Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Herald
НОВИ САД -

Малолетник, кога је мачетама јуче повредила група хулигана, оперисан је у Дечјој болници у Новом Саду, а према речима лекара, у стабилном је стању. У међувремену, појавио се снимак инцидента са сигурносних камера у школи. Због таласа насиља у граду, Новосађани су све више забринути за безбедност своје деце.

Испред Грађевинске школе у Новом Саду он је теже повређен када га је група младића напала мачетама и секирама, што је још један инцидент у главном граду Војводине, у којем је безбедносна ситуација према тврдњама грађана и политичких партија, све лошија.

http://www.rtv.rs/sr_ci/vojvodina/novi- ... 21906.html" target="_blank
Korisnikov avatar
By Dark Walker
Užasno.
Prosto, ne znam šta da kažem na sve ovo. Nadam se samo najoštrijoj mogućoj kazni za ove barabe, tu treba biti nemilosrdan. Tuga.
Korisnikov avatar
By bern
ne znam odakle ta silna desenzitivizacija prema patnji drugih ljudi.
Korisnikov avatar
By Pipin
Obračun dve grupe navijača FK Vojvodine. Jedan je uhapšen, sad valjda cede iz njega info.
By avgust
jebeš društvo u kome se maksimalna kazna zasniva na moralnoj osudi po internet portalima.
By Simor
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2574962#p2574962]hippo... napisao:[/url]Valjda deca treba da predstavljaju nešto nevino i neiskvareno.
Deca nisu nevina i neiskvarena ni u svojoj petoj godini, a kamoli sa svojih 15-16 godina, posebno kada pripadaju navijačkim (čitaj: huliganskim) grupama i susreću se zarad unapred dogovorenog fajtanja.

Btw, Novi Sad je godinama poprište navijačkih obračuna, samo je sada važno to medijski isticati u prvi plan kako bi se Novi Sad predstavio posebno nebezbednim gradom zbog SNS na vlasti (upomooooć, Vučićeva diktatura!!!), dočim je za vreme Igora Rodni Troter Pavličića Novi Sad, valjda, bio oaza mira kojom su šetala gospoda u frakovima i dame u šuštavim haljinama i sa ambrelama u rukama a ulicama su pljuštali rukoljubi (ili kako već malograđani zamišljaju (čitaj: izmišljaju) graždansku prošlost NS-a).

:flasher:
Korisnikov avatar
By blenta
pa ne znam. u novom sadu smo bese imali mars fasista bez ikakvih problema
i samaranja profesora za katedrom

to sto ima manje haosa u apsolutnom broju jer je selendra
ne znaci da je miran niti kulturiska niti ista bolji od bg
btw i bgd je selendra, samo malko veca
Korisnikov avatar
By hippo...
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2575078#p2575078]Simor napisao:[/url]
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2574962#p2574962]hippo... napisao:[/url]Valjda deca treba da predstavljaju nešto nevino i neiskvareno.
Deca nisu nevina i neiskvarena ni u svojoj petoj godini, a kamoli sa svojih 15-16 godina, posebno kada pripadaju navijačkim (čitaj: huliganskim) grupama i susreću se zarad unapred dogovorenog fajtanja.

Pa da :yes:
Vidiš koliko nam je loše.
U zemlji u kojoj su deca sa 15 godina članovi navijačkih grupa ništa ne može da funkcioniše.
Kako neko očekuje da napredujemo kad deca koja treba da se vaspitavaju, stiču neka moralna načela i da se obrazuju jure ulicamo sekirama.
Ja sam na to htela da skrenem pažnju. Kako ćemo mi da dodjemo do boljeg života, da sprečimo kriminal i ostalo ako ni ono što treba po prirodi da bude nevino nije takvo.
Korisnikov avatar
By Kadmiel
Prilicno uzasno sto se desilo mada (ne bih da izgledam bezdusan ali) nije kao da sam iznenadjen sto se ovako nesto dogodilo. *shrug*
Korisnikov avatar
By acid drop
blento, marš fašista nije prošao bez problema, ako mislimo na isti.
By Simor
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2575206#p2575206]blenta napisao:[/url]pa ne znam. u novom sadu smo bese imali mars fasista bez ikakvih problema
i samaranja profesora za katedrom

to sto ima manje haosa u apsolutnom broju jer je selendra
ne znaci da je miran niti kulturiska niti ista bolji od bg
btw i bgd je selendra, samo malko veca
Ne slažem se da su Novi Sad i Beograd selendre (ali, to i nije tema), ali se slažem da je u NS i ranije bilo eksplozija nasilja, samo što su mediji to na drugačiji način kontekstualizovali nego što to čine danas.

To ne znači, naravno, da na nasilje treba slegati ramenima i ne znači da (1) ratovi devedesetih i (2) pljačkaška tranzicija u prvoj deceniji ovog veka -- a ovo drugo nekako se uvek zaboravi: zaboravi se činjenica da su posle 2000. godine oni koji su bogatstvo stekli u ratovima, to bogatstvo, uz saradnju sa novim vlastima, uveli u legalne tokove i nastavili da se bogate, čime je socijalno raslojavanje krenulo da bude još dramatičnije -- nisu doveli do društvenog rastakanja koje nužno vodi agresiji.

No, dobro, jasno mi je da ovakve teme i jesu namenjene za radikalni diskurs. Jer, zaista, koji komentar čovek može da da na neko nasilje sem da ga osudi, a da bi tema imala dinamiku onda se uvodi padanje u nesvest zbog strahota u kojima živimo i moralna osuda ovih i onih (a zapravo nas zaboli uvo za to nasilje nego treba utrošiti slobodno vreme koje smo odlučili da provedemo na forumu).
Korisnikov avatar
By blenta
koliko se secam ns je imao mars fasista
bgd nije imao iako su ga planirali

bese pre neku godinu

vezano za decu da se sa 15 godina vec ubacuju u navijacke grupe,
to nam je izgleda previse optimisticno jer ovo mi izadje danas:

http://www.mondo.rs/a616306/Info/Crna-H ... odina.html" target="_blank

Šef novosadske "dečje mafije" ima 15 godina
Novi Sad je, prema poslednjim događanjima, centar maloletničkog kriminala, a nekrunisani šef novosadske "dečje mafije" je S.S. kojima ima 15 godina i iza sebe više od 90 krivičnih dela.

a to kako ns i bg nisu sela cete shvatiti kad prodjete dalje od klise ili banovog brda ili koje su vec prirodne granice sto vas stite od spoljnih uticaja
Korisnikov avatar
By Herald
Mladić ubijen u kafiću u centru Novog Sada
Jedan mladić je ubijen, a jedan lakše ranjen u pucnjavi koja se protekle noći dogodila u kafiću u centru Novog Sada, rečeno je danas u gradskoj službi Hitne pomoći.

Incident se dogodio u oko jednog sata posle ponoći.

"Lekari su jedino mogli da konstatuju smrt. Muškarac je zadobio prostrelnu ranu u predelu glave i vrata", rekla je portparolka novosadske Hitne pomoći Sanja Pokrajac Nenadić.

U pucnjavi je lakše povređen još jedan mladić koga je metak okrznuo u predelu stomaka i ruke.

Lekari su zbrinuli i napadača, koga su odvezli na kliniku za psihijatriju Urgentnog centra.

http://www.novimagazin.rs/vesti/mladic- ... novom-sadu" target="_blank
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!