji su meni napisali odredjene stvari kao replike. Jer vredjati nekog na osnovu transseksualnosti na gay forumu i to na temi politicka korektnost je tuzno (ovde ne mislim na svejedno).
Kao sto kada bi pojedini ovde tebe znali nikada ne bi napisali odredjene stvari kao replike, isto tako da ti znas svejedno mu ne bi nikada dao takav odgovor niti ga TAKO razumeo.
Originally posted by IvanaMozda kad svi budemo imali jednaka prava u ovom ili bilo kom drustvu, a dok nije tako ne podrzavam bilo kakvo sprdanje sa marginalizovanim grupama.
I da se razumemo, politicka korektnost je neophodna, ali isto tako i ismevanje iste.
A ko to ne razume, s'ha cu mu ja......![]()
Originally posted by IvanaVidis, epizodu sa delfinoplastikom mozes na razne nacine da tumacis i prepricavas transseksualcu, ja sam se prvi put smejao a drugi put kipeo od besa.
Nije lose pogledati koji South Park, pa onda shvatiti ZASTO je to bitno.
Lepo je to pokusao svejedno da objasni.
Originally posted by KissQueenJa to vidim kao sledeći korak. Otprilike baš kako je feminizam prolazio kroz različite faze - od klasičnog radikalnog feminizma gde se insistiralo na "suštini žene" do danas kada se u nekim pravcima taj diskurs odbacuje u korist kvirovanja rodnog i polnog identiteta. Uostalom, pozivati se na politički korektan govor u ovoj zemlji koja je ogrezla u heteropatrijarhatu je i dalje duboko subverzivna praksa za razliku od nekih drugih zemalja sa razvijenijim PC govorom u kojima je još i donekle smisleno ismejavati isti (South Park je dobar primer) s obzirom na njegovu čitavu istoriju.
Interesantno mi je to sto na forumu gde se dobar deo ucesnika izjasnjava kao gender queer,
ne zeleci da se svrsta u klasicne dve (nedovoljne) rodne kategorije musko-zensko
dobar deo ucesnika zalaze za bas takvu (musko-zensku) separaciju i kategorizaciju pojmova.
We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]
The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]
All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]
this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]
Swap-in out addons, use only what you really need!