Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Popeye napisao:meni u tekstu fali izjava majke, u standardnom stilu 'ali on je bas divan decko, ne znam sta mu bi, s njime nikad nije bilo problema ljubi ga majka, netko drugi je kriv'...
- ja verujem svom detetu, on meni sve kaze sta je uradio!
- ja ne kazem da je on cvecka, ali nemojte mi sada reci da je on bas najgori!
- on se kod kuce tako ne ponasa, njega ovde provociraju!
- jel normalno da on meni svaki dan govori da se njemu ne ide u skolu? sta se njemu ovde radi?
- GDE JE BIO TAJ NASTAVNIK KAD SU SE ONI POTUKLI?
....
Hans napisao:Ova država već dvadeset godina regrutuje krstaše za razna Kosova i Hrvatske pa zato teško i reaguje na svaki vid nasilja.

Vole oni radije to nego da mali igra balet. To je Balkan.
da sam na tadicevom mestu, ja bih (ne salim se) sve musko i zensko sto se lozi na rat, kosovski mit i vaskoViko sVpstvo, a da je starije od 15 godina, poslao na kosovo.
pa kad se kuci vrate u metalnim sanducima, onda ce njihovi roditelji shvatiti o kakvom se stetocinstvu radi
Heartkiller napisao:Najnovija informacija.

"Ученик А.Р. у жељи да се похвали, својим друговима показао је пиштољ марке "браунинг", за који је касније утврђено да је био уредно регистрован на његовог покојног деду."
pile malo junacko, kako on ume da barata pistoljem :) ljubi ga deda
to je pravi srpski junak :lol:
speedygonsales napisao:@Popeye Ја не поседујем такве информације јер ме та тематика не занима а сумњам да их ти поседујеш пошто, из прве, ниси ни знао да стручњаци раде у домовима.
Оно што, међутим, знам је то да је довољно да се само један од сто људи ресоцијализује и програм можемо назвати успешним јер је један живот враћен на стари пут!

И мислим да уз добру терапију тај број може бити доста већи. Савремене бихејвиоралне терапије су веома успешне у многим пољима па зашто не би и у овом?
Zato što ne postoji tako nešto kao "savremena bihejvioralna terapija", to je umrlo pre pedeset godina. I zato što ne postoji efiksan psihoterapijski a ni farmakoterapijski tretman za poremećaje ponašanja i antisocijalne poremećaje ličnosti - ni kognitivno-bihejvioralni, ni psihodinamski ni konstruktivstički/ narativni niti kakav drugi. Problem ovih malih govana nije psihijatrijski ili psihološki - premda naravno ima elemenata i toga - on je pre svega društveni problem i ne može se na drugi način rešiti do sprovođenjem zakona i društvenim reformama.
^ :up:
speedygonsales napisao: Сваки казнено поправни дом има психолога/е и дефектолога специјализованог за малолетну деликвенцију.
speedygonsales napisao: @Popeye Ја не поседујем такве информације јер ме та тематика не занима а сумњам да их ти поседујеш пошто, из прве, ниси ни знао да стручњаци раде у домовима.
jao Popeye, kako si me sad razocarao, sta ti sve ne znas, a znaju oni koje ta tematika ne zanima
Ulix napisao: Zato što ne postoji tako nešto kao "savremena bihejvioralna terapija", to je umrlo pre pedeset godina.
Са овим се апсолутно не слажем. Савремена бихејвиорална терапија и отпочиње са креирањем десензитизације '50 година прошлог века (Joseph Wolpe), која се и дан данас користи у терапији фобија и анксиозних поремећаја.
Ulix napisao:I zato što ne postoji efiksan psihoterapijski a ni farmakoterapijski tretman za poremećaje ponašanja i antisocijalne poremećaje ličnosti - ni kognitivno-bihejvioralni, ni psihodinamski ni konstruktivstički/ narativni niti kakav drugi.
Са овим се такође не слажем јер сам, у међувремену, прочитао неке радове који говоре супротно.
Они пролазе кроз више терапија које се означавају као Мултисистемска терапија а укључује: Когнитивно-бихејвиоралну терапију, Терапију беса, Програмирање когнитивних вештина и породичне терапије. Поред ових, Американци раде још и терапију Превенције насиља која се спроводи групно, траје, у просеку, 28 недеља и тежи схватању емпатије и моралних вредности.
Што се резултата тиче, да их ја не копирам сада, можеш да прочиташ са ових сајтова неке студије.

http://evidencebasedprograms.org/wordpress/?page_id=120

http://www.nij.gov/journals/265/therapy.htm

Саме радове, не знам да ли ћеш моћи да отвориш пошто сам их ја отварао са факултета.

http://psycnet.apa.org/psycinfo/1994-18340-001

http://psycnet.apa.org/journals/ccp/65/5/821/
Ulix napisao:Problem ovih malih govana nije psihijatrijski ili psihološki - premda naravno ima elemenata i toga - on je pre svega društveni problem i ne može se na drugi način rešiti do sprovođenjem zakona i društvenim reformama
Са овим се слажем али не и да једна ствар искључује другу. Они јесу друштвени проблем али решење је терапија.
Потврђено је да кажњавање утиче на егзацербацију проблема!
speedygonsales napisao:...
Bihejvioralna terapija samostalna je danas praktično mrtva, mislim da kod nas danas više ne postoje ni edukatori iz bihejvioralna terpije. Imaš KBT i REBT, ali to su sve dominantno kognitivni terapijski pristupi sa nekim bihejvioralnim tehnikama.

Dalje, sve granične organizacije ličnosti, u koju spada i antisocijalna, ne reaguju dobro na bilo kakav direktivan ili konfrontativni terapijski pristup (osim ako ga ne izvodiš u zatvorskoj bolnici ili tako nešto), zato što su psihoanalitički rečeno skloni splitingu i projektivnoj identifikaciji, zbog čega terapeut lako postane neprijatelj i onda od terapije nema ništa. To u praksi isključuje bilo kakav klasičan KBT pristup jer su oni svi direktni.
A i kada su simptomi ego-sintoni terapija je neuspešna zbog nemogućnosti sticanja uvida (ovo je toliko bazično da piše i u onom našem glupom udžbeniku iz psihijatrije). KBT intervencije koje ti pominješ imaju izvesne rezulate, ali su oni svi privremeni, jer je broj relapsa ogroman posle dve ili pet godina. (Ovo je problem i kod KBT-a za banalne stvari poput napada panike, a kamoli i za tako nešto složeno kao što je poremećaj ličnosti.)To ih čini neisplativim za upotrebu. A Teodor Milon u jednoj od svojih knjiga čak pominje i studiju koja je pokazala da psihopate posle psihoterapije budu još manipulativniji.
Druga veoma važna stvar je da od svih poremećaja ličnosti antisocijalni ima najjaču biološku osnovu, tako da je verovatno to i razlog njegove rezistencije na psihoterapijsi tretman. A što se tiče farmakoterapije, ona je čisto simptomatska, a komplijansa je jako loša, što i nije teško pretpostaviti imajući u vidu kakvi su to pacijenti.
Ovo je veoma zanimljiva tematika, ali mislim da ne treba da opterećujemo ovu temu time. Ako te interesuje da nastaviš dalje, pusti mi u2u.
:sesir:
speedygonsales napisao: Са овим се слажем али не и да једна ствар искључује другу. Они јесу друштвени проблем али решење је терапија.
Потврђено је да кажњавање утиче на егзацербацију проблема!
Terapija nije rešenje jer ne možeš nekog prisiliti na psihoterapiju, a savremena psihijatrija se ne bavi ni nasilnom medikacijom, osim ako pacijenti nisu psihotični ili suicidalni, što psihopate nisu. A i napisao sam gore - komplijansa je užasna, tako da ma koliko risperidon bio dobar za kupiranje agresivnosti kod adolescenata, oni ga i dalje ne uzimaju.

I još nešto - kažnjavanje će verovatno kod psihopate da prouzrokuje strašan bes. Ali neka ga prouzrokuje - biće opet kažnjen. Poenta zatvora i nije da se neko promeni, već da bude uklonjen iz društva jer predstavlja opasnost. I to je vrlo prosto.
I predstavljanje fašista kao ljudi sa psihijatrijskim problemom ih zapravo na neki način lišava odgovornosti za stvari koje rade, a to je neprihvatljivo.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!