- 02 Nov 2011, 11:37
Ne kazem ja da ti pokusavas da opravdas zlocine.
Vel boy napisao:Nema potreba da bjasnjavas, jednostavno nema zareza iza Oluje niti ali.To je izuzeto iz bilo kakve polemike sta je bilo pre.Isto kao sto se jezim kad neko stavi zarez iza Srebrenice.To ne moze biti predmet bilo kakve politicke rasprave.To je zlocin i kao takav jedino o njemu se moze disktovati u pravcu oznacavanja zlocinaca i kaznjavanja istih.Svaka ostala diskusija o tome vodi u smeru nepostovanja zrtava i daljoj netrpeljivosti.barni011 napisao:Ja ne znam kako da i objasninma da kako god ti napisao i premestao reci u kontekstu Oluje to je nemoguce pravdati niti polemisati o tome.To je zlocin.I nema ali ni sta bi.
Sa takvim stvarima nema zezanja.Ostavlja dugorocne posledice po celu naciju, u ovom slucaju Hrvatsku.
Isto takav princip se primenjuje u slucaju srpskih zlocina i sto pre ovaj narod sazvace da se u njegovo ime ubijalo i da se odrekne takvih ljudi pre ce prosperirati.
U ovo temu sam usao upravo zbog ovoga.Hrvate cega dug period oporavka jer oni i dalje postavljaju spomenike Franji Tudjamnu.To je nedopustivo i ostavice posledice po celu naciju.
Sto se tice popaja ja nisam rekao da on mrzi heteroseksualce, nas konflikt je on izazvao kad je mene okvalifikovao kao autohomofoba.Jer se ne slazem sa programom parade iz razloga jer ljudi koji je organizuju rade to za licnu promociju a na moju stetu i mnogih drugih.Ostavljaju dugorocne posledice na gej populaciju u Srbiji itd...pisao sam o tome 10 strana
ja ne znam kako tebi da objasnim da ja uopshte ne pravdam oluju vec iznosim chinjenice koje su joj prethodile te chitav kontekst u kom je bila devedesetih. a devedesetih je ochito bio rat za kontrole teritorija i nazalost bilo je dozvoljeno bilo chijoj jachoj vojsci da iskoristi i uradi shto moze dok moze. te dozvole svemu tome od strane Medjunarodne Zajednice tek prestaju, neopravdano ili opravdano drugo je pitanje, tek 1999-e kada se Amerika, neopravdano ili opravdano drugo je pitanje, umeshala u kosovski problem. takvo je bilo stanje stvari ratnichkih i zalosnih devedesetih na prostorima zemalja ex-Yu.
i jasno rekoh da potpuno pozdravljam presudu Haashkog tribunala jer se drzala chinjenica o zlochinima pochinjenim u toj oluji.
svakako da Hrvatska i vecinski hrvatski deo u BiH imaju i dalje veliki problem velikonacionalizma-shovinizma i proustashke nastrojenosti. medjutim tu valja i analizovati koliko i zashto to podrzava srpski "predvodnici" u BiH milorad dodik, rajko vasic chiji su omiljeni saveznici upravo ti problematichni od Hrvata.
u vezi tvog spora s popajem, ok sad je jasnije shta zelish reci o njemu. to je izmedju vas dvojice, no, ja samo kazem da si dao materijala da ti prikachi autohomofobiju.
Ne kazem ja da ti pokusavas da opravdas zlocine.