Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
Je l oni stvarno misle da će to nešto pomoći nekom poboljšanju stvari u državi? :retard:

Šta zabranjuje nemačkoj da skrati vremenski proces odbijanja azila srbijanskim državljanjima? :roll:
Korisnikov avatar
By blenta
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2455327#p2455327]KorvinOdAmbera napisao:[/url]Je l oni stvarno misle da će to nešto pomoći nekom poboljšanju stvari u državi? :retard:

Šta zabranjuje nemačkoj da skrati vremenski proces odbijanja azila srbijanskim državljanjima? :roll:
ne haju oni mnogo za stanjem u nasoj drzavi
koliko sam ja shvatio onaj prvi clanak
nemacki lokalni zvanicnici su se tuzili republickom nivou
da su im administrativni troskovi porasli zarad azilanata
Korisnikov avatar
By Sanja Steppenwolfin
ne, nego Nemacka zeli da spreci (ponovni) priliv Balkanaca. Zajebala se jednom sa Turcima, nece opet.
Korisnikov avatar
By Dirrty
Ne, zaboga ne... mada naredne godine bih svakako morao da tražim boravišnu vizu za duži period od 3 meseca, tako da me ne pogađa previše, osim možda redova pred ambasadama... ali zar iko ima novaca danas za putovanje van ove vukojebine?!

Depresivno u svakom slučaju.
By Simor
Mislim da neće doći do ponovnog uvođenja viza, nego da je to još jedan pritisak na Srbiju da preduzme mere koje bi dovele do manjeg broja azilantskih zahteva. To što su se DS mediji (B92, Blic) jako uskopizdili da se bave ovom temom bojim se ima više unutrašnjopolitički karakter (eto, vidite, ex-radikali došli pa nas udaljavaju od Evrope, a baš je bilo lepo dok je BoTa stolovao pa je Srbija išla ka EU brzinom svetlosti - upravo zbog te brzine, niko od građana Srbije taj proces evropskih integracija nije ni primetio).

Naravno, ova tema je veoma slojevita. Termin "lažni azilanti" je užasno diskriminativan i, zapravo, ništa ne znači. Pravo na azil je ljudsko pravo i svako ima pravo da u nekoj državi zatraži azil, a diskreciono pravo svake zemlje je da proceni da li će taj zahtev uvažiti ili ne. Kako je Srbija na listi tzv. sigurnih zemalja, naši građani koji podnesu zahtev za azil u nekoj EU zemlji uglavnom bivaju odbijeni. Druga strana priče je to što azil traže uglavnom pripadnici romske populacije, dakle oni koji pripadaju samom dnu socijalne lestvice, i oni traže ekonomski azil. I nekako se opet pokazuje da su Romi svima smetnja - teret su i Srbiji i zemljama EU, a nikome ne pada na pamet da napravi istinske programe integracije Roma. Druga je stvar da su Romi, iako užasno marginalizovani, u Srbiji u boljem položaju nego, na primer, u Mađarskoj gde su rasističke tenzije ogromne i gde se dešavaju slučajevi da pripadnici nacističkih organizacija u nacističkim uniformama marširaju kroz romska naselja. Jelko Kacin se još uvek zbog toga nije uzbudio.

Ako bi ponovo došlo do uvođenja viza, to bi bio još jedan politički promašaj Evropske unije. Ali, ne bi im to bio prvi put.
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2455355#p2455355]Sanja Steppenwolfin napisao:[/url]ne, nego Nemacka zeli da spreci (ponovni) priliv Balkanaca. Zajebala se jednom sa Turcima, nece opet.
Mjok, mi smo korisni, jer radimo, a koljemo se međusobno, super je imati jednak broj različitih ljudi, jer sa jedne strane to pospešuje demokratiju i međusobne odnose i manjinska prava, sa druge strane pospešuje integraciju, jer na kom ćeš se jeziku sporazumevati sa svima, na...nemačkom. I pre ili kasnije se naturalizuješ.

A žalbe administracija su kurac na biciklu. Ne postoji ni jedan zakon koji ih sprečava da uvedu poseban odnos prema srbijanskim azilantima.

Biće da je u pitanju rad i boravljenje na crno.
Korisnikov avatar
By deran
ja sam sve uvereniji da su evropski političari gori od srpskih...ni sami ne znaju šta žele,ili ako žele to što žele,ja sam onda debelo u teoriji zavjere... :lol:

uglavnom,želeli su uniju-uniju su napravili,ali ne baaaaaaaš uniju,nego savez sa glavnima i "perifernim članicama"-to je izraz koji se koristi i koji je baš onako fuj...

razumem ja da je gazda onaj u kog je buksa najveća,odvajkada je tako bilo,ali opet...teorija zavjere.. :lol:

gde su bili svi ti stručnjaci svetskog ugleda,svetske i evropske banke,međunarodni monetarni fondovi i ostale naci službe-nije se grčka zadužila za jedan dan,niti ostale zemlje propale za nedelj' dana...

zapravo su omogućili gospodinu novcu nesmetan protok-ljude ko jebe,ionako ih je previše... :zvezda:

a sad počujmo odu radosti... :sweet:
Korisnikov avatar
By Herald
Bravo! U tom smeru treba da razmisljaju kad je u pitanju Ugandija.
Korisnikov avatar
By antibiotic
licimuri i rasisti, da nisu romi u pitanju, vec folksdojceri na primer ili kojekakvi drugi "arijevci", ne bi pravili toliku frku.

a i ovi rasisti iz srbije... jednom sam cuo jednu devojku koja se "zalila" da "nam cigani kvare prosek u insostranstvu", pa se onda predomislila i rekla nesto kao "ma samo da ih je sto manje u srbiji". :ozbiljan:
Korisnikov avatar
By barni011
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2455355#p2455355]Sanja Steppenwolfin napisao:[/url]ne, nego Nemacka zeli da spreci (ponovni) priliv Balkanaca. Zajebala se jednom sa Turcima, nece opet.
to nema veze sa tim jer pre tih Turaka o kojima pises u Nemacku su isli Srbi da rade.Problem je kod nacionalne pripadnosti tog kako ga ti nazivas Balkanca koji trazi azil.
Bilo bi zaista smesno kada bi neki zvanicnik EU rekao da su problem azilanti iz Srbije iz presevske doline Albanske nacionalnosti a vamo se zalaze za Albanski narod na Kosovu.Jedno sa druim ne ide.
Sto se tice ove vesti, koliko sam ja dobro to pratio ovih dana samo 3-4 zemlje razmisljaju o ovome a Evropska Komisija nije dobila nikakv zahtev da se to razmatra.

Dakle trenutna situacija je da je to vise nemoguce nego moguce da se dogodi.
Korisnikov avatar
By Mars
Mogucnost ponovnog uvodjenja viza dozivljavam tragicno.

Tragicnom tragikom koja prevazilazi samo pitanje viza, liberalizacije itd itd.

Tra. Gi. Cno.
By Simor
Kada sam video da je B92 to napisao na naslovnoj strani, ja odahnuo.

No, pošto smo na kratko "rešili" problem tzv. bezviznog režima, ponovo sam udahnuo, jer očekujem da nepristrasni i objektivni B92 emituje neki Insajder koji će nam objasniti vlasničku strukturu B92 i otkriti nam da li izvesni Grk drži tu televiziju baš kao i TV Prvu te na taj način ima zakonski nedozvoljenu koncentraciju medija u svojim rukama.

Da li će se Jelko Kacin obratiti tim povodom? :hamlet:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!