Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Anhedonie
pola od ovih sto si navela nisu dobili otkaz zasluzeno. fotka kako odmaraju na poslu, pa naravno da ce da odmaraju, postoji pauza. cak i da nisu u pravu, jedna greska, koja nije krucijalna za poslovanje, ne treba da nosi otkaz. meni je taj koncept bizaran. mesa se posao u privanost.

trebalo bi, a verovatno ce (makar sam skontao se ide ka tome), da se uvede u drustvo pojam online privatnosti i da se jasnije definise sta poslodavcu moze da smeta a sta ne moze kod online stvari. odnosno, izlazak iz kuce u prljavoj trenerci da izbacis djubre ne sme da bude nesto na sta poslodavac sme da utice. zamisli taj svet, u kom je drustveno prihvacena situacija u kojoj te poslodavac otpusti jer ne nosis njihovu majicu kad izlazis u grad. i posto bi svako mogao to da radi, svi bi radili, i kako bi svi to radili pravili bi se klanovi, a sve to organizovano od strane korporacije koje drze brendove koji manipulisu ljudskim zivotima kako zele. distopija. a jedino sto nas deli od tog scenarija je drustvena norma o privatnosti i poslodavcu. isto tako ce se napraviti norma i za online sadrzaj, ovako ne valja.
Korisnikov avatar
By 李香兰
you're making a big stretch there.

naravno da te niko neće otpustiti jer bacaš svoje đubre u prljavoj trenerci, niti zato što ne nosiš njihovu majicu van radnog vremena. gde se to desilo i ko to tvrdi??

ovakvim preuveličavanjem činiš ogroman strawman.

---

1. Stavljali su kurac u sendviče koje Subway u kome su zaposleni prodaje?
2. Predaje u srednjoj školi i na javnoj platformi priča o svojim učenicima kao jail bait ispod svojih nagih fotki? No happy parent.
3. Zlostavlja ljude na netu.
4. Ilegalno kači na net tuđe račune iz restorana u kome radi.
5. Ne verujem da bi iko otpusio lekara jer samo "odmara" na poslu kratko vreme.
A group of seven doctors and nurses in a hospital's busy A&E could be fired for playing a silly internet game in which they "lie down on the job".
Health bosses caught the medical staff after they posted photos of themselves on Facebook.
They were pictured lying face-down on resuscitation trollies, ward floors and even the hospital's helicopter pad.
Swindon's Great Western Hospital yesterday said the game broke health and safety rules and the NHS code of conduct.
6. Liže hranu koju restoran prodaje.
7. Isto kao i 6.
8. Spava i krade na poslu.

Kojih pola nisu dobili otkaz zasluženo i zašto?
Korisnikov avatar
By *deni*
Alergičan sam na koncept zabrana i moraliziranja, slažem se ovde sa Anhedoniom, tip ih je na silu stavio u ulogu oskrnavljivača grobova, kostiju i te celokupne istorijske tragedije, a ne vidim baš da je bilo ko od ovih što su se fotkali pišao, srao, šarao grafite, ili na neki drugi način skrnavio to mesto. Istorijska distanca je znatna, ideologija se, kao kategorija, sve manje priznaje, istorija se ne zna ( ali se zna koji je i kad izlazi najnoviji model Ajfona ), danas mladi u našoj zemlji ne znaju ni ko je bio Tito, na primer, misle da je bio tamo neki predsednik i to Srbije u nekom neodređenom intervalu iz prošlosti, zato može da bude korisno slati ovakve poruke, ali ne na ovakav način.
Preterano je stvarno sugerirati da ti klinci skaču po leševima, mogao je da im zamuti face i zaštiti identitet, ako je hteo sa svoje strane da pošalje jednu opštu poruku i ukaže na to da se s dužnim pijetetom svako mora odnositi spram holokausta.
Korisnikov avatar
By *deni*
Pa to, izgleda je preuzeo od nekog svog pretka ulogu lovca na naciste, pa je ispao lovac na veštice.
Korisnikov avatar
By *deni*
Ne kažem da su današnji klinci super, o daleko od toga, bezobrazni su kao uštve, družeći se sticajem okolnosti unazad dve godine sa osobama po 20 godina mlađim od mene, zaprepastio sam se količinom neznanja, površnosti i nezainteresovanosti za bilo šta što nije instant, odmah i sada i to zaprepašćenje je takvo da sam ubeđen da će još i mlađe generacije, ove rođene posle 2000.- te biti pravi vanzemaljci, tako da sam uvek za čas istorije, pa i disciplinske šamare, ali ne i za lov na veštice.
Korisnikov avatar
By Srklet
vec smo u distopiji.
kako upozoravanje na tu distopiju nije pomoglo da se njen nastanak zaustavi, onda preostaje da se distopija toliko zaostri da bi postala nepodnosljiva, sto bi valjda dovelo do promjena na bolje.

tj. promaseno je pitanje 'je li fer dobiti otkaz zbog objave fotke kreveljenja na berlinskom spomeniku holokaustu na instagramu?'
pravo pitanje je 'zasto uopce koristim instagram, zasto imam potrebu kreveljiti se na spomeniku holokaustu i to fotkati, i tko na tome zaradjuje, cos i sure don't?'...
Korisnikov avatar
By Blady
Vec sam pisala na fejsu o ovome, ne mogu opet.
Neukusno i neka je napravljena paralela.

Neki korisnici su vec dosta izneli na ovu temu i potpuno se slazem.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!