Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

By nikolaaas
Interesuje me da li drzavljanin Srbije koji je sklopi brak sa istim polom (u nekoj drzavi u kojoj je takav brak priznat) navodi tu cinjenicu u pravnom sistemu u Srbiji?

da pojednostavim,

da li u bilo kojoj aplikaciji - forumularu u Srbiji je potrebno (tj zakonski obavezno) navesti takav brak? ako se trazi bracno stanje, sta je zakonski ispravno napisati?
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2575732#p2575732]Lolek-i-Bolek napisao:[/url]Zakonski ispravno - uvek i samo istinu.
Moralno ispravno - uvek i samo istinu.

Ja bih svugde navela da sam u gay braku sklopljenom u inostranstvu.
pa to i jeste pitanje. sta je zakonski ispravno?
ono sto je istinito ne mora i da bude zakonski ispravno => ako zakon ne prepoznaje takav vid braka, onda mi je samo logicno da se taj brak nigde ni ne navodi u pravom sistemu takve drzave.
Korisnikov avatar
By Mage
Kada smo se ja i moj partner vencavali ovde u Svedskoj, morali smo da donesemo neku potvrdu iz Srbije o bracnom stanju (tj da nismo u braku vec). Fora je bila sto kada vadis taj dokument nekad traze da napises ime i prezime osobe sa kojom planiras da se vencas i onda nece da ti izdaju uverenje posto navodno to sto ti pokusavas je "nemoguce". Administrativni pakao!

No, ne znam odgovor na tvoje pitanje. Ne planiram se vracati u Srbiju pa nisam ni proveravao.
Korisnikov avatar
By AbortiraniTerorista
Vaš brak Srbija ne priznaje, osim u slučaju da ste diplomate stranih država.

Srbija će vas voditi kao single. Vi možete da pišete svoda da ste u braku, neće da vas kazne zbog toga, ali ako provere oni će to prepraviti, što je dodatno maltretiranje sa birokratijom.
By nikolaaas
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2575764#p2575764]AbortiraniTerorista napisao:[/url]Vaš brak Srbija ne priznaje, osim u slučaju da ste diplomate stranih država.

Srbija će vas voditi kao single. Vi možete da pišete svoda da ste u braku, neće da vas kazne zbog toga, ali ako provere oni će to prepraviti, što je dodatno maltretiranje sa birokratijom.
hvala na odgovoru. meni to deluje skroz logicno sto si napisao.
jel znas to tacno ili samo tako mislis?
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2575751#p2575751]Mage napisao:[/url]Kada smo se ja i moj partner vencavali ovde u Svedskoj, morali smo da donesemo neku potvrdu iz Srbije o bracnom stanju (tj da nismo u braku vec). Fora je bila sto kada vadis taj dokument nekad traze da napises ime i prezime osobe sa kojom planiras da se vencas i onda nece da ti izdaju uverenje posto navodno to sto ti pokusavas je "nemoguce". Administrativni pakao!

No, ne znam odgovor na tvoje pitanje. Ne planiram se vracati u Srbiju pa nisam ni proveravao.
neke drzave traze taj dokument, neke ne - traze samo tvoju izjavu i veruju ti na rec.
tj ako se dokaze suprotno jednog dana, oni ce brak da poniste jer nije mogao biti skopljen zbog vec jednog postojeceg braka...
Korisnikov avatar
By No_Stress
Pa logicno je da ako drzava ne poznaje takav vid braka, jednostavno "ignorise" tu cinjenicu.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!