Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Dirrty
Monkey see, monkey do... dole kapitalizam, dole globalne nejednakosti!
Korisnikov avatar
By antibiotic
"M. M. (17) od osnovne škole trpi nasilje od druge dece zbog gojaznosti."

Ono sto se cita izmedju redova je da klinac nije samo gojazan, vec moguce i feminiziran i / ili pasivnog karaktera koji ne ume da pruzi otpor nasilju.

Zanimljivo kakva sve "resanja" protiv nasilja imaju citaoci kurira:
"vratite radne akcije,sluzenje vojnog roka i veca prava prosvetnim radnicima pa cete videti rezultate.ovoga je uvek bilo u skoli samo se nije ovoliko pisalo o tome vec su deca ucena kako da se izbore sa problemom.sada su nam muska deca seka perse a devojcice muskarace."

"Gde su popravni domovi???
Sve nasilnike u popravni dom, to su povukli od roditelja.
Dajte imena i prezimena roditelja od nasilnika."

"мог старијег сина су пре 10 година вршњаци малтретирали три пута први пут задњи пут и никад више.Казну за то искусили су родитељи.Отишао сам лепо код њих у кућу сваког појединачно и пред децом испребијао родитеље уз опомену да ће следећи пут доћи до убиства ако своју децу не васпитају." !!!!

"Sve je tako zato sto mi prepisujemo debilne zakone iz EU. Dozvolili smo da se u prestonici "ponose" trandze i seksualno izvitopereni ljudi, one koji bi trebalo da se ponose ( vojska, trudnice, majke 3 i vise deteta) smo maksimalno degradirali, smanjili platu siromasnoj radnickoj klasi "

"da mi sad neko maltretira dete isao bi mu u skoli prebio bi i njega i i direktora skole pa cak i razredne staresine,"

"a sam problem kod mog sina resio.... Dohvatio ih ispred škole i sad nesmemo ni poprečno da ga pogledaju "
Korisnikov avatar
By Vel boy
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2734085#p2734085]antibiotic napisao:[/url]sta je tebi ovde dobro i logicno resenje?
ovo,

"Gde su popravni domovi???
Dajte imena i prezimena roditelja od nasilnika."

pa ovi, iako možda nekom izgledaju uzimanje pravde u svoje ruke. kad se baš nema druge, nasilje i užasna nepravda se moraju hendlati jezikom kojeg nasilnici i počinioci nepravde jedino i razumeju

"мог старијег сина су пре 10 година вршњаци малтретирали три пута први пут задњи пут и никад више.Казну за то искусили су родитељи.Отишао сам лепо код њих у кућу сваког појединачно и пред децом испребијао родитеље уз опомену да ће следећи пут доћи до убиства ако своју децу не васпитају." !!!!

"da mi sad neko maltretira dete isao bi mu u skoli prebio bi i njega i i direktora skole pa cak i razredne staresine,"

"a sam problem kod mog sina resio.... Dohvatio ih ispred škole i sad nesmemo ni poprečno da ga pogledaju "

dakle, samo oni koje je onaj ^^ "guessed", nisu.
Korisnikov avatar
By antibiotic
Nasilje radja nasilje, to se vidi i po komentarima u kuriru koji su samo slag na torti cele tragicne price. Traziti imena nasilnika je poziv na ritualno nabadanje na kolac ili tako nesto slicno, kada kazu "popravni dom" misle na "sivi dom" :lol: dakle na robiju, sisanje na nulu, dalje maltretiranje od svih zivih... itd.
Cak i da su ti roditelji i njihova nasilna deca zasluzili po koju samarcinu , to kao metoda bi prozvela samo jos veci haos, gde bi opet najvise nastradali oni najranjiviji koji ne umeju da resavaju stvari batinama.
Korisnikov avatar
By Vel boy
samoodbrana nije nasilje po meni, već nužda. i to vrlo iznuđena. self defense is a statement of lifetime, nekada tj. pogotovo kada nema drugih koji bi trebali zaštititi žrtvu - zbog nevoljnosti ili indirektnog ako ne i direktnog saučesništva s nasilnicima.

pazi, moja podrška tim postovima je više u smislu da ih ne treba stavljati u isti koš s ona druga dva. to je moje mišljenje, a ako se ne slažemo, složićemo se da se ne slažemo u ovome.

koje to tačno rešenje ti imaš, antibiotic, izvoli reci...jer ga nisi rekao...
Korisnikov avatar
By antibiotic
Nije vise samoodbrana kada ti odes u neciju kucu i pretuces roditelje pred decom. Sivi dom u odnosu na ovo mu jos dodje kao humano resenje. Nasilje je znak impotencije, da nesto nije u redu sa nasilnikom, a ne sa zrtvom. To se kaznjava, ali i "leci", dok je u Srbiji problem sto se to igorise i niko ni sa kim ne saradjuje po tom pitanju, sto bi, za pocetak, bilo pomak ka boljem.
Klise je reci da su krivi roditelji, to je tacno, ali postoji i jedna sira slika drustva u kojoj se vec decenijama sire frustracije, uglavnom u nacionalizmu otelotvorene, gde imas tu "slobodu" da radis sta god hoces, ako si jaci i besniji.
Korisnikov avatar
By Vel boy
pa, ja sam izdvojio ovaj komentar "Gde su popravni domovi???
Dajte imena i prezimena roditelja od nasilnika." kao najbolji. i sam priznaš konačno na neki način da je bolje ovo nego ići se tući.
dalje, sve ja tebe shvatam, Antibiotic, šta govoriš, ali to ti je makro mudrovanje koje se završava sleganjem ramenima i apatijom, letargijom.
umesto toga u konkretnim situacijama treba konkretno delovati, dakle, počinje se od mikro polja ka većem tj. na široj društvenoj razini.
Korisnikov avatar
By Dirrty
Inače, ja mislim da Srbija (a i svet u kome živimo) nema svetlu budućnost, tako da je uloga mladih u svemu tome nebitna...
Korisnikov avatar
By antibiotic
Nisu ni popravni domovi resenje, to mu dodje kao predskolaska ustanova za robiju, jer kada si jednom marginalizovan... mozda jedino kada bi se reeventovali u nosto novo, np. kampovi u prirodi gde se visak energije izbacuje kroz rad, saradnju, disciplinu i workshopove. Sve moze da se nauci, ako se ponavlja. Ako bi se vojska ukljucila u ove programe mozda bi napokon bilo neke vajde od nje. Na to mislim kada kazem "saradnja", ali pre svega na krug roditelja, nastavnika, direktora, soc. sluzbe, policije. Nije to topla voda, u Srbiji se stalno ignorisu iskustva drugih, kao da smo jedini na planeti koji prolaze kroz odredjene probleme u drustvu, u startu ubedjeni da "to tako kod nas ne moze", ako to nije letargija ja ne znam sta je... Ipak, sve to ne bi moralo biti, ako je drustvo zdravije na tom "makro planu", samo sto je to jedan dug proces koji ne moze ni da se zapocne sve dok imamo bolesnike na vlasti.
Korisnikov avatar
By Vel boy
potpisujem. i ja sam više za to reeventovanje umesto samo kažnjavanja. ali, Srbija i većina ostalih zemalja exYu su duboko bolesna sociopolitička društva. no, ima toga puno i u Americi. isto sranje, nešto malko drugačije pakovanje....
edit, međutim to je sve long term priča, Antibiotic....
kada se konkretna situacija desi ili dešava, treba reagovati nekako konkretno odmah....sve opcije mudro sagledati.
:odlican:
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2724692#p2724692]miccka napisao:[/url]Na pojavu nasilja najvise utice model agresivnog roditelja, nedostatak ljubavi u detinjstvu...a sve vise nemih posmatraca nasilja nazalost, oslikava stanje naseg drustva, Takodje i drustvo ,mediji promovisu nasilje sadrzajima u kojima nasilnici bivaju popularni ili kaznjeni...
Osvald Spengler: kada se bude civilizacija priblizila vrhu,kultura ce biti blizu dna.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!