[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2736508#p2736508]Sixto napisao:[/url][url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2736488#p2736488]antibiotic napisao:[/url]fajgelj je sada disident, heroj, pregledi klipova i lajkovi mu rastu, ego mu raste jos vise
razmisljam koji ultimativni nacin da je razotkrije prevara njegovog lika i dela, kao i njemu slicnih,
on je bas onakav ludak kakvog ga gledamo, kako spolja tako i iz unutra
Nema tu prevare. To je cisti tradicionalista, rusofil, teoreticar zavera, religiozni idiot kao i vecina ljudi u srbiji. Nemas sta razotkriti, on je idealan za njih i njegova popularnost ovim raste eksponencijalno.
Doduse, mozda bi moglo da ga se snimi ako voli fist kao neki prvaci desnicarskih organizacija u srbalja, ali cimanje je to preveliko za jednog malog fajgelja...
Oo pa moj radar mi govori da bi ga primio do jaja, a da ne trepne.
Posto imam skroz drucaciji mindset od njegovog tesko mi je da poverujem da neko moze ovako da govori i da u isto vreme najiskrenije veruje u to.
On je za mene, pre svega, tipicni evropski hard core desnicarski populista, domaca varijanta tog talasa i nista autenticno domace. Posto u Srbiji antimigrantska politika nije najveci adut desnicarima, oni se okrecu direktno protiv vlasti i protiv gradjana sa drugacijim polit. i zivotnim stavovima tzv. "domacim izdajnicima". To su sve babe i zabe, ali desnicari forsiraju pricu da smo mi ovde np. i vucicevi jedni te isti.
Sve, naravno, zaliveno odredjenom nacionalisticko-pravoslavnom retorikom koja je izrazito jaka i plakativna, ali ujedno njihova najslabija karika kada dodje do ozbiljnije diskusije i uopste, ali to oni imeju dobro da kamufliriju i predstave kao snagu.
Desnicarski populizam se sastoji iz mapiranja opstih problema u drustvu, isto kao sto bi i neki levicar ili soc. demokrata uradio, tako da niko ne moze da kaze da nisu u pravu, a ako kazes da bullshituju, jer im je srz ideologije nakaradna, ocrnete te najgore i naprave te budalom, jer ispada da branis sve ono sto je negativno u drzavi, pa i u svetu, sve dok se ne povuces u misiju rupu i umres.
Mozda je Fajgelj mali, ali njegova ideologija nije bezopasna, ozbiljno preti da nam bude buducnost jos gora od vuceve sadasnjosti, bio on ili neko treci, jer je otpor jako slab.
Bitno je ne dozvoliti im da preuzmu sva autorska prava na pojam "patriotizam" (ili nazovi "to" kako hoces), jer oni to svojim nacionalizmom i tradicionalizmom ne predstavljaju tako automatski kao sto misle i zele, naprotiv. Po ceni da bude prepateticno i licno- ponizavajuce levicarske snage moraju da reeventuju pojam patriotizma koji bi se kao ideja rasirio.