Built to last
Why Would you Settle for Less when you can have More? Do not let other Authors Fool you with Empty Marketing Keywords. FLATBOOTS is what you Deserve. Built to last, Built from Scratch, Nothing Less.
Read moreOver a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...
Moderatori: Stripi, Moderators
Originally posted by mytheOh, ali - slavensko-rusko-pravoslavna mudrost i "Bijele noći" za mudrovanje - i sve one digresije Dostojevskog osvrčući se na Njemačku (u stilu: tamo je samo bitno da Vater izgradi kuću, pa najstariji sin nakon njega nadogradi itd. - boooring...) ili Židove (treba li uopće pisati, jednom se, doduše, dogodilo da je i sam Dostojevski, preneražen kockarskom manijom Alekseja Ivanoviča, glasom "lihvarskih Židova" na ulazu u salu, zavapio: "Odustanite sad, dok Vas još sreća prati!"), zatim Rothschilda, iako ne znam koliko je već tada bilo Rothschildovih, tu su i "zdravi, bogobojazni Rusi - seljaci", ali svog se položaja, u salonu, pa makar i onog u sušičara, Dostojevski nije odvajao za kakvu gubernijsku zabit... Istina, Sibir ga nije volio.
...dovoljno je pogledati npr. rezultate u sportu kod mladjih kategorija i usporediti sa rezultatima seniora...nasoj deci nedostaje sistematski rad, zato kasnije u zivotu oni posrcu, rezultati su im slabiji nego u mladjim kategorijama.
Originally posted by XanaXZa pet godina svog boravka na forumu bolji post nisam pročitao.
Oh, ali - slavensko-rusko-pravoslavna mudrost i "Bijele noći" za mudrovanje - i sve one digresije Dostojevskog osvrčući se na Njemačku (u stilu: tamo je samo bitno da Vater izgradi kuću, pa najstariji sin nakon njega nadogradi itd. - boooring...) ili Židove (treba li uopće pisati, jednom se, doduše, dogodilo da je i sam Dostojevski, preneražen kockarskom manijom Alekseja Ivanoviča, glasom "lihvarskih Židova" na ulazu u salu, zavapio: "Odustanite sad, dok Vas još sreća prati!"), zatim Rothschilda, iako ne znam koliko je već tada bilo Rothschildovih, tu su i "zdravi, bogobojazni Rusi - seljaci", ali svog se položaja, u salonu, pa makar i onog u sušičara, Dostojevski nije odvajao za kakvu gubernijsku zabit... Istina, Sibir ga nije volio.
Originally posted by Sheytandobro bogamu, pa kako je onda izgubila Kosovo?
Jedno relevantno istraživanje je pokazalo da je Srbija najbolja u svetu u 10 naučnih disciplina.
Srbija je na osnovu rezultata iz više naučnih oblasti dobila status Zvezde u usponu zabeleživši najbolja dostignuća u svetu u 10 naučnih disciplina, navodi se u izveštaju agencije Tomson Rojters (Thomson Reuters).
Naučnici iz Srbije pokazali su najbolje rezultate iz matematike, biologije i biohemije, hemije, kliničke medicine kao i informatici, navodi se na Tomsonovom sajtu Sajens voč www.sciencewatch.com koji se bavi dostignućima i trendovima u naučnom istraživanju.
Srbija je najbolje rangirana i u inženjerstvu, izučavanju svojstava materijala, fizici, neurologiji i izučavanju ponašanja, farmakologiji i toksikologiji.
Lista se odnosi na dvomesečni period od juna do avgusta 2009. godine i sačinjena je na osnovu osnovnih naučnih pokazatelja, navodi se na sajtu.
U izveštaju se dodaje da tako dobri naučni rezultati u brojnim naučnim disciplinama u Srbiji više ne predstavljaju iznenađenje, s obzirom da je još od 2008. godine Srbija stalno bila na prvom mestu u oblasti hemije.
Srbija je takođe na svim listama u 2009. godini, koje se rade na svaka dva meseca, bila najbolje rangirana u matematici. Iz fizike najbolji rezultati postizani su i u izveštajima objavljenim u julu i septembru 2008, kao i u martu septembru i novembru prošle godine.
Originally posted by SimorI moj.
Originally posted by XanaXZa pet godina svog boravka na forumu bolji post nisam pročitao.
Oh, ali - slavensko-rusko-pravoslavna mudrost i "Bijele noći" za mudrovanje - i sve one digresije Dostojevskog osvrčući se na Njemačku (u stilu: tamo je samo bitno da Vater izgradi kuću, pa najstariji sin nakon njega nadogradi itd. - boooring...) ili Židove (treba li uopće pisati, jednom se, doduše, dogodilo da je i sam Dostojevski, preneražen kockarskom manijom Alekseja Ivanoviča, glasom "lihvarskih Židova" na ulazu u salu, zavapio: "Odustanite sad, dok Vas još sreća prati!"), zatim Rothschilda, iako ne znam koliko je već tada bilo Rothschildovih, tu su i "zdravi, bogobojazni Rusi - seljaci", ali svog se položaja, u salonu, pa makar i onog u sušičara, Dostojevski nije odvajao za kakvu gubernijsku zabit... Istina, Sibir ga nije volio.
Moj duboki naklon!
![]()
Originally posted by MarsZaista, nikada se ne zna šta će za 100 godina biti od izuma možda nekog od tih klinaca... Evo, najnovijeg teksta iz londonskog "Telegrafa" o Tesli i mobilnim uredjajima.
Najpametni smo.
Originally posted by SheytanSvasta je Tesla 'predvideo'.
Originally posted by MarsZaista, nikada se ne zna šta će za 100 godina biti od izuma možda nekog od tih klinaca... Evo, najnovijeg teksta iz londonskog "Telegrafa" o Tesli i mobilnim uredjajima.
Najpametni smo.
Telegraph: Tesla predvideo izum Blackberryja
Slavni inovator i inženjer Nikola Tesla predvideo je pojavu mobilnog uređaja poput Blackberryja još pre više od sto godina, piše londonski "Telegraph".
Pišući u američkom magazinu "Popular Mechanics" još 1909. godine Tesla je naveo kako će se pojaviti prenosivi uređaj za slanje poruka.
Pisao je da će jednog dana biti moguć bežični prenos poruka širom sveta i da će taj uređaj biti lako koristiti, te će svi na planeti komunicirati sa prijateljima preko njega.
Ovo će, tvrdio je tada Tesla, pokrenuti novu eru u tehnologiji.
Sadašnji urednik magazina "Popular Mechanics" Set Pordžs opisao je Teslina predviđanja u okviru prezentacije "108 godina futurizma" u Njujorku, piše "Telegraph", a prenosi portal sarajevo-x.com.
Magazin koji čitaju milioni ljudi širom sveta od svog prvog izdanja u januaru 1902. godine pokušava da predoči kako će svet izgledati u budućnosti.
"Nikola Tesla je bio u stanju da predvidi tehnologiju koja je i danas, sto godina kasnije, u svojoj početnoj formi", kaže Pordžs.
"Mnogo je govorio o svojoj velikoj strasti - bežičnoj energiji," dodao je američki novinar.
Originally posted by SheytanZnam da nije meni upuceno, ali ipak..
@ Simor
Ja razumem tvoje komentare kao nekoga ko je jako, s razlogom, ljut na sebe i društvo u kome živi... U potpunosti se slažem da ne postoji srpska nauka, ali postoje Srbi naučnici i, po mom skromnom mišljenju, niko još nije potirao uticaj sredine, države, na razvoj pojedinca i društva u celini ...
Da ne dužim, nadam se da kapiraš o čemu pričam...
I, da dodam, verujem da se ni ti - i pored svih opravdanih kritika - ne bi stideo svog porekla kada bi sutra postigao u nekoj oblasti kojom se baviš uspeh vredan svetske pažnje...
Originally posted by SheytanUh, a kako ti znaš da sam ja jako ljut na sebe.
...
Originally posted by Hans_87Da, pametni odu.
Zar nismo pre nekoliko meseci bili zemlja sa najgorim obrazovanjem i najglupljom decom?![]()
Originally posted by SimorU mašti to jako lepo zvuči. U stvarnosti, zemlja je izdeljena na nacionalne parcele u kojoj svako vuče na svoju stranu i u kojoj je i kultura pretvorena u kapital kojim se kupuje i prodaje (tek radi ironije, eto ti tvoj ljubljeni liberalizam).
Iskreno, u doba globalizacije, preplitanja i slabljenja raznih identitetskih okova, sumnjam da je zaista uspešnim ljudima važno njihovo nacionalno poreklo. Ne zato što ga se stide, nego zato što im nije od značaja.
![]()
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2367170#p2367170]Mage napisao:[/url]Hahahahaha jedna ogromna LOOOOOOOOOOOOOOOOOOLčina za temuexactly...
Nebeski narod, nema šta!
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2372005#p2372005]spliff napisao:[/url]ova tema je dno dnaPre bi se to moglo reći za neke komentare... Ako se nekome naziv teme ne dopada, to ne znači da ne treba obratiti pažnju na suštinu, pozitivne primere uspešnih mladih ljudi iz Srbije...
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2372294#p2372294]Anhedonie napisao:[/url]A to sto nam je drzava u kurcu je sigurno zato sto su ostali ljubomorni na nas, tako? To sto neko kad zavrsi fakultet ovih dana luta za poslom mesecima i onda Iz ocaja pristane na bilo kakav posao samo da bi mogao da prezivi je sigurno posledica ljubomore. Nema sta, mnogo smo pametni.lepi moj
We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]
The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]
All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]
this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]
Swap-in out addons, use only what you really need!