[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2726779#p2726779]Mage napisao:[/url][url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2726728#p2726728]Srklet napisao:[/url]@ulix: hrvatska je faktor u EU koliko i slovenija, dakle može blokirati srbiju bez problema. ekšli, 28 država može blokirati srbiju ako im tako dođe i srbije ne može učiniti ništa u vezi toga. može jedino ispunjavati uvjete. tako funkcionira taj proces, jel, i neće ga se mijenjati zbog srbije.
To jeste tacno ali ti zaboravljas ko zapravo povlaci sve konce u EU i ukoliko je u njenom interesu da Srbija udje u evropsku uniju, sve ostale clanice ce momentalno ucutati i samo klimati glavama potvrdno. Hrvatska, Madjarska, Rumunija, Bugarska, i ostale EU smejurije se mozda na papiru pitaju nesto, ali svi mi vrlo dobro znamo ko stoji na poziciji moci o kojoj ti pricas 
Srbija nije u evropskoj uniji zato sto EU nema ama bas nikakve koristi od Srbije, a jos jedna Grcka im sigurno ne treba. A da se tu Hrvatska kao nesto pita zapravo... lol.
stvari su, na sreću ili na žalost, mnogo kompliciranije od toga.
(btw, što je teorija zavjere? to je
poraz analitičkog kapaciteta pred kompleksnim problemima i situacijama.)
nitko ne povlači
sve konce unutar EU. neki povlače mnogo više od drugih, ali nitko ne povlači sve. evo, baš na pitanju izbjegličkih kvota se pokazalo koje su granice njemačke moći. unatoč raznim uvjeravanjima pa i prijetnjama od strane njemačke, poljska, slovačka, češka i mađarska su glasale protiv.
ono što meni nije jasno je koliko još konkretnih primjera i lako provjerljivih činjenica iz relevantnih izvora treba iznijeti a da bi bilo jasno kako te generalizacije i 'sve je jasno'/'svi znamo' stavovi budu barem malo uzdrmani pred snagom argumenata i realnosti?

jer imati mišljenje o nečemu prvo traži informirati se o temi, a ne zauzeti stav i onda birati samo informacije koje se u njega uklapaju i koje ga potvrđuju.
hajdemo opet malo slijediti argumentaciju koja je iznesena. slovenija kad je blokirala ulazak hrvatske u EU je dakle to radila uz odobravanje i podršku njemačke. to slijedi iz iznad napisanog. ima li nekih dokaza za to osim 'svi mi dobro znamo'? ja evo ne znam, dakle i sama tvrdnja da
svi mi dobro znamo nešto tako je pogrešna.

btw, mogu bez problema linkati dokaze da je njemačka bila protiv slovenske blokade hrvatske.

ps
tko je pročitao lisabonski ugovor? tko zna što je lisabonski ugovor?